BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 1 miesiąc temu #847688 przez agat
No właśnie! To od razu buziaczkujemy i Matiego i Jasieńka, którzy pokrzywdzeni przez luty nie mogą świętować 10-miesięcznicy jak Bóg przykazał :* :* :*

Azja, dobrze, ze odpisałaś, bo co wchodziłam na forum to tylko mój post widziałam :P

U nas dziś dzień kupowy, Adaś co chwilę zielone kleksy walił, chyba zębowe. Jeden kleksior nawet na dywanie wylądował po czym został obsikany :P :P (dr nam kazała wietrzyć dupsko i takie są skutki :P ).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #847729 przez ilonah
Właśnie właśnie Mati i Jasiu buziaki dla Was też się należą mimo, że luty taki krótki

Ja dziś po pracy do rodziców z Emi poszłam akurat wpadł brat z dzieciakami to chwilę pogadaliśmy a dzieci bawiły się. Emi dziś pierwszego guza się dorobiła, bo poślizgnęła się u rodziców i uderzyła o stół :( i niby cały dom ludzi a dziecko się przewróciło. Chociaż po tym jak to wyglądało to myślałam, że będzie śliwa na pół czoła ale na szczęście mała czerwona plamka tylko została.
Zmykam spać bo padam, dobranoc.

11 lata 1 miesiąc temu #847750 przez Suzi
I my się dołączamy do życzeń dla Jasieńka i Pudzianka :kiss: :kiss:

Uuuffff, dzień przedostatni bez tatusia za nami, juz normalnie wysiadam, tym bardziej ze Mikuś upodobal sobie do bólu (mojego) pion więc poziom go zupełnie nie interesuje, czasem toleruje siad, a tak to ciagle na nogach :cheer:
Pchacz jest nam pilnie potrzebny, bo za pchacze służą krzesła, no ale nie zawsze sie dobrze za nie złapać i bęc, ale jeździ mi wytrwale po calej kuchni na tych krzeslach a ja zgięta wpół muszę go asekurować :cheer: :P maaaaatko, niedlugo bede sie na rentę tylko nadawać :ohmy:
Dzis sobie pare razy łepetynę obił, bo mu krzeslo "ucieklo"no i przegral z grawitacją, biedaczek :huh:

Dziś obczaił i pokochał dzidziusia w lustrze i tak namiętnie "go" calował ze ślina strugami płynela na podlogę :lol: , myślałam ze umrę ze śmiechu :lol: nawet go nagralam, ale wstawić nie umiem :silly:

Qpska tez dziś w natarciu, ale nie zielone, ale rzadkie. Obstawiam ze to na gorne kly

Obydwa policzki sobie podrapał, jakiegos harpuna wyhodował i się pochlastał, ze wygląda jak indianin na wojennej śxieżce :cheer: :P
Ehhhh, dobra lece spać poki czas

Dobranoc

11 lata 1 miesiąc temu #847790 przez ilonah
Dzień dobry

Emilka dała nam pospać dziś i mimo kilku międzytankowań pospaliśmy do 8:30.Ja jeszcze leżę w łóżku a mąż szaleje z Emiśką. Osłabił mnie przed chwilą bo pyta gdzie są Emilki ciuchy a ja mu mówię, że jak zwykle w komodzie a on mi mówi, że tam są same w rozmiarze 80 :huh: :angry: biedaczek zapomniał, że córka mu rośnie :S
Aż boje się wstawiać bo nie wiem co nowego mój mężuś odkryje :silly:
Pochwałę się, że Emi jak się zapytam jak robi kotek robi miał ( w sumie wychodzi mia) a jak krówka to robi muu tylko bez otwierania buzi ( bardziej mruczy to muu :blink: )
Dobra lecę do tych moich smerfów dwóch.

Creaturka- dużo zdrówka dla męża i mamy oby szybko obydwoje wrócili do zdrówka :)

Miłego dnia

11 lata 1 miesiąc temu #847855 przez agat
Ilonko nasza Emilka to taka intelektualistka rośnie :) No ale w sumie nie od dziś wiadomo, że baby bardziej elokwentne od chłopów :P
Adaś jak widzi kota naszego to mówi "ka" :) I od kilku dni jak pytam gdzie jest kotek to się na niego patrzy, gdzie jest rybka mini mini to się na kompa patrzy, no i tatę jeszcze potrafi pokazać. Mama jak zwykle w tyle :P

Dziś Adaś pierwszy raz będzie spał u moich teściów, bo my idziemy na ostatki. Wolałabym, by u moich rodziców spał, ale tam druga wnuczka jest i co za dużo to niezdrowo :P Jadę zaraz łóżeczko turystyczne kupić, bo nie chcę, by z teściową w łóżku spał :P

11 lata 1 miesiąc temu #847900 przez creatura
Dzień dobry :)

Mati i Jasiu, całusy dla Was :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #847975 przez agat
Zawiozłam synka do teściów na noc i mi źle ;( Muszę sobie drinka strzelić albo dwa, bo myślę o glutku ciągle :P

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #847980 przez Azja
witam

dziekujemy za życzenia :)

Agat tez tak mam jak Jaska z tesciowa zostawiam, z moja mama jakos nie mam problemu :P

wiecie ze dzis po poludniu dowiedziałam sie ze dzis ostatki :P bylismy na urodzinach u M siostrzenicy, a rodzinka nas pyta gdzie idziemy na ostatki, a ja zdziwiona ze to dzis hihih, no w sumie był tłusty czwartek ale jakos nie zakodowałam tego szczególnie :silly:

na urodzinach Jasiek zadowolony, tyle ludzi miał sie do kogo uśmiechac i zaczepiac, cały czas był zadowolony, do tego stopnia ze dzis znowu miał tylko jedna drzemke i to tylko godzinna, mam nadzieje ze nie wejdzie to mu w nawyk, bo troche mało tego snu na dzień :silly:

Ilonka moj M ma tak samo, jak ubiera Jaska to musze mu naszykowac, albo powiedziec konkretnie w co ma go ubrac, to w koncu tylko faceci :P

Dżon tez kojarzy fakty, wie który to kot, gdzie siedzi wronka, gdzie tata, itp. ale gadac mu sie ostatnio nie chce, no oczywiscie poza jezykiem chinskim w tym jest najlepszy B) :P

dzis jeszcze jak bylismy na urodzinach, Jasiek sobie raczkował po podłodze, kazdy niby na niego spogladał, a za chwile pytam sie M gdzie jasiek, a Mlody siedzi sobie na 3 schodku i wdrapuje sie na schody, taki z niego Gagatek, trzeba miec oczy dookoła głowy :ohmy:

Suzi Miki sie rozkrecił na dobre widze w "spacerowaniu", krzesła w użyciu no łądnie :silly: a mamuska musi ganiac :P

lece dalej ogarniac lodówke, bo mnie wena na porzadki wzieła :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #848050 przez Suzi
hej :)

No, wrocili moi narciarze, troche było zamieszania, ale w koncu jestem :blink:

creMoniu, zaszalałaś z postem :cheer: , wszystko w porzadku?

Agat, odważna z Ciebie mama, do teściow na noc! :cheer: a Adas tam u nich bywa? No bo jak zna klimat, to chyba strachu nie ma? Gorzej jesli nie....najwyzej bedzie nocna akcja :silly: ....oby nie :side: bawcie sie dobrze

ilonka, co sie dziwissz, chlopy to zawsze lekko nieogarnięte, ajuz w temacie ubrań! I to damskich ;)
Moj się chwilowo orientuje bo ostatnio byl wysylany do Lidla na polowania , więc wie, ale gdyby nie to, gwarantuję, ze tez by nie wiedzial :silly:

Azaj, no Misio sie rozkręcił na calego, od wczoraj raczkuje, chodzi przy meblach. ( i z meblami :lol: ) Wszędzie i przy wszystkim staje, chce chodizć za rączki, uuuuufffff, daje wycisk naszym kręgosłupom bez litości :P wszędzie go pełno, teraz wiem o czym nam tu opowiadalaś :silly:
Do tego mowi mama, baba, i nawet mu dziś dziadzia wyszzło :woohoo: , ale akurat dziadek nie slyszal, wie jak mowi kotek, piesek i osiolek :side: , robi a-psik i strasznie sie z tego zasmiewa, umie robić Brawo,Brawo, wie gdzie lew ( "pfff") ma oko, nos i ucho - to jego ulubiony pluszak, "biegnie" do przedpokoju jak psy zaczynają ujadać, bo juz zaczaił, ze to oznacza ze ktoś przyszedł, pokazuje gdzie jest zegar, pilka, wie gdzie są ptaszki i ze robią frrrrrr ( macha łapkiami ) ......itd itp
Na schody tez sie nauczył na czworaka wdrapywać :cheer:
Strasznie duzo sie ostatnio nauczył - musi- jakiś skok zaliczony :lol:

Co do ostatkow - to raczej są we wtorek przed środą popielcową, a nie dziś :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #848257 przez Suzi
dzień dobry :)

Nooooo, coś cicho cichuteńko, nasze forum chyba powoli przechodzi do historii :dry:

U nas nocka bardzo wporzo :blink: , misio zjadł o 6 i pospaliśmy jeszcze do 9.30 :lol: , szkoda tylko ze pogoda jakas niewyjściowa :P , jak sobie przypomnę to slońce sprzed tygodnia, to az zal przezokno wygladać

kaikai, lutowki wyczaiły kolejną spacerowkę,-parasolkę ktora podbila moje serce - Gesslein s2 buggy, no po prostu....... :lol: feler tylko w tym, ze jak to bywa z tymi "firmowkami z wyższej polki " , zresztą, tak jak i z samochodami, w wersji podstawowej to "golas" akcesoria mozna dokupić :P no i oczywiście cena rosnie, ale piękna jest to bryczka :side: , zresztą, zobacz sama
www.sklep-smile.pl/gesslein-s2-buggy.html

Halo, halo, czas sie budzic i naskrobać cosik :silly: tak w ogole, to witam w marcu :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #848271 przez agat
Ło mamuńciu, ale poostatkowałam :P Poszaleliśmy jak za starych dobrych bezdzietnych czasów :P Dopiero powoli dochodze do siebie... Zaraz lecimy po glutka :) Suzi Adaś u teściów jest bardzo często, zawsze jak chcę na miasto podskoczyć to Adasia do nich zawożę, bo teściowa na emeryturze. Także dom dobrze zna :) Ciekawe jak mu nocka minęła.

Gratulacje dla Mikiego z okazji takich postępów! Raczek nieboraczek :) No i ile on już potrafi, jestem pod wrazeniem :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #848385 przez Suzi
Agat, dobrze ze chociaż Ty się odzywasz, ale we dwie to my tu wiele nie zwojujemy :( i zdechnie nam wątek :(

Paskudny dzis dzień , mówię o pogodzie, ale i tak wywlekliśmy Misia na spacerek, ale bez przyjemności, zupelnie bez przyjemności

O i mialam zapytać, jak tam Adamson przetrwał noc bez mamy?

11 lata 1 miesiąc temu #848416 przez Azja
witam

Suzi no jak to, ja tez codziennie pisze :P choc czasem mi sie nie chce bo jak wchodze i mam odpisywac sama sobie to mi sie odechciewa :P

u nas dzis leniwy dzień, chyba przez pogode, nawet na spacer nie poszlismy jakas nie wyraźna pogoda była, jutro z Jaskiem sobie odbijemy długim spacerkiem, mam nadzieje ze pogoda pozwoli :)

Agat super ze sie dobrze bawiliscie :) troche odskoczni sie rodzicom należy :) a jak Adaśko zniósł rozłąke ??

nasze próby przestawienia Jaska na pozniejsze zasypianie srednia wychodza, chyba poczekam na zmiane czasu i dopiero wtedy bedziemy kombinowac, a moze jak bedzie cieplej i bedziemy wiecej spacerowac o sie sam przestawi

mamuski pisac, gdzie jesteście :P :P :P

11 lata 1 miesiąc temu #848441 przez agat
No pustki pustki :( Lubię forum, ale w takich chwilach myślę, że chyba lepiej byłoby przenieść się na fb. Przy małej ilości osób to chyba lepiej zdaje egzamin.

Adaś nockę bez mamy przyjął dobrze, nawet chyba lepiej niż w domu ;) Podobno spał bez kręcenia się do 6.30 :) Wypił mleczko i wstał. Jadł też ładnie, więc pobyt u babci udany :)

Mnie dopiero kac odpuszcza... :P

11 lata 1 miesiąc temu #848453 przez Dave
Hallo jestem, jestem.

Na razie melduję że żyje i absolutnie się z forum nie zmywam, ale lecę ogarnać chacjęndę i może w końcu nadrobię.

Agat- tylko nie fb. Nie uciekaj...

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka