BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #890916 przez Suzi
Hej

Co ja widzę????? Ja zamknelam i ja otwieram???? No tego jeszcze nie grali! :blink: :blink: :huh:
Zamurował Was mój wczorajszy plotkarski news czy co?? :P ;)
Where R U??????

Dzień dobry! :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #890956 przez agat
Jam Ci to. Czytałam rano z komórki, ale już się za odpisanie nie wzięłam. Teraz oddelegowałam męża z synem na spacer, nawet mi młody papa zrobił :) Jakaś taka dziwna pogoda, wieje strasznie, ni to ciepło, ni to zimno.
Po południu idę do lekarza po zwolnienie, pewnie mnie zbada przy okazji, ale we wtorek mam planową wizytę u niego i wyniki badań będą.

10 lata 6 miesiąc temu #891002 przez Azja
hej

Mi Gagatek nie dał z rana kompa włączyc, a z tel nie lubie pisac :P

wsciekał sie od rana, wstał wczesnie sam nie wiedział co chce wiec zgarnełam go na rower i troszke pojezdzilismy w drodze powrotnej usnał mi :ohmy: wiec szybko do domu i mamy drzemke :)

Suzi ja tylko widziałam Paletki suweczek, bo przez przypadek weszłam na pierwsza strone, na innym wątku jej nie widziałąm ;)

u nas też dziwna pogoda, niby słonce jest, ae wiatr zimny, ale na rower było w sam raz nie za cieplo i nie za zimno :)

co robicie dzis dobrego na obiad?? bo musze cos wymyslic, ale nie wiem co ??

10 lata 6 miesiąc temu #891045 przez agat
U mnie dziś spaghetti :) Właśnie zjadłam i nie mogę się ruszyć :P
Adaś też będzie jadł, niech tylko z drzemki wstanie.
Muszę na szoping zajechał po lekarzu bo q przyszła sobotę mamy roczek bliźniaków a w niedzielę 2 urodziny Anielki. Także jakieś prezenty muszę nabyć. Dostałam smsa, ze q smyku -25% na wszystkie ciuszki.

10 lata 6 miesiąc temu #891071 przez Suzi
A jednak Was news plotkarski nie poruszyl bo widzę ze komentarzy nie widzę ;) :P :P :whistle:

Ja dzis zalatwialam sprawy formalnee, odwiedzilismy z Mikusiem pracę mamusi by tam wzbudzić furorę, Misio rozdawał uśmiechy na prawo i lewo, swiecił blękitem spojrzenia, lamał serca ńiewieście aż trzeszczalo wokół :laugh: ;) , no ale NAJWAŻNIEJSZEJ OSOBY nie zastalismy woiec jeszcze w poniedzialek polecimy a we wtorek wieczorem juz chcemy wyjechać :ohmy: a pakowanie ....w lesie :huh:
Po powrocie do domu ( ciut nas zmoczylo po drodze) Misio spozył zupkę i mi mało nie zasnął w trakcie jedzenia! To tego jeszcze nie było :ohmy: ale jak go juz wzielam do usypiania to sie oczywiscie rozbrykał, no ale usnąl w koncu.

Azja- u nas pieczony łosos ( z biedrony ) ;) i ogorki malosolne ( z targu ) . piątki u nas bezmięsne :) aa, no i jest jeszcze pomidorowa, ale mnie lososik wystarczy

10 lata 6 miesiąc temu #891157 przez agat
Suzi czyli kobitka w staraczkach się udzielała, bo chciała kolejne dziecię, a niespodziewanie dziecię przyszło, ale w postaci wnuczka? :P Nieźle :)

Byłam u gina, mam zwolnienie. Kurde blaszka przez nasze Mazury a jego urlop nie będzie mi mógł zrobić tego usg genetycznego. Jego kolega z gabinetu również w tym samym czasie ma urlop, polecił mi jeszcze innego doktorka, ale nie mogę się do niego dodzwonić. Może uda mi się jutro lub w poniedziałek.

Kupiłam roczkowym bliźniakom i Anielce drobne prezenty, akurat dziś w smyku zaczęła się promocja -20% na wszystkie zabawki Smiki. Jak wróciłam do domu z takim kółkiem na patyku, to Adaś porwał i bawił się pół dnia :) Muszę więc kupić jeszcze jedną sztukę, bo tej już nie odzyskam :) O takie cuś:
www.smyk.com/smiki-pileczka-z-uchwytem,p...wki-gry-dla-dzieci-p

Mąż u kolegi na meczu, a raczej meczach, bo teraz siatkarze a później mundial. Ja też na siatkę zerkam, ale chyba muszę w końcu dziś zaprzyjaźnić się z żelazkiem, bo już high time.

10 lata 6 miesiąc temu #891175 przez Suzi
No dokladnie tak wlasnie sie stało, Agat ;)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #891202 przez ilonah
Hello
A nas wywiało do teściów :unsure: Oby ten weekend szybko miną ;) ( nie wierzę, że to pisze :P )
No nieźle z tą kobietką ze staraczków. Tak czy siak dzidziuś będzie a jak się dobrze postara to wnuk i wuj lub ciocia będą z jednego roku, ba nawet wnuczek będzie starszy :blink:
Miałam coś pisać, ale poddaję się bo oczy mi się same zamykają.

Ciekawe co tam u Dave słychać, zapomniała o nas czy co :(

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #891203 przez kaikai
Hej

Agat super brzuszek, już widać ciążowy :)

Nie odpiszę reszcie bo w ogolę czasu nie mam i tylko zerknęłam co tu się dzieje i przypomnieć się.

Czasu nie mam, bo mam kilka zleceń i piszę apelacje, już mi mózg paruje :sick:
Tak się odmóżdżyłam :(

Dawid tez spokoju mi nie daje, łobuz jeden i cwaniak.
Codziennie coś nowego potrafi.
Od dziś pokazuje gdzie jest nosek, a od kilku dni buziaka daje.
Robi tez koci koci łapki, pokazuje główką nie lub nie ma, i mówi.
Pokazuje tęż już swój charakterek.
Najbardziej denerwuje mnie jak chodzi po kanapie, no siły już nie mam.

Jutro jedziemy na działkę, albo w niedziele na tydzień . To nie będę się odzywać.

Może rano jeszcze coś napiszę jak Dawid będzie miał drzemkę.

A jeszcze, zastanawiam się nad powiększeniem biustu :P bo mój zmarniał strasznie :( ale jeszcze chcieliśmy dzidziusia i mam dylemat :blush:

10 lata 6 miesiąc temu #891210 przez agat
Hehe Kaikai to mnie zaskoczyłaś z tym biustem :P Założę się, że masz bardzo ładny :)

Dave jest, na fejsiku się zameldowała, że wróciła do cywilizacji, więc jak się odkopie to pewnie i do nas zajrzy :) O ile don Mateo i lady Maja pozwolą :)

Adaś, choć mało mówi, to dużo rozumie. Gdy mówię, że będziemy jeść kaszkę to leci do kuchni i wspina się po foteliku. To samo, gdy mówię, że będzie zupka. Gdy mówię, że będzie 'myju myju' to do łazienki idzie i przy umywalce stoi :) A porą wieczorową nie możemy z mężem nawet głośniej wypowiedzieć słowo "kąpiel/kąpanie" bo Adaś już za rękę tatę ciągnie do wanny :) No i buty przynosi, jak swoich znaleźć nie może to nasze zakłada :) Pokazuje, gdzie skarpetki się zakłada :) Nosek, oczko, buzia, uszko już ma dawno opanowane, teraz pokazuje, gdzie są nóżki :)

Dobra, lecę spać. Miałam odkurzać, ale koleżanka przyszła i mnie wybawiła z tej syzyfowej pracy :)

10 lata 6 miesiąc temu #891215 przez Azja
Kaikai chętnie Ci oddam ze dwa rozmiary ode mnie :P

Agat Jasiek ma podobna zabawka na patyku, troche z tym chodzi a pozniej wali o podłoge albo ciagnie za soba :)

Ilonka wytrwałości u tesciów ;)
my za tydzien wyjezdzamy z tesciowa, ale z jednej strony dobrze bo bedzie z kim Jaska wieczorkiem zostawic i bedziemy mogli sobie z M gdzies sami wyskoczyc, a tesciowa ma tam duzo znajomych wiec cały czas nie bedzie z nami ;)

Ilonka no jak tam są juz spineczki w uzyciu u Emilki, bo ostatnio pisąłas ze włosy ruszyły :cheer:

Kaikai Jasiek wdrapuje sie na kanape i tez probuje biegac po niej, tez mnie to denerwuje, włazi tez na pufy i krzesła, musze wszystko chowac albo przestawiac w niedostępne miejsca i cały czas go miec na oku bo pomysły ma nie z tej ziemi :evil: :evil: :evil:

Jasiek tez bardzo duzo rozumie i pokazuje, ostatnio hitem tesciowej jest, jak przychodzi do Jaska i sie pyta co babcia ma w torbie dla Jasia, a Jasio rusza buzia i mowi am am, bo zawsze mu cos dobrego przynosi ;)

cos jeszcze chciałam ale nie pamietam :sick:

10 lata 6 miesiąc temu #891294 przez agat
Pustki nad pustkami :/

U mnie dzień jakiś rozwalony, nic jeszcze nie zrobiłam, mąż sobie gra w grę :/ Nie znoszę takich dni.

Adaś ma mega opuchniętą prawą górną czwórkę, lewa była w tym stanie miesiąc temu, a nadal nie wyszła.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #891329 przez Suzi
Hej :)

No widzę ze zainteresowanie forumem zanika :unsure:

U nas noc spokojna ale w dzień maruder sie Mikiemu wlączał raz po raz, pogoda w kratke, raz slonce raz ulewa, trudno z domu wyjśc zeby nie zmoknąć, ehhh
Czy wasze dzieci tez bywają zlosliwe? Mam wrazenie ze Miki strasznie zezłośliwiał ostatnio :unsure: np jego ulubionym "sportem"stalo sie kopanie mnie podczas przewijania, i to nie takie tam fikanie nożkami , ale kopanie z calych sił. To potrafi zaboleć więc zwalczam, przytrzymuje nogi, mowię stanowczo "nie wolno" lub "to boli", patrzy na mnie i w zalezności od wlasnego nastroju albo uderza wtedy w ryk albo sie smieje i tez grozi mi paluszkiem. Trwa to juz dluzszy czas i zauwazylam ze wie dobrze ze nie wolno i tyko caeka az go polożę albo do przewiniecia albo do ubierania ( obydwu czynności nie lubi ) i od eprazu stara sie mnie kopnąc. Juz mnie to solidnie wqrza, malo brakowalo a ostatnio zarobiłby klapsa, tym bardzieij ze juz nie raz skopał mi okulary bo sie akurat musialam pochylić i często kopie mnie po piersiach i w brzuch. No orzeciez to jest NIE DO TOLEROWANIA! czy wasze dzieci tez miewają podobne zagrania cay tylko w mojego coś wstąpilo??
Poza tym zrzucanie WSZYSTKIEGO zewsząd, no MASAKRA! Nie mozna nic kolo niego polozyć -ubranie do przebrania, pielucha, buciki niE mowiąc o innych sprzętach - ma radochę jak cholera jak tym wszystkim rzuca a ja juz nie mam sil zeby ciagle chodzic i zbierać. Z szafek i szuflad jak dopadnie niezabezpieczoną ubrania tylko fruwają, z suszarki pranie fruwa, buty precz z póŁki, pieluchy no cokolwiek dopadnie rozpirzga wokoł. Nie mam juz sily, really :S

Z jedzeniem ciagle stagnacja, to co juz zna i je od zarania to zjada duzo i chetnie, cokolwiek mu chce dac nowego -albo ucieka, albo pluje albo tym.......rzuca oczywiście. Wczoraj nawet chetnie, o dziwo, jadl rozgniecioną truskawkę. I co? Zjadl JEDNĄ trskawkę poczym wyrzygał z pół litra......
Juz sie po prostu noje mu dawać cos nowego, choć staram sie raz na jakiś czas cos mu jednak zaproponowac, bo po prostu szkoda mi tego co zjadł, a moglby wyrzygać :ohmy:
No, wyżalilam sie.....
Poradźcie coś doświadczonej matce bo mi lotki opadły

10 lata 6 miesiąc temu #891333 przez monia89
Hej.
agat mamy taką samą zabawke :-)
SUzi u nas tez Tosik podobnie sie zachowuje tylko dodatkowo gryzie i szczypie :-( ja nie wiem od kogo się nauczył....
ilonka wytrwałości dasz rade.
u nas teraz po 4 wychodza 3 i jest masakra!
Cos miałam pidać ale zapomniałam :O

10 lata 6 miesiąc temu #891363 przez agat
Suzi Adaś też jest złośliwy. Pochodzi do gniazdka w pokoju, patrzy, czy ktoś go obserwuje i pcha łapy. Jak mówię ;nie wolno, 'nono' to perfidnie się śmiej i jeszcze śmielej do kontaktu. U rodziców za to atakuje kwiat doniczkowy. Ciągnie liście, a jak mu się zabrania to robi to jeszcze mocniej :/ Wredota mała i tyle.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka