- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia

Majówki szaleją na fb. Organizowałyśmy nawet spotkanie we wrześniu ale puki co spęzło na niczym chyba bo zbyt ciężka logistyka na tyle osób

Kubuli idą czwórki i trójki w sumie to całe tyły opuchnięte i maruder momentami się okropny zrobił

Już nie chodzi a biega

oo płacz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
wrocilismy z Wawy cali i zdrowi, na wstępie powiem ze podziwiam ludzi którzy mieszkają w Warszawie lub w innych duzych miastach masakra wykończyłabym sie

Creo ja biszkopt z mąki ryzowej zrobiłam tak jak zwykły tylko ze z maka ryzowa, ale jak chcesz to moge Ci napisac co i jak,

zdrówka dla chorowitków

Anabelle mi bidon skip hop nie przecieka tylko ze Jasiek lubi go odwracac do góry nogami i wtedy niestety cieknie

faktycznie Lindy, Kaikai i Ilonki dawno nie było, a Dave to juz w ogole o nas zapomniała

oj lece narazie poleżec, zmęczyłam sie jakbym za Jaskiem cały dzien biegała

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
No jaki tam brzuch w 9 tygmonia89 napisał: Agat i dobrze zrobiłaś ale pokaż brzusio

Azja jaki fotelik w końcu wzieliscie?
Zrobiłam porządki w szafie. Ciepłe ciuchy oraz wszystkie, których przez najbliższe miesiące nie założę spakowane

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Emi niedawno padła a ja gotuję zupę dla niej na jutro i muszę jeszcze podszykować coś na drugie. Ja pogodę taką lubię

Emi śpi ostatnio w rampersie pod kocykiem a do picia używamy bidonu niekapka z Canpolu.
No właśnie Agat pokaż brzucha.
Dzieciaki wasze-nasze fajniusie. A Antoś rzeczywiście na starszego wygląda.
Aha i ogłaszam,że u Emi włosy zaczęły rosnąć

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Azja, i na jaki fotelik padło? Tak, poproszę przepis na biszkopt z truskawkami w wersji dla gamonia, bo - przyznaję się bez bicia - jeszcze nigdy sama biszkoptu nie robiłam, zawsze pod okiem mamy, bo jej zawsze wychodzą

Agat, jasne, że się nie opłaca wracać, bierz L4 i się nie szczyp

Monia, nom, mrożone musy z owoców są ekstra. Robisz to w dużym pojemniku, czy w foremkach do lodow? Jak w dużym, to czy dobrze się potem nakładają? Dziś w ruch poszły lody truskawkowe i już się tak genialne nie zamroziły, jak wczorajsze, że prosto z maszyny można było jeść, bo jednak bylo troche wody z truskawek i poszły się domrozić w zamrażarce.

Odkąd chodzimy na rowery przed kąpielą, Leoś genialnie zasypia i śpi jak nigdy. Zeszłej nocy chyba wcale nie budził się na cycusia od 24, choć nie jestem pewna

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Misio jeszcze spi, chyba odsypia wczorajsze wojaże

fotelik kupilismy ten www.tylem.pl/sklep/9-25kg/axkid-minikid-fotelik/ , bo stwierdzilismy ze i tak jak najdłuzej chcemy go wozic tyłem, a ten jest tylko tyłem, miała byc opcja z przelozeniem do jazdy przodem, ale ostatecznie sprzedawca nas do tego fotelika przekonał

Creo biszkopt
6-7 jajek (jak duze do wystarczy 6)
1-1,5 szklanki mąki ryżowej
0,5 szklanki cukru
1 lyzeczka proszku po pieczenia
Ubic same białka na sztywno, dodac cukier i ubijac dalej, wrzucac pojedynczo żółtka i dalej ubijac, dodac mąke i proszek do pieczenia i przemieszac, wyłożyc do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, albo wysmarowanej tłuszczem i piec 30-40 minut w temp. 180-190 w zalezności od piekarnika
jak bedziesz ubijała jaja trzepaczka to z maka pozniej trzeba ręka wymieszac, a jak mikserem to wsypuj sobie powoli mąke najpierw tak kolo szklanki i miksuj nie moze byc bardzo gęste, taka konsystencja bardiej lejąca, po przelozeniu do blaszki powrzucac ulubione owoce, mi z tego przepisu praktycznie zawsze wychodzi biszkopt

lece na kawke miłego dnia mamuski

ps a gdzie Suzi?? cos nie gasi ostatnio

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Adaś swojego Besafe bardzo lubi, za dwa tygodnie big test, bo będziemy jechać 250km na Mazury

Chyba wolałam jak mąż chodził do pracy. Niby jest w domu, ale organizacji brak. W domu burdel, w garach pusto :/ A przed nami 2 mies wakacji... Pozabijamy się chyba

Wiecie, że mojemu Adaśkowi nadal z nosa leci? Oczywiście już o wiele mniej, ale gluty wychodzą nadal, a z rana ma jeszcze kaszel :/ Kiedy to się skończy.
Skończyłam już 9 tygodni ciąży, czuję się mega wzdęta i ze spodniami problem, choć waga w normie, może z 0,5kg więcej. Brzuch wyjściowy - jeszcze sadełkowy wygląda następująco:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A co do obecności M w domu u mnie jest tak samo, zero organizacji i większy bałagan w domu:)
Agat tak pozazdrościlam Ci tych Mazur. Ze chyba w ten długi weekend za tydzień tez pojedziemy na parę dni do Giżycka. Mój M się tam urodził i kilka lat tam mieszkał bo jego tata był tam w wojsku i ma sentyment do tego miejsca. Tylko przeraza mnie pakowanie Ne wiem jak to ogarnąć :/
Dziś pomimo upału nie jest mega gorąco. Troszkę wiatr wieje. Siedzimy z Jaskiem przed blokiem w piaskownicy jedynie komary wkurzaja
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agat, fajny brzuń, taki zarysik ciążowgo, ale malutki

Jak mój mąż jest w domu, to więcej uda mi się zrobić, ale wychodzi, że ja cały czas coś działam, a mało odpoczywam

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10

CREO kupuje plastikowe kubeczki i tam mroże.
Agat no nie mów bo widać

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Monia nie martw się na zapas :* Kuba też ma szmery i byliśmy u kardiologa i wykazał jakieś naczynko przerośnięte musiałabym spojrzeć w kartę ale w każdym razie jest to fizjologia i samo zniknie

- linda
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ciężko u mnie z czasem,co dzień planuje coś na forum napisać i zawsze czasu zabraknie...
Jeszcze się nie ogarnęłam,wracam z pracy i nie bardzo wiem co najpierw,jeszcze te upały..wieczorem padam nie wiem nawet kiedy.
Jak mnie nie ma to Tosia nie marudzi,ale jak wracam to już tylko i wyłącznie mama inaczej płacz. Dziś rano też tylko na rączkach,musiałam ukradkiem wymknąć się do łazienki.
Coś też gorzej u nas ostatnio z apetytem,mam jednak nadzieję,że to przez upały a nie przez tęsknotę
Monia nie martw się będzie wszystko dobrze.Jak Tosia była malutka byliśmy z nią u kardiologa i mówiła nam wtedy że u dzieci takie szmery to częste przypadki i najczęściej nic groźnego nie oznaczają.
Agat-brzusio malutki