BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 9 miesiąc temu #889964 przez tysiiiak
U nas okej :) Korzystamy z pogody i chwil przed moim powrotem do pracy.
Majówki szaleją na fb. Organizowałyśmy nawet spotkanie we wrześniu ale puki co spęzło na niczym chyba bo zbyt ciężka logistyka na tyle osób :(
Kubuli idą czwórki i trójki w sumie to całe tyły opuchnięte i maruder momentami się okropny zrobił :( Na szczęście całe nocki przesypia :)
Już nie chodzi a biega :)
oo płacz :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #889968 przez Azja
witam

wrocilismy z Wawy cali i zdrowi, na wstępie powiem ze podziwiam ludzi którzy mieszkają w Warszawie lub w innych duzych miastach masakra wykończyłabym sie :sick: Jasiek był nawet grzeczny, M zarobił 200 zł mandatu, wrocilismy z fotelikiem, troche innym niz zakładałam, ale chyba Jskowi pasuje a to najwazniejsze :)

Creo ja biszkopt z mąki ryzowej zrobiłam tak jak zwykły tylko ze z maka ryzowa, ale jak chcesz to moge Ci napisac co i jak, :)

zdrówka dla chorowitków :)

Anabelle mi bidon skip hop nie przecieka tylko ze Jasiek lubi go odwracac do góry nogami i wtedy niestety cieknie ;)

faktycznie Lindy, Kaikai i Ilonki dawno nie było, a Dave to juz w ogole o nas zapomniała :dry:

oj lece narazie poleżec, zmęczyłam sie jakbym za Jaskiem cały dzien biegała :P

10 lata 9 miesiąc temu #889986 przez agat

monia89 napisał: Agat i dobrze zrobiłaś ale pokaż brzusio :-)

No jaki tam brzuch w 9 tyg :P Sadło i tyle ;)

Azja jaki fotelik w końcu wzieliscie?

Zrobiłam porządki w szafie. Ciepłe ciuchy oraz wszystkie, których przez najbliższe miesiące nie założę spakowane ;) Na lato mam na szczęście duzo luźnych sukienek więc będzie co na tyłek włożyć :)

10 lata 9 miesiąc temu #890014 przez ilonah
Wywołałyście mnie to jestem ;) ale jestem padnięta i zmęczona tym tygodniem a to dopiero wtorek. W pracy mamy nowy analizator i szkolenie trwa- głowę mam kwadratową :silly: na dodatek mężuś na delegacji więc cały czas jestem na wysokich obrotach :side:
Emi niedawno padła a ja gotuję zupę dla niej na jutro i muszę jeszcze podszykować coś na drugie. Ja pogodę taką lubię :laugh: jeszcze mi się nie znudziła ;)
Emi śpi ostatnio w rampersie pod kocykiem a do picia używamy bidonu niekapka z Canpolu.

No właśnie Agat pokaż brzucha.

Dzieciaki wasze-nasze fajniusie. A Antoś rzeczywiście na starszego wygląda.
Aha i ogłaszam,że u Emi włosy zaczęły rosnąć :laugh: hurra :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #890041 przez creatura
Ooo, Ilonka szykuj spineczki i gumeczki ;) Francuza umiesz pleść???? :silly:

Azja, i na jaki fotelik padło? Tak, poproszę przepis na biszkopt z truskawkami w wersji dla gamonia, bo - przyznaję się bez bicia - jeszcze nigdy sama biszkoptu nie robiłam, zawsze pod okiem mamy, bo jej zawsze wychodzą :lol: :blush: :blush: :blush:

Agat, jasne, że się nie opłaca wracać, bierz L4 i się nie szczyp ;) ;) ;) ;) Należy Ci się ;)

Monia, nom, mrożone musy z owoców są ekstra. Robisz to w dużym pojemniku, czy w foremkach do lodow? Jak w dużym, to czy dobrze się potem nakładają? Dziś w ruch poszły lody truskawkowe i już się tak genialne nie zamroziły, jak wczorajsze, że prosto z maszyny można było jeść, bo jednak bylo troche wody z truskawek i poszły się domrozić w zamrażarce. ;)
Odkąd chodzimy na rowery przed kąpielą, Leoś genialnie zasypia i śpi jak nigdy. Zeszłej nocy chyba wcale nie budził się na cycusia od 24, choć nie jestem pewna :laugh: :silly: :blink: , ale 6 krotne nocne cycusiowanie przeszło do historii :side:

10 lata 9 miesiąc temu #890074 przez Azja
hej

Misio jeszcze spi, chyba odsypia wczorajsze wojaże :)

fotelik kupilismy ten www.tylem.pl/sklep/9-25kg/axkid-minikid-fotelik/ , bo stwierdzilismy ze i tak jak najdłuzej chcemy go wozic tyłem, a ten jest tylko tyłem, miała byc opcja z przelozeniem do jazdy przodem, ale ostatecznie sprzedawca nas do tego fotelika przekonał :)

Creo biszkopt

6-7 jajek (jak duze do wystarczy 6)
1-1,5 szklanki mąki ryżowej
0,5 szklanki cukru
1 lyzeczka proszku po pieczenia

Ubic same białka na sztywno, dodac cukier i ubijac dalej, wrzucac pojedynczo żółtka i dalej ubijac, dodac mąke i proszek do pieczenia i przemieszac, wyłożyc do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, albo wysmarowanej tłuszczem i piec 30-40 minut w temp. 180-190 w zalezności od piekarnika

jak bedziesz ubijała jaja trzepaczka to z maka pozniej trzeba ręka wymieszac, a jak mikserem to wsypuj sobie powoli mąke najpierw tak kolo szklanki i miksuj nie moze byc bardzo gęste, taka konsystencja bardiej lejąca, po przelozeniu do blaszki powrzucac ulubione owoce, mi z tego przepisu praktycznie zawsze wychodzi biszkopt :) smacznego :)

lece na kawke miłego dnia mamuski :)

ps a gdzie Suzi?? cos nie gasi ostatnio :P :P :P

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #890146 przez agat
Fajny fotel ma Dżon :)
Adaś swojego Besafe bardzo lubi, za dwa tygodnie big test, bo będziemy jechać 250km na Mazury :)

Chyba wolałam jak mąż chodził do pracy. Niby jest w domu, ale organizacji brak. W domu burdel, w garach pusto :/ A przed nami 2 mies wakacji... Pozabijamy się chyba :P

Wiecie, że mojemu Adaśkowi nadal z nosa leci? Oczywiście już o wiele mniej, ale gluty wychodzą nadal, a z rana ma jeszcze kaszel :/ Kiedy to się skończy.

Skończyłam już 9 tygodni ciąży, czuję się mega wzdęta i ze spodniami problem, choć waga w normie, może z 0,5kg więcej. Brzuch wyjściowy - jeszcze sadełkowy wygląda następująco:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #890170 przez Azja
Agat brzuszka faktycznie bardzo nie widać :)

A co do obecności M w domu u mnie jest tak samo, zero organizacji i większy bałagan w domu:)

Agat tak pozazdrościlam Ci tych Mazur. Ze chyba w ten długi weekend za tydzień tez pojedziemy na parę dni do Giżycka. Mój M się tam urodził i kilka lat tam mieszkał bo jego tata był tam w wojsku i ma sentyment do tego miejsca. Tylko przeraza mnie pakowanie Ne wiem jak to ogarnąć :/

Dziś pomimo upału nie jest mega gorąco. Troszkę wiatr wieje. Siedzimy z Jaskiem przed blokiem w piaskownicy jedynie komary wkurzaja

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #890177 przez creatura
Azja, dzięki za przepis, na weekend robię :) :cheer: Super Dżonowy fotelik, my też mamy tylko tyłem i męża też sprzedawca do niego przekonał, bo chcieliśmy obracany :lol: :lol: Zanim Dżonu te 25 kg osiągnie, to dużo czasu minie ;) ;) ;)

Agat, fajny brzuń, taki zarysik ciążowgo, ale malutki :) :) :) Twoje objawy, a raczej brak jakichś większych utwierdzają mnie w przekonaniu, że Adaś będzie miał brata :silly: :silly: :silly: Macie jakieś imiona na oku?

Jak mój mąż jest w domu, to więcej uda mi się zrobić, ale wychodzi, że ja cały czas coś działam, a mało odpoczywam :S

10 lata 9 miesiąc temu #890241 przez monia89
Hej u nas Tosik ma wirusowe zapalenie gardła i lekarka wykryła jakies szmery na serduszku i 24 idziemy do kardiologa. Jestem mega zdenerwowana z racji choroby dziedzicznej od strony nojego M ktora uaktywnia się w wieku dziecięcym albo po 40. :-( JA JUZ CAŁKOWICIE OSIWIEJE!
CREO kupuje plastikowe kubeczki i tam mroże.
Agat no nie mów bo widać :-)

10 lata 9 miesiąc temu #890261 przez agat
Adaś miał szmery jak był niemowlakiem ale miały mu zniknąć z czasem. Muszę się koniecznie dr o to spytać na wizycie.

10 lata 9 miesiąc temu #890277 przez creatura
Monia, a co to za choroba???

10 lata 9 miesiąc temu #890317 przez ilonah
Widać malutki ciążowy brzusio :) właśnie się dziś dowiedziałam, że mojego dobrego kolegi z pracy żona jest w ciąży z drugim dzidziusiem (Oliwka jest o 2 miesiące młodsza od Emi) ale nic się nie przyznali a byliśmy u nich w poniedziałek na roczku, a dziś ich spotkałam u nas w szpitalu przed gabinetem ginekologicznym to dopiero się przyznali :P Też ma termin tak jak Agat na styczeń. Cieszę się, ale i troszkę zazdroszczę bo tamtą ciąże przeżywałyśmy razem. Ale na razie dzidziuś u nas musi poczekać.

10 lata 9 miesiąc temu #890318 przez tysiiiak
Agat fajny maleńki brzuś :) a jak się ogólnie czujesz? Upały pewnie dają się we znaki :huh:

Monia nie martw się na zapas :* Kuba też ma szmery i byliśmy u kardiologa i wykazał jakieś naczynko przerośnięte musiałabym spojrzeć w kartę ale w każdym razie jest to fizjologia i samo zniknie :) Zdróweczka dla Tosika :*:* Pełno teraz tych gardłówek-wirusówek :(

10 lata 9 miesiąc temu #890372 przez linda
Hejka
Ciężko u mnie z czasem,co dzień planuje coś na forum napisać i zawsze czasu zabraknie...
Jeszcze się nie ogarnęłam,wracam z pracy i nie bardzo wiem co najpierw,jeszcze te upały..wieczorem padam nie wiem nawet kiedy.
Jak mnie nie ma to Tosia nie marudzi,ale jak wracam to już tylko i wyłącznie mama inaczej płacz. Dziś rano też tylko na rączkach,musiałam ukradkiem wymknąć się do łazienki.
Coś też gorzej u nas ostatnio z apetytem,mam jednak nadzieję,że to przez upały a nie przez tęsknotę
Monia nie martw się będzie wszystko dobrze.Jak Tosia była malutka byliśmy z nią u kardiologa i mówiła nam wtedy że u dzieci takie szmery to częste przypadki i najczęściej nic groźnego nie oznaczają.

Agat-brzusio malutki :) ostatnio widziałam się z koleżanką,która jest na początku 3miesiąca i ma już naprawdę sporą piłeczkę,co najmniej na 6mc wygląda ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka