- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Patrycja angina i tak bezobjawowo? Masakra!
Ja padam dziś na twarz dobrzr ze od pt ochłodzenie idzie...
my jutro mamy rehabilitscje wiec pół dnia nam zejdzie oby było chłodniej niż dziś.
a tu Ładowanie bateri
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Po pochmurnym przedpoludniu upał wrócił po południu i jak wyszłam z małym o 17 to myślałam, że mnie zmiecie. Chodziłam zacienionymi zaułkami
Przejrzałam letnie ciuchy schowane w pudle, z częścią pożegnalam się już na zawsze, bo skoro od kilku lat nie mogę się w nie wbić to przez najbliższe lata lepsze czasy dla mej figury nie nastaną
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Anabelle my mamy własnie bidon skip hop, ale chce teraz wyprobowac ten z aventu bo podobno nie cieknie po przekręceniu
Agat a skad wiesz jak bedzie z figura, moze akurat a jak Twój ciążowy brzuszek, widac juz powoli cos??
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Azja, moj bidon jeszcze jak spod igły, bo dopiero niecały miesiąc ma, a Leoś aż tak nim nie poniewiera, bo jak zaczyna rzucać, to mu zabieram
Agat, Leoński śpi dziś w samym pampku, a wcześniej jak juz było gorąco to w pampku i koszulce. Rozkopuje się, ale ja wychodzę z założenia, że jak zmarznie to się obudzi, a zresztą jemu jest przeważnie raczej gorąco niż zimno
Suzi, czyli nie wskakuje Ci okienko wyboru po kliknięciu na Dodaj Pli. A Ty z iPada korzystasz? może dlatego, może forum nie śmiga prawidłowo w systemie iOS. Spróbuj z Windowsa.
Azja, czy ja Cię już pytałam - bo nie pamiętam czy przypadkiemm to nie było wtedy, jak mi posty kasowało - jak skończyła się wasza fotelikowa przygoda? Kupiliście coś w końcu czy Jasiek się kisi w 0-13kg?
Pati, kurka, fatalnie, że angina, a Fabek rzeczywiście na choreńkiego nie wygląda.
Ogłaszam Prodżekt Lody Part Tu za zakończony sukcesem. Zrobiłam dziś tradycyjne, w sensie śmietana i żółtka, ale zamiast cukru dałam melasę karobową i wyszły karmelowe Zjedliśmy cale z truskawkami prosto z maszyny Muszę jeszcze narobić ze dwa smaki i zamrozić na weekend, bo moi rodzice przyjeżdżają, to ich uraczę lodową ucztą
Ale, ale co tam lody. W sobotę zrobiłam coś równie dobrego - własną mieszankę przyprawy curry i jest obłędna. Dzisiaj na obiad mieliśmy brązowy ryż z warzywami i tą przyprawą i smakowało jak w prawdziwej indyjskiej knajpie. Bedę Masterszefę
Niech ten front afrykański idzie tam, skąd przyszedł Za gorąco jest, o 20 jak bylismy na rowerach jeszcze powietrze paliło
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
wiec prosze trzymac kciuki za podróz i za fotelik, mam nadzieje ze Jasiek wytrzyma 130 km, oczywiscie torbe gadżetów do zabawiania zabieram
ja dzis upiekłam biszkopt z truskawkami z mąki ryżowej, w smaku nie czuc różnicy, ale jest bardziej puszysty i jeszcze lepiej wyrosł
Creo ale kusisz tymi lodami
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
My mamy ten bidonz canpola canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/432...ubcategory:20/page:1 ale zaczął mi przeciekać po zakręceniu więc muszę coś nowego zakupić i zastanawiam się nad tym:
canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/642...ubcategory:20/page:1
koszt to ok 10-14 zł
Kuba kocha z niego pić
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i Tysiak świetnie, że wpadłaś na forum, a co tam u Majówek, wszystkie na fb?
Afryki ciąg dalszy, bleeee....
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a my dziś zamiast rehabilitacji idziemy do pediatry od wieczora mamy gorączke i czerwone gardło ..... masakra jakaś dwa tyg temu przeciez było czerwone ale zakonczyła się sprawa na tamtum verde Chyba Tosik odziedziczył po mnie uwielbienie do chorób gardłowych ja od 1-7 rż w okresie letnin mialam anginy :'(
I dupa z naszego fryzjera i napadu na ukochany h&m.
Creo można wiedzieć ile zapłaciłaś za tą machinę do lodów no i powiedz vzy warto.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Nie jest to jednak uporczywe, Antkowi stoi na podłodze, sam sobie pochodzi i pije
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I jeszcze napisze kilka słów o maszynie. To nie jest tak, że wrzucasz do niej składniki 30 min i są lody. Owszem są takie maszyny, ale wtedy cena ok 1000zł
Misa jest wypełniona zamarzającą solanką i ta misa musi być zmrożona przed kręceniem lodów, najlepiej 24h w zamrażarce, a jak planujesz częstą produkcję, cały czas najlepiej ją trzymać w zamrażarce. Masa na lody, tą akurat robi się krótko, musi być chłodzona ok 3 h w lodówce. Włączasz maszynę i otworem powoli wlewa się masę, wczoraj po niecałych 30min kręcenia, maszyna już stawała, tak się zamroziły. Jakby były niedomrożone po 40min, trzeba na jakiś czas do zamrażarki - wszystko zależy jakie składniki się daje. Praca jest warta dobrych lodów
Tu test lodów sklepowych:
finanse.wp.pl/kat,1033823,title,Testujem...c.html?ticaid=112e1b
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agat, wszystko ok u Was? Ty sobie teraz nie możesz pozwolić na dzionek "bez meldunku", bo zaraz się czerwona lampka zapala;] Poka brzucha (jeśli coś już widać )
Anabelle, wyszpiegowałam, że robiłaś badania, jak wyniki?
Lindy, Kaikai i Ilonki dawno nie było
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
A co do brzucha to wystaje bebzon jeden :/ Tyle, że jeszcze nie ciążowy, tylko jakieś wzdęcia mam obecnie i sadło moje mi wywaliło. Rozmawiałam z dwoma koleżankami i potwierdziły, że w drugiej ciąży miały podobnie, na moim etapie wystający wzdęty brzuch, ale ten konkretnie ciążowy pojawił się dopiero po jakimś czasie. Czuję się ok, żadnych mdłości, drażliwości na zapachy itp. Tylko upały mnie męczą, słabo mi się momentami robi i w głowie się kręci. Więc chowam się przed słońcem ile sie da. W tym tyg muszę badania zrobić - morfologia itp, bo za tydzień wizyta.
Dziewczyny koleżanka szuka parasolki za ok 500-600 zł godnej polecenia. Nie byłam na bieżąco w waszych spacerówkowych debatach :/ Coś możecie polecić?
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale chyba kupie sobie taka maszynę
Agat i dobrze zrobiłaś ale pokaż brzusio