BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 tygodni temu #499679 przez Dave
Współczuję Wam tej "słodkości". Mi oczywiście dziś znowu lekarka dopisała glukozę (której nie muszę robić, ale co tam jak chce to nich robią :silly: ). To zobaczę jak to u mnie wygląda. No i niedługo test obciążenia przed nami :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #499681 przez monia89
Monia przykre te straty niepewnośći dysfunkcje bo nie czarujmy się każda z nas chce Zdrowe dziecko. Ja na początku buntowałam się dlaczego ja. A teraz dziękuję Bogu że to tylko to bo to co w Wawie zobaczyłam tragedia :(
Anabell też Antoś???

12 lata 3 tygodni temu #499683 przez Dave
A mnie dziś przeraził ten atak w USA. Koleś zabił 27 osób w tym 18 dzieci w wieku 5-10 lat :ohmy: :ohmy:
Już nie wiem co się na tym świecie dzieje. Strach dziecko do szkoły wysłać.

12 lata 3 tygodni temu #499685 przez Anabelle
monia89 napisał:

Anabell też Antoś???

Tak jest! ;)
Antek musi być - mąż już z 5 lat temu ogłosił całej rodzinie, że syn będzie Antkiem (po dziadku). Zaklepał sobie :P

12 lata 3 tygodni temu #499686 przez Anabelle
Straszne wiadomości!
Muszę sobie jakąś komedię oglądnąć przed snem chyba - bo tyle przykrych rzeczy się ostatnio dzieje.
Może się też pobawię latarką z maluchem :P

12 lata 3 tygodni temu #499689 przez Dave
Anabelle - no to miłej zabawy :laugh: :laugh:

12 lata 3 tygodni temu #499692 przez Anabelle
Haha - wciskam na latarce tryb "SOS" i mały tańcuje ;D

12 lata 3 tygodni temu #499693 przez Dave
Ha, nieźle. Mój póki co i bez latarki tańcuje, a mój brzuch razem z nim :laugh: :laugh:

12 lata 3 tygodni temu #499694 przez agi-p
Glikomama myśl pozytywnie . I tak wszystko rozegra się po porodzie i tym 3 miesiecznym okresie powrotu wszystkich hormonów na miejsce . Zrobią Ci badania i zobaczą .

Dave ja kreski czarnej jeszcze nie mam . Własnie dziś sie przyglądałam podczas kąpieli :P Ale pępek już mi się "skraca" , więc myślę , ze niedługo go wybije :(
Jak sobie pomyslę o tej wrażliwosci pępka potem , to mi sie odechciewa :P

No ciekawe co Ci Ginek na te żylaki powie . I dobrze , ze te badania zrobiłaś , będziesz spokojniejsza . A wyniki kiedy ?

12 lata 3 tygodni temu #499695 przez Anabelle
Mój w sumie też, ale z latarką kopie dokładnie tam gdzie mam ochotę ;D
Taka tresowana małpka :D
Jestem okropna hahaha

12 lata 3 tygodni temu #499697 przez mankowa
oo a ja telewizji nie ogladam to nawet nie wiem co sie tu dzieje. tutaj przez to ze pisiadanie broni jest legalba dlatego tyle tragedii wokol.

12 lata 3 tygodni temu #499701 przez agi-p
Anabelle ja nigdy nie bawiłam się latarką z dziewczynkami :P Musze kiedyś spróbować :P

12 lata 3 tygodni temu #499702 przez Dave
Agi - zwykłe badania to w poniedziałek odbieram. A to dziwactwo, to później ale nie powiedzieli dokładnie kiedy. Myślę, że pod koniec przyszłego tygodnie się po nie wybiorę.

Anabelle - terrorystka :laugh: :laugh:

Mankowa - ja nie ma tv, tylko mama mi powiedziała i chwilkę u nich oglądnęłam. Normalnie paranoja jakaś. Co za psychole chodzą po świecie.

12 lata 3 tygodni temu #499703 przez kasia1329
Hejka dziewczyny, ale naprodukowałyście postów :)

Anabelle ale wiesz taka waga z USG to jest orientacyjna. Ja jak byłam z Mateuszkiem na ostatnim USG to mi lekarz powiedział że dziecko waży 3kg, a za kilka dni Mati się urodził i ważył 2800 więc może jeszcze się wszystko zmienić :)
A jak nie to będziesz miała co dźwigać ;) a i ja uważam że c.c. to wcale nie jest takie straszne. Ja nie wyobrażam sobie rodzić naturalnie. Obawa przed tym że dziecko się zaklinuje czy przed nacięciem krocza była u mnie masakryczna. A po c.c. rana była zagojona po 3 dniach :)

Agi ja też staram się takich rzeczy nie oglądać, ale teraz wszędzie w tv atakują wręcz reklamami i reportażami o chorych dzieciach i nakłaniają do wspierania fundacji. Ja mam podobnie jak obejrzę coś takiego to później chodzę zdołowana i w ogóle.
Teraz to myślę o tej mojej koleżance która miała to chore dzieciątko i musiała usunąć. Znów jest w ciąży i mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze!!

Dave - ja z Mateuszkiem w ogóle nie miałam ciemnej kreski :) tylko brodawki mi bardzo pociemniały, teraz póki co też jeszcze nie mam.
Mnie też te ataki przerażają, czasami to mam wrażenie że lada moment kolejna wojna światowa wybuchnie. Ludzie niektórzy są tak zdesperowani że nie cofną się przed niczym. Albo jakaś epidemia, czy bomba nuklearna i ziemia zniknie. W koniec świata za tydzień co prawda nie wierzę, ale szczerze się przyznam że nie chciałabym przeżyć wojny.

monia89 - faktycznie jak tak czyta się i znamy Twoją sytuację to jesteś w dobrym położeniu, tym bardziej że jest szansa na poprawę jak pisałaś po ostatniej wizycie :)

12 lata 3 tygodni temu #499706 przez Dave
Z waga malucha to jest loteria. Nie można się nią jakoś mega sugerować, tym bardziej w tej chwili.
Mi chyba w 7 czy 8 miesiącu z Majką gin mówił, że jak tak dalej będzie rosła to chyba będzie sporo ponad 4 kg. I coś tam o witaminach, że mam nie brać czy coś. A później się wyrównało. Tuż przed porodem, wg dwóch różnych pomiarów wyszło 3 kg i 3,5 kg. A Majos miał 3400 g :laugh: :laugh: :laugh:

A dwóm koleżankom, to zrobili cc, bo niby miały być takie duże dzieci, coś ponad 4 kg. I co, w obu przypadkach dzieciaki mniejsze od mojej Majki.

Tu też ważny jest sprzęt i wprawna ręka i oko gina, ale nie ma się co martwić na zapas.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka