- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Agu - no fajnie. Włoski świeżutkie, kolorek fajny, cięcie też. Brewki zrobione

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
- malwinsien
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- glikomama
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Glikomama ja 2 godziny po posiłku mam zazwyczaj dużo więcej niż 120 i moja diabetolog wczoraj powiedziała , że mam wiecej insuliny wbijać . Tez mi powiedziała , ze 2 godziny po, powinnam miec max 120 . Do tej pory tym sie nie sugerowałam
Takie zalecenia sa dla ciężarnych .
A Ty mierzysz jeszcze dodatkowo godzinę po posiłku ?
Imiona piękneMaja Pola ...oba superowe
tak włąśnie teraz mi kazała mierzyc po godzinie a potem po dwóch przez kilka dni żeby sprawdzic kiedy mi skacze bardziej i wtedy mierzyc jak bedzie większe i pilnowac ściśle.Ja insuliny niebiore wiec zostają mi ograniczenia dietowe.Czyli nici z mojego foilgowania trzeba się ściśle trzymac.Ale dla dobra dzidzi wszystko

Do tej pory właśnie mierzyłam tylko dwie godziny a dzisiaj zmierzyłam i po godzinie miałam 157 a po dwóch już 76 taki spadek aż mnie to przeraziło.Chyba bede musiała przestawic sie na mierzenie po godzinie.
A i do tego od dwóch dni dokuczają mi zawroty głowy.Wy też miewacie czy powinno mnie to zaniepokoic?
- glikomama
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Glikomama ja kiedyś miałam 135 po dwóch godzinach i.dostałam mega opieprz że.już powinnam insulinę brać. Pamiętam.wtedy wyszłam z płaczem od lekarki bo mi nagadala że.jestem nieodpowiedzialna itd. A zdarzyło mi się raz. Lepiej się pilnować do.120 w końcu.to.się.o zdrowie naszych dzieciaczków rozchodzi.
czyli niemam co sie wkurzac na moją tylko potulnie słuchac.
A co wy jecie tak przykładowo? Bo mi juz pomysłów brakuje.NAjlepszy cukier wychodzi mi po rybce z folii z warzywami i moge sie tym najeśc do syta:)A wy macie takie dania?
I co z sokami pijecie czy tylko wode mineralną?
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
Na bal nie idziemy, bo i tak nic nie wypiję alkoholu - szkoda więc płacić ;Ddziewczyny a jakie macie plany na sylwestra???
Pojedziemy na imprezę w góry do moich rodziców, którzy organizują sylwestra na wzgórzach ze znajomymi w restauracji z bali itd. mam nadzieje, że bedzie fajnie

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Glikomama ja juz tak mocno diety nie przestrzegam . W poprzedniej ciąży , to był początek i nie wiedziałam co mogę , na ile sobie pozwolic i nie znałam swojego organizmu . Teraz jest lepiej . Choruję juz 2 lata i wiem co i jak .
Soków nie piłam , teraz sporadycznie sie napije .
Dave to super , ze tak przyjemnie dzionek Ci zleciał i zadowolona z efektów jesteś

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Sylwester w ciszy i spokoju w domu będzie.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kasia1329
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
Malwinsien moja siostra ma urodziny w sylwestra

Glikomama ja teraz na razie jeszcze nie mam cukrzycy i oby tak zostało. A wcześniej z Matim w ciąży to jadlam gotowane albo pieczone piersi z kurczaka, indyka bądź cielęcine marynowane w ziolach, surówki z kapusty kiszonej albo salate z jogurtem naturalnym, do tego ciemny ryż, czasami ziemniaki ale niewielką ilość, ciemny makaron. Do picia w,większości mineralną niegazowaną, owocową herbatę, zieloną czasami jakiś sok ale zanim kupiłam to zawsze sprawdzałam skład i zawartość cukru. Jak już chcesz to wybieraj te z najkrótszym składem i z niską zawartościa.cukru. Ja jadlam dużo owoców ale unikakłam m.in winogron, bananów gdyż same w sobie mają dużo cukru. Jadlam grejpfruty, jabłka, jogurty naturalne, białe sery niskotluszczowe, ciemne pieczywo, szynkę z kurczaka czy indyka, dużo warzyw na parze i rybek. Generalnie to wykluczyłam słodycze, cukier, jasne pieczywo, makarony, biały ryż, tłuszcz, mąkę, napoje gazowane i owocowe jogurty. Na początku było ciężko, chodziłam po sklepach zamiast pół godziny to trzy bo czytałam każdy skład na każdym produkcie ale później już automatycznie się wybiera to co dobre. Ja używałam dużo przypraw oregano, bazylie, tymianek, lubczyk, koper,zieloną pietruszke, paprynek, czosnek, rozmaryn żeby urozmaicać smak potraw.
No to się trochę namądrzyłam

Dobrej nocy!!
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kasiu świetnie to opisałaś

Kupiłam garnek specjalny i dużo na parze gotowałam . Z jogurtów tez tylko naturalne .
Glikomama niedługo wpadniesz w rutynę i już nawet składu nie będziesz czytała , i nawet przed zmierzeniem cukru będziesz sama umiała określić jaki mniej więcej poziom masz .
Ja powiem szczerze , ze początek stosowania insuliny był koszmarny , bałam się tego,nie umiałam i ryczałam przez pierwszy tydzień . Ale z perspektywy czasu wolę to , niż dietę ścisłą . Moge sobie pofolgować wbijając większa dawkę insuliny , nie musze tak przestrzegać diety i jest lepiej .
Tylko wiadomo stosowanie insuliny czeka mnie do końca życia , a to dość uciażliwe i kłopotliwe

Najlepiej jak cukrzyca przechodzi po ciąży , tyle to mozna na diecie sie przemęczyć ... gorzej jak to cholerstwo zostaje

Jak wszystkiego są plusy i minusy .
Życze miłego dnia

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
ja juz po badaniach. krew i siuski.
a na te nogi to jakies D-deriny czy cos. wykrywaja zakrzepice. tylko to platne 30 zeta,ale dobrze je miec.
a tak ogolnie to robotnicy mnie dziś w lozku zastali. przed 7 juz byli,a Majos tak slodko spal. to i mi sie wstawac nie chcialo.
milego dnia:-)
- malwinsien
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dzisiaj ZOBACZYŁAM pierwsze ruchy