BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #625352 przez ewela86
hej dziewczyny:) ja dzisiaj strasznie niewyspana jestem... ale tym razem nie przez dzidzię... otóż moi rodzice mieli wylądować w kanadzie o 12 w nocy naszego czesu, a tu moja siostra dzwoni o 1.20 że samolot wylądował 1,5 h temu a oni jeszcze nie wyszli. strasznie się denerwowałam... dopiero o 2 dzwoniła że wszystko ok i już są. Strasznie ich maglowali, tzn wszystkich Polaków (wzięli w osobną kolejkę) i wypytywali o jakieś pierdoły - tak to jest odkąd znieśli wizy do kanady (trzeba stresować się na miejscu). Większość nie znała języka i musieli jeszcze czekać na tłumacza...MASAKRA, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło :)

ale dzisiaj u nas piękne słoneczko świeci!!!! w sam raz żeby kontynuować pranie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #625380 przez Olga60
Hej :)

U mnie drugi dzień ze słońcem, wczoraj wystawiłam buzię i brzuszek do słoneczka i nawet złapałam kolor no i vit D tak bardzo już wyczekiwana B)
Pranie c.d. i czekam na dostawę rzeczy zamówionych.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625407 przez tysiiiak
Ja juz po wizycie :) szyjka trzyma i wszystko jest oki :) 14 maja kolejna wizyta a w piatek ide odebrac wyniki gbsa ;)
schudłam 0.5 kg od ostatniej wizyty 2 tygodnie temu :P ale nic dziwnego jak wtedy stawalam na wage zaraz po swietach :D

u mnie tez sliczna pogoda ale po wczorajszym spacerze dojscie do szpitala i z powrotem to juz byl wyczyn :P wiec najwyzej posiedze na balkonie i bede sie dotleniac i opalac buzie :D

Musze pogonic mojego M. zeby mi zrobil linki na balkonie bo az zal w lazience wieszac pranie :P no i mial mi zdjac walizke z szafy zebym mogla sie spakowac i dupa zapomniał :angry:

aa i widze po liscie przewozowym ze wydano kurierowi paczke w do doręczenia :D a wiec czekam :D

11 lata 8 miesiąc temu #625422 przez Karolka85
Jejku jaka cudna ta dzisiejsza pogoda. posiedziałam pół godzinki na balkonie w słoneczku i to chyba wystarczyło żeby mnie słoneczko lekko złapało :) chyba wyciągnę mamę za godzinkę na jakiś spacerek :)

Tysiak to super że po wizycie wszystko ok. Zdaje się że mamy podobne terminy porodu :) ja na 19 maja.

Oby wszystkie majóweczki z dzisiejszych wizyt prznosiły dobre wieści :)

Ewela dobrze że cała historia z Twoimi rodzicami skończyła się pozytywnie.

11 lata 8 miesiąc temu #625427 przez tysiiiak
ja tez mam na 19 maja :) ciekawe czy wytrzymam do kolejnej wizyty :P
zaraz zrobie sobie kawke i tez zasiade na balkonie :)

11 lata 8 miesiąc temu #625447 przez Karolka85
mi mój gin ostatnio powiedział że kto wie czy ta wizyta 23 kwietnia nie będzie ostatnią... ale ja się będę upierać żeby mnie przyjął jeszcze po majówce, też właśnie ok 10 maja. raczej nie dopuszczam narazie do siebie myśli że miałabym urodzić dużo wcześniej :)
Ja zrobiłam sobie właśnie koktail truskawkowy :) - trzeba korzystać teraz, bo w czerwcu kiedy będzie sezon na nasze świeże truskaweczki może się okazać że się nie załapię bo mocno uczulują i karmiąc piersią nie bedzie możliwości ich szamać

11 lata 8 miesiąc temu #625449 przez Alex_87
Hehe Tysiak właśnie miałam pytać czy wytrzymasz do następnej wizyty :D

Ja mam nadzieję, że następną będę miała trochę wcześniej niż za miesiąc, bo z tego co patrzę to jeśli co miesiąc to wypadałaby 16 maja, tydzień przed terminem.

Kurde ja od wczoraj puchnę :/ wstałam rano było wszystko ok, teraz troszkę pochodziłam i mama zauważyła, że mam stopy spuchnięte :/ nie lubię być spuchnięta

11 lata 8 miesiąc temu #625472 przez aleksiaa88
Kurtki zimowe już w pralce tylko suszenie i adijos zamknę was w szafie do listopada hahahaha
Truskawki nie chce myśleć o nich w tym roku sobie nie pojem, a mam własną plantację :dry: bez oprysków i nawozów łeeeeeeeeeee takie ze sklepu mi nie smakują jak już zakosztowałam swoich :dry:
Dziś wielkie mycie podłóg, a potem siedzenie przed domkiem

11 lata 8 miesiąc temu #625488 przez moniaaak
Mi mężuś umył dziś dwa okna, więc teraz piorę firanki i zaraz wyrzucę pościel na parapet. Niestety nie mamy balkonu:(, więc jakoś inaczej sobie musimy radzić. Pranie też ciągle suszę w domu, bo znoszenie go na dół nie jest chyba dobrym pomysłem.
Potem idę na spacerek, jak wrócę to poprasuję firanki.
Jak te okna przejrzały to od razu mi lepiej:). Jeszcze tylko kuchnia na jutro:)

11 lata 8 miesiąc temu #625506 przez joasia10015
Hej ciężaróweczki :)
No i szlag mi trafił pogodę :( Wczoraj chodziłam w krótkim rękawie i balerinkach koło domu a teraz musze kurtke ubrac do miasta :( Na szczescie wiosenna kurtke -nie zimową-z reszta jak aleksia88 pochowałam wczoraj zimowe rzeczy :lol:
Na szczescie w nocy nie urodziłam ,bałąm sie że po takim dziennym maratonie to kłopotów sobie narobię :( B) Ale jest wszystko ok.Odpoczęłam ,nabrałam sił i moge dzis znów przewracac dom do góry nogami ;)
Pozdrawiam i do wieczora...albo nocy ;) :S

11 lata 8 miesiąc temu #625523 przez Ane88
cześć dziewczyny:)

odebrałam dzisiaj wyniki i gbs też mam dodatni, czyli będe musiała dostać antybiotyk przy porodzie żeby nie zarazić małego... co za cholerswo...

no, ale skoro lekarz powiedział zeby się tym nie martwić to postaram się nie martwić.

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #625555 przez KarinaM
Przez tego psa boli mnie cały brzuch. Odnalazł się nad Wisłą w parku. Szwagier go znalazł bo pojechał tam rowerem. Jest cały brudny więc siedzi na dworzu i czeka aż mąż wróci z pracy żeby go wykąpać. Pokazałabym zdjęcie ale nie umię wkleić zdjęcia.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #625581 przez ewela86
ojej to ten paciorkowiec dość powszechny... myślałam że to takie rutynowe badanie.

11 lata 8 miesiąc temu #625624 przez Karolka85
Kurcze widze że paciorkowiec sieje pogrom wśród majówek :/ ciekawe czy mnie też dopadł...
Ale najważniejsze to się nie zamartwiać. Antybiotyk przy porodzie załatwi sprawe :)

Co do truskawek to ja też najbardziej lubię te z ogródka mojej babci, ale "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" :lol: i tym sposobem zadowalam się mrożonymi truskawkami- dodaje mleka i troche cukru i jest pycha :)

nasze zimowe kurtki też są już w pawlaczu- zresztą do tego celu posłużyły mi biedronkowe worki prożniowe zakupione wczoraj- piękny widok, gdy pod wpływem zasysania te wielkie rzeczy robiły się taaaaakie malutkie :)

Ja niedawno zaliczyłam z mamą spacerek. wszystko super tylko szkoda że nowe bucisze dały rade obedrzeć mi już pięty :( buuu.

11 lata 8 miesiąc temu #625635 przez lkasiulla
Hej :)

Ja dziś wstałam o 7 bo musiałam na miasto jechać pozałatwiać sprawy, pogoda u mnie super strasznie cieplutko było jak wróciłam do domu to poszłam z przyjacielem usiąść na ławce bo już nie miałam sił chodzić i tak fajnie że w cienki sweterku siedziałam i gorąco mi było, jakieś pół godziny temu wróciłam do domu bo już strasznie głodna byłam nie minęło 5min i rozpadało się miałam farta :)

mi lekarz dopiero 23 zrobi badanie na paciorkowca ciekawe czy ja tez mam...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka