BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #624849 przez lania
A w środę zdjecie passaru B) Demoniqe, dam znać jak było :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #624851 przez Daarikaa
Annabele dziękuję za wyjasnienia

Łóżeczko sprawdzone wszystko okey jest śliczne tylko mąż nie chce go jeszcze składać :dry: no nic jakoś wytrzymam

11 lata 8 miesiąc temu #624858 przez sisina
Lania pieknie wyglądasz :)

A w ktorym tygodniu robi sie wymaz na paciorkowca???

Ja własnie skonczyłam prasować ubranka jutro kolejna tura :)

Jutro wygibasy pod prysznicem bo środe lekarz jak ja to lubie golenie z lusterkiem :blink: :P

Lalka 3 mam kciuki za Ciebie :laugh: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #624861 przez Kiniaczek
Lania promieniejesz :) :lol: :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #624863 przez Olga60
Daarikaa napisał:

Annabele dziękuję za wyjasnienia

Łóżeczko sprawdzone wszystko okey jest śliczne tylko mąż nie chce go jeszcze składać :dry: no nic jakoś wytrzymam

Ją dzisiaj zamówilam wózek, łożeczko i pościel. Jak przyjdą te rzeczy to wstawimy je do garażu, a skladaniem i praniem mąż się zajmie jak się mała urodzi. W końcu będzie mial na to ze 4 dni, jak to po cc.

11 lata 8 miesiąc temu #624871 przez Sevilla
Lania super wyglądasz :)

Co do kosmetyków, ja też nie przesadzam, kupiła żel do higieny intymnej i żel do mycia ciała. Reszta już jest normalna. Nie lubię bezzapachowych kosmetyków :) Właśnie wróciłam z miasta, chciałam zerknąć na wyniki badań, a tam klops, nie chce mi wejść hasło :( Chciałam by mi wysłano je ponownie na e-mail, a tam kolejny klops - brak danych ..

11 lata 8 miesiąc temu #624881 przez lkasiulla
Lania piękny brzuszek no i Ty również pięknie wyglądasz :):)

Kurcze od jakiejś godziny strasznie napiął mi się brzuch i bardzo mnie boli do tego co jakiś czas mam skurcze takie jak przy okresie mam nadzieje że to efekt przepracowania sie i nic złego się nie dzieje....

11 lata 8 miesiąc temu #624884 przez Ane88
wymaz na paciorkowce robi się między 35 a 37 tygodniem ciąży.

Moja kuzynka miała krążek zdejmowany na 2 tygodnie przed porodem, a urodziła 2 tygodnie po terminie :)
ale brała też do 5 miesiąca duphaston na podtrzymanie :)
i Natanek tak się zadomowił, że nie chciał wyjść:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #624886 przez moniaaak
Darika co do tego GBS to ja też mam dodatni, podobno u 30% kobiet tak jest. Na necie piszą straszne rzeczy o tym, ale po prostu pamiętaj, żeby się przed porodem upomnieć jeszcze o antybiotyk.
Większość lekarzy tego nie leczy, nawet jak się nie jest w ciąży. Trochę to dla mnie bez sensu, ale cóż. Ja miałam robiona GBS przed ciążą, bo miałam stan zapalny, nawet dostałam na to antybiotyk, ale zanim zaczęłam brać pojawiły się dwie kreski na teście:) i antybiotyk leży.

Lania super wyglądasz:).

Dziewczyny w końcu kupiliśmy dziś wózek:). Nareszcie:).
Powiedzcie mi czy pierzecie te wszystkie pokrowce z niego??? :unsure: Bo tak się zastanawiam czy jest sens- w końcu nie będzie to miało bezpośredniego kontaktu ze skórą...

11 lata 8 miesiąc temu #624895 przez Daarikaa
Ja dzisiaj prałam pościel malutkiej, ale już baldachimu, przybornika czy falbanki maskującej nie prałam bo to nie ma kontaktu z dzidzią, więc z wózkiem chyba tak samo.

11 lata 8 miesiąc temu #624901 przez Anabelle
Sisina, paciorkowiec zaleca się robić ok 35, 36 tc, ale ja będę robiła w 39 tc ;D
Do szpitala TRZEBA MIEC jeszcze HBS oraz OWA - zwane też Odczynem Wassermana

Składać łóżeczka nie trzeba jakoś super wcześnie, ale jeśli jest nowe to warto, bo niektóre śmierdzą jeszcze tydzień lub dwa.

11 lata 8 miesiąc temu #624903 przez Karolka85
Ja podobnie ja Darika, nie prałam baldachimu, przybornika, falbanki i nawet ochraniacza na szczebeleki też nie prałam. Wszystko tylko przeprasuję. wózka też nie zamierzam prać- bez przesady wkońcu moim zdaniem :) Wystawimy może tylko pare razy na balkon w ładną pogode żeby się wszystko przewietrzyło i tyle. do gondoli i tak mam prześcieradełko na materacyk, więc tylko prześcieradło mam wyprane.

11 lata 8 miesiąc temu #624908 przez Karolka85
Anabelle widzę że jesteś mocno zorientowana w tych badaniach :) - czy jeśli miałam HBS i VDRL robione na początku ciąży- tzn ok 12 tc, to teraz powinnam je jeszcze raz powtórzyć?

11 lata 8 miesiąc temu #624909 przez lania
Dziękuję za miłe słowa, ale ja widzę te zdjęcia B) jest jak jest, nie jest łatwo ładnie wyglądać jak się leży :silly:

Ane, no właśnie ja też biorę na podtrzymanie jeszcze fenoterol od jakiś 2 miesięcy, a wcześniej duphaston od grudnia, więc też może poczekam, ale ja mogę czekać pod warunkiem, że już będę mogła być aktywna :lol: wszystko się okaże, zobaczymy w środę na wizycie.

Ciekawe czy lekarz ma moje wyniki gbs, bo się zapodziały w laboratorium i miał wyjaśniać sprawę :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #624919 przez Anabelle
Karolka85 napisał:

Anabelle widzę że jesteś mocno zorientowana w tych badaniach :) - czy jeśli miałam HBS i VDRL robione na początku ciąży- tzn ok 12 tc, to teraz powinnam je jeszcze raz powtórzyć?

HBS to antygen, jeśli był, to jest nadal :)
odczyn wassermana nie wiem na czym polega, ale powiedzieli mi, że nie muszę powtarzać, po prostu muszę mieć oryginały wyników z I trymestru bo wtedy miałam to robione :)

Ja tak jak kiedyś pisałam piorę wszystko od rożka po ochraniacze i wózek, ale to moje skrzywienie bo pracowałam w 3 sklepach z tekstyliami i wiem, że nowe to wszystko jest tylko z nazwy - normalnie materiały przechodzą z magazynów do magazynów, linie produkcyjną, przed pakowaniem są konserwowane antymolowo itp, a później pakowane w wszędobylskie folie itp. W czym leżą jeszcze pare miesicy rzucane po tirach, magazynach, sklepach... Stąd nas jako pracowników uczyli, że każdą nową rzecz należy przeprać.

Mm pojadłam tostów, zaraz się biorę za leżakowanie bo się wymordowałam dzisiaj :)

Musze jeszcze odwiedzić starą przychodnię z Medicovera, bo tam chodziłam do 20 tc. Ciekawe czy mają jeszcze moją kartę, skoro wygasł abonament :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka