BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #624927 przez JoannaL
Bite 4godz spędzone na dworze. Padam na twarz. Mała znowu kopie mnie po wnętrznościach. Oj dała mi dziś popalić

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #624931 przez tysiiiak
Ja niedawno dotarlam do domku :) bylam dzi na spacerku z kolezanka i jej pol rocznym synkiem ale chyba jednak za dluuugi byl spacer. Nogi wchodza mi do tylka i brzuch mi twardnieje co jakis czas. Nie nadaje sie na takie wypady juz ...
Potem byłam jeszcze na szkole rodzenia i z powrotem tez na piechote do domu bo na autobus nie odplacalo sie czekac ...

Mi jutro na wizycie pobierze wymaz na gbsa i pewnie zleci jeszcze jakies badania ... ;)

lania super wygladasz :)

czekaja mnie dzis akrobacje w wannie przed jutrzejsza wizyta :( a jedyne na co mam ochote to isc spac :dry:

ja nie bede prala nic z wozka, chyba nawet balabym sie ze cos w nim uzkodze znajac mnie :P chcociaz kiedys pewnie i tak trzeba bedzie wyprac :P

aa i obiecalam sobie ze jutro juz spakuje sie do szpitala, nie mozna tego tak odwlekac bo mnie porod zastanie :P

uciekam sie polozyc :) bede podczytywala na lezaco :D

11 lata 8 miesiąc temu #624943 przez Kiniaczek
Anabelle napisał:

Sisina, paciorkowiec zaleca się robić ok 35, 36 tc, ale ja będę robiła w 39 tc ;D
Do szpitala TRZEBA MIEC jeszcze HBS oraz OWA - zwane też Odczynem Wassermana

Składać łóżeczka nie trzeba jakoś super wcześnie, ale jeśli jest nowe to warto, bo niektóre śmierdzą jeszcze tydzień lub dwa.

My zło0żyliśmy w weekend łóżeczko i przewijak... nówki i śmiergolą strasznie... mam nadzieje że szybko wywietrzeje ten zapach:P

11 lata 8 miesiąc temu #624951 przez Kiniaczek
Karolka85 napisał:

Anabelle widzę że jesteś mocno zorientowana w tych badaniach :) - czy jeśli miałam HBS i VDRL robione na początku ciąży- tzn ok 12 tc, to teraz powinnam je jeszcze raz powtórzyć?

W moim szpitalu wymagany Hbs i VDRL po 32 t.c

11 lata 8 miesiąc temu #624952 przez Karolka85
Dzięki Anabelle za wyjaśnienie tych badań :) czyli w takim razie raczej nie bede musiała mieć powtarzanych tych badań. To bardzo dobrze bo wiązało by się to po raz drugi z opłatą. w takim razie mi pozostała jeszcze tylko morfologia, mocz ogólny i paciorkowiec i to chyba wsio.

Co do nowych drewnianych łożeczek to potwierdzam- potrzebują co najmniej kilka dni na wywietrzenie tego smrodku lakieru. u nas było to samo, ale już jest git :)

11 lata 8 miesiąc temu #624958 przez Karolka85
Kiniaczek napisał:

Karolka85 napisał:

Anabelle widzę że jesteś mocno zorientowana w tych badaniach :) - czy jeśli miałam HBS i VDRL robione na początku ciąży- tzn ok 12 tc, to teraz powinnam je jeszcze raz powtórzyć?

W moim szpitalu wymagany Hbs i VDRL po 32 t.c

heh... no to teraz już nic nie wiem :blink: pójde na wizyte 23 kwietnia to wypytam dokładnie lekarza o te badania

11 lata 8 miesiąc temu #624969 przez Kiniaczek
Karolka wydaje mi się że co szpital to reguła. Mnie lekarz zlecił, robiłam dzisiaj bo jutro wizyta. Dowiesz się napewno :) Ja dziś zostawiłam w kasie 120 zł:/ :huh: :angry: :angry: :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #624993 przez aleksiaa88
Ja już praktycznie od 19 śpię tak mnie spanie łamie nawet dobranocki nie dałabym rady zobaczyć ziewam jak smok, człowiek prawie nic nie robi znaczy to co zawsze obiad, posprzątanie, małe prasowanko, a tu takie zmęczenie wielkie mnie dopada. Z tym spaniem to mam od kilku dni, najlepiej to bym poszła spać o 19 tylko trochę głupio bo jeszcze jasno :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #625051 przez Anabelle
O badania czy torbe czy ciuszki dla maluszka najlepiej pytać w wybranym do porodu szpitalu - co szpital, co miasto to obyczaj :)
Ale w sumie jak sie przyjedzie na izbe przyjęć z rozpoczętym porodem to do domu nie odeślą choćby się pewnie nawet dowodu nie miało :P

11 lata 8 miesiąc temu #625057 przez ewela86
ja też dzisiaj padnięta od 5.30 cały dzień praktycznie na nogach... najpierw zawiozłam rodziców na lotnisko (jeszce chyba nie jest ze mną tak źle bo wytrzymałam za kółkiem 60 km w jedną stronę :) ) potem zrobiłam pranie dla dzidziusia, ogarnęłam trochę chałupkę i siebie i pojechałam na szkołe rodzenia... więc teraz padam na twarz :P

co do badań to ja w tym temacie nie jestem obcykana: zamierzałam po prostu zabrać wszystkie wyniki które mam bo wyszłam z założenia że lekarz który jest ze szpitala w którym będę rodzić chyba powinien wiedzieć co mi będzie potrzebne... ale tak dla pewności chyba wypadałoby się cosik zorientować w temacie z tego co piszecie :dry: tak dla świętego spokoju...

11 lata 8 miesiąc temu #625068 przez Anabelle
Ewela, zapytaj lekarza, czy posiadasz już wszystkie badania niezbędne do przyjęcia na oddział ponieważ jesteś w 36 tygodniu ciąży i wolałabyś być w tej kwestii spokojna.
Możesz zapytać także w jaki sposób możesz otrzymać oryginały badań, ponieważ właśnie oryginały są wymagane.

11 lata 8 miesiąc temu #625078 przez lalka
to już nie jest domek...to jest piętrówa!!!!
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #625079 przez lalka
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #625086 przez ewela86
Annabelle właśnie tak zrobię:) dzięki za podpowiedź :)

lalka pokaźne mieszkanko, ale jakie piękne!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #625090 przez lania
Piękny lalka, jaki gładziutki :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka