BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #625679 przez moniaaak
Wróciłam ze spaceru... cudnie jest u mnie, słońce świeci i ciepełko super :).
Fajnie wyglądałyśmy na spacerze- dwie z wózkami i dwie w ciąży :D.

Na mieście w ogóle strasznie dużo wózków :). Nawet Kacperkowi się chyba podobało, bo tak strasznie nie cisnął na pęcherz:).

Chwilę odpoczną i biorę się za ogarnianie domu, bo mam taki bałagan że szok :).

Kupiłam młodą kapustkę, będę pichcić kapuśniak:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #625699 przez Domiś91
Ufff i po badaniu :) Wyniki wszystkie mam bardzo dobre i GBS i morfologię i mocz :) Mój synuś waży już 3200 :huh: :huh: jest piękny i duży i lekarz kazał mi już rodzić żeby nie dobił do 4 kilo :ohmy: :laugh: Następna wizyta "Jakby coś" na 6go maja :) Jestem wyczerpana, bo musiałam się tłuc autobusem.. tak duszno że szok :) ale już jesteśmy w domku i odpoczywamy :) Bo pozniej reszta prasowania :)

11 lata 8 miesiąc temu #625706 przez KarinaM
Domiś91 super że wszystko dobrze.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #625719 przez Anabelle
Paciorkowiec jest na tyle powszechny, że ponoć jeśli ktoś trafi na porodówkę bez wyników tego badania to rutynowo podają antybiotyk.

U mnie kolejne KTG i badanie szyjki w czwartek - oby szyjka się skracała ;)

11 lata 8 miesiąc temu #625727 przez ewela86
Domiś fajnie, że jest ok wszystko u Ciebie:) zbliżasz się do mety....

ja idę poodpoczywać trochę.

11 lata 8 miesiąc temu #625729 przez Daarikaa
Byłąm dzisiaj u lekarza, przyspieszyam wizytę ze względu na gbs no i lekarka mnie uspokoiła, że to jest ważne przy porodzie i wcześniej nie ma co się martwić.

Cieszę się że u Was na wizytach wszystko gra.

Pogoda była u mnie rewelacyjna na temometrze wybiło 20 stopni a teraz już się chmurzy i zaraz będzie padać... :angry:

Przyszedł dzisiaj wózek - jest śliczny i świetnie się prowadzi. Później wrzucę zdjęcie

Doszły też kosmetyki z ziajki dla niemowlaka więc już praktycznie jesteśmy gotowe do startu :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #625738 przez tysiiiak
Super ze u was na wizytach tez wszystko dobrze :) dobrze ze jestescie :D w razie dodatniego wyniku na gbsa nie bede panikowac :P

moj wozeczek (a wlasciwie Kubusia) bedzie miedzy 16.30-18 :D jeszcze zostanie mi dokupienie materacyka do lozeczka i przescieradelka i tez juz wszystko mam :D

11 lata 8 miesiąc temu #625744 przez Sevilla
Domiś super, że wszystko w porządku :) Ja dziś wyprasowałam wszystkie ciuszki, brakuje mi jedynie czapeczek, pieluch, przewijaka i kosmetyków dla małego :)

U mnie dziś też ładna pogoda, choć teraz wyraźnie się zachmurzyło ech ... zjadłam obiadek i odpoczywam :)

11 lata 8 miesiąc temu #625765 przez lalka
hej!!!!!

melduję się z domku!!!!!!nie zostawiła mnie ...ale na oddział mam zgłosić się teraz w niedzielę!!!!prawdopodobnie rozwiązanie będzie ok czwartku-piątku chyba ,że coś wcześniej mnie weźmie....bo czuję się fatalnie!!!!

a teraz o znieczulicy coś!!!!!!wjechaliśmy z mężem w Poznaniu na parking strzeżony...wychodzi z budki facet spisać nr rejestracyjny...a tu nagle mężowi "uciekł"wsteczny i nie chce do tyłu ni cholera...a facet stoi.....stoi....M sam nie mógł przepchnąć..więc wysiadłam z auta i......pomogłam mężowi przepchnąć autko do tyłu!!!!a facet stoi jakieś 5 metrów od nas...i nic patrzy się!!!!m nie zauważył tego faceta więc nie zareagował!!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #625777 przez Sevilla
no to ładna znieczulica haha :) a ja się wściekałam wczoraj w rossmanie, że km kolejka, a nikt mnie nie przepuścił ...

Ja odebrałam wyniki krwi, moczu i badanie na toxo. Morfologię mam lepszą niż przed ciążą, a żelaza nie biorę, mocz również w porządku, a toxo negatywna :)

11 lata 8 miesiąc temu #625786 przez Alex_87
Domiś fajnie, że wszystko w porządku :)

Anabelle życzę skracającej się szyjki :D (jakieś kilka tygodni wstecz trzymałyśmy kciuki, żeby nam się szyjki nie skracały, teraz będziemy sobie życzyć skracającej szyjki :D)

Lalka no to jest straszne, że w tym kraju kobieta w ciąży nadal jest traktowana jak niewidzialna, z jednej strony to facetów jeszcze jako tako można zrozumieć, bo nie wiedzą jak to jest być w ciąży, chociaż w tym przypadku co opisujesz nawet nie będąc w ciąży facet powinien pomóc :angry:

Wy już wszystkie macie wózki, a ja nadal czekam aż osoba, która miała mi pożyczyć wózek się odezwie, jest to bardzo bliska osoba z rodziny i już kilka razy słyszałam, że odda mi wózek jak stopnieją śniegi bo ma dobre koła akurat na taką pogodę. No i co śnieg stopniał i nic, a przecież muszę go uprać. Echhh i nie wiem czy rozglądać się za innym czy jak. Nie lubię się tak upominać, a już pytałam ze trzy razy czy napewno mogę na nią liczyć. Głupia sytuacja.

11 lata 8 miesiąc temu #625798 przez kinia90

11 lata 8 miesiąc temu #625799 przez kinia90
cześć:) dziewczyny ile ważą Wasze maleństwa? Moja to straszna kruszynka dopiero 2200 i strasznie się marwie

11 lata 8 miesiąc temu #625804 przez kinia90

11 lata 8 miesiąc temu #625805 przez lalka
moja maluda 2 kwietnia ważyła 3150!!!!ale mną się nie sugeruj...hi..hi...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka