BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #624053 przez Alex_87
Już myślałam, że jestem jakaś nadwrażliwa czy coś ;) Mi też czasem wpycha się pod żebra, a czasem jakby po pęcherzu jeździła. hmm ma tylko dwie rączki i dwie nóżki a czasem robi takie akrobacje jakby miała ich z 10. czasem mówię do męża, że szkoda, że nie mam przezroczystego brzucha, bo bym chętnie popatrzyła co tam wyrabia :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #624054 przez Olga60
Ane88 napisał:

no wszyscy mówią, że mały i jak to dziecko się tam mieści...
Ano rozpycha się jak tylko może i już nie jest to przyjemne... boli mnie jak wypycha dupke, albo nóżkami zniekrztałca brzuch na maxa :P
najboleśniej kopie po żebrach...mam takie obolałe, że nie moge spać w nocy, aż szczypie..:(

a czuje go WSZĘDZIE... zaczyna się pod samym biustem...po całości na brzuchu, po bokach, w pachwinach i kończy się na kroczu.
czasem mam wrażenie, że zaraz wyskoczy dołem:P

He he u mnie to samo!!! Znajome jak mnie spotykają to zdziwione, że to końcowka, bo myślaly,że to 5 m-c. A ja tak mam teraz jak i w pierwszej ciazy.

W pachwinach też małą czuję, strasznie smieszne uczucie, jakby już w nogi wchodzila :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #624066 przez moniaaak
Alex mnie czasami jak kopnie, to aż mnie zgina. Jak leżę czy siedzę to nie jest takie bolące, najgorzej jak stoję.
Od kilku dni strasznie bolą mnie plecy, górna część boli mnie cały czas, a czasami taki okropny ból wchodzi mi w dół pleców, że zastanawiam się, czy mały się gdzieś tam nie dobrał... :)
Na szczęście mój mąż jest chętny do masowania pleców. I od razu ciężar z pleców zdjęty...chociaż na kilka godzin pomaga:)

Jak się mężuś jutro będzie dobrze czuł(jeszcze do wtorku ma zwolnienie), to pojedziemy po wózek :laugh: . Już się nie mogę doczekać :side: :side: :woohoo: :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #624068 przez moniaaak
Mój synek coś ma dziś strasznie leniwy dzień. Co jakiś czas tylko lekko się poruszy, ale taka ospałość to do niego nie podobne:(.

Kiniaczek robiłam wczoraj pizze wg Twojego przepisu- super :)

11 lata 8 miesiąc temu #624069 przez Ane88
czasem w pachwinach czuje jak delikatnie smyra rączką, a czasem jak sie zacznie rozpychać to łapie mnie taki skurcz, ze nie moge całą nogą ruszyć przez chwilke.
nie mam skurczy łydek, tylko właśnie w pachwinach... mama mówi, że to efekt rozszerzającej się miednicy.

ja nie wiem jak to możliwe, ale to moje dziecko chyba w ogóle nie śpi w dzień... nie ma chwili przerwy zebym go nie czuła... chyba, że wierci się też przez sen..;p

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #624088 przez moniaaak
I na dobranoc coś na poprawę humoru:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #624090 przez lania
Alex_87 napisał:

czasem mówię do męża, że szkoda, że nie mam przezroczystego brzucha, bo bym chętnie popatrzyła co tam wyrabia :D

To byłby fajny patent :side: :silly: :laugh: , może kiedyś w przyszłości wymyślą taki żel, żeby się skóra robiła przezroczysta :ohmy: :cheer: :) :side: , takie usg na żądanie :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #624094 przez Anabelle
To zgrabniutkie jesteście, ale brzusie śliczne. Ja z moimi 120 cm w brzuchu ledwo do samochodu wsiadam... a jeżdżę bardzo często, choć staram się krótko.

Co do ruchów, to pod koniec ciąży mały potrafi się tak rozpychać, że mam wrażenie, że sobie rękę złamie. Śmieszne uczucie, jakby ktoś sobie stawy łamał ;) Mocno się też wypycha. Czasami to boli.

Mi by się przydała przeźroczysta skóra, bo nie dochodzi do mnie że najdalej za 2 tygodnie wyciągną ze mnie malucha :)

11 lata 8 miesiąc temu #624102 przez joasia10015
Witam laseczki -jak zwykle wieczorkiem...ups w nocy ;)
PO pierwsze tesciowa wyjechała i mam wrażenie że spadło ze mnie jakies 15 kg. ;) Ulga w cholere ;)
Po drugie u mnie przepiekna pogoda-zrobiłam pierwszą turę prania dla MIkusia B) :) Jutro ma byc tak samo pieknie wiec druga tura :blink: Iiii oragnizacja sypialni po mału na przyjscie Mikunia :kiss: :)
PO trzecie w gazetce ,,Mamo to ja,,znalazłam info dotyczących pieluch Dada z Biedronki-dostały pierwsze miejsce w konkursie na najlepszy produkt dla dzieci w 2012 roku !!! To suuuper wiadomosc bo nie tylko wiekszosc z nas jest za tymi pieluchami :)
Po czwarte mój Mikuś mam wrażenie że chce wyjsc pępkiem ;) Miłosz napewno tak mocno nie kopał :blush: W nocy ledwo oko otworzę żeby pojsc do łazienki to jużczuje jego kopniaki ;) A może to on mamusi sygnalizuje wczesniej że mamusi pęcherz jest wypełniony i trzeba go opróżnic :blink: :silly:

Aaa przypomniało mi sie -dziś byłam z rodzinką w MC DONALDS i były straszne kolejki ....mysłałam że nie wytrzymam -słabo mi sie robiło...i wiecie co???Babka która stała przede mną kiedy zobaczyła mój brzusio to wpusciła mnie przed siebie :ohmy: :ohmy: :ohmy: W szoku byłam ,ale pozniej patrze że siedzi przy stoliku z mężem i dwójka maluszków-wiec pewnie dlatego pomyślała o ciężarnej -bo sama nie dawno tak stawała w kolejkach :blink:
Kurde laski ale mnie naszło-ale bym zjadła świeży chlebek z masełkiem i szczypiorkiem :silly:

Kurcze pewnie i tak wszystkie śpią a ja drukuje i drukuje-lecę na allegro i you tube :blink:
Paaaaaa!!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #624106 przez Alex_87
Witam z rana jako pierwsza :D

Joasia naprawdę Cie podziwiam, że wytrzymałaś z teściową tyle czasu, ja swoją bardzo lubię, ale nie wyobrażam sobie, żeby spędziła u mnie tydzień czasu :P a co dopiero z taką wkurzającą osobą hehe

Ja ostatnio coraz bardziej się zastanawiam jak moja córcia będzie wyglądała :D taka jestem ciekawa :D

Dziewczyny ile kupujecie butelek na początek i jakiej firmy, ja miałam kupować zestaw startowy ale jestem nastawiona na karmienie piersią i się zastanawiam, czy nie kupić tylko jednej butelki a ewentualnie po porodzie zobaczę jak się sytuacja wyklaruje i wtedy będę dokupować. Rozmawiałam ze znajomymi i niektóre pokupowały dużo butelek i nawet ich nie użyły, tylko się kurzą. Więc może lepiej zakupić jedną, a później kombinować. W końcu teraz wszystko dostępne od ręki :cheer:

11 lata 8 miesiąc temu #624108 przez KarinaM
Witam z rana.
Ja kupiłam tylko jedną butelkę małą 120ml. Chcę dokupić jeszcze jedną. Kupiłam małą bo ma być ona stosowana do przepajania. Jak nie będę mogła karmić to i tak trzeba będzie iść po mleko.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #624117 przez demoniqe
ja mam jedna mala butelke antykolkowa tomee tippe.
Mnie maly wczoraj kopal straszliwie. Az dostalam skurczy. Oo jednej nospie jie przeszly. Dopiero druga przyniosla ulge.

Ooo wlasnie znow zmoczylam koszulke od pizamki mlekiem a dawno mi juz nie lecialo.

Wczoraj oierwszy raz slyszalam taki dziwny dzwiek z brzucha. Jak czasami sie kuca i nagle wstaje to slychac jak stawy przeskakuja. I to wlasnie slyszalam z brzucha. Albo to maly albo moze zebro.

Lania w tym tyg. Zdejmujesz pessar? Ja w przyszly piatek. Mam nadzieje ze w dlugi weekend nie urodze :-)

11 lata 8 miesiąc temu #624123 przez Karolka85
Witam z rana i ja :)

Dziś zapowiada się następny śliczny, słoneczny i cieplutki dzień. Strasznie mnie to cieszy, choć z drugiej strony wczoraj podobnie jak któraś z Was miałam załamkę bo oczywiście już prawie nie mam się w co ubrać :( i też z zazdrością patrzyłam jak mój mąż przebiera w swoich spodniach i koszulach i wszystko na niego pasuje, a ja... eh...

Ja wczoraj zmierzyłam obwód brzuszka i mam 103cm. A Julcia rozpycha się niemiłosiernie ostatnio i czasem naprawdę boleśnie. Czasem tak mi brzuch zdeformuje że dziwię się że jeszcze mi skóra nie popękała. a jak naciśnie na pęcherz to do wc idę na wpół zgięta.
Fajny pomysł z tą przezroczystą skóra na brzuszku :) też jestem strasznie ciekawa co malutka wprawia tam w środku.

Dziś mam sporo do zrobienia- najpierw zakupy w biedronce- zamierzam kupić m.in worki próżniowe o których kiedyś Kiniaczek chyba wspominała. a teraz są w promocji i bardzo mi się przydadzą na zimowe rzeczy. Poźniej musze zorganizować komodę dla Julki, póżniej obiad, później urząd miasta. ale liczę na to że po drodze znajde chwilę na odpoczynek :)

Joasia łączę się z Tobą w radości z wyjazdu teściowej :laugh:

Alex co do butelek to ja dostałam cały komplet z Aventa wraz z laktatorem, więc mi zakup odpada na szczęście. ale w sumie mysle że faktycznie nie ma się co spieszyc i na początek jedna wystarczy bo może się okazać że wcale nie bedziesz ich potrzebować przez pare miesięcy, a ewentualnie na wodę lub jakąś herbatkę wystarczy jedna. w razie czego butelek wszędzie jest całe mnóstwo do wyboru więc z kupnem nie bedzie problemu.

11 lata 8 miesiąc temu #624126 przez sisina
Witam za rana :)

Mi niedziela mineła dobrze była u mnie kolezanka od rana i wieczorkiem pojechała nagadałyśmy sie za wszystkie czasy :) bynajmiej sama nie siedziałam...

U mnie dziś też słoneczko wiec wstawiłam pranie z ciuszkami małego :) dziewczyny a wy tylko w proszku pierzecie i w płynie czy tylko w płynie...

Co do butelek to mam 4 sztuki Tommee Tippee bo mój mąż sie zagalopował a i jedną mam antykolkową 260 ml

Kurde mam coś rozwolnienie pewnie po popcornie maslanym bo jadłyśmy z kumpelą i po orzeszkach :laugh: byłam już 2 razy na WC :blush:

Dobra ide na zakupki musze coś na śniadanie zrobić no i obiad a jak zwylke nie wiem co ale chyba zrobie sobie zupe krem marchwiową z groszkiem ptysiowym :silly:

Miłego dzionka :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #624151 przez tysiiiak
Hej laseczki :)

ja tez ide polowac w biedronce :D mnie za to interesuje kołdra antyalergiczna taka na lato za 14.99 ;D

ja mam w sumie 3 male butelki Tomme Tippe, 2 dostałam w akpolu za kupony ze szkoly rodzenia i warszztatow a jedna była w laktatorze, który kupiłam ... :) tez uwazam ze nie ma co przesadzaac na poczatek :)

lece cos zjesc i spadam do biedry :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka