- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie też pogoda licha..
Dziewczyny doradzcie jaki termometr kupić dla niemowlaka?? kupiłam na podczerwien i jest centralnie do duuuu...y!!!!
Myli się nawet o 1 stopien!!! pomózcie i coś doradzcie
Darika ja kupiłam taki:
www.babyono.com/produkty/pielegnacja/ter...ny-z-miekka-koncowka
Nie mam przekonania do tych bezdotykowych- kilka moich znajomych kupiło i nie są zadowolone bo właśnie bardzo oszukują te termometry i to z różnych firm. Poza tym kiedyś wyczytałam że najpewniej jest mierzyć temperaturę w pupie niemowlaka, a nie na czole czy w uchu... Ten babyono kosztował mnie 18zł- ma fajną miekką końcówkę akurat do mierzenia temp. w pupie. sprawdziłam go z innym elektronicznym i rtęciowym i wiem że zaniża temp. 0,3 stopnia.
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Sama się zastanawiam nad termometrem, a widziałam też na allegro taki w smoczku...coś wiecie na ich temat
Gdzieś czytałam o takim w smoczku i pisali, że to jakoś kilka min się mierzy, a nie każde dziecko chce ssać smoczek i może wypluwać i takie tam.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- lkasiulla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
co do termometru to ja mam elektroniczny
mam dylemat wybrałam już dawno imię dla mojej córeczki Milena a od jakiegoś czasu chodzi za mną imię Maja i tak się teraz zastanawiam jakie imię wybrać...
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A dziś zamówiłam lampkę nocną Led z czujnikiem ruchu żeby w nocy cokolwiek widzieć bez potrzeby zapalania rażacego światła:)
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
JoannaL super pomysł z fejsem ja też wysłałam zaproszenie
co do termometru to ja mam elektroniczny
mam dylemat wybrałam już dawno imię dla mojej córeczki Milena a od jakiegoś czasu chodzi za mną imię Maja i tak się teraz zastanawiam jakie imię wybrać...
Majka fajniejsze:)
- poziomka-1801
- Wylogowany
- rozmowna
Z narzeczonym staraliśmy sie o dzidzie 2.5roku az wreszcie gdy odpuściliśmy okazało sie na rutynowym badaniu ze Nosze pod serduszkiem 4 miesięczne maleństwo. Na badaniu połówkowym byliśmy dwa razy..gdyz ginekolog który prowadził mnie od ,,zawsze,, powiedział ze maleństwo prawdopodobnie bedzie miało Downa,za drugim razem skonsultowałam się już z innym doktorem prywatnie i wszystko było wporządku a bobo okazało się dziewczynka. Lekarza który mnie nastraszył zmieniłam na innego(nie wiele lepszego ale zawsze to coś..)który potwierdzał płec dzidzi. Po kolejnych wizytach okazało się ze mam b.wąską miednice i będzie problem z donoszeniem. W szpitalu planowali przyjąc poród juz pod koniec marca...marzec minął a ja w 2paku. W 28tc okazało sie ze mam rozwarcie prawie na 2 cm,a szyjke skrócona z 4 na 2 cm..zalecano mi leżenie plackiem.Między 29/30 tc okazało się ze z córci Oliwii wyrasta dorodny synek...mój narzeczony był wniebowzięty bo już jak się dowiedział że bedziemy mieli dziecko mówił tylko o synku(jak to kazdy chyba facet),wazył mało bo 1029g ale lekarz pocieszał ze w normie,za to długi był na 33tc. Ze względu na powtarzającą sie syt z mała macica i dośc małym domkiem gdzie juz gniecie się synek,powiedziano mi ze 32tc i mogę popękac bo nie utrzyma mi macica cięzaru dziecka...jak narazie trzymam sie dobrze i nic mi nie dolega,nogi trzymam w ścisku i pre do przodu maksymalny termin jaki mi daja lekarze to 23maj i będe musiała isc na wywołanie. Od początku ciązy przybrałam 6kg(jak narazie)zobacyzmy co dalej
A tu zdjecie mojego łobuza
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Troszkę zawiła ta historia, ale widać, że da się znieść przeciwności losu Ja również mam termin na 23 maja wg USG, według OM 25. Choć już liczę po cichutku tak, jak chyba każda z nas, że może maluch ze chce wyjść dwa tygodnie przed terminem
- poziomka-1801
- Wylogowany
- rozmowna
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ikasiulla ja osobiście wybrałabym Maję Ale Milenka też bardzo ładnie- zrobniale to chyba Lenka prawda?
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- lkasiulla
- Wylogowany
- pierwsze słowa