BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #629418 przez Gabi31
Chcąc nie chcąc najlepszy ten bezdotykowy na podczerwień...szybko i sprawnie przy takim maluchu. Mówię z doświadczenia mojej bratowej, kupili w końcu ten bezdotykowy, bo mała strasznie płakała i się denerwowała jak jej musieli przez 3 minuty w pupce temperature mierzyc- wydaje się to wiecznością, zwłaszcza gdy maluch ma gorączkę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629419 przez Karolka85
Daarikaa napisał:

U mnie też pogoda licha..

Dziewczyny doradzcie jaki termometr kupić dla niemowlaka?? kupiłam na podczerwien i jest centralnie do duuuu...y!!!! :angry: :angry:
Myli się nawet o 1 stopien!!! :ohmy: :ohmy: pomózcie i coś doradzcie

Darika ja kupiłam taki:
www.babyono.com/produkty/pielegnacja/ter...ny-z-miekka-koncowka

Nie mam przekonania do tych bezdotykowych- kilka moich znajomych kupiło i nie są zadowolone bo właśnie bardzo oszukują te termometry i to z różnych firm. Poza tym kiedyś wyczytałam że najpewniej jest mierzyć temperaturę w pupie niemowlaka, a nie na czole czy w uchu... Ten babyono kosztował mnie 18zł- ma fajną miekką końcówkę akurat do mierzenia temp. w pupie. sprawdziłam go z innym elektronicznym i rtęciowym i wiem że zaniża temp. 0,3 stopnia.

11 lata 8 miesiąc temu #629426 przez lania
Sama się zastanawiam nad termometrem, a widziałam też na allegro taki w smoczku...coś wiecie na ich temat :unsure: :unsure: :cheer: :cheer: :unsure: :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #629428 przez Alex_87
lania napisał:

Sama się zastanawiam nad termometrem, a widziałam też na allegro taki w smoczku...coś wiecie na ich temat :unsure: :unsure: :cheer: :cheer: :unsure: :unsure:

Gdzieś czytałam o takim w smoczku i pisali, że to jakoś kilka min się mierzy, a nie każde dziecko chce ssać smoczek i może wypluwać i takie tam.

11 lata 8 miesiąc temu #629430 przez moniaaak
Ja kupiłam taki allegro.pl/kardioline-termometr-z-miekka...nio-i3063083604.html też trzeba go z ulotką, bo tu odjąć 0,5 stopnia, a tam trzeba dodać, ale jak porównywałam z rtęciowym to nie ma wielkiej rozbieżności.

11 lata 8 miesiąc temu #629451 przez lkasiulla
JoannaL super pomysł z fejsem :) ja też wysłałam zaproszenie :)

co do termometru to ja mam elektroniczny

mam dylemat wybrałam już dawno imię dla mojej córeczki Milena a od jakiegoś czasu chodzi za mną imię Maja i tak się teraz zastanawiam jakie imię wybrać...

11 lata 8 miesiąc temu #629454 przez Kiniaczek
Termometr mam dostać od teściowej, wspominała coś o bezdotykowym ale jaki kupi to nie wiem:) Jak dostanę to Wam napisze.

A dziś zamówiłam lampkę nocną Led z czujnikiem ruchu żeby w nocy cokolwiek widzieć bez potrzeby zapalania rażacego światła:)

11 lata 8 miesiąc temu #629455 przez Kiniaczek
lkasiulla napisał:

JoannaL super pomysł z fejsem :) ja też wysłałam zaproszenie :)

co do termometru to ja mam elektroniczny

mam dylemat wybrałam już dawno imię dla mojej córeczki Milena a od jakiegoś czasu chodzi za mną imię Maja i tak się teraz zastanawiam jakie imię wybrać...

Majka fajniejsze:)

11 lata 8 miesiąc temu #629466 przez poziomka-1801
Dzień dobry Mamusie, chciałabym się do Was przyłączyc.
Z narzeczonym staraliśmy sie o dzidzie 2.5roku az wreszcie gdy odpuściliśmy okazało sie na rutynowym badaniu ze Nosze pod serduszkiem 4 miesięczne maleństwo. Na badaniu połówkowym byliśmy dwa razy..gdyz ginekolog który prowadził mnie od ,,zawsze,, powiedział ze maleństwo prawdopodobnie bedzie miało Downa,za drugim razem skonsultowałam się już z innym doktorem prywatnie i wszystko było wporządku a bobo okazało się dziewczynka. Lekarza który mnie nastraszył zmieniłam na innego(nie wiele lepszego ale zawsze to coś..)który potwierdzał płec dzidzi. Po kolejnych wizytach okazało się ze mam b.wąską miednice i będzie problem z donoszeniem. W szpitalu planowali przyjąc poród juz pod koniec marca...marzec minął a ja w 2paku. W 28tc okazało sie ze mam rozwarcie prawie na 2 cm,a szyjke skrócona z 4 na 2 cm..zalecano mi leżenie plackiem.Między 29/30 tc okazało się ze z córci Oliwii wyrasta dorodny synek...mój narzeczony był wniebowzięty bo już jak się dowiedział że bedziemy mieli dziecko mówił tylko o synku(jak to kazdy chyba facet),wazył mało bo 1029g ale lekarz pocieszał ze w normie,za to długi był na 33tc. Ze względu na powtarzającą sie syt z mała macica i dośc małym domkiem gdzie juz gniecie się synek,powiedziano mi ze 32tc i mogę popękac bo nie utrzyma mi macica cięzaru dziecka...jak narazie trzymam sie dobrze i nic mi nie dolega,nogi trzymam w ścisku i pre do przodu :) maksymalny termin jaki mi daja lekarze to 23maj i będe musiała isc na wywołanie. Od początku ciązy przybrałam 6kg(jak narazie)zobacyzmy co dalej :blink:
A tu zdjecie mojego łobuza
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #629473 przez Sevilla
poziomka-1801 Witamy !!!!

Troszkę zawiła ta historia, ale widać, że da się znieść przeciwności losu :) Ja również mam termin na 23 maja wg USG, według OM 25. Choć już liczę po cichutku tak, jak chyba każda z nas, że może maluch ze chce wyjść dwa tygodnie przed terminem :)

11 lata 8 miesiąc temu #629480 przez poziomka-1801
Chciałam jakoś stresic i dlatego pogmerana jest :silly: ale dziękuje za miłe przyjęcie

11 lata 8 miesiąc temu #629483 przez Karolka85
Witaj Poziomka 1801. Niezłe przejścia z tymi lekarzami miałaś i pewnie nerwów i zmartwień nie mało... Ale grunt że się trzymasz i oby tak jak najdłużej co by synek dał rade jeszcze przybrać na wadze.

Ikasiulla ja osobiście wybrałabym Maję :) Ale Milenka też bardzo ładnie- zrobniale to chyba Lenka prawda?

11 lata 8 miesiąc temu #629491 przez lania
Witaj poziomka, no to niezłe przeżycia miałaś, oby już wszystko było ok :) :) :)

11 lata 8 miesiąc temu #629494 przez lania
A mi się Milenka podoba

11 lata 8 miesiąc temu #629498 przez lkasiulla
poziomka-1801 witam :) ale miałaś przeboje z tymi lekarzami :( współczuje, ale najważniejsze że wszystko jest ok i trzymam kciuki żeby dalej wszystko było ok :):)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka