BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #629281 przez Olga60
SISINA Sto lat, wszystkiego najlepszego :kiss:

Ja po usg, mała waży 2860g, chciałam żeby profilaktycznie zajżał do płci, ale niestety, jest już tak wyoko, pod żebrami, że nie widać. Kurcze, mam nadzieję, że w tej kwestii nic się nie zmienio, bo ubranka różowe, kocyki :woohoo:

Noc koszmarna, może 2h snu, noga prawa bolała, generalnie całe ciało jakieś takie drażliwe :( , leje deszcz, do du... :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629282 przez JoannaL
Gabi31 napisał:

JoannaL- przed chwilą wysłałam Ci zaproszenie:)Genialny pomysł:)

Widziałam, już jesteś dołączona do grupy. Wszystkie posty, zdjęcia itp będziemy widziały tylko my. Dziewczyny z innego forum z 2011r gdy byłam w ciąży z synkiem utworzyły taką grupę i stąd pomysł aby teraz coś takiego zrobić

11 lata 8 miesiąc temu #629283 przez moniaaak
U mnie też chyba zaraz lunie... pochmurno tak:( i pościel na parapecie, więc muszę czaić, żeby nie zmokła;)

11 lata 8 miesiąc temu #629284 przez Domiś91
Co jest z naszym Kiniaczkiem?? :ohmy:

11 lata 8 miesiąc temu #629292 przez tysiiiak
Kiniaczek widze ze dzis zagladala wiec moze poprostu ma lenia do pisania :P wczoraj sie odzywala :) w razie co to lalka ma z nia kontakt :)

11 lata 8 miesiąc temu #629312 przez demoniqe
mam ciotkę aptekarkę, poszłam do niej ostatnio po korę dębu a ona na to, że broń Boże w ciąży!
Mówi, że tylko wsuwanie hemoroidów do środka i posterisan.
Można przemywać żelami do higieny intymnej z korą dębu.

Ja jem kiwi ostatnio i kiszoną kapustę no i buraki i pomaga bardzo.

11 lata 8 miesiąc temu #629313 przez Domiś91
Pewnie ma lenia :D mnie też coś złapał :) idę się położyc :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #629326 przez JoannaL

11 lata 8 miesiąc temu #629328 przez Karolka85
demoniqe napisał:

mam ciotkę aptekarkę, poszłam do niej ostatnio po korę dębu a ona na to, że broń Boże w ciąży!
Mówi, że tylko wsuwanie hemoroidów do środka i posterisan.
Można przemywać żelami do higieny intymnej z korą dębu.

Ja jem kiwi ostatnio i kiszoną kapustę no i buraki i pomaga bardzo.

Dzięki Demonique!!! ja też zrezygnowałam z nasiadówki, ale zaparzyłam sobie tą korę i nasączyłam naparem waciki i zrobiłam sobie taki półgodzinny ciepły kompres. położna do której udało mi sie dodzwonić powiedziała że tak można robić.
A co do diety to też już od 2 tygodni wzbogaciłam mocno w błonnik. ciemne pieczywo z ziarnami, suszone śliwki, do jogurtów dodaję otręby, jem jabłka ze skórką i właśnie takie owoce z małymi pestkami- kiwi, truskawki w koktajlu, no i sporo warzyw.
Mam nadzieje że wszystko razem zadziała i pomoże bo to naprawdę zaczyna boleć :(

11 lata 8 miesiąc temu #629375 przez Alex_87
Gabi31 napisał:

JoannaL- przed chwilą wysłałam Ci zaproszenie:)Genialny pomysł:)

Ja też wysłałam :)

Też właśnie dziś myślałam, że Kiniaczek się ostatnio mało odzywa, Anabelle też dawno nie widziałam :)
Może przygotowania przedporodowe trwają :)

Rzeczywiście jakoś szaro się zrobiło, jedyne pocieszenie, to takie, że pączki na drzewach coraz większe :D zrobi się zielono jak nasze skarby przyjdą na świat :D

11 lata 8 miesiąc temu #629394 przez Gabi31
Pogoda ewidentnie do bani, ale nie ma sie co dolowac...lepsze to niz ten straszny snieg.
Z okazji dnia deszczu piekę wlasnie ciasteczka z ciasta francuskiego:)Mała coś się dzis mało rusza, więc może ciasteczka ją pobudzą do działania. Pamiętam jak codziennie na ktg potajemnie w szpitalu w łóżku jadłam 2 Rafaello żeby ją do kopniaków pobudzic, kopała kruszynka jak szalona:) O własnie sie rusza- chyba potwierdza są ze pyszne:), wiec nie mam się co martwic.

11 lata 8 miesiąc temu #629396 przez Kiniaczek
Hej Dziewczyny!

Jeszcze nie rodze, choć nocka i wieczór wczorajszy nie należały do najmilszych, bolal mnie brzuch ,mialam lekkie skurcze ale dałam radę i jestem w dwupaku. Średni mam dziś humor a co za tym idzie chęci do czegokolwiek... Jeszcze mąz mi zakomunikował że musi wyjechać na tydzień... jak ja kocham to wojsko !!!!!!!!!!!!!!! :angry:

Mam nadzieje że nie urodze w przyszłym tygodniu :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #629404 przez Daarikaa
U mnie też pogoda licha..

Dziewczyny doradzcie jaki termometr kupić dla niemowlaka?? kupiłam na podczerwien i jest centralnie do duuuu...y!!!! :angry: :angry:
Myli się nawet o 1 stopien!!! :ohmy: :ohmy: pomózcie i coś doradzcie

11 lata 8 miesiąc temu #629411 przez tysiiiak
Daarika ja mam elektryoniczny ale taki zwykly, najchetniej kupilabym najzwyklejszy rteciowy ale juz teraz takich nie sprzedaja :( bo slabo ufam tym elektronicznym wszystkim... po za tym tzeba mierzyc temperature z ulotka jak dla mnie bo z tego miejsca tyle czasu i iles tam trzeba odjac albo dodac. No masakra :/

11 lata 8 miesiąc temu #629413 przez Alex_87
Mi znajoma poleciła jakiś termometr do ucha Brauna, ale kosztuje 170 zł :/ i też podobno trzeba mieć wprawę, żeby dobrze zmierzyć.
Ja mam w domu dwa rtęciowe, koleżanka mi przyniosła z apteki jak zaczęli je wycofywać. Ale sama nie wiem jaki kupić. Takiemu maleństwu chyba nie łatwo zmierzyć temperaturę :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka