BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #629715 przez Domiś91
W końcu spakowana :) Teraz zostało najgorsze - oczekiwanie!!
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629717 przez KarinaM
Lecę bo szwagier robi grilla na podwórzu. Może się załapię.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #629719 przez Alex_87
Domiś91 napisał:

Alex_87 ja podzielam zdanie Twojej mamy że chodzi o ręczniczki dla bobaska :) Ale nie jestem pewna, wiec lepiej wziac te pieluszki :)

No też tak myślę, ta lista chwilami jakaś niezrozumiała jest.

A jakie macie koszule do porodu? Jakieś zwykłe t-shirty tylko większe? Ja to chyba u chińczyka kupię sobie jakąś najtańszą, w końcu i tak ją wyrzucę, a wolę w swojej niż w szpitalnej.

11 lata 8 miesiąc temu #629720 przez Domiś91
Alex ja biore jakąś starą za dużą koszulke mojego męża lub taty :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629731 przez Gabi31
Domiś91 napisał:

Laski a to moje rzeczy do szpitala :
- reczniki (do rąk i do kąpieli)
- klapki pod prysznic
- kapcie
- koszulka do porodu
- koszula do karmienia
- podklady poporodowe
- szlafrok
- skarpetki
- majtki jednorazowe
- kosmetyczka (zel pod prysznic, szampon w saszetkach, pasta i szczoteczka, masc na brodawki, tantum rosa)
- poduszka jasiek
- suszarka do wlosów
- papier toaletowy
- wkladki laktacyjne
- krem dla Tymka
- pielucha flanelowa
- 3 pieluchy tetrowe
- paczka pampersów DADA
- chusteczki nawilżane
- lapki niedrapki i czapeczka (w razie gdyby nie dali w szpitalu)
- ubranko na wyjście
- Dowód osobisty
- ubezpieczenie
- karta ciązy
- ostatnie badania
- ostatnie zdj usg
- grupa krwi
- karta nfz

CZY CZEGOŚ WAŻNEGO NIE MA NA TEJ LIŚCIE? Jestem kompletnie zielona w tej sprawie :(

Ja mam mniej wiecej to samo:) dołożyłabym jeszcze takie podkłady na łożko do szpitala bo w nie kazym dają i nakładki na toalete, bo czasami trudno się w połogu załatwić nie siadając.

W moim szpitali na stronie jest skromna lista:
DLA MAMY

Karta ciąży
Karty informacyjne z poprzednich pobytów leczenia szpitalnego
Aktualne wyniki badań
NIP pracodawcy i NIP własny.
Wynik posiewu z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku paciorkowców B – hemolizujących wykonanego po 35 tygodniu ciąży
Wynik Grupy Krwi i Rh( oryginał)
Dowód osobisty i dokument potwierdzający ubezpieczenie
Kilka koszul na zmianę ( niewskazane są piżamy )
Środki do higieny własnej
Kubek , sztućce
Podpaski
Szlafrok i kapcie.
DLA DZIECKA

Pieluszki jednorazowego użytku
Chusteczki nawilżane
Oraz wszystkie inne przedmioty, bez których nie wyobraża sobie Pani pobytu w Szpitalu.

Resztę podpowiedziała położna ze szkoły rodzenia.

11 lata 8 miesiąc temu #629736 przez lkasiulla
Dzięki dziewczyny za wasze opinie na temat imienia, choć ja dalej nie wiem, jeszcze czas to pomyśle :)

kurcze przed chwila oglądałam wiadomości i normalnie masakra najpierw o matce która zabiła dzieci potem o oddanych dzieciach a potem o maltretowaniu zwierząt, tak się zdenerwowałam że szok przestaje oglądać wiadomości bo to nie na moje nerwy....

11 lata 8 miesiąc temu #629757 przez ewela86
Alex_87 napisał:

A jakie macie koszule do porodu? Jakieś zwykłe t-shirty tylko większe? Ja to chyba u chińczyka kupię sobie jakąś najtańszą, w końcu i tak ją wyrzucę, a wolę w swojej niż w szpitalnej.

u mnie do porodu daje szpital więc mam problem z głowy i muszę tylko zabrać taką do karmienia.

kiniaczek dzięki za link. fajna sprawa.... może skuszę się na taką. daj znać jak dojdzie i jak ją przetestujesz:)

11 lata 8 miesiąc temu #629797 przez tysiiiak
Ja odebrałam wyniki paciorkowca i z tego co tam wyczytalam to dopisuje sie do mam posiadajacych to cos :(

poziomka witaj :kiss: mam nadzieje ze teraz to juz z górki :) okropne przejscia za Toba :(

lkasiula ja chcialam Maję jakbym miała mieć dziewczynkę więc obstawiam za Mają :)
co do wiadomosci to odkad jestem w ciazy to co chwile slysze o jakis matkach co morduja swoje dzieci :angry: :angry: :angry: :angry:

Ja do porodu spakowałam duży t-shirt :)

11 lata 8 miesiąc temu #629799 przez lania
Ja muszę się przepakować, bo w torbie się nie mieszczę, ale mam już chyba wszystko :unsure: ubranka muszę jeszcze poprać i poprasować :unsure: , ale czekam na ostatnią przesyłkę...a bedzie w poniedziałek ;) ;) ;) musze się wyrobić B) :lol: B) :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #629808 przez lkasiulla
dziewczyny jak tak czytałam wasze listy do szpitala i wogle nie pomyślałam o koszuli do porodu i aż sprawdziłam i u mnie w szpitalu nie trzeba mieć, wogle u mnie lista jest bardzo króciutka

Pacjentki zgłaszające się do porodu w naszym oddziale powinny mieć ze sobą :
- przybory toaletowe
- szlafrok
- piżamę/ koszulę nocną
- kapcie
Nie ma konieczności zabierania pieluszek ani odzieży dla noworodka na czas pobytu w szpitalu.
Średni czas pobytu w szpitalu, po porodzie fizjologicznym, wynosi średnio 2-3 doby, po porodzie operacyjnym 3-4 doby.

11 lata 8 miesiąc temu #629811 przez KarinaM
Ja spakuję się na początku maja. Mam nadzieję że nie wezmą mnie bóle w 37 tygodniu jak z Igorem bo będzie lipa. Wtedy zostanie mi tylko telefon do gina żeby przyjeżdżał bo rodzę. I mam nadzieję że zrobi mi cesarkę mimo wszystko.
Nie pojechałam dzisiaj do szpitala po listę potrzebnych rzeczy po porodzie. Może w następnym tygodniu.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629861 przez aleksiaa88
Nie mam siły doczytać już do końca padam, ale jeśli chodzi o Anabell to chyba ona jest z kwietnia coś mi się wydaje, że tak widnieje w spisie, sprawdziłam zapisana jest pod koniec kwietnia termin

11 lata 8 miesiąc temu #629863 przez Daarikaa
ja do porodu nie biore koszuli w szpitqlu zapewniaja, tak samo podkłady poporodowe. Dla malenstwa musze miec tylko chusteczki nawilzane i jesli chce to pampersy. Ewentualnie kocyk

11 lata 8 miesiąc temu #629890 przez Domiś91
właśnie musze jeszcze kupić podkłady na łóżko.. ale to chyba w aptece :) na wszelki wypadek - gdyby nie mieli, zeby im nie zabrudzic łóżka :D Tymek dzisiaj jakiś spokojny, co jakis czas tylko sie delikatnie przeciąga.. :)

Dziewczyny jak z tymi bólami? Ja się tak boję że sie nie kapnę... masakra.. boje sie ze albo za późno się zorientuje, albo ze cos mnie zaboli i bede myslala ze to juz, zrobie afere a tu dupa zbita..

11 lata 8 miesiąc temu #629895 przez lkasiulla
domiś91 ja też mam takie same obawy, boję się jak to będzie ale jak pytam koleżanek które już rodziły to praktycznie każda inaczej to opisuje i wszystkie mówią że na pewno będę wiedzieć że to już... nic mnie to jakoś nie uspokaja...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka