BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #629597 przez Domiś91
Laski a to moje rzeczy do szpitala :
- reczniki (do rąk i do kąpieli)
- klapki pod prysznic
- kapcie
- koszulka do porodu
- koszula do karmienia
- podklady poporodowe
- szlafrok
- skarpetki
- majtki jednorazowe
- kosmetyczka (zel pod prysznic, szampon w saszetkach, pasta i szczoteczka, masc na brodawki, tantum rosa)
- poduszka jasiek
- suszarka do wlosów
- papier toaletowy
- wkladki laktacyjne
- krem dla Tymka
- pielucha flanelowa
- 3 pieluchy tetrowe
- paczka pampersów DADA
- chusteczki nawilżane
- lapki niedrapki i czapeczka (w razie gdyby nie dali w szpitalu)
- ubranko na wyjście
- Dowód osobisty
- ubezpieczenie
- karta ciązy
- ostatnie badania
- ostatnie zdj usg
- grupa krwi
- karta nfz

CZY CZEGOŚ WAŻNEGO NIE MA NA TEJ LIŚCIE? Jestem kompletnie zielona w tej sprawie :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629598 przez moniaaak
My się zdecydowaliśmy na Kacpra, ale ja nie wiem czy jestem przekonana. Wkurza mnie to, że jest takie popularne. Ale w sumie podoba mi się. A nie chcę podejmować tematu, bo wiem, że ciężko będzie nam z mężem znaleźć inny wspólny punkt.
Poziomka dobrze, że okazało się, że dzidziuś jest zdrowy. Moja koleżanka ma podobnie z lekarzem. Już drugą chorobę wynaleźli u jej córeczki. Pierwszej okazało się, że jednak nie ma i mamy nadzieję, że tak samo będzie z drugą.
Jak to się mówi: "lepiej się miło rozczarować niż niemiło"
A z określeniem płci tak bywa. U mojej koleżanki miesiąc przed porodem okazało się, że jednak będzie chłopak. A tu cała wyprawka już kupiona różowa była:).

11 lata 8 miesiąc temu #629636 przez KarinaM
JoannaL napisał:

Dziewczyny stworzyłam na facebook'u tajną grupę Majówki 2013 żebyśmy mogły się też tam informować i utrzymywać kontakt. Jeżeli chcecie dołączyć to zapraszam. Wystarczy mnie znaleźć Joanna Lasek (Ryki)i dać mi znać, a ja powysyłam Wam zaproszenia do grupy :)

Ja też wysłałam zaproszenie.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629644 przez KarinaM
Mój syn dzisiaj pomalował się u siostry męża. Mi regulowała brwi a On z Jej córkami malowali twarze.

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #629647 przez Kiniaczek
ewela86 napisał:

Kiniaczek napisał:

A dziś zamówiłam lampkę nocną Led z czujnikiem ruchu żeby w nocy cokolwiek widzieć bez potrzeby zapalania rażacego światła:)

Kiniaczek podaj link do tej lampki bo jestem na etapie poszukiwania i jak narazie to miałam kupić takie allegro.pl/ikea-smila-lampa-scienna-dla-...tek-i3166178035.html

allegro.pl/lampka-nocna-led-3w1-do-przew...eer-i3165371006.html

11 lata 8 miesiąc temu #629658 przez lili91
Hej dziewczynki.

Bylam wczoraj u lekarza wszystko z nami ok. Mala na swiat sie jeszcze nie pcha. Wymaz na paciorkowca mialam pobrany we wtorek wynik. :dry: .

Co do imienia to moja coreczka ma byc Maja , chociaz poczatkowo mowa byla ze bedzie Alicja.

11 lata 8 miesiąc temu #629666 przez tweety
Jeśli chodzi o termometr to ja sie zdaje na moja mame. Jest lekarzem pediatrą i rodzinnym i zna się na takich rzeczach. więc został termometr wpisany na jej listę zakupów razem z kremami na odparzenia, maściami gazikami itd. Mam tylko nadzieję że mi je dostarczy niedługo. Powiem wam wtedy jaki termometr. Wydaje mi się że w przychodni maja elektroniczny dotykowy.

Mnie się bardziej podoba Majka ale to faktycznie tylko kwestia gustu. Ja bym nie dala imienia ani Milena ani Majka. Milena na imię ma moja koleżanka i tak mi sie kojarzy zbyt neutralnie, a Majka dali na imię córeczce znajomi. Jest kochana no ale nie chciałabym dublować.

Ja wybrałam Kacper. Nie byłam przekonana ale to był jedyny punkt wspólny z moim M. tymczasem teraz, od kiedy do brzuszka już mówie tylko po imieniu, to nie wyobrażam sobie żeby było inaczej jak Kacper. :) Najważniejsze żeby rodzice sie czuli dobrze, a dziecko nie było skrzywdzone imieniem.

11 lata 8 miesiąc temu #629667 przez tweety
Kiniaczek napisał:

ewela86 napisał:

Kiniaczek napisał:

A dziś zamówiłam lampkę nocną Led z czujnikiem ruchu żeby w nocy cokolwiek widzieć bez potrzeby zapalania rażacego światła:)

Kiniaczek podaj link do tej lampki bo jestem na etapie poszukiwania i jak narazie to miałam kupić takie allegro.pl/ikea-smila-lampa-scienna-dla-...tek-i3166178035.html

allegro.pl/lampka-nocna-led-3w1-do-przew...eer-i3165371006.html

Kiniaczek, ale już ją kupiłaś?

11 lata 8 miesiąc temu #629675 przez Kiniaczek
Tweety dziś zamówiłam, po weekendzie mam ją dostać.

11 lata 8 miesiąc temu #629679 przez joasia10015
Sisina 100 latek-bezbolesnego ,szybkiego porodu życzę ;)
Dziewczyny ale wy jestescie szybkie-wystarczy nie wejsc przez pół dnia na forum a tu tyyyle postów ;)
JoannaL ja też wysłałam zaproszenie ;)
Kiniaczek uśmiech proszę bo smutno tu bez ciebie -w sensie jak mało albo wcale nie piszesz ;) Ty taki dobry duch tego forum jestes-tak jak lalka więc bierz sie w garsc -zrób sobie jakąs przyjemnosc i odgon zły humor w kąt ;) Bo jak ty nie masz humoru to my też :huh: :( :dry: Buziaki wieeeeeelkie ;) :blush:
Kurcze dziewczyny a może Anabelle urodziła :unsure: ? Ona nie miała jakos na kwietnia termin :unsure:
DOmiś dzieki za listę -ja poraz 119920 zabieram sie za kompeltowanie walizki-czytam sto razy różne listy i ciągle mam wrażenie że czegos mi brakuje :blink:
Jesli chodzi o termometr to miałam dla MIłka taki zwykły elektroniczny za jakies 10 zl.z apteki z giętką koncówką i sprawdza mi sie do dzis-więc dla MIkusia też bedzie taki :blink: Taki ze smoczkiem u nas by sie nie sprawdził bo Miłosz nie chciał żadnego smoczka -wszystkie wypluwał.Udało mi sie raz mu włożyc do zdjęcia i tyle :S Tak wiec nigdy nie wiadomo czy dziecko bedzie chciało brac ,,smoka,, :unsure: :blush:
Kurcze wskakuje na allegro-musze pozamawiac pare rzeczy :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #629680 przez tweety
Kiniaczek napisał:

Tweety dziś zamówiłam, po weekendzie mam ją dostać.

daj znac jak ona sie prezentuje prosze :)

11 lata 8 miesiąc temu #629692 przez Domiś91
joasia10015 na twoim miejscu bym się za bardzo nie kierowała moją listą :D Sama nie wiem czy mam wszystko, czy czegoś nie brakuje!!! Ale najwyżej mi powiedzą w szpitalu i mąż dowiezie.. :D

11 lata 8 miesiąc temu #629704 przez Alex_87
Ja mam listę ze swojego szpitala i jest na niej w sumie niewiele pozycji, takie raczej podstawowe rzeczy, coś takiego jak Ty masz Domiś tylko bez kilku pozycji. I muszę zabrać swoje ubranka dla dziecka. Ale i tak wiem, że kilka rzeczy jeszcze dodatkowych może się przydać więc wezmę, bo później się prosić albo denerwować, że nikt akurat nie może przywieść do bez sensu.

Ahaa laski powiedzcie mi co to jest rożek frotte? na tej liście jest, że trzeba mieć 2 pieluszki flanelowe albo 2 rożki frotte, na początku myślałam, że to jest taki zwykły rożek, ale tam jest że dwie sztuki, moja mama stwierdziła, że to chodzi o takie rożki kąpielowe, ale z kolei jak wpisałam w necie to wyskoczyły takie normalne rożki :unsure: więc chyba wezmę jednak te dwie pieluszki flanelowe

11 lata 8 miesiąc temu #629709 przez Domiś91
Taką wanienke kupiłam w realu za 30 zl :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #629710 przez Domiś91
Alex_87 ja podzielam zdanie Twojej mamy że chodzi o ręczniczki dla bobaska :) Ale nie jestem pewna, wiec lepiej wziac te pieluszki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka