- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- reczniki (do rąk i do kąpieli)
- klapki pod prysznic
- kapcie
- koszulka do porodu
- koszula do karmienia
- podklady poporodowe
- szlafrok
- skarpetki
- majtki jednorazowe
- kosmetyczka (zel pod prysznic, szampon w saszetkach, pasta i szczoteczka, masc na brodawki, tantum rosa)
- poduszka jasiek
- suszarka do wlosów
- papier toaletowy
- wkladki laktacyjne
- krem dla Tymka
- pielucha flanelowa
- 3 pieluchy tetrowe
- paczka pampersów DADA
- chusteczki nawilżane
- lapki niedrapki i czapeczka (w razie gdyby nie dali w szpitalu)
- ubranko na wyjście
- Dowód osobisty
- ubezpieczenie
- karta ciązy
- ostatnie badania
- ostatnie zdj usg
- grupa krwi
- karta nfz
CZY CZEGOŚ WAŻNEGO NIE MA NA TEJ LIŚCIE? Jestem kompletnie zielona w tej sprawie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Poziomka dobrze, że okazało się, że dzidziuś jest zdrowy. Moja koleżanka ma podobnie z lekarzem. Już drugą chorobę wynaleźli u jej córeczki. Pierwszej okazało się, że jednak nie ma i mamy nadzieję, że tak samo będzie z drugą.
Jak to się mówi: "lepiej się miło rozczarować niż niemiło"
A z określeniem płci tak bywa. U mojej koleżanki miesiąc przed porodem okazało się, że jednak będzie chłopak. A tu cała wyprawka już kupiona różowa była:).
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziewczyny stworzyłam na facebook'u tajną grupę Majówki 2013 żebyśmy mogły się też tam informować i utrzymywać kontakt. Jeżeli chcecie dołączyć to zapraszam. Wystarczy mnie znaleźć Joanna Lasek (Ryki)i dać mi znać, a ja powysyłam Wam zaproszenia do grupy
Ja też wysłałam zaproszenie.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek napisał:
A dziś zamówiłam lampkę nocną Led z czujnikiem ruchu żeby w nocy cokolwiek widzieć bez potrzeby zapalania rażacego światła:)
Kiniaczek podaj link do tej lampki bo jestem na etapie poszukiwania i jak narazie to miałam kupić takie allegro.pl/ikea-smila-lampa-scienna-dla-...tek-i3166178035.html
allegro.pl/lampka-nocna-led-3w1-do-przew...eer-i3165371006.html
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
Bylam wczoraj u lekarza wszystko z nami ok. Mala na swiat sie jeszcze nie pcha. Wymaz na paciorkowca mialam pobrany we wtorek wynik. .
Co do imienia to moja coreczka ma byc Maja , chociaz poczatkowo mowa byla ze bedzie Alicja.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie się bardziej podoba Majka ale to faktycznie tylko kwestia gustu. Ja bym nie dala imienia ani Milena ani Majka. Milena na imię ma moja koleżanka i tak mi sie kojarzy zbyt neutralnie, a Majka dali na imię córeczce znajomi. Jest kochana no ale nie chciałabym dublować.
Ja wybrałam Kacper. Nie byłam przekonana ale to był jedyny punkt wspólny z moim M. tymczasem teraz, od kiedy do brzuszka już mówie tylko po imieniu, to nie wyobrażam sobie żeby było inaczej jak Kacper. Najważniejsze żeby rodzice sie czuli dobrze, a dziecko nie było skrzywdzone imieniem.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ewela86 napisał:
Kiniaczek napisał:
A dziś zamówiłam lampkę nocną Led z czujnikiem ruchu żeby w nocy cokolwiek widzieć bez potrzeby zapalania rażacego światła:)
Kiniaczek podaj link do tej lampki bo jestem na etapie poszukiwania i jak narazie to miałam kupić takie allegro.pl/ikea-smila-lampa-scienna-dla-...tek-i3166178035.html
allegro.pl/lampka-nocna-led-3w1-do-przew...eer-i3165371006.html
Kiniaczek, ale już ją kupiłaś?
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny ale wy jestescie szybkie-wystarczy nie wejsc przez pół dnia na forum a tu tyyyle postów
JoannaL ja też wysłałam zaproszenie
Kiniaczek uśmiech proszę bo smutno tu bez ciebie -w sensie jak mało albo wcale nie piszesz Ty taki dobry duch tego forum jestes-tak jak lalka więc bierz sie w garsc -zrób sobie jakąs przyjemnosc i odgon zły humor w kąt Bo jak ty nie masz humoru to my też Buziaki wieeeeeelkie
Kurcze dziewczyny a może Anabelle urodziła ? Ona nie miała jakos na kwietnia termin
DOmiś dzieki za listę -ja poraz 119920 zabieram sie za kompeltowanie walizki-czytam sto razy różne listy i ciągle mam wrażenie że czegos mi brakuje
Jesli chodzi o termometr to miałam dla MIłka taki zwykły elektroniczny za jakies 10 zl.z apteki z giętką koncówką i sprawdza mi sie do dzis-więc dla MIkusia też bedzie taki Taki ze smoczkiem u nas by sie nie sprawdził bo Miłosz nie chciał żadnego smoczka -wszystkie wypluwał.Udało mi sie raz mu włożyc do zdjęcia i tyle Tak wiec nigdy nie wiadomo czy dziecko bedzie chciało brac ,,smoka,,
Kurcze wskakuje na allegro-musze pozamawiac pare rzeczy
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tweety dziś zamówiłam, po weekendzie mam ją dostać.
daj znac jak ona sie prezentuje prosze
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Ahaa laski powiedzcie mi co to jest rożek frotte? na tej liście jest, że trzeba mieć 2 pieluszki flanelowe albo 2 rożki frotte, na początku myślałam, że to jest taki zwykły rożek, ale tam jest że dwie sztuki, moja mama stwierdziła, że to chodzi o takie rożki kąpielowe, ale z kolei jak wpisałam w necie to wyskoczyły takie normalne rożki więc chyba wezmę jednak te dwie pieluszki flanelowe
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna