BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #638541 przez Daarikaa
lili91 napisał:

Hej dziewczynki.
lalka Jagusia sliczna.
U mnie wielkie zmiany. Moj K znalazl mieszkanie i w czwartek sie przenosimy (bo tak kazde mieszka u siebie chociaz K wiecej czavpu spedza u mnie jak u siebie).
Wczoraj bylismy po wozek. Musze go wyprac bo jest uzywany ale w bardzo dobrym stanie. Spacerowka srednia ale i tak dlugo nie mam zamiaru jej uzywac. Za rok kupimy nowa lzejsza.

Napewno bede Was podczytywala ale nie obiecuje ze napisze bo musze zaczac pakowanie.

Aaa dziewczynki kochane wczoraj strasznie twardnial mi brzuch i nie wiem czy to Mala na swiat sie wybiera czy to spowodowane jest tymi moimi przezyciami. Myslalam zeby zadzwonic do lekarza ale dzisiaj jest ok.

Takie twardnienie jest normalne, obserwuj tylko jak czesto je masz, jesli bedzie regularnie to bedziesz miala pewność że smyk wybiera sie już na tę stronę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #638542 przez Daarikaa
Olga60 napisał:

Daarikaa zrobiłas mi smaka, wsiadam w auto i jade po truskawki i bita smietane!!!!

Trzeba było wpadać bo ja już jadłam na sił ebo nie chciałam żeby zgniły, bo teraźniejsze truskawki nie poleżą nawet w lodówce :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #638549 przez Olga60
Daarikaa napisał:

Olga60 napisał:

Daarikaa zrobiłas mi smaka, wsiadam w auto i jade po truskawki i bita smietane!!!!

Trzeba było wpadać bo ja już jadłam na sił ebo nie chciałam żeby zgniły, bo teraźniejsze truskawki nie poleżą nawet w lodówce :blink:

Kupiłam mrożone i w dodatku mieszanka truskawki,maliny,borowki,wiśnie :angry:
Lepsze to niż nic :silly:

Lalka cudowna coreczka :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #638550 przez lili91
Daarikaa przez dwie godziny byly dosc regularne ale ustalo. Wkoncu od wczoraj mam 38 tydzien a wizyta dopiero po swietach majowych.

11 lata 7 miesiąc temu #638553 przez lili91
Teraz wstalam sie napic to stwardnial brzuch i zabolao dosyc bardzo.
Mowie Malutkiej zeby poczekala az wprowadzimy sie do nowego mieszkania.
Pomimo ze mam miec pomoc przy porzadkach to wolalabym byc przy tym. Ogolnie to najlepiej lubie sama sobie porobic a nie jak ktos mi swoje wizje wprowadza :)

11 lata 7 miesiąc temu #638555 przez Sevilla
Ja tam na temat skurczy się nie wypowiadam, bo z dnia na dzień mam wrażenie, że jest ich więcej i są mocniejsze, choć nadal bardzo nieregularne ... znając mnie pewnie się zdziwię, że to już są właściwe :)

11 lata 7 miesiąc temu #638556 przez Daarikaa
lili91 napisał:

Teraz wstalam sie napic to stwardnial brzuch i zabolao dosyc bardzo.
Mowie Malutkiej zeby poczekala az wprowadzimy sie do nowego mieszkania.
Pomimo ze mam miec pomoc przy porzadkach to wolalabym byc przy tym. Ogolnie to najlepiej lubie sama sobie porobic a nie jak ktos mi swoje wizje wprowadza :)

No to jak będą regularne to nie czekaj tylko na ip bo malutka może jeszcze chcieć zobaczyć stare kąty a nie czekać na nowe mieszkanko :silly:

Ja też jstem zdania chcesz mieć dobrze zrobione to zrób sama :) no ale cóż w tej wyjątkowej sytuacji jką jest końcówka ciąży to trzeba troszkę przymknąć oko :lol: a potem i tak zrobić po swojmu :P

11 lata 7 miesiąc temu #638557 przez joasia10015
WItam z rana :)
Lalka już sie powtarzam ale Jagusia cudna-cud ,miód i orzeszki ;) Do schrupania :blush:
Alex ja dobrze pamietam o tej wojej koleżance-sama myślałam że MIkuś może miec to chorubsko :( Na szczeście na ostatnich badaniach miał juz 2100 więc powinno byc dobrze :blush:
Ha,ha widzę że wszystkie majówki robią zapasy w brzuszkach z truskawkami ;) Ja dostałąm wczoraj od mamy ,,swoje,,mrożone truskawy i zrobiłam serniczek na zimno ,a dzis w Biedronie kupiła dwa opakowiania tych ,,sztucznych ,,truskawek i już wszamałam :silly:
Któraś pytała o wózek -ja w sumie nie w temacie bo mam po MIłoszku ale tak jak pisze Kiniaczek-fotelik to obowiązek i podstawa moim zdaniem,gondola no w naszej sytuacji jak najbardziej musi byc bo będzie ciepło i trza z dzidzia wychodzic na spacerki :)
A co do spacerówki....to chyba zależy od wózka-mój jest raczej ,,starszy,,a co za tym idzie jest z tych cięższych i sama spacerówka to koszmar.Co prawda Miłuś nie chciał wogóle jezdzic w spacerówce ,ale już dawno pow.że dla Mikusia (jesli bedzie chciał jezdzic w spaceróce)kupie osobno jakąs lekką,praktyczną i taka którą można wszedzie zabrac bez problemu spacerówe tzw.,,parasolkę,,Więc to faktycznie decyzja do przemyślenia-mam nadzieje że jakos pomogłam :blink:
Dziewczyny jużtyle razy miałam was pytac ...piszecie o ,,stwianiu,,sie brzuszka-co to tak naprawde znaczy? Ja Nie mam -chyba-nic takiego -czuje czasem ze brzuszek jast taki twardy ,ale ja to czuję tylko jak dotknę ręką-nie odczuwam żadnego spinania czy stawiania.Czy to moje twardnienie to jest to cos? Czy mam sie jeszcze spodziewac innych objawów ?
No tak -jak zawsze-nie piszę ,nie piszę ale jak zacznęęę....

11 lata 7 miesiąc temu #638566 przez Kiniaczek
Ja miałam przez 6 godzin regularne skurcze ( bolące) co 10-15 minut, byłam w telefonicznym kontakcie z polożną i moim ginem... Kazali leżeć odpoczywać i liczyc skurcze a wybierać się na IP tylko jak skurcze bedą się nasilały i czas między skurczami będzie się skracał...

11 lata 7 miesiąc temu #638568 przez lili91
To ja to pakowanie chyba zaczne od pakowania mojej torby do szpitala bo Mala juz dawno gotowa.

A dziewczynki zapytam jeszcze bo wy zawsze doradzicie. Wlasnie ta moja spacerowka ma troche wyblakla budke i tak mysle czy da rade czyms to zafarbowac albo u producenta zamowic nowa czy samo obszycie
ale nie wiem czy tak sie da :dry: :dry: nie mam jakos pomyslu

11 lata 7 miesiąc temu #638572 przez Sevilla
joasia10015 opiszę Ci, jak to wygląda u mnie ... zaczyna się jakby brzuch lekko robił się twardy, do tego dochodzi ból jak na miesiączkę i uczucie napierania w dół i brzuch staje się mocno twardy i puszcza wszystko ... czasami mam kilka razy na godzinę i spokój...

11 lata 7 miesiąc temu #638578 przez Daarikaa
Ja te stawianie się odczuwam tak jakby dretwienie brzucha i tak jakby za mało było w środku miejsca no i oczywiście jak dotknę to kamien :)

11 lata 7 miesiąc temu #638579 przez lili91
Ja mam tak od wczoraj. Tylko ze dzisiaj zabolalo a jeszcze Mala sie wierci i czuje jakby lapkami wygrzebywala wyjscie
:laugh: :laugh: takie smieszne uczucie.

11 lata 7 miesiąc temu #638581 przez Daarikaa
Kiniaczek widzę ża pare chwil, chwil parę weźmiesz plecak swój i do szpitala na poród :silly: Rozpędzasz sie dziewczyno, zazdroszczę :)

11 lata 7 miesiąc temu #638582 przez joasia10015
Dzieki Sevilla...no to moje twardnienie to nie to samo co twoje ,,stawianie,, ;-) Ja nie czuję bólu i napierania w dole brzucha więc to jeszcze nie to ;-) Jutro mam wizytę i najprawdopodobniej dowiem sie czy czeka mnie planowana cc czy jednak cos sie ,,tam,,zaczyna ;-)Jestem strasznie ciekawa ;-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka