BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #643058 przez Sevilla
Domiś nie wiem, jak to jest z kartami NFZ, gdyż u nas nie ma czegoś takiego wprowadzonego. Na dzień dzisiejszy podaje się u nas numer pesel i sprawdzają w bazie danych NFZ, czy jesteś ubezpieczona czy nie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #643062 przez Domiś91
Sisina aleś mi narobiła ochoty na serniczek !!!!! :( :( :cheer:

11 lata 7 miesiąc temu #643065 przez Ane88
hej kobitki :)

pogoda do Bani.. cały dzień leje...
ale z mężem juz rozmawiam ;p
zaczął się pierwszy odzywać, ale bez żadnego przepraszam ani pocałuj się w dooopke...

przechodząc obok mnie tylko rzucił tekst " no możesz się do mnie przytulić"...dowcipniś jeden..;p

nie bójcie się..;p nie będzie przestoju pewnie... ja mam na 7 maja, ale cos mi się zdaje, że moja data będzie neco poźniej... może 13...albo 14...???

Joasiaaaaa miałaś wspomnieć o moim terminie...;pppp

Darika ja też dzisiaj obaliłam dwa lody na śniadanie i tosty ;p
i oczywiście teraz mam mega ochote na budyń... mam śmietankowy, ale nie mam soku malinowego...
za to wygrzebałam w słoiczku jagody, myśle, że się nadają :D

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 7 miesiąc temu #643069 przez Ane88
gratulacje dla szczęśliwych mamuś :)))jak ja Wam zazdroszcze :)

Gabi jeśli urodziłaś to oczywiście moje wieeelkie gratulacje, jeśli jeszcze nie to powodzenia i 3mam kciuki:)

Domiś i trzymam też kciuki żeby u Ciebie się szybciutko zaczęlo :)
jeszcze przed wizytą u lekarza, po co się fatygować ;p

i nie wiem jak w Twoim przypadku, ale ja mam iść na wizytę 6maja...i znowu kasa, bo chodzę prywatnie..
Tłumacze Kubusiowi żeby wychodził to za te pieniążki jemu coś kupie ;ppp

11 lata 7 miesiąc temu #643072 przez Domiś91
Własnie w tym sęk że ja tez musze prywatnie :( wiadomka ze 80zł drogą nie chodzi i to zawsze by było na pieluchy lub cokolwiek dla małego :) Ja już mu powtarzam dwa tygodnie żeby wychodził i nic :D Już matki nie słucha gówniarz jeden hehe :D

11 lata 7 miesiąc temu #643080 przez Ane88
no ja też 80 płace i byłam już w ten poniedziałek...;/
ale pocieszam się tym, że przez całą ciąże chodziłam co 3-4 tygodnie...
a kuzynka od początku 8 miesiąca chodzi dzo lekarza co 2 tygodnie i płaci 120 zl...
No, ale ... stać ją na to ...;/

11 lata 7 miesiąc temu #643082 przez Daarikaa
Tysiak a dlaczego taki lipny humorek ? :(

Ja mam termin na 16 maja więc moze postój nam nie grozi :)

Domiś teraz to już w każdej chwili mozw Cię wziaźć, z reszta aleksandre również :)

Gabi zamilkła pewnie coś jest na rzeczy :)

Demoniq to jak dołożycie seksik po zdjeciu passera to narodziny murowane hehe :lol:

Ane to widze ze Ty tez jestes taka sama lodowa dziewuszka jak ja :lol: mogłabym cały dzien jesc lody :woohoo: :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu #643083 przez munnecabrava
DomiśZ kartą nie ma problemu bo Pesel Ci si nie zmienia :). Niektóre szpitale chcą Rmue z pracy :)

Ja na szczęście nie płacę ale lekarz do którego bym chciała chodzić 200 zł ;/;/

11 lata 7 miesiąc temu #643088 przez Daarikaa
Ane88 napisał:

no ja też 80 płace i byłam już w ten poniedziałek...;/
ale pocieszam się tym, że przez całą ciąże chodziłam co 3-4 tygodnie...
a kuzynka od początku 8 miesiąca chodzi dzo lekarza co 2 tygodnie i płaci 120 zl...
No, ale ... stać ją na to ...;/

Ja na szczescie chodze na NFZ i jestem zadowolona a za te pieniązki co wydałabym na wizyty to kupilam malej taka hustawke tylko ze uzywana za 250zł allegro.pl/fisher-price-hustawka-kolyska...hit-i3213388607.html

11 lata 7 miesiąc temu #643095 przez KarinaM
Ja chodzę prywatnie i płacę 150zł (100 zł wizyta i 50 zł USG) Takim lekarzom to się powodzi. U mnie w mieście biorą wszyscy podobnie.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #643101 przez KarinaM
Dzisiaj kolega męża z pracy napisał do mnie że ma dla maleństwa dwa kartony małych ciuszków i będzie jeszcze ze trzy kartony do dwóch lat. Cieszę się bardzo z tych ciuszków ale nie mam już gdzie tego upychać. Ale przyjmę z miłą chęcią.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #643111 przez Sevilla
Kurde u mnie wizyta też 150zł i też małemu tłumacze, że mógłby już wyjść :) U mnie jeszcze dodatkowo dochodzą koszty lekarstw - koło 40zł zastrzyki z clexane, no i oczywiście widzimisie takie jak femibion natal - 50. Suma to koło 240 zł miesięcznie.

U mnie ostatnio też królują lody :) Jeden dziennie na drugie śniadanie :) Poza tym SÓL, ja wiem, że powinno się ją ograniczać, ale ostatnio wszystko dla mnie jest za mało słone. Szok, u mnie w kuchni sól była zbędną przyprawą, może mam obecnie przez to jakieś braki ...

11 lata 7 miesiąc temu #643112 przez Ane88
Darika dla mnie ogólnie mogłoby mięso, wędliny, kiełbasy nie istnieć...

ja uwielbiam nabiał... mogłabym dzień i noc jeść jogurty, serki owocowe, sery żólte i białe, mleko,
a lodyyy to poprostu uwielbiam...
i śmiać mi się chce bo moja mama mi mówiła, że jak była zemną w ciąży to właśnie nie mogła patrzeć na kiełbase, a mleko piła litrami i jadła całe pudełka lodów:))

ładna ta huśtaweczka.. mój brat kupił Kubusiowi bujaczek, a też nie mamy zbyt dużego pokoju więc już huśtawke sobie odpuściliśmy.

no te 80 zł za lekarza nie jest zbyt dużo biorąc pod uwage ceny w Częstochowie lub innych miastach, ale jak wizyta wypadła nieraz 2 razy w miesiącu to już jest 160... i jeszcze jakieś badania w laboratorium i swoje wyszło...;/

ale nie moge narzekać na niego póki co... na każdej wizycie usg, wszystko dokładnie zawsze wyjaśni...wręcz wyczerpująco.. poświęca dużo czasu każdej pacjętce, a nie tak jak u niektórych szybko szybko, bo pełna poczekalnia... i zawsze mogłam do niego dzwonić.
Mam nadzieje, że do końca mnie nie zawiedzie:)

11 lata 7 miesiąc temu #643115 przez Ane88
Sevilla mnie lekarz polecił femibion natal2, ale kupiłam tylko jedno opakowanie i na następnej wizycie powiedział mi, zebym sobie kupowała jakieś witaminy dla kobiet w ciąży jakie mi tam cenowo pasują:) bo one prawie wszytskie mają ten sam skład. i przerzuciłam się na Femibion classic. był o połowe tańszy.

a jeszcze od 34 tygodnia powiedział, ze witaminy moge sobie co drugi dzień brać. a lepiej jakiegoś owoca codziennie zjeść:)

11 lata 7 miesiąc temu #643117 przez demoniqe
kurdeee właśnie dzwoniła do mnie siostra cioteczna, jest u nas w szpitalu położną :) ma dyżur na 20:00 tak samo jak mój gin i jeszcze do tego dyżur ma taki młodziutki fajny lekarz, który się mną zajmował 2 razy jak byłam w szpitalu!!!
ajjj jaki dream team :) jak ja bym chciała dziś w nocy urodzić :) z takim składem to zero obaw :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka