BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #643163 przez Sevilla
Karina myślę, że wszystko zależy do krzepliwości krwi, bo te zastrzyki są na rozrzedzenie krwi. Jak będziesz miała dobre wyniki to pewnie nie będziesz dostawać :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #643164 przez KarinaM
Sevilla mi też się tak wydaje. Ja przy pierwszej nie miałam takich zastrzyków i nie miałam żadnych zakrzepów. Nawet zrosty mi się nie porobiły. To chyba dobrze wróży.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #643165 przez Sevilla
Karina myślę, że tak, ale pewna w 100% nie jestem :) Miałam aspirację by iść na medycynę, ale ostatecznie stchórzyłam, a było iść na ginekologie hahaa :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #643169 przez KarinaM
No i szkoda że nie poszłaś. Teraz byłoby jak znalazł.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #643178 przez Olga60
Podłoże do robienia tych zastrzykow nie wynika z samej cesarki, a z innych przyczyn leżących po stronie samej pacjentki. Tym bardziej sama widzisz, ze ich nie potrzebowalas po pierwszej cc. Dlatego nie myśl o takich rzeczach ;)

11 lata 7 miesiąc temu #643180 przez KarinaM
Ale ja wolę wiedzieć takie rzeczy wcześniej żeby nastawić się psychicznie.
Ja też myślę że nie będę musiała mieć tych zastrzyków.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #643194 przez Olga60
Sama bardzo czesto myślę o najgorszych rzeczach, ale za to dobrze jest sie MIŁO rozczarować :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #643196 przez munnecabrava
Mogłaby się już Gabi odezwać :P

11 lata 7 miesiąc temu #643199 przez Ane88
jak już pisałam wcześniej od 16 tygodnia miałam skurcze brzucha... twardniał i spinał się. leżałam troche w szpitalu, później prawie 2 miesiące w domu bo od tych skurczy lekko zaczęła sie skracać szyjka...

no i już mi tak zostalo kilka razy dziennie spinał mi się brzuszek, ale bez zadnych konsekwencji i bezboleśnie.
bo co wizyta u lekarza to szyjka długa, twarda, zamknięta...

dzisiaj przez pół dnia zaczęły się te skurcze pojawiać co jakieś 15- 12- 7 minut i były dosyć bolesne...

wzięłam ciepłą kąpiel i przeszło...;/ wrrr...;p

a mój lekarz kiedyś mi powiedział, że jak na początku są problemy i jest ciąża na podtrzymaniu to często gęsto tak się podtrzyma, że później trzeba wywoływać...:P
no i tak też może być w moim przypadku...;/

Sevilla współczuje Ci tych zastrzyków...no,ale czego się nie robi jak sie bardzo pragnie dzidziusia:) ważne, że dotrwałaś i Mikuś za chwile będzie z Tobą:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 7 miesiąc temu #643201 przez Sevilla
A mogłaby się odezwać Gabi, mogłaby, ale może zasięgu nie ma w szpitalu hihihi :)

Olga w 100% się z Tobą zgadzam :) Czasami same się nakręcamy, myśląc o najgorszych rzeczach :)

Karina lekarza na tym etapie nie masz chyba się co pytać, bo on sam pewnie nie wie, jak zachowa się Twój organizm po cesarce. Choć, kto pyta nie błądzi :)

11 lata 7 miesiąc temu #643207 przez Sevilla
Ane88 właśnie się tego boje, bo ja od początku do 30tc byłam na luteince i się boję, że jednak maluch wyjdzie później niż bym chciała ja :) Choć po odstawieniu luteinki pojawiły się skurcze przepowiadające, więc może nie będzie tak źle. I masz rację, czego się nie robi by wkońcu osiągnąć upragniony cel w postaci małego bobasa. Poza tym duża zasługa jest w tym mojego lekarza, który nie zostawił mnie z tym samej, lecz szukał przyczyny :) Może dlatego, że pracuje między innymi na patologii ciąży i niech sobie bierze te 150zł miesięcznie, ważne, że ja będę niedługo MAMĄ :)

11 lata 7 miesiąc temu #643212 przez Ane88
no właśnie też tak sobie myśle, że brałam długo tabletki na podtrzymanie i teraz tak się Kubuś zadomowił, że nie będzie chciał wyjść...

a boje się troche tego całego wywołania... moja kuzynka miała krążek, po ściągnięciu też lekarz kazał jeszcze troszke uwazać, a 2 tygodnie po terminie musieli wywoływać i Natanek nie chciał wyjść i się biedna tyle wymęczyła, że szok...

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 7 miesiąc temu #643218 przez Sevilla
Dokładnie tragedia, ale już nie pamiętam, która z nas również brała leki na podtrzymanie ciąży i tydzień po odstawieniu urodziła. Chyba nie ma na to jakiejś konkretnej reguły, zasady, a przynajmniej żyję taką nadzieją :)

11 lata 7 miesiąc temu #643238 przez demoniqe
tysiiiak napisał:

Demonique to by bylo super jakby Ci sie dziś ruszyło :) może poproś gina żeby coś tam pomajstrował :P jakiś masaż szyjki czy cuś :P

tysiiak mój gin to niestety wielki tradycjonalista i dla niego podanie luteiny na podtrzymanie ciąży w 3 miesiącu jest ingerencją w naturę :) prędziej siostrę -położną zmolestuję o oksytocynkę :)

11 lata 7 miesiąc temu #643244 przez demoniqe
mój gin bierze 80 zł za wizytę, chodzę co 4 tygodnie, na początku rzadziej. No i kilka wizyt miałam w szpitalu na dyżurze u niego a za te pieniążków nie brał.

No i badania zleca tak żeby nie trzeba było ich powtarzać przed porodem także też wydatek z tego tyułyu nie duży miałam.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka