BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #643119 przez Daarikaa
Mi lekarka w ogole nie kazała brać dodatkowych witamin, uważała zeskoro morfologie mam dobra to lepiej owoce i warzywka zajadac wiec mi to pasuje, nie dosc ze zdrowiej to i pieniazki w kieszeni :)

Karina to Ty bedziesz musiała bobasa przebierac 5 razy dziennie zeby wykorzystac :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #643121 przez Daarikaa
demoniqe napisał:

kurdeee właśnie dzwoniła do mnie siostra cioteczna, jest u nas w szpitalu położną :) ma dyżur na 20:00 tak samo jak mój gin i jeszcze do tego dyżur ma taki młodziutki fajny lekarz, który się mną zajmował 2 razy jak byłam w szpitalu!!!
ajjj jaki dream team :) jak ja bym chciała dziś w nocy urodzić :) z takim składem to zero obaw :)

no to spinaj poslady rozwiązuj kokardę z nóg i już na porodówkę hehe :silly: fajnie gdyby tak mozna było sobie wybrać termin. Ale w sumie Ty masz na to szanse :) życzę z całego serca rozwiązania :)

11 lata 7 miesiąc temu #643124 przez KarinaM
Daarikaa napisał:

Karina to Ty bedziesz musiała bobasa przebierac 5 razy dziennie zeby wykorzystac :)

Zobaczymy co On przywiezie bo nie określił konkretnie jakie to ciuszki tzn jaki rozmiar. Jutro ma do nas przyjechać ze swoją ferajną (3 dzieci) to zobaczę i pochwalę się.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #643126 przez tysiiiak
Daaarika humor juz troszke lepszy, musialam chyba sie wyplakac i odreagowac ten szpital caly ;/

Sevilla w takim razie koniecznie spakuj sól do torby szpitalnej ;p bo tam zero przypraw do posiłków ;p

Demonique to by bylo super jakby Ci sie dziś ruszyło :) może poproś gina żeby coś tam pomajstrował :P jakiś masaż szyjki czy cuś :P

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #643127 przez Sevilla
Ja witaminki również biorę co drugi dzień, jednak acard nadal muszę brać codziennie oraz zastrzyki - nic na to nie poradzę :) Jednak najważniejsze, że od zastrzyków nie robią mi się już siniaki, tak jak na początku ciąży :)

Tysiiiak, szpitalne żarełko to masakra, nic dziwnego, że kobitki wychodzą o tyle kg mniej z niego. Ja jak miałam praktyki w szpitalu, byłam załamana, kiedy dowiedziałam się, że średnia stawka żywieniowa na jednego pacjenta w szpitalu wynosi od 3,5 do 6zł dziennie. Tragedia!!! Wkurza mnie to, bo w naszym więziennictwie stawka jest od 11-15zł na dzień.

11 lata 7 miesiąc temu #643130 przez KarinaM
Sevilla i tak całą ciążę brałaś zastrzyki codziennie?

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #643132 przez Sevilla
KarinaM napisał:

Sevilla i tak całą ciążę brałaś zastrzyki codziennie?

Codziennie, w sumie można się przyzwyczaić :) Co prawda zastrzyki w brzuch to nic przyjemnego, ale dla maleństwa jestem wstanie zrobić wszystko. Dwie ciąże straciłam, trzeciej nie zamierzałam, więc zacisnęłam poślady, zagryzłam wargi i tak zleciało 9 miechów :laugh: :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #643135 przez Karolka85
Kurcze dziewczyny masakre macie z tymi prywatnymi wizytami... Dzięki Bogu że ja mam fajnego lekarza i w dodatku na NFZ :)

Zapomniałam się ostatnio pochwalić- odebrałam wynik ostatnio na GBS i wynik ujemny ( nie wyhodowano) :)

Ciekawe jak tam Gabi, ale myślę że już tuli swoje maleństwo.

Demoniqe trzymam kciuki aby dzisiejsza noc była Twoja :)

Ja mam termin na 19 maja, a 14 maja wizyta. Ciekawe czy dotrwam :blink: Witaminy od jakiś 2-3 tygodni biorę w sumie jak mi się przypomni :blink: czasem co 2-3 dzień :)

11 lata 7 miesiąc temu #643137 przez KarinaM
Sevilla współczuję utraty dwóch ciąż ale jeśli można spytać to sama robiłaś te zastrzyki w brzuch? Nie bałaś się? I jakie to zastrzyki?

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #643145 przez Sevilla
Karina u mnie do pierwszego zastrzyku przyszła położna, która kazała mi zrobić go samej , przy czym wszystko dokładnie tłumaczyła :) Łapie się fałd skóry na brzuchu, tak by był napięty i wbija się cieniutką igiełkę, długości ok 1,5cm. Moment ukłucia tylko boli i trochę szczypie, a tak wygląda ampułka
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #643153 przez KarinaM
Sevilla odważna jesteś. Ja bym sobie nie zrobiła.
Boję się bo wiele dziewczyn po cesarce musi sobie robić zastrzyki w brzuch. Jak będę musiała robić to mam sąsiadkę pielęgniarkę środowiskową i ją poproszę. Nie dam rady robić sama.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #643155 przez Sevilla
Karina dasz radę sama, najgorsze jest poczucie, że masz sama sobie zrobić w pewnym sensie krzywdę. Ja też myślałam, że nie dam radę, ale jakoś nie jest tak strasznie :)

11 lata 7 miesiąc temu #643159 przez Olga60
KarinaM napisał:

Boję się bo wiele dziewczyn po cesarce musi sobie robić zastrzyki w brzuch. Jak będę musiała robić to mam sąsiadkę pielęgniarkę środowiskową i ją poproszę. Nie dam rady robić sama.

Skąd masz takie info, że po cesarce trzeba dostawać zastrzyki w brzuch???? To jest jakas kompletna bzdura!!!!!

11 lata 7 miesiąc temu #643160 przez KarinaM
Ja mam cichą nadzieję że nie będę musiała sobie robić? Nie wiem czy oni każą wszystkim. Będę na wizycie 8 maja to się zapytam lekarza.
Wolę wiedzieć wcześniej i psychicznie się nastawić.
W razie czego mój kochany małżonek będzie robił. On lubi takie rzeczy.
Przy piewszej cesarce to On pielęgnował mi ranę po cc. Ja tylko ją myłam i suszyłam a resztę preparatów on mi nakładał.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #643162 przez KarinaM
Olga60 napisał:

KarinaM napisał:

Skąd masz takie info, że po cesarce trzeba dostawać zastrzyki w brzuch???? To jest jakas kompletna bzdura!!!!!

Olga moja koleżanka musiała sobie robić takie zastrzyki. Nie wiem czy to zależy od krzepliwości?
Jak leżałam na ginekologi na endometriozę to kobietka z łóżka obok miała operację na macicę i też brała zastrzyki w brzuch.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka