- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- KaRoLiNaaaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Mój dopiero teraz coś wyskoczył więc kupiłam sobie większą kurtkę do kolan, żeby mi dzidzia nie zmarzła
Termin porodu mam na 30 kwietnia 2013 roku więc dotychczas udzielałam się w kwietniowym wątku, jednak na wypadek gdyby maluszek nie chciał wyjść w kwietniu to stwierdziłam, że zawitam też w wątku majowym
Na razie jednak walcze z przeziębieniami mam nadzieję, że jak jesień ustąpi zimie i wymrozi zarazki to podniosę się wreszcie z tych infekcji.
Aha, tak dla formalności, mam na imie Ania, mam 23 lata i pochodzę z Krakowa.
- Sylwia26081982
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz też strasznie się martwiłam tym bardziej że przy rocznym dziecku ciągle coś do roboty, trochę dźwigania też jest ale dziś wróciłam z Usg i wszystko jest ok, badania genetyczne jak najbardziej w porządku, aż mi ulżyło.
W każdym razie dla wszystkich par co straciły swoją oczekiwana fasolkę wielkie współczucie ale najważniejsze żeby się nie załamywać. Monia ja widzę że masz córeczkę, więc niebawem na pewno się doczeka rodzeństwa, a wy kolejnej pociechy. Teraz widocznie tak miało być.. Ja jestem zdania że w życiu nic nie dzieje się bez przyczyny. Pozdrowienia i szybkiego powrotu do formy .
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
USG prenatalne zwane też genetycznym przypomina normalne badanie USG. U mnie trwało blisko 20 minut. Lekarz najpierw sam sprawdził wszystkie parametry dziecka, później obrócił monitor do mnie i męża i zaczął pokazywać wszystkie kości twarzy, kręgosłup, miednicę, kości długie rąk i nóg oraz stópki. Mieliśmy okazję podpatrzeć jak maluszek ssie kciuk oraz kopie nóżkami. Teoretycznie badanie odbywa się przez brzuch i podbrzusze, ale podobno czasami lekarz może jeszcze kuknąć od "dołu"Sysia jak tam po wizycie bo u mnie ok wszystko w porzadku kolejna mam na 21 listopada i bede miała robione usg prenatalne a wiesz moze na czym to polega
Po badaniu dostaliśmy wydruk 5 cudnych fotografii maluszka oraz wydruk z parametrami.
Na wynikach mam wpisane że jest to moja 2 ciąża, poród 1, nieregularność miesiączek, zbadany zgięcie trzonu macicy, stwierdzoną widoczność 1 płodu żywego. Ponadto długość płodu oraz jego wiek, prawidłowość struktur czaszki i kręgosłupa oraz oczywiście przezierność wewnętrzną, akcje serca w tym ilość uderzeń (słuchaliśmy ). Lekarz wypisał też zastawki widoczne na USG, przezierność karkową oraz stwierdził widoczność kości nosowej, żołądka i pęcherza moczowego. Mam jeszcze wypisaną prawidłową ilość wód płodowych i brak odklejenia kosmówki w ścianie przedniej.
Generalnie wyoglądasz dzidziusia z każdej strony i dowiesz się czy jest zdrowy A jeśli się poszczęści to czasami lekarz jest w stanie stwierdzić płeć, ale podobno bardziej u chłopców, bo jest mocniej widoczne.
- sanwro
- Wylogowany
- gaworzenie
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lalka brzuszek mega piękny a dzidi jeszcze piekniejsza moją dzidzi w 4D możecie zobaczyc na FB ( Sylwia Mojsej )
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
ja miałam tak samo jak Ty,ale bez zabiegu..bo się nie zgodziłam!!!byłam wtedy w 5 t.ciąży i wiem,że macica sama się oczyści i tez tak było!!!
spytałam się gina prosto z mostu ile muszę czekać na następną ciąze on na to pół roku..ja na to,że chyba żartuje sobie,a on powiedział,że jak zajdę w ciąze po 4miesiącach to też się nic nie stanie!!!!a ja na to-a jakby tak jeszcze wcześniej(niby przez wpadkę) to gin tylko machnął ręką uśmiechnął się i powiedział......BARDZO PANI TEGO ŻYCZĘ!!!!i w ten sposób w dwa tygodnie po poronieniu(poroniłam 2 sierpnia 2012)zaszłam w ciąże!!!!!!podobno po poronieniu organizm jest bardziej nastawiony na ciążę!!!!teraz wszystko jest ok..dzidzia rośnie..rozwija się..ma rączki,nóżki..fika.....ja czuję się dobrze!!!!tak pewnie miało być!!!!na pierwszą wizytę poszłam prywatnie..i wiem,że ten gin powiedziałby mi gdyby było coś nie tak...powiedział tylko,że jestem szybka,ale ze względu na mój wiek to niema czasu na pierdoły!!!!
więc MoNiaaa jak dojdziesz do siebie do głowa do góry..i do roboty i masz się tu pochwalić na kiedy nasze dzidzie będą miały wirtualnego kuzyna bądź kuzynkę!!!!widocznie życie ma wobec Ciebie inne plany!!!!trzymaj się !!!!!
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna