BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 miesiąc temu #457978 przez JoannaL
lalka zawsze możesz wypić Karmi, jest dobre na laktację a zimne smakuje najlepiej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #457983 przez lalka
JoannaL.....słyszałam,że jest dobre...ale odrzuca mnie od słodkiego....i chyba nie czuła bym się z tym dobrze :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: a przed ciążą tak lubiłam piwo :blush: :blush: :blush:

12 lata 2 miesiąc temu #458024 przez kasia8887
Do gosia28 mam pytanie czy pan doktor podawał ci wielkości bliźniąt w mm, bo mi ostatnio powiedział że ma jedno 12,1 a drugie 11,1 martwię się bo to prawie 12 tyd. a wychodzi na to że moje maluchy mają po jednym centymetrze z kawałkiem proszę o odpowiedź

Poza tym wyniki mam słabe i nie chciał mi określić czy są jedno czy dwujajowe powiedział że są za małe a ty już dawno gosiu miałaś to określone prawda???

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458163 przez gosia28
kasia8887 wielkość dzieciaczków gin podawał w mm a to podobno ma przełożenie na jakiś pomiar w hbd nie wiem jak się to przelicza ale wartość hbd jest wyższa od tej w milimetrach o ok. 100%. Tak się zastanawiam czy ten Twóje wynik 12,1 i 11,1 to nie wynik policzony w hbd? Bo tak by mi to pasowało i mniejwięcej byłoby podobne do mojego wyniku. Ja miałam teraz ten 6,5 cm i 6 cm w skończonym dwunastym tygodniu i 4 dniu i lekarz nic nie mówił, że dzieciaczki są za małe. Nie martw się, na pewno wszystko jest dobrze.
A co do tego czy są jedno czy dwujajowe to też podobno nie jest łatwa sprawa, czasami trzeba poczekać, żeby móc coś określić. 3 tyg temu mój gin też mówił, że np. chyba są dwie owodnie ale nie na 100% bo można je pomylić z omocznią, tak że dużo zależy pewnie od lekarza, sprzętu i samego ułożenia dzieciaczków w macicy.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

12 lata 2 miesiąc temu #458246 przez Dave
kochane wiecie co u MoNi??? nie odzywa sie,a miala dzis wizyte. a do jego to wczesniejsze plamienie

martwia sie kwietniowki:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 2 miesiąc temu #458261 przez tysiiiak
my tez sie martwimy ale ani widu ani słychu :(

12 lata 2 miesiąc temu #458386 przez kasia8887
Gosiu trochę mnie uspokoiłaś, chociaż chyba pójdę jeszcze do innego lekarza by to sprawdzil tak dla pewności. Lepiej mieć dwie opinie :)

12 lata 2 miesiąc temu #458394 przez Sysia
cześć dziewczynki :).

No właśnie gdzie jest ta Monia ??...ODEZWIJ SIĘ !

Co do objawów ja w ogóle za bardzo nie miałam co na nie narzekać,a teraz nie mam żadnych jedynie co to pobolewają mnie sutki !

Jutro mam wizyty okropnie się boję,cały czas mi chodzą po głowie myśli ze cos nie tak. Pocieszam się tym że musi byc ok bo nie mam żadnych plamień ani buli.

A co do jedzenia to mnie ciągnie i do słodkiego i do kwaśnego, osttnio jadłam ciastka czekoladowe po czym otworzyłam słoik z ogórkami konserwowymi dopiero po chwili się skapłam co ja jem...

Miłego dnia !

12 lata 2 miesiąc temu #458473 przez tweety
Dziewczyny, jak wasze brzuszki? Ja przestaję się mieścić w jeansy i sukienki. jest mi niewygodnie i uwiera. czy u was to samo?

Poza tym MoNiA - czekamy, daj znać co u Ciebie!

12 lata 2 miesiąc temu #458512 przez Dave
MoNiaaa - dalej milczy. Oj, oj

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 2 miesiąc temu #458531 przez sisina
Tweety dobre pytanie z tymi brzuszkami ja sie jeszcze mieszcze w jeansy i sie boje bo cos ten moj brzuszek nie rosnie :( a jestem w 10 tyg ciąży....ja żyje w takim strachu boje sie niemiłosiernie pierwsze straciłam i drugi raz bym tego nie przeżyła jutro mam do gina wiec wszystkiego sie dowiem ale mam stresa :huh:

12 lata 2 miesiąc temu #458581 przez Sysia
sisina brzuszek zaczyna sie lekko powiekszac w 13tc i to tez zalezy jeszcze od budowy ciala takze sie nie martw.a na ktora masz wizyte bo ja tez ide jutro na9.

12 lata 2 miesiąc temu #458610 przez tysiiiak
dziewczyny zazdroszcze wizyt :) ja dopiero za 2 tygodnie

i cieszę się że odchodzą już wam te uciążliwe objawy :) teraz już z górki...
mnie na szczeście oszczędziło i jedyne co to okropna senność mi towarzyszyła a teraz mam wrażenie że w nocy wręcz bezsenność, chodzę spać ok godz 2-3 i to muszę się zmusić do położenia :(

kurcze mam nadzieję, że Monia szybko sie odezwie co i jak... :huh:

sysia, sisina po co sie zamartwiacie głupie ;p jak nie ma niepokojących objawów to tylko sie cieszyć że maleństwo zobaczycie ! :)

mi już choroba odpuszcza :D wiec ide na spacerek szybciutki :*

buziaczki w brzuszki :)

12 lata 2 miesiąc temu #458617 przez tweety
Ja tez mam wizytę za 2 tygodnie. Do tego znowu u innego lekarza bo ten którego wybrałam oznajmił mi że nie będzie przyjmował więcej w tej przychodni. Uwierzycie, że jeszcze nie byłam u żadnego ginekologa więcej jak 2 razy?

Popieram, każda z nas ma inne objawy, inaczej rośnie ale na pewno nie ma co się stresować na zapas bo to niezdrowe dla dzidziusia.

12 lata 2 miesiąc temu #458643 przez sisina
Sysia ja tez mam na 9 ale jade juz 0 7.30 bo potem tam jest tyle ludu ze szok a tak bede szyciej załatwiona;))

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka