BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 5 miesiąc temu #453848 przez Dave
Kochane nie macie ochoty na konkurs??

U nas na portalu jest fajny i super koszulka do wygrania. Mamy zaplanowane jeszcze więcej. A póki co frekwencja kiepska. Może wspomożecie :unsure:

wrolimamy.pl/2012/10/20/konkurs-modna-na-okraglo/

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #453863 przez gosia28
Aż się boję, ale mnie też chyba jakieś choróbsko dopada :angry:
co do tego soku malinowego to też coś słyszałam, a raczej gdzieś czytałam, że może wywołać skurcze macicy. Lekarza nie pytałam o zdanie. Ale ja wiem czy odrobina soku może zaszkodzić? Może gdyby piło się go codziennie ale tak jednorazowo? No, każda musi sama podjąć decyzję.
MoNiaaa suwaczek jest jak najbardziej ok. :woohoo: :woohoo:
joasia na mdłości czytałam, że imbir, ale osobiście nie sprawdzałam, aż tak z resztą mnie mdłości nie męczyły.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #453883 przez lalka
gosia28!!!!!!mozna rozjaśniać włosy...najlepiej balejaż,bo wtedy rozjaśniacz kładzie się na folię!!!!bardziej chodzi o wdychanie amoniaku niż przejście przez skórę do krwi!!ale to wdychanie ma się do tego ile osób akurat u tego samego fryzjera w tym samym czsie rozjaśnia sobie włosy!!!!ja też nie długo sobie farbuję!!!ale decyzja należy oczywiście do Ciebie!!!!!

12 lata 5 miesiąc temu #453889 przez lalka
DZIEWCZYNY!!!!jestem po wizycie!!!wszystko jest ok..rączki,nożki....fikał koziołki...machał rączkami..nożkami..mierzy ponad 6cm..i wg usg jestem w 12t.c i4dni!!!!nic złego się nie dzieje...jest ok......tylko następna wizytę mam dopiero ......21 listopada!!!!!będę próbowała wlkeić zdjęcie...ale później...teraz jestem zmęczona

12 lata 5 miesiąc temu #453917 przez sanwro
czesc dziewczyny.
dlugo mnie nie bylo, ale bylam tydzien w polsce i teraz przez tydzien nie mialam internetu. tak wiec opowiem wam moja pechowa wizyte u ginekologa w polsce. poszlam na wizyte zestresowana jak cholera. lekarz byl poinformowany ze mieszkam w irlandii. wiec na poczatku wypytywal mi sie czy robia tu jakies badania i wogole. to powiedzialam mu ze nie. zaczol mi robic usg i wszystko bylo ok dzidzia sie ruszala i wogole. ale za pare sekund stwierdzil ze cos jest nie tak wiec moj maluszek przestal sie ruszac w momenice. zaczol mierzyc probowal ruszyc jakos dzidziusia ale mu nie szlo. i wkonczu dziecko podskoczylo i je zlapal na jakies tam pomiary. i stwierdzil ze dziecko moze sie urodzic z zespolem downa. zalamalam sie. ale to badanie powinno podobno byc wykonywane na badaniu usg genetycznym a on mi normalne robil. powinno miec co najmniej 45 mm a moj maluszek mial 43 mm. i powinno byc robione od 11 do 13 =6 dni tygodnia. a ja bylam w 10 i 4 dni. ostatni tydzien miajal mi tragicznie. jeszcze netu nie mialam zeby sobie cos poczytac. jutro jade na pierwsza wizyte do szpitala a w sobiete mam prywatne badanie usg u mojej pani ginekolog.

dziewczyny czy mozecie mi napisac jakie mialyscie nt na usg to jest pomiar przeziernosci karku plodu.

trzymajcie jutro za nas kciuki.

12 lata 5 miesiąc temu #453924 przez sisina
Witam dziewczyny :laugh: ja też zostane mamusia w Maju i jestem w 8 tygodniu ciąży po 4 latach starań udało sie.Chodz to moja 2 ciąza niestety ta pierwsza skonczyła sie w 23 tygod :(

12 lata 5 miesiąc temu #453933 przez tweety
sanwro - trzymam kciuki. wydaje mi sie ze bylo za wczesnie na badanie genetyczne i napewno z maluszkiem jest wszytsko ok.

sisina - 23 tydzien? kurcze, współczuję. tym razem musi być dobrze

Ja jestem w mojej pierwszej ciązy i innego jak dobre rozwiazanie nie przyjmuje do wiadomosci.

12 lata 5 miesiąc temu #453967 przez lalka
teraz spróbuję wkleić zdjęcie Maluszka!!!

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #453971 przez lalka
i jeszcze raz......no i nic....wyższość komputera... :angry:

12 lata 5 miesiąc temu #453976 przez sisina
Tweety powiem ci ze boje sie jak cholera dlatego jestem pod stała kontrola lekarza musi byc dobrze

12 lata 5 miesiąc temu #453986 przez lalka
hej sanwro!!!jedna diagnoza od jednego lekarza to nie diagnoza!!!!mój gin u którego byłam dzisiaj też nie grzeszy wylewnością ani sympatią do ciężarnych....wyśmiał mnie dzisiaj jak mu powiedziałam o bulgotaniach w brzuch a on do mnie,że to ruchy jelit...ja mu na to,że to nie ruchy jelit..bo wiem jakie mam ruchy jelit..a to takie jakby muśnięcia bąbelkowe...a on na to ,że na ruchy dziecka to mam jeszcze czas do 20 tyg(w drugiej ciąży czuć je przecież ok 16 tyg.-najpóźniej)!!!!ale u nas na NFZ to wyboru nie ma!!!!

sanwro a o takich badaniach jak nt to ja sobie mogę pomarzyć...a na prenatalne to ja jestem za młoda(mam 35lat)!!!i takie tam!!!!ale dam radę!!!

12 lata 5 miesiąc temu #454093 przez Sysia
sanwro nie martw sie to za wczesnie:* ja mialam usg w 10tci4dniu i kazal mi przyjsc na badanie za2tyg.takze wynika z tego ze byloby za wczesnie na diagnoze.

a co do soku z malin tez slyszalam ze nie wolno.

lalka ciesze sie ze po usg ok:)

tysiiiak trzymaj wracaj do zdrowka ja tez sie lecze:)

sisina biedna ty moja:* teraz bedzie dobrze:) musi byc.

12 lata 5 miesiąc temu #454201 przez hexia
Nie wiem laski,nie znam się ale ja miałam badanie w dokładnie 10tygodniu ciąży, i mój gin pomierzył maluszka dokładnie,nawet mierzył mi przepływ krwi w pępowinie,i tą przezierność karkową i było wszystko ok,powiedział,że na tym etapie to co można zmierzyć u dziecka to zbadał,że na podstawie tej przezierności wyklucza się ponad 300 chorób, a na pomiarze pępowiny kolejne 50 chorób układu krążenia.Mnie się wydaje,że wszystko zależy od gina i od aparatu.Zaznaczę,że byłam prywatnie,a do niego chodzę od 6lat (od początku mojej kariery z ginekologią) i chodzi także moja mama,więc koleś zaufany. Aczkolwiek po takiej diagnozie,jak koleżanka pisze,to bym obleciała jeszcze ze trzech innych bo wiadomo,że u nas większość konowałów siedzi w przychodniach niż lekarzy.Także spokojnie moja droga,zasięgnij porady u innych ginów,napewno wszystko się okaże w porządku!!!
Ja mam wizytę teraz na 9 listopada,ale pójdę w piątek teraz bo mam moje wyniki moczu i morfologi i nie wiem,ale już nieaktualne i nie wiem czy przed następną wizytą robić kolejne.No i przy okazji powiem mu o tym upławie z niedzieli co się tak rozhisteryzowałam,i mam wrażenie,że jak się mocno zegnę do przodu to mnie ciut kłuje delikatnie po prawej stronie:nie wiem jajnik czy bobas,bo na pierwszej wizycie coś mi wspominał,że chyba mogę coś czuć po prawo,ale już nie pamiętam,przez te wszystkie emocje :unsure: :unsure: :unsure:
Włosy właśnie farbuje sobie szamponem koloryzującym (mam na głowie w tej chwili) wedle zaleceń lekarza. A preparaty na rozstępy zacznę używać tak jak Wy kochane,od 4miesiąca...
Pozdrawiam i witam serdecznie nowe Ciężaróweczki na forum :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #454353 przez gosia28
sanwro nie martw się za wcześnie. |Pierwsza rzecz to lekarz mógł się pomylić i źle zmierzyć malucha, druga sprawa gdyby nawet parametry wskazywały na ryzyko, to nie jest jeszcze diagnoza. Robi się jeszcze test podwójny lub potrójny w zależności od tygodnia ciąży, albo jeszcze jakiś jeden ale zapomniałam jaki(jest najbardziej dokładny i robi się go z tych trzech najwcześniej). Są dziewczyny, których wskaźnik przezierności karkowej wskazywał na ryzyko a dzieci urodziły całkowicie zdrowe więc nie denerwuj się. (choć zdaję sobie sprawę, że się nam tylko tak mówi, a myśli same przychodzą). Zajmij się narazie czymś co odwróci Twoją uwagę- zobaczysz będzie dobrze. Pomodlę sę za zdrowie Twojej dzidzi.
Ja z kolei będę mieć to badanie w skończonym 14 tygodniu. Nie wiem czy to z kolei nie będzie za późno? :unsure:
lalka dziękuję za radę, w takim razie idę chyba się umówić na wizytę do tego fryzjera, bo chętnie bym już coś zrobiła z tymi włosami. cieszę sie, że usg wyszło w porządku, że z dzidziusia taki wariat i szaleje :lol:
lalka a to zdjęcie nie masz może za duże? zmniejszałaść rozdzielczość? mi to kiedyś pomogło.
a i jeszcze jedno dziewczyny- czy da się zmienić gdzieś ustawienia, żeby nie przychodziły powiadomienia o postach na skrzynkę pocztową? Tyle się tu dzieje, że nie nadążam usuwać wiadomości :laugh:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

12 lata 5 miesiąc temu #454362 przez Sysia
Sanwro dziewczyny maja racje wsyzstko bedzie dobrze chociaz wiem co czujesz :( nie da sie myslec o tym bienda czekam az napiszesz co sie dowiedzialas od innego gin :* glowka do góry . ja tez sie pomodle za twoją kruszynke

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka