- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
U nas na portalu jest fajny i super koszulka do wygrania. Mamy zaplanowane jeszcze więcej. A póki co frekwencja kiepska. Może wspomożecie

wrolimamy.pl/2012/10/20/konkurs-modna-na-okraglo/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gosia28
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 32

co do tego soku malinowego to też coś słyszałam, a raczej gdzieś czytałam, że może wywołać skurcze macicy. Lekarza nie pytałam o zdanie. Ale ja wiem czy odrobina soku może zaszkodzić? Może gdyby piło się go codziennie ale tak jednorazowo? No, każda musi sama podjąć decyzję.
MoNiaaa suwaczek jest jak najbardziej ok.

joasia na mdłości czytałam, że imbir, ale osobiście nie sprawdzałam, aż tak z resztą mnie mdłości nie męczyły.
- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sanwro
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
dlugo mnie nie bylo, ale bylam tydzien w polsce i teraz przez tydzien nie mialam internetu. tak wiec opowiem wam moja pechowa wizyte u ginekologa w polsce. poszlam na wizyte zestresowana jak cholera. lekarz byl poinformowany ze mieszkam w irlandii. wiec na poczatku wypytywal mi sie czy robia tu jakies badania i wogole. to powiedzialam mu ze nie. zaczol mi robic usg i wszystko bylo ok dzidzia sie ruszala i wogole. ale za pare sekund stwierdzil ze cos jest nie tak wiec moj maluszek przestal sie ruszac w momenice. zaczol mierzyc probowal ruszyc jakos dzidziusia ale mu nie szlo. i wkonczu dziecko podskoczylo i je zlapal na jakies tam pomiary. i stwierdzil ze dziecko moze sie urodzic z zespolem downa. zalamalam sie. ale to badanie powinno podobno byc wykonywane na badaniu usg genetycznym a on mi normalne robil. powinno miec co najmniej 45 mm a moj maluszek mial 43 mm. i powinno byc robione od 11 do 13 =6 dni tygodnia. a ja bylam w 10 i 4 dni. ostatni tydzien miajal mi tragicznie. jeszcze netu nie mialam zeby sobie cos poczytac. jutro jade na pierwsza wizyte do szpitala a w sobiete mam prywatne badanie usg u mojej pani ginekolog.
dziewczyny czy mozecie mi napisac jakie mialyscie nt na usg to jest pomiar przeziernosci karku plodu.
trzymajcie jutro za nas kciuki.
- sisina
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
sisina - 23 tydzien? kurcze, współczuję. tym razem musi być dobrze
Ja jestem w mojej pierwszej ciązy i innego jak dobre rozwiazanie nie przyjmuje do wiadomosci.
- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sisina
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
sanwro a o takich badaniach jak nt to ja sobie mogę pomarzyć...a na prenatalne to ja jestem za młoda(mam 35lat)!!!i takie tam!!!!ale dam radę!!!
- Sysia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
a co do soku z malin tez slyszalam ze nie wolno.
lalka ciesze sie ze po usg ok:)
tysiiiak trzymaj wracaj do zdrowka ja tez sie lecze:)
sisina biedna ty moja:* teraz bedzie dobrze:) musi byc.
- hexia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Czekając na nasz cud...
Ja mam wizytę teraz na 9 listopada,ale pójdę w piątek teraz bo mam moje wyniki moczu i morfologi i nie wiem,ale już nieaktualne i nie wiem czy przed następną wizytą robić kolejne.No i przy okazji powiem mu o tym upławie z niedzieli co się tak rozhisteryzowałam,i mam wrażenie,że jak się mocno zegnę do przodu to mnie ciut kłuje delikatnie po prawej stronie:nie wiem jajnik czy bobas,bo na pierwszej wizycie coś mi wspominał,że chyba mogę coś czuć po prawo,ale już nie pamiętam,przez te wszystkie emocje

Włosy właśnie farbuje sobie szamponem koloryzującym (mam na głowie w tej chwili) wedle zaleceń lekarza. A preparaty na rozstępy zacznę używać tak jak Wy kochane,od 4miesiąca...
Pozdrawiam i witam serdecznie nowe Ciężaróweczki na forum

- gosia28
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 32
Ja z kolei będę mieć to badanie w skończonym 14 tygodniu. Nie wiem czy to z kolei nie będzie za późno?

lalka dziękuję za radę, w takim razie idę chyba się umówić na wizytę do tego fryzjera, bo chętnie bym już coś zrobiła z tymi włosami. cieszę sie, że usg wyszło w porządku, że z dzidziusia taki wariat i szaleje

lalka a to zdjęcie nie masz może za duże? zmniejszałaść rozdzielczość? mi to kiedyś pomogło.
a i jeszcze jedno dziewczyny- czy da się zmienić gdzieś ustawienia, żeby nie przychodziły powiadomienia o postach na skrzynkę pocztową? Tyle się tu dzieje, że nie nadążam usuwać wiadomości

- Sysia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-