- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- KaRoLiNaaaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak czy siak pewnie lepiej poczekać - ja tak zrobię. Brzuch jeszcze tak ostro nie rośnie więc i chwilowo rozstępy się nie robią.
Co do fryzjera - bombowy pomysł. Ja muszę poczekać do długiego weekendu, po oszczędnie do fryzjera chodzę tylko w moim rodzinnym mieście, w Warszawie jest raczej za drogo.
Pozdrawiam was i życzę miłego dnia w pracy, odpoczywania w domu, przeprowadzek oraz co tam jeszcze zamierzacie robić.
P.S. Na imię mi Ola, chyba zmienię nick.
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja też ze specyfikami na rozstępy czekam do 4 miesiąca, póki co codziennie po prysznicu smaruję się oliwką.
a co do obliczania tygodni ciąży, to mi lekarz powiedział że liczy się od pełnych skończonych tygodni czyli np jak teraz mam 12 tydzień i 4 dzień to jestem dziś w 12 tygodniu, ale każdy lekarz to może inaczej zinterpretować... Ważne żeby przyjąć jedną metodę i tego się trzymać póki co, a termin i tak może byc jeszcze zweryfikowany, bo np. dzidzia będzie większa lub mniejsza na usg niż to wychodzi z tygodnia ciąży
Dziewczyny wczoraj postanowiłam sie przyjrzeć kurtkom na zimę.. kiepsko to wyszło - zawsze lubiłam nosić dopasowane rzeczy i aktualnie jedynak kurtka na zime w jaką mogę się swobodnie dopiąć to kurtka narciarska... i to ona jest tak "na teraz".. Trochę mnie to przybilo bo myślałam, że jeszcze jakiś czas pochodzę w tym co mam, a później załapię się na jakąś wyprzedaż i coś tanio sobie kupię.. ale nic, problem rozwiązał się dość szybko na szczeście - byliśmy u teściów i mówiłam o tym teściowej, a ona pokazała mi swoje kurtki zimowe, w które już się nie mieści, bo troszkę jej się przytyło ostatnio - i znalazłam coś dla siebie, taki fajny płaszczyk - w ramionach i na długość mi pasuje, w talii jest luźny ale ma pasek, więc na razie mogę go nosić z paskiem, a później bez - super, że tak mi się udało, zawsze kasa zaoszczędzona i mogę ją na coś innego przeznaczyć pokazała mi też inne ciuszki, które mogłabym nosić jak juz brzuszek zrobi się duży:-)
a tak sobie teraz myślę, że nie pozostaje mi nic innego jak cieszyć się z tego, że moja teściowa ostatnio przytyła
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Dawno mnie nie było aż się wstyd przyznać, że to ja założyłam ten wątek i teraz nie mam czasu tutaj zajrzeć Moja Córeczka pochłania mój czas bez reszty poza tym domek musi być posprzątany i wszystko zrobione na błysk. W ostatnim czasie z energią trochę na bakier więc wszystko mi trochę zajmowało.
WITAM SERDECZNIE NOWE MAMUSIE I SERDECZNE GRATULACJE DLA WAS KOCHANE!!!!
Miłego dnia!!!
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczynki ja tez bylam w czoraj u fryzjera bo wlosy takze mi strasznie wypadają wrrrr ...
co do balsamu na rostepy to ja kupilam normlany w rossmanie i tam nic nie pisalo od kiedy smarowac ale oczywiscie ja tez jestem leniwa i posmarowalam sie nim tylko pare razy ;p...ale skoro od 4m-ca to tez poczekam teraz:).
Własnie Studnetkaaa juz nas opuscilas ?? co u ciebie ?? jak tam starania ? pisalas ze bedziesz do nas zagladac a tu cisza .. ja caly czas trzymam kciuki za ciebie .
milego dnia kochane :*
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
Co do tygodni to lekarze rzeczywiście liczą pełne skończone tygodnie czyli jak jest 10 tyg. i 2 dni to jest tydzień 10, jak masz tydzień 10 i 6 dni to też liczą tydzień 10 tydzień, chociaż prawda jest taka jakby nie patrzył że w tym wypadku zaczął się już jedenasty tydzień, więc względnie nie jest to chyba błędne określenie skoro ten tydzień już trwa. Bynajmniej w środowisku medycznym zawsze liczone są tygodnie ukończone.
Co do smarowania to ja się smarowałam kremen nivea soft, teraz przerzuciłam się na oliwkę. Ja muszę się czymkolwiek posmarować gdyż mam tak suchą skurę, że chyba bym się zadrapała gdybym czymś ją nie nawilżyła.
Co do samej skuteczności wszelkich kosmetyków mam jakieś sceptyczne podejście. Uważam tylko, że bez wątpliwości skórę trzeba nawilżać czymkolwiek, ale czym to juz sama nie wiem. Koloeżanka mojej szwagierki w ciąży stosowała bardzo drogi krem przeciw rozstępom i niestety te pojawiły się pomimo stosowania specjalistycznego środka. Z kolei sama zaś moja szwagierka smarowała się całą ciążę oliwką i rozstępów nie miała praktycznie przez całą ciążę, co ciekawe kilka wyskoczyło jej, ale już po porodzie. Osobiście odnoszę trochę wrażenie, że są to może poniekąd predyspozycje genetyczne.
Mi kilka ciuszków ciążowych się dostało po szwagierce i bratowej, ale z kurtką chyba będzie problem. Na szczęście jeszcze się dopinam
Ja dokupiłam sobie jeszcze dwa ręczniki kąpielowe dla dzieciaczków, w sumie mam 4 po dwa dla jednego myślę, że starczy. Łóżeczko jedno mam po siostrzeńcu, ale drugie będę musiała dokupić, bo pozostałe dzieciaki z rodziny jeszcze z łóżeczka korzystają. Kilkanaście ciuszków będę mieć na dniach jak dotrą przesyłki
dziewczyny pochwalcie się jak po wizycie u gina no i fotki wrzućcie z usg. Ja jeszcze 12 dni muszę czekać, strasznie się już niecierpliwię
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam koleżankę która cały koniec ciąży farbowała włosy, sama w domu, farba kupiona w supermarkecie. I dzidzia zdrowa.
- KaRoLiNaaaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dopiero teraz pisze, bo niestety dopadły mnie poranne mdłości.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
jesli chodzi o tygodnie to moim zdaniem 8tc4d to jest 8 tydzien i koniec to tak jak jest z latami zycia przeciez jak dziecko ma 1 urodziny to przez caly rok sie mowi ze ma roczek dopiero jak ma 2 urodziny to ma 2 latka
ola a nicku raczej nie uda ci sie zmienic bo tych danych nie mozna modyfikowac musialabys nowe konto zalozyc chyba
no a ty Ulak wstydz sie przepadlas bez wiesci..
Studdentka napewno czyta i tylko czeka kiedy wrzucic tekst typu"zobaczylam dwie grube krechy!!!" odezwij sie kochana:)
a jesli chodzi o farbowanie to ja farbowalam i teraz i w 1 ciazy i nic sie nie dzieje teraz juz nie sa tak szkodliwe farby jak dawniej wiec nie sadze zeby bylo cos nie tak
ja uzywam tylko oliwki choc rozstepy mnie nie omina pewnie takie geny..po 1 ciazy mam juz kupe rozstepow ;/;/