BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 miesiąc temu #451636 przez lalka
hexia!!!ja mam identycznie jak Ty!!!miałam przez chwileńkę lekkie kłucia...w podbrzuszu w tym miejscu co Ty...potem przeszło i tak parę razy dziennie..do tego doszedł ból szyjki,ale też chwilkę i krótko :angry: no i upławy...takie ciemniejsze.......zaaplikowałam sobie lactovaginal!!!!ale i tak się wystraszyłam,więc zamiast iść do lekarza wg.terminu idę teraz w środę i biorę L4!!

hexiaproszę Cię nie czytaj takich rzeczy!!!!po co to nam?????i tak nam w niczym nie pomogą!!!a po co nerwy...stres???????mój gin powiedział,że ból brzucha to jeden z objawów ciązy....i ja się tego trzymam!!!dopóki brzuch nie jest twardy...nie ma krwi....

ja też się boję ...cholernie się boję...ale trzeba myśleć pozytywnie......

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #451649 przez lalka
a w sumie to nie wiem czy coś mnie boli czy sobie wmawiam czy to schiza!!!!!jestem przewrażliwiona!!!!!mnie bolą też plecy tzw.krzyż....ale bolały mnie od samego początku...tak jakby mi cierpły!!!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451659 przez lidianna
wrzucam zdjęcie mojego maluszka :)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #451686 przez hexia
Lidianna dzidziuś śliczny i taki już duży!!!!!Gratuluję,że wszystko ok!!!!Trzymałam mocno kciuki, i napewno każda z nas!!!!Super moja droga!!!!

Gosia28,Lalka,Lidianna,Demonique: kochane,dziękuję Wam bardzo,bardzo za Wasze wsparcie i ciepłe słowa!!!! Dziś,odpukać,wszystko jest ok,całą noc też nic,a wstawałam siku chyba z 7 razy z tych nerwów,czy będzie czysto. Któraś tam pisała ,że ma takie coś po badaniu usg dopochwowym-wszystko wskazuje,że u mnie było też od tego,że w piątek tam widocznie coś mi pękło (nieźle mi tam jeździł,żeby Dzidzię obejrzeć dokładnie)i myślę,że wczoraj dopiero ten skrzepik "zszedł w dół".Bo to naprawdę było malutko!!!!Strasznie się wczoraj przejęłam!!!!
Nie jestem taka,że byle co czytam w necie,ale wiecie,jak się nie ma Gina pod ręką to człowiek zaraz do internetu zagląda,co by to mogło być...Jakbym wiedziała,że co druga tam będzie pisać o poronieniu,to bym w życiu nie czytała!!!!
Dałam wczoraj popis:no tak mi nerwy puściły,że się rozryczałam na maxa (pierwszy raz w ciąży)!!!!Mój Mąż na początku mnie wyzywał,że po co się denerwuję jeszcze bardziej i gówna w necie czytam (przyznam mu rację zresztą) na co ja...ryczałam jeszcze bardziej.I na to weszła moja mama no i też tekst "ale Ty się nie denerwuj itd itp" to ją wygoniłam do domu z płaczem mówiąc,że się "nawet kurwa wyryczeć we własnym domu nie mogę" ;)
No nie ma co,scenę odstawiłam niezłą.Mój Mąż potem chciał mnie wieść na pogotowie,ale powiedziałam,że nie chce,że na razie czysto.Ale na pytanie "to czego płaczesz" znów się rozpłakałam!!!!!No normalnie Dziewczyny-Oskara mam jak nic za to :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Ale potem już mi przeszło,moja suczka Zuzia mnie uspokoiła,wzięłam ją na ręce a ona przytuliła się do moich piersi i do brzuszka i tak leżała za mną...i mi przeszło :laugh: :laugh:
Kochana jest!!!!Ja myślę,że ona czuje,że coś mi tam rośnie w brzuszku :woohoo:
Także wyryczałam się,przeszło mi,nic się dalej nie dzieję i jest ok.
Podbrzusze mnie czasem "ciągnie" ale naprawdę mam to od początku ciąży,teraz już coraz rzadziej, no i mój gin powiedział te,że to nic złego,że to normalny objaw.No widocznie niektóre wymiotują,a ja mam ćmienie w podbrzuszu,zupełnie jak w okresie ale słabiutkie.

W ten sposób,moje drogie,hormony dały się u mnie we znaki i to z mocnym wejściem.Ale chyba było mi to wyryczenie się potrzebne...Szkoda tylko,ze mój mąż chyba nie bardzo jeszcze zdaje sobie sprawę,że to nie ja sama mam takie wejścia,tylko sterują tym hormony...Muszę go jakoś oświecić....
Wybieram się do fryzjera w tym tygodniu,może poczuje się bardziej kobieco...Pogoda za oknem jesienna,więc postanowiłam,że nic w tym tyg nie robię,że w ogóle do końca 12tyg daje sobie urlop w domu,żeby się nie przemęczać i żebym znowu niespodzianki nie miała jakieś :(
Ah...u mnie w pracy już od początku wszyscy wiedzą,że jestem w ciąży, bo niestety w moim przypadku nawet jakbym chciała pracować,to i tak bym nie mogła więc u mnie wiedzą wszyscy :woohoo:
Pozdrawiam Was :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #451690 przez hexia
lidianna napisał:

Dziewczynki już jestem po badaniu, dzidzia ładnie rośnie, ma już 5,5 cm i jest bardzo ruchliwa (pewnie po mamie ) za dwa tygodnie idę na kolejne usg już z mężem - będzie przez brzuszek. Ale sie cieszę że wszystko w porządku:-) Tylko przez te moje nerwy znowu mialam wysokie ciśnienie - 160/100, ehh... w domu zawsze mi wychodzi wszystko dobrze, a u lekarza kiepsko... Ale najważniejsze że dzidzia rośnie ładnie:-)

szefowa już powiadomiona - powiedziała, że sie cieszy, zapytała jak długo planuje jeszcze chodzić do pracy, to powiedziałam jej że tak w styczniu chciałabym iść na zwolnienie, jeszcze mówiła że musi z dyrektorem o jakimś zastępstwie porozmawiać za mnie - czyli wszystko pozytywnie i jeszcze powiedziała, że trochę sie domyślała, bo "kiepsko na buzi wyglądałam ostatnio".. Foto postaram sie dziś jeszcze wrzucić :)

I jeszcze;co do ciśnienia,ja zawsze mam tak jak Ty-w domu ok a u lekarza zawsze wyższe.To się nazywa syndrom białego fartucha,zresztą nienawidzę,jak czuję w zgięciu łokcia rytm swojego serca i automatycznie czując to-puls mi przyśpiesza i ciśnienie skacze,także głowa do góry kochana!!!!Monitoruj sobie w domu,to starczy :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #451708 przez lidianna
hexia no widzisz nerwy + hormony = wybuchowa mieszanka :) ale najważniejsze że już wszystko ok, a hormony niestety czasami nami rządzą - ale co się dziwić skoro tak dużo w naszych brzuszkach się dzieje :)

12 lata 2 miesiąc temu #451739 przez Mirella
Dziewczyny macie ochotę wygrać koszulkę nocną? Nowy konkurs u nas na blogu specjalnie dla ciężarówek :)

wrolimamy.pl/2012/10/20/konkurs-modna-na-okraglo/

Jeżeli macie jakieś pytania szukajcie mnie na staraczkach, pozdrawiam i zdrówka życzę :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #451743 przez gosia28
ja też miewam huśtawki nastroju :laugh:
Lidianna zdjęcie jest super. Dzidziunia widać cudnie :)
dziewczyny nie oparłam się dziś i kupiłam pierwsze rzeczy maluszkom :) w biedronce były śliczne ręczniki kąpielowe z kapturkiem i kocyki :) kupiłam to i to ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

12 lata 2 miesiąc temu #451757 przez lidianna
gosia to pójdę dziś do biedronki i zobaczę co tam mają w ofercie;-) ostatnio często na allegro przeglądam zestawy ciuszków dla maluszków, wyglądają cudnie - ale póki co nic jeszcze nie kupuję - na samym patrzeniu się kończy:-)

12 lata 2 miesiąc temu #451871 przez aleksiaa88
Witajcie muszę się komuś pochwalić. Byłam dziś na pierwszej wizycie i okazało się, że to 6 tydzień, od dawna podejrzewaliśmy z mężem- on był pewny, że się udało, a ja- dopiero dziś doszło to do mnie. Jakie to uczucie patrzeć na monitor i widzieć ruszającą się kropeczkę- uśmiech gwarantowany.

12 lata 2 miesiąc temu #451919 przez lalka
lidianna!!!u mnie na patrzeniu też się kończy......ze strachu...boję się nawet kupić sobie płaszczyk zimowy....wiem,że to głupie,ale obiecałam sobie,że jak po środowej wizycie będzie ok...to polecę po niego!!!

dla maluszka mam już parę rzeczy...ale to od przyjaciółek...ja się boję!!!!

u mnie w rodzinie są same maluszki...więc wyprawkę mam już uszykowaną(napisałam to!!!),łóżeczko...wózek..więc ja mam spokój póki co!!!!na razie skupiam się na synu..żeby od samego początku wiedział,że jest tak samo dla mnie ważny jak dzidzia w brzuszku!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #452008 przez lidianna
lalka ja mam tak samo, poszłam dziś poszukac sobie jakiegoś płaszczyka na zimę i tylko do jednego sklepu weszłam - też nie chcę zapeszać... ale wiesz jak tak dalej pójdzie to już za chwilę nie będziemy miały w czym chodzić:-)

w mojej rodzince maluszków nie ma, więc będziemy musieli dużo kupić - ale to pewnie dopiero po nowym roku:-)

12 lata 2 miesiąc temu #452009 przez lidianna
aleksiaa88 gratulacje:-)
a na kiedy masz termin?

12 lata 2 miesiąc temu #452070 przez hexia
aleksia88serdeczne gratulacje!!!!!Ci faceci to mają nosa-mój też był bardziej pewien ode mnie,że się udało :P Super,czekamy na termin i suwaczek;)
lidianna,lalka...no cóż laski,ja akurat już kupuję.Wychodzę z założenia,że co ma być i tak będzie, i nie znaczy to,że się nie boję...Boję się bardzo,po wczoraj to w ogóle bym z kanapy nie schodziła,byle tylko się nie nadwyrężać albo co...ALe dziś przyszły zamówione przeze mnie przez internet spodnie ciążowe-dresowe :P Bardzo milutkie!!!I jutro jadę do fryzjera,bo się już ze znajomą fryzjerką umówiłam :)
Każda z nas ma inne podejście po spraw wyprawki.jednak chciałam zapytać czy któraś z Was tak jak ja już kompletuje wszystko????
Ps.Kocyk z Biedronki kupiłam w piątek po USG :P mam ten różowy w misie,bo strasznie mnie urzekł :P

12 lata 2 miesiąc temu #452086 przez tysiiiak
ja narazie sie wstrzymuje troszke z kupnem rzeczy dla maluszka ale to dlatego ze musimy kupic kilka rzeczy do mieszkanka :) jak sie z tym uporamy to zaczne powoli kompletowac :)

jakas okropna choroba mnie łapie : ((((

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka