- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Ewela2600
- Wylogowany
- gaworzenie
a jak u was z objawami?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Hexia co do tradziku ja zawsze mialam co nieco na twarzy teraz to w sumie nie mam nic ah na szczescie ale za to plecy i dekold masakraa !!! no i te wlosy czesto mi sie przetluszczaja i sie nie da ich w ogole ulozyc ;/ tez musze isc do fryzjera !! ...
dzis bylam u gin i mam zdjecie juz fajnie ursul przez tydzien urusl 1.35cm teraz mam wedlug usg 10tdz i 4dzien. i ma 3.62cm (musialam isc teraz tydzien po tygodniu bo bralam l4 i mialam cytologie ) i ide zas za 2 tyg i na ta wizyte czekam z utesknieniem ... hym ciekawe moze tak orientacyjnie powie mi plec bo czytalam ze od 12tyg mozna poznac bo u chlopcow wyksztalacja sie genitalia ..
witam Kasiu i witam kolejne blizniaki zazdroszcze
aa i co to tego wątku żeby gin zamieszkał z nami ahh tez bym chciała w tedy bym patrzala na moje malenstwo 24/7 hehe
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
Lalka-nawet nie wiesz,jak się ucieszyłam,że nie tylko ja mam takie MEGA-PRYSZCZE na plecach, tzn teraz już jakoś "przycichły" ale od samego początku ciąży miałam tam tragedię!!!! A na Twoje zaparcia,proponuje stary domowy sposób-codziennie na czczo szklanka przegotowanej wody, i ogólnie dużo,dużo pij!!!!Polecam też maślankę i jogurty!Ja,nie mam takiego problemu-ale się cieszę,bo jak pisałam choruję na CU i kwestia pracy jelita grubego jest dla mnie bardzo,bardzo ważna.A moje zdrówko-to wiadomo też zdrówko mojego Dzieciątka.
Kasia8887 serdecznie witam i gratuluję bliźniaków!!!!!!Zaglądaj często, bo fajne kobitki tu mamy i zupełnie przyziemne nam tematy
Lidianna-ja mieszkam w dokładniej między Strzałkowem a Wrześnią,przy głównej trasie 92;) Do Gniezna mamy ok 30km Super,że mdłości minęły, a co do spania,to również pobijam rekordy!!!Potrafię spać całą noc i potem jak mąż wraca z nocki,to śpię z nim i naszym piesiem do 12 w południe+drzemka 2 godz po południu!!!!
- kasia8887
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do wypróżnień to ja jem jedno jabłko dziennie lub czasami dwa i powiem że jest lepiej:)
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
Nie odpisałaś czy Twoje maluchy są jedno czy dwujajowe? Bardzo jestem ciekawa bo moje są jednojajowe, jednokosmówkowe, dwuowodniowe.
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
hexia to my prawie jak sąsiadki jesteśmy
kasia8887 ja jem Prenatal Classic, jak byłam na ostatniej wizycie u gina to dała mi próbki różnych preparatów, powiedziała że lepiej każdy przetestować i kupić ten najlepszy do siebie, bo mimo że zazwyczaj mają one podobne składy, to np. od jednego może Cie mdlić a od drugiego nie.. zaczęłam moje testowanie właśnie od Prenatal Classic i od razy trafiłam dobrze, nic mi nie było więc biorę je dalej
Patunia też jestem ciekawa jak to jest z tymi pomiarami, na następną wizytę idę w poniedziałek i nie wiem czy pytać ją o to, czy może robione jest to tylko prywatnie?
Co do tych pryszczy to u mnie niestety na twarzy się pojawiają, wcześniej nie miałam z tym żadnych problemów, no może max jeden przed @ był, a teraz to sporo jest i co gorsza nie mogę się ich w żaden sposób pozbyć, no i niestety są dość bolesne.. ale co tam, czego się dla dzidzi nie zrobi
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
kurdee dziewczyny dzis o 6 rano dostałam biegunki masakra jestem taka slaba przez to ...
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Sysia ojjj współczuję, pij dużo wody.
Mnie po upojnej nocy z mężem troszkę kłuje dziś lewy jajnik.
Ale nie plamię, wszystko jest dobrze..
Witaminek nie biorę na razie żadnych. Lekarz powiedział, że do 13 tygodnia poleca tylko owoce i warzywa. Szczególnie te z dużą ilością wit. B.
Także Falvit mama leży w szafce od poprzedniej ciąży i czeka
Lepiej się czuję po warzywach i owocach, nie jestem wzdęta. Czekolady i ciastek unikam jak ognia, chociaż wcale mnie do nich nie ciągnie, ale wiadomo, mamusia o mnie chce bardzo dbać i często czekoladę podsuwa...będę twarda
Ja też na początku miałam kilka krostek, jak przy miesiączce, ale zauważyłam, że w tym tygodniu jest już duuużo lepiej, chyba wszystko się stabilizuje
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Mi mojego zaczęło być szkoda nie dość, że znosił moje płacze i napady śmiechu, to wszyscy teraz skupiają się na mnie, na moim zdrowiu i brzuchu.
Ja zresztą też od obiadu praktycznie mówię jak się czuję, co dziś mnie bolało lub nie, zgaduję płeć, planuję pokój dziecinny.Oczywiście szczerze i ochoczo o tym ze mną rozmawia, ale zauważyłam, że robi się tak... inaczej
Wczoraj oświadczyłam mu, że się też obawiam jak to będzie, i chyba go to też dręczyło bo rozwinął ten temat i cieszył się, że może o swoich obawach ze mną porozmawiać.
Nie chcę jednak żeby po urodzeniu dziecka były tylko pieluchy i dziecko. Stwierdziliśmy, że oboje będziemy dbali, żeby regularnie wychodzić z domu i odrywać się od pieluch.
Na sam koniec dnia założyłam śliczny gorset, pas, pończochy i stanęłam mu przed telewizorem
Oszalał ze szczęścia... cieszył się, że chociaż przez chwilę jest jak dawniej i nie skupiamy się tylko na dziecku.
Robicie swoim panom takie niespodzianki?? Nie myślałam, że aż tak go to ucieszy a jednak naprawdę był bardzo szczęśliwy i momentalnie wyłączył telewizor
Rozumiem, że przy ciężkich objawach ciąży (wymioty itp) może być ciężko, ale polecam!! Dowartościowanie męża
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wiecie co laski...odeszła mi ochota na seks...ale to zupełnie!!!!!mam nadzieję,że to mi przejdzie już nie długo...bo oj biedny ten mój mąż...hi...hi
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa