BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 miesiąc temu #448050 przez Sysia
demonique ciesze sie bardzo twoim szczesciem ja jutro ide go gin trzymajcie moje kciuki :)...i fajne pocieszenie o tym braku objawow :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #448051 przez studentkaae
Moniaaa - jestem, jestem... :)
starania trwają, a jak się ten cykl zakończy to się okaże :)
dam znać jak zobaczę 2 kreski :)

12 lata 2 miesiąc temu #448059 przez lidianna
demoniqe super, że wszystko ok:-) i ciesz się, że Cie żadne wymioty czy mdłości nie męczą:-) a który to tydzień u Ciebie?

Sysia już trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę:-)

12 lata 2 miesiąc temu #448137 przez hexia
Hej Dziewczęta-cieszę się i Waszym udanym,wzruszającym USG jak i trzymam kciuki za te,które USG mają przed sobą!!!!Bardzo dobrze rozumiem strach i obawy o zdrowie waszych Fasolek,bo sama mam termin USG teraz na piątek (jadę z Mężusiem) i zaczynają mnie brać nerwy i stres czy wszystko będzie ok,czy nasza Fasolka jest zdrowa itd...Ja, w przeciwieństwie do niektórych tu koleżanek, mam objawy:jak pisałam i piersi, i podbrzusze,już nie stale jak na początku ale jeszcze mnie gdzieś pociągnie, no i mnie nudzi (dziś na zakupach w InterMarche myślałam,że nie dam rady-a jestem osobą,która wymiotowała może ze 4 razy w życiu bo boje się wymiotować...).Ale to nudzenie to nie codziennie i nie całe dnie,tylko takie fale mam jak już.
No a zachcianki-całe życie jestem Słodka Dupka hihi i jakoś mi to zostało,więc za czekoladowe cukierki oddam wszystko :P
I jakoś trudno mi uwierzyć w piękne włosy i skórę w ciąży....Od samego początku ciąży mam mega wielkie pryszcze na plecach (w życiu problemu z tym nie miałam ) a włosy wyglądają na wysuszone i dlatego w przyszłym tyg jadę do fryzjera się podciąć bo nie mogę na siebie patrzeć normalnie....Też tak macie,czy tylko ja się czuję jak jakiś potwór,któremu "znikąd"przybywa co rusz nowych kg (ogólnie jestem przy kości,więc mam pogrożone palcem jeśli chodzi o tycie w ciąży....ale specjalnie przecież nie tyje... :angry:
Pozdrawiam Was!!!!
Super,że jesteście i można się wygadać komuś,kto wie o czym mówię;)

12 lata 2 miesiąc temu #448180 przez joasia10015
lalka a skąd dokładniej jestes???Bo ja też jestem z Wielkopolski -konkretniej w kierunku Pniew-a Ty?????POZDRAWIAM

12 lata 2 miesiąc temu #448222 przez demoniqe
lidiana według miesiączki jestem 9 tydzień i 4 dzień, według wielkości pęcherzyka to 8 tydzień i 5 dzień.

Lekarz mówi, że jak nie miałam nudności i wymiotów to już raczej nie powinnam mieć, na wszelki wypadek zapisał mi tabletki mamma coś tam - wit b6 z imbirem. Podobno rewelacja, aviomarin zwykły też działa z tego co mówił.

12 lata 2 miesiąc temu #448242 przez joasia10015
Hej laseczki-ciężaróweczki :blink:
No więc mój mężulek już wieeeeee!!!!!!!
Jest w pozytywnym szoku-nie przypuszczał że nam sie uda za pierwszym razem ;-)))))
Dziś już razem szukalismy imion ;-))))
Co do maleństwa to wczoraj słyszałam serduszko :laugh: :kiss: :woohoo: :side: -ale radosc!!! Moja fasolka ma 8 mm i według jej ,,wielkosci,,to termin mam naaaaaaa 13 czerwca!!!!!!! Ale mój pierwszy synus też był ,,mniejszy,,jak na swój ,,wiek,, ;)
Achhhh jaka jestem szczesliwa!!!! Wyniki mam rewelacyjne,nastepna wizyta za miesiąc :)
Niestety fotki nie mam bo mojemu Ginkowi cos tam sie zepsuło i nie dał rady zrobic :(
Kurcze żeby tylko mi mdłosci przeszły :( :X Liczę że sie szybciutko skonczą ;)

12 lata 2 miesiąc temu #448250 przez joasia10015
demonique możesz mi napisac całą nazwe tych tabletek????Bo ja mam dośc silne mdłości i nie mogę sobie z nimi poradzic !!!! Będe bardzo wdzięczna;-)

12 lata 2 miesiąc temu #448326 przez Patunia
HEJ DZIEWCZYNKI !! JA NIE MIAŁAM NUDNOŚĆ I RACZEJ NIE BĘDĘ JUŻ JESTEM W 12 TYGODNIU !!!

TERAZ TROSZKĘ BYŁAM W SZPITALU BO JAKIŚ KRWIACZEK PĘKŁ MI I KRWI MI TROCHĘ POLECIAŁO....

WCZORAJ BYŁAM NA USG JUZ JEST DUŻY MA OKOŁO 6CM!!! MA RĄCZKI NÓŻKI SERDUSZKO BIJE MOCNO MINIATURKA CZŁOWIEKA BARDZO SIE RUSZAŁ TO CHYBA BARDZO DOBRZE !!!!!

MAM JUZ WIDOCZNY BRZUSZEK !!!
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #448436 przez hexia
Kochana,ja jestem bardziej okolice na Września-Słupca. Przeciwny kierunek niż Ty,aczkolwiek niezbyt daleko,bo pracuje na co dzień w Poznaniu i dojeżdżam,więc mam dokładnie 60km do P-nia. Ha...a jakbyś wiedziała jaki zawód wykonuje,to zakładam,że zadna majowa Mamuśka tu mnie nie przebije;) Jestem...operatorem wózka widłowego ;P ;P Praca zupełnie spoza mojego wykształcenia...ale bardzo ją lubię;)
POZDRAWIAM!!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #448438 przez hexia
Serdecznie gratuluję!!!!Wyglądasz ślicznie,a to Twoje USG to bajka!!!!!! Strasznie czekam na moje piątkowe, i jednocześnie mam stresa,żeby wszystko było tak jak trzeba z Fasolką...... :(
Trzymajcie proszę kciuki!!!
Dam znać,niech tylko dotrwam....

12 lata 2 miesiąc temu #448445 przez MoNiaaa
patunia sliczne fotki tylko male strasznie:P
a ty masz taki sliczny brzuszek czy retuszowalas cos?

joasia podziwiam cie ze tyle wytrzymalas ale super ze maz juz wie a jak mu przekazalas ta wiadomosc ?:P

super ze u wszystkich na wizytach same dobre wiadomosci i tyle radosci :) demonique a fotki gdzie?tylko patunia odropbila prace domowa:P

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #448455 przez lidianna
hexia to bliziutko mnie mieszkasz - ja jestem z Gniezna:-)

Patunia ale masz juz śliczny brzuszek - i dzidzia jaka już duża:-)

demonique - u mnie podobnie jak u Ciebie jest tydzień różnicy w wieku maleństwa - wg ostatniej miesiączki to 11 tydzień a wg wielkości dzidziusia jak ostatnio byłam u gina wyszło że jest o tydzień młodszy, co nawet się zgadza bo owu miałam dość późno

dziewczyny ostatnio mdłości mi minęły, oby już nie wróciły... za to często kręci mi sie w głowie, no i to spanie, ostatnio to moja ulubiona czynność :)

12 lata 2 miesiąc temu #448456 przez demoniqe
joasia pewnie, te tabletki to Mamarin. Polecał też Aviomarin jakby nie pomagały. Podobno herbata z imbirem tez jest niezła.

Śliczne brzuszko!!! Dzis po pracy postaram się odrobic prace domowa i wkleić USG. Fajnie zobaczyć jak dzieciaczki wyglądają w którym tygodniu. Porównując ten 12 tydzień do mojego 10 to różnica jest duża :)

12 lata 2 miesiąc temu #448459 przez MoNiaaa
mi tez lekarka mowila ze aviomarin mozna brac na wymioty i chyba rzeczywsiscie dziala bo jak ostatnio jechalam na szkolenie to sobie wzielam jedna tabletke i przez caly dzien ani przez chwile nie czulam mdlosci :)

ktoras tu pisala o problemach skornych ja od kilku dni tez strasznie narzekam na wyglad mojej cery duzo pryszczy mi wyszlo na twarzy;/;/mam nadzieje ze szybko zejda bo wygladam okropnie!!! a w 1 ciazy cera mi sie bardzo poprawila

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka