BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 miesiąc temu #449596 przez MoNiaaa
ja tez tylko kwas foliowy biore.\teraz musze badania zrobic i nie zdziwie sie jak mam anemie :dry: a tak wogole ile wazne jest skierowanie na badania???bo ja nawet nie mam teraz kiedy isc dopiero w przyszlym tyg bede miala wolne 2 dni a skierowanie dostalam8 pazdziernika!!!

ja to mam wrazenie ze z rok sie nie kochalismy :ohmy: moj maz pracuje fizycznie dosyc ciezko i nawet sily nie ma a ja tez jak przychodzi wieczor mysle tylko o spaniu az glupio :blush:

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #449614 przez lidianna
tysiiiak to super, że sami będziecie mieszkać:-) my mieszkaliśmy z teściami 2 tygodnie, źle nie było - ale co samemu to samemu:-) jak się ma taką możliwość to trzeba korzystać:-)

12 lata 2 miesiąc temu #449620 przez MoNiaaa
my tez mieszkalismy miesiac z moimi rodzicami tez zle nie bylo wiadomo ale u siebie to calkiem cos innego :) robisz co chcesz i kiedy chcesz :) od 1 listopada tez juz na stale przenosimy sie do nowego mieszkania:)

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #449634 przez Ewela2600
ja tez tylko biore kw.foliowy bo nic innego nie moge za duze mdlosci,
a jesle chodzio sex to zero po ostatniej stracie w grudniu nawet mi to przez mysl nie przechodzi bardzo sie boje zeby teraz sie udalo

ja mialam w 10 tygodniu juz usg przez brzuch i super bylo widac i nawet 3d smiesznie to wygladalo jak taki maly potworek

12 lata 2 miesiąc temu #449635 przez MoNiaaa
ewela stworzylam ci suwaczek i dolaczylam do naszej listy na 1 stronie :)

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #449657 przez Sysia
co do usg to moja koleżanka pisała mi ze robila usg 4d w 13tc i mowila ze super bylo widac.. ja sie tak zastanawiam czy tez zrobic w 13 czy poczekac do 20-tego...
i ja tez biore kw.foliowy bo luteine wzielam ostatni raz rano i koniec..

fajnie tysiak ze cos wynajmiecie,my tez wynajmujemy dopiero za rok na swoje i juz sie nie moge doczekac :) nie ma to jak swoje.

12 lata 2 miesiąc temu #449919 przez tysiiiak
no tak swoje to swoje ale od czegos trzeba zaczac :)

12 lata 2 miesiąc temu #449955 przez hexia
Co do mieszkania na swoim-popieram Was,że co u siebie to u siebie.Myśmy po ślubie tylko 8 miesięcy mieszkali u moich Rodziców,teraz mamy własne mieszkanko i...hipotekę ;)
No ale swoje, i już ponad 3 lata się tak sami rządzimy.
Co do sexu, odkąd dowiedzieliśmy się,że będziemy mieć dzidziusia,to było tylko raz :cheer:
i od tego czasu cisza.Ale przyznam szczerze,że nad dzidzią pracowaliśmy dość ostro :P
a teraz ja po prostu nie czuje potrzeby...Mój mąż też stwierdził,że na razie nie czuje potrzeby.Myślę po prostu,że podświadomie oboje się boimy troszkę,choć gin absolutnie nie zakazał nam współżycia.Kazał ograniczyć tylko "akrobacje :lol: "
Jutro na 13:00 jedziemy na USG...
Zaczynam delikatnie świrować...
Trzymajcie kciuki dziewczęta,żeby wszystko było ok :(
Dam znać po wszystkim...

12 lata 2 miesiąc temu #449972 przez lidianna
hexia trzymam kciuki:-) na pewno wszystko będzie dobrze:-)

12 lata 2 miesiąc temu #450023 przez Sysia
ja tez trzymam kciuki bedzie dobrze na pewno ! i daj znać jak bedziesz po :)

12 lata 2 miesiąc temu #450122 przez JoannaL
Powiem Wam dziewczynki, że zaskoczyłyście mnie tym, że w tak wczesnej ciąży 10-12 tydzień i już lekarz robił Wam USG przed brzuch :ohmy: . Ja pierwsze dwa USG w poprzedniej ciąży miałam przez pochwę w 7tc dla potwierdzenia i ok 13tc, gdy lekarz sprawdzał przezierność karkową, dopiero po 20tc miałam USG przez powłoki brzuszne, może to po prostu kwestia dobrego sprzętu i samego lekarza... ;)

12 lata 2 miesiąc temu #450129 przez martela89
JoannaL napisał:

Powiem Wam dziewczynki, że zaskoczyłyście mnie tym, że w tak wczesnej ciąży 10-12 tydzień i już lekarz robił Wam USG przed brzuch :ohmy: . Ja pierwsze dwa USG w poprzedniej ciąży miałam przez pochwę w 7tc dla potwierdzenia i ok 13tc, gdy lekarz sprawdzał przezierność karkową, dopiero po 20tc miałam USG przez powłoki brzuszne, może to po prostu kwestia dobrego sprzętu i samego lekarza... ;)

Ja miałam dopochwowe tylko raz w 3cim tyg,a juz w 8 przez brzuch :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #450299 przez hexia
Dziewczęta,jestem już PO!!!
I jestem strasznie szczęśliwa!!! :lol:
Moje Słoneczko ma 3,5cm, rączki,nóżki,dużą główkę i serduszko bijące 180 uderzeń na minutę!!!!Zaskoczyło mnie,kiedy zobaczyłam,że to już nie Fasolka a mały człowieczek a w dodatku...tańczący człowieczek :silly:
Wyginał się tam równo, śmiejemy się z Mężem,że tańczył żeby się pochwalić jaki jest duży!!!
Wszystkie pomiary,jakie można wykonać na tym etapie rozwoju dziecka są prawidłowe, z czego cieszę się jak nie wiem :woohoo:
Może to głupio zabrzmi...ale...chyba dziś po raz pierwszy poczułam się jak przyszła Mama, dotarło wreszcie do mnie,że wewnątrz mnie rośnie sobie mały Ludzik i ma się całkiem nieźle :kiss:
Pan doktor nieśmiało skłania się nawet do tego,że chyba może być chłopczyk,ale mówił,że naprawdę tak niewiele jeszcze widać,że nie chce niczego sugerować,bo dzieci robią różne psikusy,więc zobaczymy z czasem.
Mąż się nieco zafrasował,bo liczył na córę :P
Ja błagałam wszystkich świętych o to,by było tylko zdrowe!!!
Póki co-jest super!!! :lol: :kiss: :lol:
Aha-usg miałam jeszcze dopochwowo ale tylko raczej ze względu na to,że "natura obdarzyła mnie brzuszkiem" (jestem przy kości :) ) i dla większej dokładności badanie odbyło się jeszcze od środka.
Ale normalnie wrażenie-niesamowite!!!
Mam w brzuszku małego tancerza;) Może dlatego,że wczoraj niemal do 2 w nocy słuchałam dla ukojenia nerwów przed badaniem,mojego ukochanego Queen'a ... Widocznie muzyka maluszkowi odpowiadała hihi....
Później postaram się wstawić fotkę mojego Słoneczka :lol:
Póki co,pozdrawiam Was serdecznie,jestem na maxa szczęśliwa!!!!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #450316 przez lidianna
hexia to super że maluszek tak zdrowo rośnie i ślicznie się rusza:-)pochwal się później fotką tego małego tancerza:-)

a ja powoli odliczam do poniedziałku i mojego badania:-)

12 lata 2 miesiąc temu #450393 przez Sysia
kurde Hexia zazdroszcze ci bo ja bylam w srode i mi sie nie ruszał :( nie wiem czy powinien czy tez nie ale teraz jak tak czytam to sie zaczynam martwic dla czego sie nie ruszal niby pan doktor mowil ze jest ok ..ciesze sie ze u ciebie jest wszystko ok:).

mam tez do was pytanie moze i glupie ;/ ale czy ja moge isc do kina na horror ? wiecie chodzi mi o emocje i hałas ? wydaje mi sie ze nie mam problemu ale na internecie czytam rozne opinie ?? a wy jak myslicie ?????

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka