- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
aa i co do siedzenia w pieluchach to wlasnie nie chce aby dziecko nas odsunelo od siebie ma nas polaczyc a wiec bedziemy robic wszystko razem i kazda wolna chwile razdem spedzac
co do owoców to jem ale wiecie jak ja mam np.mam ochote na ogórkowa zrobie , zjem i potem juz nie moge na nia patrzec bleeeee oby to minelo...
dominique dziekuje pije wlasnie dozo wody mam nadzieje ze ta biegunka nie zaszkodzi mojemu malenstwu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
u mnie wszystko kręci się wokół ciąży, ale to chyba dlatego, że tak długo była wyczekiwana no i trochę przeszliśmy zanim się pojawiła.
co prawda jeszcze niczego nie kupujemy i nie urządzamy- myślę, że jeszcze będzie na to czas, a poza tym narazie się boję czynić a z takie przygotowania. Póki co wolę zająć się dbaniem o siebie i brzuszek.
- kasia8887
- Wylogowany
- gaworzenie
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
na razie jedyne o czy marzę to .....wreszcie sobie odpocząć..nie robić na czas tych wszystkich rzeczy...a póki co...uciekam do pracy...brrr
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do seksu to w pierwszej ciąży miałam ogromną ochotę na seks, a że nie było przeciwwskazań, to kochaliśmy się z mężem praktycznie do rozwiązania. W tej ciąży jak na razie było kiepsko z igraszkami, ale jest coraz lepiej
- martela89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)
co do igraszek to nie mam żadnych przeciwskazań medycznych wiec korzystamy na początku mój mąż trochę się bał, żeby się nic złego nie stało, ale teraz juz wie, że przez sex nic mi nie grozi ogólnie to może troche mniej się kochamy ale głównie przez to, że ja większość wolnego czasu spędzam póki co na spaniu... oby ta senność jak najszybciej odeszła a takie niespodzianki dla faceta sa potrzebne, trzeba dbać o ten aspekt związku.. My mamy dużo wspólnych zainteresowań, rozmawiamy o dziecku, ale nie jest to nasz jedyny temat - jak już dzidzia będzie z nami to też będziemy się na pewno starać, żeby czas razem spędzać, gdzieś wyjść, oderwać się od pieluch - a z maluszkiem wtedy chętnie zostanie któraś z 2 przyszłych babci, które już się nie mogą doczekać
Moja córka ma skończone 2 lata,jest ciągle ze mną ,nigdzie jej nie zostawiam bo ona na dłużej niż 2-3 godziny z nikim nie zostanie(mąż pracuje za granicą więc tak się nauczyła).
Ale jak tylko mąż jest w domu to korzystamy z każdej wolnej chwili,najbardziej z tych wieczornych chwil jak mała śpi i tak było od początku. Ja nie poświęcałam się dziecku do tego stopnia żeby odepchnąć męża.On jest dla mnie bardzo ważny i mimo,że jesteśmy razem 9 lat to uważam,że każdego dnia trzeba się o siebie starać i dbać o związek:)
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lalka te obawy chyba są normalne po poronieniu, do mnie ciągle wracają złe wspomnienia, które przysparzają mi obaw w tej ciąży.
a co do przygotowań to pewnie nie powstrzymam się od pierwszych zakupów po tym jak poznam płeć dzieciaczków
swoją drogą jestem ciekawa czy na najbliższej wizycie 5 listopada coś nam gin powie na temat płci. To będzie wówczas początek 15 tygodnia.
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
1) od którego tyg. lekarz robi usg przez brzuch?
2) w których tyg. najlepiej iść na usg 3-4D?
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
a co do usg przez brzuch to sama jestem ciekawa ja nastepna wizyte mam w 9tc ale chyba jeszcze dopochwowe bede miala ale pewnie po 12 tc juz przez brzuch?
tak czytam wasze wypowiedzi i stwierdxzam ze jednak 2 ciaza bardzo rozni sie od 1 podejsciem itp.
my z mezem jakos malo co o ciazy rozmawiamy i nie czuje jakies szczegolnej uwagi na swojej osobie przez nikogo!! moj M dopiero z tydzien temu dowiedzial sie na kiedy mam termin i jakos jest inaczej niz za 1 razem:( zreszta po sobie widze ze tez mam inne podejscie nie przejmuje sie tak bardzo i gdyby nie to forum to chyba bym zapominala ze jestem w ciazy tylko przy Julce duzo o tym mowie zeby caly czaas wiedziala ze jest dzidzius i zeby sie przyzwyczajala podobno ostatnio w zlobku jak ja tesciowa zaprowadzala to innej mamie ktora przyprowadzila takiego malego dzidziusia oznajmila ze mama ma dzidziusia tu(pokazala na brzuszek) a jak pytalam meza o imie to powiedzial ze i tak nie wiemy czy chlopak czy dziewczynka wiec sie nie zastanawia
wogole przy pierwszej ciazy zaraz do kumpla polecial zeby mu powiedziec i do siostry a teraz wolal poczekac.
moze jak juz brzuszek bedzie bardziej widoczny to sie troche zmieni teraz jeszcze praca dochodzi i ciagle zmeczenie nawet czasu na igraszki nie mamy bo jak przychodzi wieczor to padamy ze zmeczenia;/ mam nadzieje ze jak pojde na l4 to wszystko jakos wroci do normy
a ialam juz 19 listopada isc na l4 ale chyba jednak do konca bede musiala zostac
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
widzę ze was interesuje usg 4d to mnie sie wydaje ze pomiędzy 20 a 24 tyg ciąży to taki ostatni a chyba najlepiej w 22 fajna rzecz tylko szkoda ze tak krótko ale pamiątka została
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
ja biorę luteinę 2x dziennie i kwas foliowy. Witamin zadnych nie biorę...
co do sexu to na początku było strasznie przede wszystkim dlatego ze wiecznie bym spala, jedyna szansa to niedziela rano ... ale narazie mieszkamy z moimi rodzicami.
Ale teraz jestem na l4 i jestemm bardziej wypoczęta wiec czasem cos sie dzieje i jest coraz lepiej...
Od 1 listopada idziemy mieszkac sami ;DDD wkoncu znalezlismy mieszkanko na wynajem ..
Dziś byłam u ginka bo zaczełam chodzic na nfz i widzialam moje maleństwo widziałam rączki i nózki niestety nie mam zdjecia zeby sie wam pochwalic
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Co do usg 3/4d to najlepiej 20-27 tydzień tak max,max.. Później dzidzie jest za duża i sygnał odbija się od ścian macicy i słabo widać. Wszystko się zlewa.
A co do sexu, ja jestem "po przejściach" i na początku się bałam, ale nie rezygnowałam. Nadal obawa gdzieś jest, ale już mniejsza. No i II trymestr, też poprawia sytuację