BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 miesiąc temu #448470 przez lalka
joasia10015 jestem ze Śremu..ok 40 km od Poznania!!!a do Pniew mój tata do pracy jeździ!!!!a ja ka nazywa się Twoja miejscowość!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #448475 przez lalka
hexia!!!!!!ja nie wiem co to jest trądzik...nigdy nie miałam z tym problemów...nawet pojedynczych krostek ....a teraz...masakra cały dekolt..i z tyłu plecy na wielkości dekoltu!!!!też mam nadzieję,że to mi zejdzie!!!!!dobrze,że mamy jesień!!!!

ale mam większy problem(jak dla mnie)!!!!!mam problemy z wypróżnieniem....od PARU DNI!!!!!!MASAKRA!!!!przed ciążą też miałam,ale nie takie.....i zawsze coś mogłam łyknąć!!!a teraz nie mam pojęcia co!!!!mam colon-c,ale nie mam bladego pojęcia czy mogę!!!wczoraj w pracy napiłam się wody od kapusty kwaszonej(zawsze pomagało)i.....nic dupa!!!!brzuch wieczorem mam jak w 8m.c..a boli i twardy się robi!!!!za to gazów mam dużo.....trochę ulży po gazach...ale szału niema!!!!śliwka suszona....ble!!!

12 lata 2 miesiąc temu #448478 przez kasia8887
Witam,
drogie panie, chcę się przedstawić:
A więc jestem Kasia :)i jestem w 10 tyg. ciąży i spodziewam się bliźniaków :) jest to moja pierwsza ciąża ;)
Mam nadzieję, że miło będzie się z paniami rozmawiało
Pozdrawiam serdecznie
Kasia :)

12 lata 2 miesiąc temu #448481 przez lidianna
kasia8887 witamy:-)
i kolejne bliźniaki będą w maju:-)

lalka to ja proponuję na problemy z wypróżnianiem żebyś pół szklanki suszonych śliwek zalała ciepłą wodą do pełna na noc i rano wypij tą wodę, śliwki też można zjeść - mi pomogło:-)wcześniej też pomagała mi owsianka na śniadanie z otrębami, ale przez moją ostatnią niechęć do mleka z tego musiałam zrezygnować

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #448484 przez lalka
demoniqe!!!ja też nie miałam objawów...jedynie duże cycki,ale nie wrażliwe,nie obrzmiałe...a do tego oooogromna ilość upławów o których myślałam,że są złym objawem!!!!no i panika...więc poleciałam do gina,który przyjął mnie od razu....i było ok...serduszko widziałam!!!teraz też wiem,że to normalne!!!!!

jak wam zazdroszczę wizyt....zdjęć i tych wrażeń!!!!!ja mam wizyte dopiero 5 listopada buuuuuu!!!!dlaczego to się chodzi raz w m-cu????ja chcę częściej!!!!
wiem!!!!zaproponuje ginowi,żeby przeprowadził się do mnie razem ze swoim usg!!!1dom mam duży będzie miał swój pokój...hi..hi

12 lata 2 miesiąc temu #448485 przez MoNiaaa
kasia witamy cie serdecznie i gratuluje podwojnego szczescia :)
wow ile ostatnio sie blizniakow rodzi :)
szkoda ze na mnei nie trafilo:Pzawsze chcialam miec blizniaki gdyz sama jestem z blizniakow ale niestety nie urodzil sie ze mna..:(ale to inne czasy byly moja mama nawet nie wiedziala o istnieniu drugiego dziecka:(

a na wyproznianie moze mleko albo jablka?

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #448486 przez lalka
witaj kasia887!!!mamy już tutaj bliźniaki!!!!cieszymy się,że jest nas coraz więcej!!!

12 lata 2 miesiąc temu #448488 przez lalka
MoNiaaa mam mleko wstręt....a jabłka też jem!!!!ale dzięki będę próbowała!!!

12 lata 2 miesiąc temu #448489 przez lidianna
lalka świetny pomysł z tym, żeby lekarz u Ciebie zamieszkał.. tak sobie wczoraj myślałam, że przecież dzidzia jest we mnie, to dlaczego ja nie mogę jej podglądać kiedy tylko mam na to ochotę? Powinno to być tak skonstuowane, że jak o ciąży się dowiadujemy to dostajemy jakis super przyrząd i w domu możemy codziennie dzidzię podglądać... a tu nic... trzeba czekać na wizyty u lekarza...

12 lata 2 miesiąc temu #448493 przez MoNiaaa
no lalka dobry pomysl:) ja na wizyty chodze teraz co 3 tyg i mam nadzieje ze tak zostanie w miare mozna wytrzymac :)
a jakby kazda moiala osobiste usg to jak by lekarze zarabiali??ja zaczniemy czuc kopniaki bedzie troche lepiej :)juz sie tego nie moge doczekac zapomina sie jednak to uczucie czeba to poczuc zeby zrozumiec:) i mam nadzieje ze jak Julka poczuje dzidziusia to tez jakas wiez ich polaczy :)
myslalam o kupieniu stetoskopu zeby Julka mogla sluchac serduszka dzidziusia ale sa dosyc drogie :(

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #448496 przez lalka
MoNiaa świetny pomysł ze stetoskopem!!!!w starych urządzeniach do pomiaru ciśnienia były stetoskopy...więc może musimy poszukać...może ktoś ma!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #448507 przez MoNiaaa
no walsnie ja nie mam chyba ze ktoras siostra meza?chcialabym strasznie zeby Julka juz na tym etapie pokochala malenstwo i zeby nie byla pozniej zazdrosna lub czula sie mniej kochana a szczerze sie troche tego boje :(

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #448515 przez lalka
właśnie!!!!mój Jędrzej będzie miał 10 lat...niby jest rozsądny...dużo bardzo dużo rozmawiamy,dużo mu tłumacze o dziecku,ale jak będzie w rzeczywistości???podzielimy się opiniami później!!!

mój syn bardzo cieszy się,że będzie starszym bratem...zaoferował się z pomocą(musi wychować ziomala-tak mi zakomunikował!!!!czekam na to z utęsknieniem

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #448590 przez gosia28
hej dziewczynki :)mnie wczoraj całe popołudnie, aż do wieczora bolał brzuszek, a w zasadzie jakiby bardziej jajnik z lewej strony, takie kłucie. Martwiłam się bardzo, nawet zadzwoniłam do mojego gina skonsultować mi, ale powiedział, że skoro nie ma żadnych plamień (na szczęście) to kazał wziąść no-spę forte, dodatkowo tabletkę duphastonu i leżeć w łóżku. No i tak przeleżałam, na szczęście dziś już czuję się dobrze :)
na zaparcia podobno pomaga również wypicie naczczo szklanki wody z cytryną. Osobiście polecam jeść duże ilości owoców, kiwi powinno pomóc, ja np. serwuję sobie sałatkę owocową taką z kawałka banana, brzoskwinki, kiwi, arbuza z jogurtem czy w ogóle w zależności jakie tam owoce mam pod ręką- pychota a dodatkowo pomaga na zaparcia.
Ja też mam wizytę 5 listopada :)i strasznie mi się dłuży...
witam mamusię bliźniaków :) ja też spodziewam się bliźniąt :laugh: powiedz mi czy Twoje bliźniaki są jedno czy dwujajowe? moje są jednojajowe w dodatku jednokosmówkowe ale na szczęście przynajmniej prawdopodobnie dwuowodniowe. Na 100% mi jeszcze nie potwierdził dwuowodniowości no ale mam nadzieję, że jednak się nie pomylił.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #448632 przez Patunia
nic nie robilam ja zawsze plaska bylam na brzuchu a tu taki duzy ... jutro tez ide na USG na pomiary zeby wykluczyc zespól DOWNA

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka