BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 miesiąc temu #452140 przez gosia28
gratulacje dla nowej mamusi :)
ja powoli się rozglądam i jak wpadnie mi coś w ręce fajnego lub w okazyjnej cenie to się nie będę wahać :side:
boję się co by nie, ale to niczego nie zmieni, a poza tym jestem dobrej myśli i nie mam zamiaru zakładać niczego złego. Musi być tylko dobrze i już.
Coś mi się może dostanie na wyprawkę po dzieciach z rodziny ale mimo wszystko myślę, że w przypadku mojej dwójki to może być mało :blush:
hexia ja kupiłam też z misiami ale kremowy i niebieski z owieczkami :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #452178 przez joasia10015
Aaaaaaaaaaaaaaa dziewczynki dzis napisałam taka długą wiadomosc do Was ,internet mi uciekł i cała wiadomośc poszlaaaaa... :( Spróbuje to skrócic i wogóle sobie przypomniec ;)
No więc długo sie nie odzywałam,ale mężulka mam w domu od tygodnia i każdą chwilę spedzamy razem :kiss:
Ale pisałam tydzien temu że Wam w skrócie zdradze jak poszło mnie informowanie męża o fasolce :silly:
NO więc tydzien temu wieczorkiem,kiedy mąż sie kąpał ja postawiłam w sypialni wszystkie świeczki jakie miałam w domku (mam ich naprawde sporo),do tego założyłam ,,ulubione,,ciuszki dla mojego męża :silly: :blink: iiiii ,,kopara mu opadła,, :P :silly:
Po wspolnych igraszkach ,w świetle tych świec wręczyłam mu prezent(torebke do prezentu)a on mi na to ,,PEWNIE TEST CIĄŻOWY!!!????,,(dobrze że siedzialam na łóżku bo chyba bym upadła z wrażenia :silly: .Ale jakoś nie dałam po sobie poznac i niby zażartowałam,,Taaaa,trzy testy,, :blush: :silly: (tam naprawde były trzy testy).Najpierw wręczyłam mu ręcznie przeze mnie zrobioną karteczke z 4 serduszkami(Ja,on,nasz synek i fasolka)ale sie nie zorientował o co chodzi :blink:
(Ach zapomniałam że dając mu torebke powiedziałam że to zaległy prezent na DZIEN CHLOPAKA)
Otworzyl kartke a tam napis ,,PREZENT DOSTANIESZ 29 MAJA,,On spojrzał na mnie i z najwspanialszym uśmiechem powiedział,,JESTEŚMY W CIĄŻY,,!!!??? :lol: :lol: :lol:
Przytulił mnie i ze łzami w oczach zaczęliśmy rozmawiac o tym co będzie,jak sie czuję itp.(i tak pół nocy :blink: )
Mój mąż dostał teraz takiego powera ,że zdąrzył już w ciagu tygodnia zrobic takie remont w domu że szok.Ja w sumie nie robie nic bo mdłosci wykluczaja mnie ze wszystkiego za to on robi wszystko.Ostatnio wieszał firanki,szorował podłoge (po malowaniu)na kolanach,i milion innych rzeczy ;) Achhhh kocham go!!!!
CO do fasolki to wszystko ok.nastepna wizyte mam na 12 listopada .Tylko te mdłościiiii-nie mogę już....Tak jak juz jedna z was wspomniała mam podobnie-jem coś jednego dnia a nastepnego nie moge nawet o tym myslec :X
Hmmmm co ja wam jeszcze pisałam w tym ,,nieudanym,,meilu :( Jak cos mi sie przypomni to napisze,póki co ide do męża sie poprzytulac póki jeszcze jestem ,,sprawna,, :blush: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #452183 przez tysiiiak
Joasia tak fajnie mi sie czytało, że kilka razy przeczytałam :D sam uśmiech mi się szerzył ;D
myśle że jakkolwiek byś swojemu M. nie powiedziała to by było super :)

12 lata 2 miesiąc temu #452197 przez joasia10015
Dziekuje tysiiiak za miłe słowa!!! Sama sie uśmiecham jak wspominam to co działo sie tydzien temu o tej porze ;-))))))))

12 lata 2 miesiąc temu #452207 przez MoNiaaa
witam dziewczyny :)
czytam i czytam i myslalamz e nie skoncze:P od piatku w pracy nie mialam neta a w domu jakos zawsze malo czasu inie mialam kiedy zagladnac :(
ale widze ze tu sie dzieje na maksa :):):)

na poczatku hexia lidka i demoniq gratuluje super fotek z usg dzieciaczki sa naprawde swietne i takie juz duze!!!! juz sie swojego usg(za tydzien) nie moge doczekac i tez chcialabym juz malego czlowieczka zobaczyc :):)

joasia suiper ze maz sei tak ucieszyl a jaka ma intuicje :) fajne wspomnienia wam zostana :)

co do wyprawki to niestety albo stety mam juz wiekszosc rzeczy wiec szal zakupowy mnie troche ominie ale jak tylko bede miala troche wolnego i troche kasy to ide kupic cokolwiek bo mnie juz sciska:P widzialam kiedys w jedyn sklepie takie slodkie czapeczki z napisem kocham mame albo kocham tate po niecale 5 zl chyba ale wtedy jeszcze nei wiedzialam ze jestem w ciazy wiec jak bede w okolicy to napewno kupie :) moja mama jest w niemczech i tez zaczyna kupowac ciuszki dla maluszka:) szkoda ze jeszcze nei znamy plci bo ylo by latwiej :) ale jakos nie wierze w takie przesady co ma byc to bedzie a teraz takie zcasy ze z kasa krucho i lepiej po troche dozowac wydatki i przyjemnosci z zakupow :) nawet mialam juz skupowac pampersy ale jakos zawsze kasy b rakuje :dry:

u mnie mdlosci nawet ustapily czego poczatkowo nawet nei zauwazylam :side: tak kiedys siedzialam i stwierdzilam ze przeciez juz mdlosci nie mam :huh: mam nadzieje ze to nie wrozy nic zlego(choc taka mysl mi przeblysnela;/) ale staram sie pozytywnie myslec i nawet nie dopuszczac ze cos moze byc zle :) czekamy teraz do pon i zobaczymy co tam u maluszka slychac:)

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #452212 przez lalka
cześć dziewczyny!!!!!!z tą wyprawką jest różnie!!!!!niby cała gotowa czeka już..i to jest fajne...bo kasę możesz przeznaczyć na coś innego....ale.......jest tyle radości i frajdy w kompletowaniu wyprawki....tyle radości!!!!ale co tam...jak będę układała rzeczy maluszka do szafy też będę miała dużo radości!!!!!

dzisiaj muszę powiedzieć w pracy głównej,że jutro idę do lekarza o dwa tyg wcześniej.....niby jest babka ok...wyrozumiała,ale jakieś plany miała już na te dwa tygodnie!!!!ale kadrowa poinformowała ją,że już kogoś ma na moje miejsce!!!!zrobię laskom w pracy pożegnanie.....kupię im po małym aniołku na pamiątkę....i do domu!!!!moja firma w moim mieście ma 16 sklepów...więc raczej nie wrócę na ten sam sklep!!!!!

Laski....ile dałabym żeby zająć czymś moje myśli i nie myśleć o tych najgorszych rzeczach....ale jak to któraś z was napisała...teraz musi być tylko lepiej...tego się trzymam!!!!

jak będzie wszystko ok to wkleję jutro fotkę....jak mi się uda...bo wklejałam już trzy razy....i nic...

12 lata 2 miesiąc temu #452230 przez MoNiaaa
lalka wszystko bedzie dobrze tego sie trzymajmy!!!!
i koniecznie czekamy na fotki a jak chcesz dodac to musisz chyba oprocz tego cos napisac i musisz zdjecie zmniejszyc zeby sie wczytalo ja daje co jest pod spodem dolacz obrac "przegladaj"wybieram fotke i tyle :)

to prewnie przykro troche odchodzic od kolezanek?ale najwazniejsze zebys wogole do pracy wrocila:) ja jak wroce(mam nadzieje) to do tego samego miejsca :)
wogole to umowa niby mi sie konczy w lutym ale mam nadzieje ze mi przedluza a kolezanka ktora teraz jest w z\astepstwie za inna na macierzysnkim bedzie teraz za mnioe w zastepstwie:)moj kierownik jeszcze o niczym nie wie i boje sie mu powiedziec niby to spoko koles ale co dopiero jedna urodzila a tu juz nastepna odchodzi...i do tego on bardzo rzadko przyjezdza do nas wiec tylko telefonicznie albo mailowo...narazie siedze cicho jak bedzie blizej l4 to bedziemy sie zastanawiac jak to zrobic :)

ale sie u nas pogoda popsula:( a weekend taki ladny byl...

a jakie macie pomysly na obiad???ja koncepcji nie mam a jesc czeba :huh: moze spaghetti?

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #452336 przez lalka
Dziewczynki!!!!!!!jutro na 11-30 mam wizytę!!!!tylko ja wiem jak się boję!!!!ale będzie ok!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #452338 przez lidianna
lalka spokojnie, wszystko będzie dobrze:-) ale widzę że jesteś taki nerwus jak ja - tak samo przeżywam każdą wizytę (co sie oczywiście odbija na moim ciśnieniu)... Zobaczysz do jutra czas szybko zleci, a na wizycie zobaczysz swojego maluszka i usłyszysz na pewno same dobre wiadomości :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #452344 przez Ewela2600
hej mam pytanko czy ktoras z was miala gronkowca zlocistego wczasie ciazy bo wlasnie odebralam wyniki z antybiogramem (czyli ze jest wrazliwy na antybiotyki)no i strasznie sie boje o dzidzie a moj lekarz wyjechal na wakcje i bedzie dopiero we wtorek:( moze ktoras to przechodzila boje sie brac antybiotyku -prosze o pomoc

juz sie dowiedzialam nie jest tak zle jak myslalam

12 lata 2 miesiąc temu #452345 przez MoNiaaa
LALKA TO SUPER!!!tylko sie cieszyc :):):)
ale jak jest dzien wizyty tez sie denerwuje i wiem ze nie powinnam ale mysle co bedzie jak sie okaze najgorsze..:( oby NIGDY zadnej z nas sie to nie przytrafilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja musze do poniedzialku czekac ale wierze ze szybko zleci bo czwartek ipiatek mam wolne(wiadomo ze szybko zleci) najgorzej ze w sobote ide do pracy;/ a wtedy zaczynamy przeprowadzke i chcialabym byc i przypomniec sobie jak to mieszkanie wyglada i zaczac myslec nad kolorami :)

a propo kolorow moze wy mi pomozecie??w salonie mamy pomaranczowa sofe jakie sciany??myslalm o zielonym i takim lekko zoltym prawie bezowym??
tylko Julki pokoj mial byc pomaranczowo zielony i wtedy juz odpadaja takie kolory co jeszcze do pomaranczu do dziecka pasuje???

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #452505 przez JoannaL
Witajcie dziewczynki.
Jutro jadę na wizytę zobaczymy co lekarz powie i czy na jakieś badania mnie wyśle.

Co do wyprawki, to w zasadzie wszystko mam. Wózek, łóżeczko, nosidełko itp. Z ubrankami też problemu nie będzie, mam trzech siostrzeńców i jedną siostrzenicę, więc ciuszków zebrało się sporo.
Musimy tylko Marcelkowi kupić jakieś łóżko.
Pozdrawiam Was i miłego dnia życzę

12 lata 2 miesiąc temu #452631 przez demoniqe
Monia sugeruję ciemny fiolet :) ja mam cały duży pokój fioletowo, biało zielono pomarańczowy :) wygląda cudnie :)

12 lata 2 miesiąc temu #452664 przez Sysia
oj nie było mnie tu parę dni a tu tyle napisane.

Joasia czytając twoją wiadomość to płakałam jak dziecko :) oczywiscie takie łzy radosci :) ciesze sie ze tak milo było :) ja tez mam teraz męża rzadko bo jest na szkoleniu :( i jak wraca to spedzam z nim każdą chwilę :)...

Lalka będzie okej musi byc ! chociaz wiem jak to jest ja sie nie moge opedzic od najgorszych mysli i nie moge sie doczekac wizyty ktora mam 31. ah oby było dobrze ! i daj znać jak po twojej wizycie :)

No i witam nową mamusie :D ...

Co do wyprawki tez bym chciała już ją robić,ale boje sieeeeee !! :(...masakra ! ale moze teraz po tej wizycie kupie sobie juz co nieco :D ...

A za oknem szaro zimno i brzydko a w sobote podobno ma spaść śnieg wrr zmimaa ! dobrze ze nie chodze do pracy bo zima to wole w domku byc :D :P

Pozdrawiam i milego dnia

12 lata 2 miesiąc temu #452682 przez hexia
Och Laseczki Wy moje kochane,jak miło mi się dziś czytało wszystkie wasze posty :laugh:

Zaraz przypomniało mi się,jak myśmy się dowiedzieli,że zostaniemy Rodzicami ;)
Mój Mężulo z rana pognał do apteki po testy i pojemniki do siku,a ja z pełnym pęcherzem (podobno mocz z nocy jest najlepszy do tego celu) na niego czekałam...Moje zadanie skończyło się na "nalaniu towaru" do pojemniczka,a testy robił...mój Mąż!!!Zrobiliśmy 3 od razu,na każdym wyskoczyły po dwie grube krechy :lol: :lol: :lol:
Mężuś się popłakał z radości, a mnie...nawet nie zatkało hihi...No bo niby się jest w ciąży a się nic nie czuje (na początku)...
Też bardzo miłe wspomnienie tego momentu, nie spodziewaliśmy się bowiem,że tak szybko nam się to uda :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Co do wyprawki to mamy już łóżeczko,bujaczek i kocyk :laugh: W listopadzie planujemy kupić wózek,a potem wanienkę,matę edukacyjną i te inne drobiazgi...

Któraś wspominała,że Mąż dowiedziawszy się o ciąży dostał power na remonty...
Kochane...łazienkę mam rozebraną do cegły (generalny remont) i kuchnie też czeka renowacja i jeszcze malowanie pokoju!!!!Mój biedny Mąż jest "złotą rączką" i nie bardzo wie,za co się ma zabrać,no ale wszystko musi byc zrobione zanim dzidzia przyjdzie na świat,żebym potem między pieluchami z miotłą nie latała :silly: :silly: :silly: :silly:

No i trzymam kciuki za laseczki,które czekają na USG!!!!Dziewczęta-będzie dobrze,musi być dobrze!!!!!Ale ja wiem,rozumiem i znam te nerwy,ja też przed każdym badaniem świruję,żołądek mnie zaraz boli ze strachu,głupie myśli mam.... :huh: :huh: :huh: :huh:
Ale będzie dobrze,koniecznie dajcie znać i czekamy na fotki!!!!

A ja za dwie godz do fryzjera i na plotki :lol: :lol: :lol: Mężuś w pracy,psina pójdzie na służbę do moich Rodziców a ja heeeejjjja;) Może przestanę czuć się jak Kopciuszek :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka