- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tam możesz usunąć wszystkie ustawione powiadomienia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
magazyn.netmama.pl/ciaza/usg-w-ciazy/prz...sko-o-badaniu-17223/
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
powiem ci ze moja szwagierka jak byla w ciazy poszla do lekarza i jej powiedzial ze ciaza poza maciczna i juz jej dal skierowanie do szpitala na usuniecie!!!!na szczescie poszla do innego lekarza ktory powiedzial ze ciaza prawidlowa i wszystko w najlepszym porzadku!!dodam ze to byla jej 2 ciaza gdzie pierwsza zakonczyla sie urodzeniem martwego dziecka w 8 miesiacu (udusil sie pepowina)wiec tym abrdziej ja taka diagnoza zwalila z nog.a kuba urodzil sie caly i zdrowy i ma juz prawie 3 lata!!!
u ciebie juz tez bedzie dobrze
- Patunia
- Wylogowany
- gaworzenie
ALE NA WSZELI WYPADEK POJECHAŁAM DO KOLEJNEJ KLINIKI CHORÓB GENETYCZNYCH I POPROSIŁAM O PORADĘ TYCH 2BADANI USG LEKARZ POWIEDZIAŁ ŻĘ NIE MUSZĘ SIE MARTWIC ZE NA JEGO OKO JEST WSZYSTKO OKEY ALE KAZAŁ MI ZROBIĆ TEST PRZESIEWOWY PODWÓJNY A W 20TYG CIĄŻY ECHOKRORDIOGOFA
(AGOTOWA 10)NIE WIEM CO TO!!! LUB ZRÓB SOBIE TEST PAPPA KTORY WYKLUCZA 99% CHOROBY DAWNA
U MNIE NIKT NIE CHOROWAŁ NA ŻADNĄ GENETYCZNĄ CHOROBE ANI U MOJEGO PARTNERA ! PO ZA TYM MAM 22LAT !! CHODZ LEKARZ POWIEDZIAŁ ŻE 1000ZDROWYCH PORODÓW 0,5 KOBIET W CIĄŻY RODZI CHORE DO LAT 22
NIE MARTW SIĘ !!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
zazdroszczę wam Laski takich ginów!!!!informacji,których wam udziela i badań!!!!wczoraj jak byłam u gina to chyba trafiłam na zły humor......i jak się spytałam o ruchy dziecka.....to szkoda słów!!!!chyba go zmienię
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
Co do tyło zgięcia macicy nic mi nigdy nie powiedział,wiem jedynie,że mam niesymetrycznie ułożone jajniki tzn oba zdrowe i ok ale jeden jakoś ucieka do tego stopnia,że przy pierwszej wizycie w życiu u gina...szukał mi go chwilę Mówił,że się schował i jest nieco wyżej ale czy lewa czy prawa to już nie pamiętam,mniejsza o to. Jutro idę to mu wszystko opowiem,ale wczoraj czytałam o tych bólach (to nawet nie bóle,ja po prostu czuje to podbrzusze,tak jak nie wiem niemal wyleczone zakwasy po intensywnym wysiłku-juz nie boli ale jeszcze coś czuć).Tylko,że ja to czuje od początku i broń Boże żadne to bóle skurczowe,ani kwalifikujące się na tabletkę Po prostu czasem mam wrażenie,że na dole wystawają mi "dwie nitki" i czasem jest ciągnięta jedna .czasem druga,a w większości już teraz nic nie ciągnie tylko czuje...No i zaczynam mieć zaparcia,nie wykluczone ,że to nadwyrężone mięśnie Kegla czy jakieś inne,które biorą udział w załatwianiu się bo tak bym to sprecyzowała.
Ogólnie dziś wkładka czyściutka,więc jestem pozytywnie nastawiona.I chyba jestem przewrażliwiona trochę po niedzieli....
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
A mianowicie chodzi mi o żywność- wiem, że nie wolno spożywać serów pleśniowych gdyż zawierają kultury bakterii. A najlepiej to spożywać produkty pasteryzowane. Więc idąc tym tokiem myślenia( moim tokiem) nie należy jeść produktów odzwierzęcych chodzi mi o mleko krowie, a co za tym idzie śmietana z tego mleka też nie nadaje się do spożycia gdyż nie można poddać jej gorącej temperaturze. Tak samo spożywając kapustę kiszoną i ogórki kiszone własnej roboty wydaje mi się, że potrzebne są kultury bakterii do ich sfermentowania. Tak więc nie wiem czy dobrze myślę czy coś mi się na mózg rzuciło i to jest kwestia przeczytania tekstów w internecie. POMOCY
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wczoraj byłam na wizycie, wszystko jest w porządku, dostałam skierowanie na morfologię, mocz i glukozę i kolejna wizyta za miesiąc. Teraz tylko odliczam dni do USG. Pozdrawiam
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kasia8887
- Wylogowany
- gaworzenie
witam również serdecznie wszystkie nowe błogosławione panie
kochane w sobotę mam wizytę u gina bardzo się stresuję już od jakiegoś czasu boli mnie brzuch i to w różnych miejscach są takie jakby skurcze kujące ale mam nadzieję że będzie dobrze postaram się wszystko wypytać i dam znać
Muszę się wam jeszcze pochwalić, że powiedziałam mojej szefowie o moim stanie , a ta już po kilku dniach kupiła mi dwa kocyki dla moich maluchów( bliźniaczków ) bardzo się cieszę, że ma tak dobre podejście do mojej ciąży bałam się na początku, że będą problemy ale na razie się układa
- sanwro
- Wylogowany
- gaworzenie
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
Dziewczyny: mam zaparcia normalnie zaraz pękne chyba...Zjadłam już jogurt z siemieniem lnianym,nic więcej na kolację i właśnie chłepczę wodę (w nocy się chyba ZA-sikam normalnie)....Jutro idę do gina z wynikami...Może rano mi się temat ruszy,bo kiepsko się widzę....Mam wrażenie,że brzuch mi waży z tonę....A buuuuu....nigdy nie miałam problemu z tymi rzeczami....Ta....wiem....hormony....