BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 miesiąc temu #454371 przez tweety
Aby usunąć powiadomienia wchodzisz na forum w swój Profil a potem w moje subskrypcje.

Tam możesz usunąć wszystkie ustawione powiadomienia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #454375 przez Sysia
DLA SANWRO poczytaj to powinno cie troche uspokic.

magazyn.netmama.pl/ciaza/usg-w-ciazy/prz...sko-o-badaniu-17223/

12 lata 2 miesiąc temu #454458 przez MoNiaaa
sanwro kochans nir martw sie skonsultuj sie z innym lekarzem 3mam kciuki zeby byl ok!!!
powiem ci ze moja szwagierka jak byla w ciazy poszla do lekarza i jej powiedzial ze ciaza poza maciczna i juz jej dal skierowanie do szpitala na usuniecie!!!!na szczescie poszla do innego lekarza ktory powiedzial ze ciaza prawidlowa i wszystko w najlepszym porzadku!!dodam ze to byla jej 2 ciaza gdzie pierwsza zakonczyla sie urodzeniem martwego dziecka w 8 miesiacu :ohmy: (udusil sie pepowina)wiec tym abrdziej ja taka diagnoza zwalila z nog.a kuba urodzil sie caly i zdrowy i ma juz prawie 3 lata!!!
u ciebie juz tez bedzie dobrze :)

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #454472 przez Patunia
sanwro słuchaj nie masz czym się martwić!!!! Też się martwiłam bo na pierwszym USG PRZEZIERNOŚCI KARKOWEJ DWA DNI TEMU LEKARZ WYMIERZYŁ MI ŻE NT: 2.5MM TO OZNACZA ŻE JETEM NA GRANICY NORMY POWYŻEJ JEST CHOROBA DAWNA !!! NA CRT 5CM ! I TROCHĘ PRZESTRASZYŁAM POJECHAŁAM DO KLINIKI NASTĘPNEGO DNIA W WARSZAWIE I ZROBILI MI JESZCZE JEDNO USG I WYSZŁ MI 1.2MM TO ZNACZY ZE JEST DOBRZE ZE LEKARZ MIAŁ WCZEŚNIEJSZY ZŁY APARAT ŹLE WYMIERZYŁ !!!
ALE NA WSZELI WYPADEK POJECHAŁAM DO KOLEJNEJ KLINIKI CHORÓB GENETYCZNYCH I POPROSIŁAM O PORADĘ TYCH 2BADANI USG LEKARZ POWIEDZIAŁ ŻĘ NIE MUSZĘ SIE MARTWIC ZE NA JEGO OKO JEST WSZYSTKO OKEY ALE KAZAŁ MI ZROBIĆ TEST PRZESIEWOWY PODWÓJNY A W 20TYG CIĄŻY ECHOKRORDIOGOFA
(AGOTOWA 10)NIE WIEM CO TO!!! LUB ZRÓB SOBIE TEST PAPPA KTORY WYKLUCZA 99% CHOROBY DAWNA
U MNIE NIKT NIE CHOROWAŁ NA ŻADNĄ GENETYCZNĄ CHOROBE ANI U MOJEGO PARTNERA ! PO ZA TYM MAM 22LAT !! CHODZ LEKARZ POWIEDZIAŁ ŻE 1000ZDROWYCH PORODÓW 0,5 KOBIET W CIĄŻY RODZI CHORE DO LAT 22

NIE MARTW SIĘ !!!

12 lata 2 miesiąc temu #454502 przez lalka
hexiaa nie masz tyło zgięcia macicy????jak byłam na pierwszej wizycie to gin mi powiedział,że przy tyło zgięciu(tak jak o mnie)brzuch może mnie boleć..i przy badaniu usg dopochwowym końcówką usg...pokazywał w których miejscach może mnie boleć!!!!!i to nie jest nic złego,a jak ból mi przeszkadza to mogę zażyć nospę..też jest bezpieczna!!!!!

zazdroszczę wam Laski takich ginów!!!!informacji,których wam udziela i badań!!!!wczoraj jak byłam u gina to chyba trafiłam na zły humor......i jak się spytałam o ruchy dziecka.....to szkoda słów!!!!chyba go zmienię :(

12 lata 2 miesiąc temu #454687 przez hexia
lalka: walić takiego gina,który Ci jazdy robi!!!Twój stan to błogosławieństwo,i jak bym miała być skazana na humorki mojego gina to na bank bym się przeniosła,więc z dobrego serduszka i w trosce o Twoje dobre psychiczne samopoczucie(lekarz powinien wspierać,współpracować z Tobą)zalecałabym Ci zmianę lekarza,tak jak wspomniałaś...Co on cholera łaskę robi,że Ci powie,co się dzieje lub będzie dziać w Twoim organizmie???Dekiel!!!!
Co do tyło zgięcia macicy nic mi nigdy nie powiedział,wiem jedynie,że mam niesymetrycznie ułożone jajniki tzn oba zdrowe i ok ale jeden jakoś ucieka do tego stopnia,że przy pierwszej wizycie w życiu u gina...szukał mi go chwilę :P :P :P Mówił,że się schował i jest nieco wyżej ale czy lewa czy prawa to już nie pamiętam,mniejsza o to. Jutro idę to mu wszystko opowiem,ale wczoraj czytałam o tych bólach (to nawet nie bóle,ja po prostu czuje to podbrzusze,tak jak nie wiem niemal wyleczone zakwasy po intensywnym wysiłku-juz nie boli ale jeszcze coś czuć).Tylko,że ja to czuje od początku i broń Boże żadne to bóle skurczowe,ani kwalifikujące się na tabletkę ;) Po prostu czasem mam wrażenie,że na dole wystawają mi "dwie nitki" i czasem jest ciągnięta jedna .czasem druga,a w większości już teraz nic nie ciągnie tylko czuje...No i zaczynam mieć zaparcia,nie wykluczone ,że to nadwyrężone mięśnie Kegla czy jakieś inne,które biorą udział w załatwianiu się bo tak bym to sprecyzowała.
Ogólnie dziś wkładka czyściutka,więc jestem pozytywnie nastawiona.I chyba jestem przewrażliwiona trochę po niedzieli....

12 lata 2 miesiąc temu #454732 przez aleksiaa88
Mam pytanie jeśli ktoś jest chętny i wie więcej niż ja byłabym wdzięczna za odpowiedź.
A mianowicie chodzi mi o żywność- wiem, że nie wolno spożywać serów pleśniowych gdyż zawierają kultury bakterii. A najlepiej to spożywać produkty pasteryzowane. Więc idąc tym tokiem myślenia( moim tokiem) nie należy jeść produktów odzwierzęcych chodzi mi o mleko krowie, a co za tym idzie śmietana z tego mleka też nie nadaje się do spożycia gdyż nie można poddać jej gorącej temperaturze. Tak samo spożywając kapustę kiszoną i ogórki kiszone własnej roboty wydaje mi się, że potrzebne są kultury bakterii do ich sfermentowania. Tak więc nie wiem czy dobrze myślę czy coś mi się na mózg rzuciło i to jest kwestia przeczytania tekstów w internecie. POMOCY

12 lata 2 miesiąc temu #454753 przez Sysia
aleksiaaa z tego co ja wyczytalam to fakt nie moze jesc serow plesniowych ale mleko mozesz po warukniem ze na cieplo :) kapusta kiszona i ogórki zawieraja takze witaminy gdzie wyczytlam ze mozna jesc je w czasie ciazy :) i ja jadlam :) mniamm :D...no i na pewno ppmagaja na zaparcia :D . takze nie popadajmy w paranoje :) ...bo tak relanie paterzac to nic bysmy nie mogly jesc :) ciastek nie wolno bo cos tam mleke nie fast-foodow nie serow nie ogorkow nie czipsow nie spokojnie na pewno raz na jakis czas nie zaszkodzi :* samcznego ;p hehe

12 lata 2 miesiąc temu #454763 przez JoannaL
Witam dziewuszki.
Wczoraj byłam na wizycie, wszystko jest w porządku, dostałam skierowanie na morfologię, mocz i glukozę i kolejna wizyta za miesiąc. Teraz tylko odliczam dni do USG. Pozdrawiam

12 lata 2 miesiąc temu #454875 przez Sysia
Joanna ciesze sie że wszystko ok :).

12 lata 2 miesiąc temu #454890 przez JoannaL
Dobrze że chociaż z maleństwem ok, bo w domu mam jazdę na maksa. Mój synuś się pochorował, ma zapalenie gardła i krtani, jest na antybiotyku, a poza tym wychodzą mu kolejne zęby. Ciągle chodzi, marudzi, płacze, aż głowa boli. Aż serce się kraje jak widzi się jak dziecko cierpi :(

12 lata 2 miesiąc temu #454892 przez JoannaL

12 lata 2 miesiąc temu #455037 przez kasia8887
Witam dziewczyny po krótkiej przerwie, :) ale niestety praca i obowiązki w domu trochę mnie wymęczaj ;)

witam również serdecznie wszystkie nowe błogosławione panie :)

kochane w sobotę mam wizytę u gina bardzo się stresuję już od jakiegoś czasu boli mnie brzuch i to w różnych miejscach są takie jakby skurcze kujące ale mam nadzieję że będzie dobrze postaram się wszystko wypytać i dam znać ;) ;)

Muszę się wam jeszcze pochwalić, że powiedziałam mojej szefowie o moim stanie , a ta już po kilku dniach kupiła mi dwa kocyki dla moich maluchów( bliźniaczków :) :) ) bardzo się cieszę, że ma tak dobre podejście do mojej ciąży bałam się na początku, że będą problemy ale na razie się układa

12 lata 2 miesiąc temu #455295 przez sanwro
moj dzidzius jest zdrowy jak ryba :-)))))))))))))))))))))) poszlam dzis na usg z sercem w gardle, pokazalam babce od razu tamto usg od tego konowala i ona od razu do mnie mowi ze po 1 dziecko wielkoscia za male na takie badanie, po 2 nie ten tydzien po 3 w zlym kacie mierzone i po 4 zamiast mierzyc od kregoslupa do szyjki to on mierzyl od pierwszej lini ktora widzial a to byla linia ktora jest domek dziecka ( nie wiem jak to nazwac) i ona z samego zdjecia to powiedziala. i na usg zaraz sprawdzala i ta odleglos jest minimalna prawie zerowa. nie mam sie martwic bo dzidzius zdrowy. ale w sobote mam juz umowione genetyczne badanie wiec i tak pojde. termin porodu na 6 maja. normalnie jestem tak zmeczona tym tygodniem ze szok. ale teraz juz z gorki :-)dziekuje dziewczyny za wsparcie :-) nie zycze zadnej kobiecie takiego tygodnia jaki mialam.

12 lata 2 miesiąc temu #455314 przez hexia
sanwrokochana bardzo bardzo się cieszę,że wszystko z Twoją dzidzią ok!!!!!Widzisz-inny ginekolog a ile radości i wsparcia!!!!!Tamten to konował i tyle!!!! Wyśpij się dobrze kochana i ciesz się bo masz z czego :lol: :lol: :lol: :lol: My cieszymy się z Tobą!!!!

Dziewczyny: mam zaparcia :( :( :( normalnie zaraz pękne chyba...Zjadłam już jogurt z siemieniem lnianym,nic więcej na kolację i właśnie chłepczę wodę (w nocy się chyba ZA-sikam normalnie)....Jutro idę do gina z wynikami...Może rano mi się temat ruszy,bo kiepsko się widzę....Mam wrażenie,że brzuch mi waży z tonę....A buuuuu....nigdy nie miałam problemu z tymi rzeczami....Ta....wiem....hormony.... :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka