BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 miesiąc temu #455509 przez lalka
hexia ja też miałam zaparcia!!!!!mi pomogła woda od kapusty kwaszonej i śliwki suszone!!!!!

aha!!!żeby było śmieszniej mój gin na zwolnieniu napisał,że mam LEŻEĆ!!!!!!no to mnie urządził!!!!!!!uroki NFZ!!!!!

jestem drugi dzień na L4 i mnie nosi!!!!!nie mogę znaleźć sobie miejsca,nie umiem odpoczywać...jak to się robi????dzisiaj wstałam o 4 rano i gotowałam ogórkową!!!!taka jestem wypoczęta!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #455580 przez tweety
lalka - niepotrzebnie wspomniałam o ogórkowej. mam teraz na nią straszną ochotę.

I cieszę się dziewczyny że z waszymi dzidziami wszystko w porządku. Ja muszę na swoje 2 USG poczekać jeszcze 3 tygodnie, nie mam nawet skierowania więc to jest test dla mej cierpliwości.

Smacznej zupki.

12 lata 2 miesiąc temu #455618 przez Sysia
lalka smacznego :*

a czemu ci dał ze masz leżec cos nie tak jest ??

kurde ja mam w srode wizyte ale normalnie stres mnie zjada boje sie ze cos bedzie nie tak. w sumie dobrze sie czuje i wogole zadnych buli ani krwawienia ... ale wiecie jak to jest pewnie sama macie sresy :* chcialabym juz byc np 20 tyg zebby czuc ruchy tego malenstwa

12 lata 2 miesiąc temu #455620 przez hexia
hej,byłam dziś u gina z wynikami,wyniki mam dobre,wszystko ok;)
Co do mojego brązowego upławu z niedzieli pan doktor stwierdził,że to raczej napewno NIE od badania usg,ale nie kazał się przejmować skoro było mało i jednorazowo to bez paniki kazał. Mówił,że gorzej gdyby to była żywa krew itd...no powiedział,że wiadomo,że takie brązowe też nie są ok jak się ciągną...ale jak jednorazowo zdarzy i potem cisza,to nie powinnam mieć powodów do paniki.Tak samo o tym kłuciu mu powiedziałam w dole brzucha jak się schylałam.Też powiedział,że to też nic złego się nie dzieje.
Następną wizytę mam 9listopada,juz planową.
Ogólnie się uspokoiłam. I wiem,że stałam się zbyt nadwrażliwa.
No i poszła sprawa w wc!!!!!!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
I poznałam świetny sposób na zaparcia: 4-5śliwek zalewamy na noc w szklance wrzątkiem i zostawiamy.Rano pijemy powstały "kompot" i jemy owoce NA CZCZO!!!!!Można też więcej jeść ,jak ktoś lubi,powideł śliwkowych itd.Ale ten kompot podobno rewela-poleciła mi pani recepcjonistka w przychodni,jako,że całe życie ma problemy z zaparciami więc sposób naprawdę sprawdzony!!!!
Oj będę tak robić,bo strasznie się czułam wczoraj z pełnymi jelitami :( :(
Co by sobie tu dziś na obiad wykombinować laski???Mąż w pracy a mnie nie chce się stać przy garach...coś szybkiego bym chciała...

12 lata 2 miesiąc temu #455690 przez lalka
Sysia napisał,że mam leżeć,bo ...nic mi nie jest ..więc on L4 nie może mi wypisać!!!!!bo ciąża to nie choroba- w razie kontroli z zus-u on jest czysty!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #455719 przez lalka
Sysia!!!!nie stresuj się....NIE WOLNO!!!!a jak będzie 20 tydz.to będą nerwy,bo za mało się rusza...itd...itp...i tak w kółko!!!!ja sobie ostatnio ubzdurałam,że mi brzuch zmalał...ot tak sobie bez niczego!!!i każdego się pytałam czy faktycznie nie zmalał!!!!schiza...ale ogarnęłam się...i jest ok!!!!Sysia...nie wolno...nie wolno nam stresować dzidzi!!!!!!

ja mam za to problem ze spaniem...albo nie mogę zasnąć.....albo budzę się tak jak dziś o 4 nad ranem!!!!miłego dnia!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #455745 przez JoannaL
U nas dziś trochę lepiej. Mimo że Marcyś kiepsko spał w nocy, ale rano obudził się z uśmiechem na buzi i nie marudził tak jak wczoraj. Teraz śpi więc zajrzałam do Was. Miłego dnia życzę

12 lata 2 miesiąc temu #455752 przez tysiiiak
sanwro bardzo się cieszę że z dzidzią wszystko dobrze :kiss:
hexia ja też mam czasem problem z zaparciami ale staram sie jesc duzo owocow i jest calkiem znosnie :)

ja za to dalej walcze z chorobą :( wczoraj cała noc nie pzespana przez zatkany nos :( dzis juz troszke lepiej :)
bylam tez wczoraj z wynikami i gin i jest wszystko dobrze, za 2 tyg czekają mnie prenatalne chyba...
kurcze mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje bo oszaleje :( jeszcze lada dzien czeka mnie przeprowadzka a jedyne na co mam ochote to lezec :( a nos mam jak z reklamy kataru :(

życzę miłego dnia dziewczynki :***

12 lata 2 miesiąc temu #455850 przez aleksiaa88
Badania prenatalne?- każdej kobiecie się to robi? Zawsze myślałam, że to jak w rodzinie jest jakiś problem lub wiek kobiety jest trochę starszy. Wytłumaczcie bo może się nie znam

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #455960 przez anuskka
przepraszam,ze sie wcinam w wasz watek.weszlam tu przez przypadek i przeczytalam pytanie Aleksji dotyczace zakazanych produktow. Chodzi glownie o produkty zwierzece,ktore moga toksoplazmoze.wiec przede wszystkim zadnego surowego ,niedogotowanego miesa,wlasnie serow plesniowych,owocow morza.itp.mleko i smietana,jogurty zazwyczaj sa juz pasteryzowane wiec bezpieczne.
A badaniem genetycznym nazywa sie usg ok,.12 tyg

Dziewczyny zycze wam jak najwspanialszego okresu oczekiwania i potem cudownych maluszkow

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456082 przez hexia
"Pod moim sercem-inne bije serce...Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane...Pod moim sercem małe rączki dziecka...cichutko pukają do mojego serca...Myślę sobie wtedy:może być wspanialej? Nosze w sobie życie,które Bóg mi daje !"

"Kiedy decydujesz się na dziecko,
zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley

Dziewczyny,musiałam to wkleić...Myślę,że Wam się spodobają...W sam raz do albumiku ciążowego...
Z dedykacją ode mnie dla wszystkich Majowych Mamusiek 2013 :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #456090 przez sisina
hexia az sie wzruszyłam sliczne to;)))

12 lata 2 miesiąc temu #456091 przez sisina
A ja za to przeciwnie nie mam problemow z zaparciami idzie gładko :laugh: i rowniez wstaje bardzo wczesnie bo tez nie moge spac ;) dzis rano o 6 smazyłam nalesniki :silly: dziewczyny a macie jakies zachcianki albo wymioty?? bo ja wymiotow nie mam ale wcinam ogórki kiszone i kapuste kiszona a na słodkie nie moge patrzec odpycha mnie :X

12 lata 2 miesiąc temu #456201 przez MoNiaaa
hej laseczki

zawsze was ochrzanialam o schizowanie no i sie doigralam...teraz ja sie martwie wczoraj pokazala sie u mnie krew!!!nie sama tylko jakby ze sluzem wymieszana nie bylo tego duzo moze tak raz wylecialo troche na bielizne ale jak szlam do wc to do wieczora za kazdym razem na papierze bylo jej troche :( przez noc niby spokoj i rano papier tez czysty ale teraz mnie boli lewy jajnik i sie martwie...moze powinnam do lekarza jechac wczoraj ale nie chcialam panikowac a teraz schizuje ze cos sie stanie i bedzie moja wina itp. boje sie najgorszego...:( wiem ze ta krew nie jest normalna :(
nie chce stracic tego dziecka!!!!!

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #456213 przez Sysia
Monia moje zdanie jest takie zeby jechac i sprawdzic bo inaczej zwariujesz a zawsze lepiej szybciej dzialac nic czekac nie wiadomo na co...wiec idz nic cie to nie bedzie kosztowalo a sie uspokoisz i w razie co szybka reakcja jest wazne .. a tak bedziesz czekala do nastepnej wizyty ?! oszalejesz ...na pewno bedzie dobrze :*:* daj znac co i jak !!

Lalka ja tez mam l4 i mam ze moge chodzic :).i inne dziewczyny kotre znam tez tak maja :)
a co do spania to tez sie budze :)

hexia to co napisałas jest sliczne :).odrazu humorek sie poprawia.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka