BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 5 miesiąc temu #466213 przez Gosia 2712
Mi nawet wycinka nie brali bo stwierdzili ze to byla wada genetyczna plodu i to sie czesto zdarza i jak jest juz np drugie lub trzecie poronienie to wtedy wycinki biora... Eh no niestety chyba tak mialo byc:( Ostatnio rozmawialam z kolezanka ktora tez byla w ciazy i smialysmy sie ze razem na porodowce bedziemy lezec ;p a za dwa dni mi napisala ze jest po zabiegu i dzidziusia stracila...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #466238 przez joasia10015
Dziewczynki moje kochane-jeśli chodzi o dentyste to ja zaczęłam chodzic krotko przed ciążą bo wiedziałam że chcemy dzidzie;-)Ale że na kase chorych chodze to wizyta na miesiac,półtora i jeszcze wszystkich nie wyleczyłam :( Ostatnio jak poszłam i myślałam że mi przespieszy to leczenie to ona mnie do domu wysłała i nastepny termin mam na koniec listopada :( Stwierdziła że w pierwszym trymestrze NIC mi nie zrobi bo to ryzyko-no chyba że by mnie bolał ząbek...No więc czekam z utesknieniem na wizyte bo oprócz leczenia mam d zrobienia piątke ktora wylecała mi jais czas temu :( Ma mi robic tzw.,,mostek,, i w koncu będe mogła sie szczerze usmiechac :laugh: :lol: A tak przy okazji-któraś z was wspomniała ze chodzi na kase chorych i ma za darmo nawet białe plomby-kurcze a moja za białą kasuje 50 zl.Na kasę chorych mam tylko ciemne :(
A jeszcze tak na marginesie to już kilka razy czytałam że to MIT że zęby bardziej sie psują w ciąży-poprostu kobiety czesciej zapominają o ząbkach,nie chodza leczyc w ciąży ,i nawet rzadziej myją...Nie wiem ile w tym prawdy ale np.mojej teściowej wyleciała połowa zębów w drugiej ciąży i czy to możliwe że tak BARDZO o nie NIE dbała???????Sama nie wiem ,pisze poprostu to o czym już niejednokrotnie czytałam :side:

Ach dziewczynki apropo myszki o ktorej wczoraj pisałam-ZŁAPAŁA sie !!!! Szwagier ją dzis wyrzucił-bleeeeeeeeeee!!!!! Najśmieszniejsze jest to że postawiłam 3 łapki i skubana wyjadła z dwóch MICHAŁKA(moje myszy lubia słodkie-i to nie byle jakie :laugh: :ohmy: )i w koncu na trzecią łapke sie złapała :blink:
Dzieki temu spokojnie przespałam noc...no powiedzmy spokojnie bo do 2;00 w nocy siedziałam nad praca z psychologi :S !!

Dziewczyny,ostatnio opisywałam w skrócie mój pierwszy poród...Który zakonczyl sie cesarka :( Zapomniałam wspomniec o bardzo istotnej dla mnie sprawy :(
Wiecie,ja przez całą ciąże nawet nie czytałąm o cesarce bo byłam na milion % pewna że urodze naturalnie...I mimo że sama w koncu błagałam o cesarke bo już siły nie miałam ,to pózniej ciężko to przeżywałam :( Myśle że gdzies pół roku,może rok po porodzie miałam do siebie WIELKI żal że nie dałam rady urodzic naturalnie :( Rozum mi tłumaczył że to dla dobra synka,i mojego ,ze nie było innej opcji...ale gdzies we mnie siedzialo że rzadna ze mnie kobieta skoro nie dałam rady urodzic :( Bywało że plakałam w poduszkę,że sie nie sprawdziłam i wogóle-że tyle kobiet rodzi naturalnie a ja taka słaba jestem....Cieżko to wytłumaczyc,na dzien dzisiejszy już rozumiem co i jak ale miałam na początku ciężkie podejscie :( Nikt mi nie mogl tego przetłumaczyc...Tak to jest jak sie naogląda i nasłucha o porodach ,kiedy kobieta rodzi w bólach a potem kładą jej dzidzie na piersi i świat sie zmienia!!!! :kiss: A ja nawet nie widziałam go po wyjsciu z brzuszka :( Tzn.niby widziałam ,ale byłam na jakims ,,odlocie,,i od momentu jak kojarze to już synek był u męża na piętrze niżej :( Achhh dziewczyny ,nie nastawiajcie sie za bardzo na jakis okreslony schemat porodu-oczywiscie nie martwcie sie że cos pójdzie nie tak,ale chodzi o to żebyście nie świrowały potem jak JA :P Ostatnio powiedziałam o tym mojemu GINOWI i on zaczął kręcic głowa i mówi,,ACH WY KOBIETY,KTO WAS ZROZUMIE,DZIS 90 PROCENT KOBIET CHCE CESARKE NA RZADANIE A PANI PRZEZYWAŁA BO JA MIALA-JEST PANI JEDYNYM TAKIM PRZYPADKIEM Z JAKIM SIE SPOTKAŁEM,,Oczywiscie tłumaczył mi że to dla dziecka lepiej,że dla mnie też ,że mam tak piękną blizne że jej praktycznie nie widac(fakt :silly: ),ale w sumie teraz to juz dawno rozumiem :)
No to sie rozpisałam....ale komu miałam takie rzeczy opisac jak nie WAM moje kochane ciężaróweczki :blink:

Aaaaa jesli chodzi o moją wage itp.to nic na wadze nie drgnęło ,ewentualnie jak sie najem wieczorkiem to wygladam i waze jak w 7 msc.;-)))))Nooo oczywiscie widze że piersi urosły o jakis rozmiar ,albo dwa ale to akurat DUZYY PLUS :woohoo: :lol: ;)

SPadam do kąpieli ,bo czeka mnie jeszcze dzis praca z dermatologi :( Tak więc zajrze jeszcze do was nie raz ,nie dwa :S BUZIAM

12 lata 5 miesiąc temu #466241 przez lalka
no ale teraz nie ma co się smucić......głowy do góry!!!!najgorsze za nami..teraz będzie tylko lepiej!!!!!...wybieranie imion...wyprawka..głaskanie brzuszka...

12 lata 5 miesiąc temu #466256 przez Anabelle
Ja poroniłam w 6 czy 7 tygodniu ciąży, brałam luteine dopochwowo i duphaston. Krawienie jednak nie ustąpiło. Lekarka jednak kazala mi poczekac az przestane krwawic. Po 2 tygodniach zrobilam badanie HCG i okazało się, że spadła do normy. Miałam jeszcze usg, ale okazalo się że macica się oczyściła, zniknęły też torbiele.

Ciekawa jestem, która z nas wszystkich bedzie rodzila pierwsza :P Ja jestem przerażona porodem ;D

12 lata 5 miesiąc temu #466264 przez Gosia 2712
hehe nawet nic nie mow o porodzie ;p jak narazie o nim nie chce myslec;p

Co do imion to juz mamy wybrane hehe;p ja to juz najchetniej lecialabym do sklepu kupowac malenstwu ubranka;p ale narazie sie wstrzymam bo marudza mi wszystcy ze to za wczesnie;p

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

12 lata 5 miesiąc temu #466268 przez Urszula
Witam!

Gosia 2712 witam Cię serdecznie :) Przykro mi z powodu przezyć, na szczęście tym razem jest wszystko dobrze :) trzymam kciuki!

joasia10015 co do dentysty można ząbki leczyć normalnie. Wiadomo szybkie leczenie to tylko prywatnie a to kosztuje :( Co do psucia się zębów w czasie ciąży składa się na to wiele czynników: dieta, niedobór witamin, częste podjadanie oraz wymioty na początku ciąży - kwasy żołądkowe to zabójstwo dla naszych ząbków. Same wymioty we wczesnej ciąży świadczą o niedoborach witamin szczególnie tych z grupy B. Warto więc dbać o ich dostatek nawet jeśli się nie planuje dzidzi by być zdrowym i w pełni witalnym :)

kasia8887 nie ma za co :) cieszę się, że pomogłam :)

Miłego wieczorku :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 5 miesiąc temu #466269 przez Anabelle
Mi wszyscy marudzą że zwariowałam i ciężko ze mną rozmawiać o czymś innym niż ciąża. A czasami się zdarza jakaś zbłąkana dusza, która nieświadomie spyta "Jak tam mamuśka samopoczucie?" No i klops ;D Wdepnął jak w smołę ;D

Ale trudno ;D Mogę być monotematyczna - mam prawo ;D

Mnie korci kupowanie, ale na szczęscie zostało mi 600 zł na koncie więc problem z głowy haha ;D

12 lata 5 miesiąc temu #466271 przez Urszula
Anabelle oczywiście, że masz prawo :) korci Cię kupowanie ciuszków??

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 5 miesiąc temu #466276 przez tysiiiak
mnie tez powoli zaczyna korcic ale mam juz od kolezanek do odebrania wielkie siaty z ciuchamy wiec dam na wstrzymanie... tylko nie ma kto po nie isc narazie :( juz bym sobie poogladala ale coz poradzic, chłop zmeczony po pracy nie rwie sie do dzwigania, jeszcze poczekam bo kolejne ciuszki sie szykuja to jakos na raz wezmiemy ;p

12 lata 5 miesiąc temu #466278 przez lalka
ja boję się jeszcze kupować ciuszki dla maluszka......chociaż ostatnio od szwagierki przywiozłam całą wyprawkę do łóżeczka(czego tam niema!!!!!!!),ale ze strachu schowałam głęboko do szafy i nie cieszę jeszcze!!!!

12 lata 5 miesiąc temu #466280 przez Anabelle
Urszula napisał:

Anabelle oczywiście, że masz prawo :) korci Cię kupowanie ciuszków??

Oj bardzo ;D Nie wiem jednak jakiej płci bedzie maluszek, ani co dostanę od szwagierek ... ale jak widze te mikro buciki... :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #466285 przez tysiiiak
u mnie juz mikro makaluki stoją w pokoju :) ale je dostałam w prezencie żeby dzidzia zdrowa przyszła na świat :) :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #466289 przez Gosia 2712
Tez troch boje sie kupowac jak narazie... Ale nie umie przejsc obojetnie w sklepie obok dzialu dzieciecego:P zawsze sobie mysle ze chociaz poogladam;p

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

12 lata 5 miesiąc temu #466290 przez tysiiiak
hehe ale kiedys trzeba bedzie zaczac kupowac ;p bo dzidzia sie urodzi a my dalej bac sie bedziemy ze zapeszymy ;p

12 lata 5 miesiąc temu #466293 przez Urszula
W pierwszej ciąży pierwszą rzeczą jaką kupiliśmy był wózek :) ciuszki kupiliśmy na dwa miesiące przed porodem. Dla mnie najbardziej ekscytujące było pakowanie torby do szpitala :cheer: :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka