BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #697684 przez munnecabrava
Haa gdyby to było takie proste ... teraz to zabrzmi glupio i egoistycznie ale ja z nich wszystkich myślę chyba najlogiczniej ale moje pomysly są na wstępie ignorowane.
Najlepsze było jak znalazłam fane osiedle "dobie rozwoju" ale w sąsiadującym mieście ale tak naprawdę odległość od pracy mamy identyczną jak z większości osiedli w Kce które bierzemy pod uwagę. Tylko ich tok myślenia inne miasto to napewno daleko. Kilka lat temu to było zadupie to teraz pewnie też tak jest, a dla porównania 60 metrów tam kosztuje tyle co 40 metrów w kato :) ehhh.. dojazd 20 minut do pracy autobusy co 30 minut ;/ No cycki opadaja ;/. Przy czym po drodze mam moją mamę więc wstarczy że wyjdzie z bloku ja wystawie jej wózek i jade dalej ;/5 min póxniej jestem w pracy..

Moje dziecirstwo spalo dzisiaj od 21:30 do 5:30 flacha pogugała sobie ze mn na łóżku i śpi dalej ;) Ciekawe czy powtórzy to dzisiaj po kąpieli P Bo kupiłam jej ten płyn do kąpieli usypiający z lawendą i ciekawa jstem czy miało to wpływ czy nie ;Phehehe jak miało to będe ją kąpać po kilka razy dziennie :d niech śpi moje serduszko :P:P:P (taki joke)

ale jaką wczoraj histerie zrobiła po kąpieli aż ochrypła tak się darła :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #697686 przez Ane88
czesc dziewczynki:)

wczoraj bylismy u lekarza i Kubus ma napady kolkowe. jest zagazowany bardzo, ale rureczki windi nie specjalnie nam pomagają...;/

biegunka była być może z płaczu, a byc może od aftinu i probiotyku...

Pani doktor pytała jakiej butelki używam. powiedziałam, ze zmieniłam po pleśniawkach na avent i powiedziała mi zebym karmiła go taką sama jak wcześniej bo smoczki z aventu wpuszczają bardzo dużo powietrza, a jak on wcześniej z nich nie jadł to być może przez to tak się dzieje.

zakupiłam czopki homeopatyczne viburkol, daje bobotic i wczoraj było o wiele lepiej...

a śluz w kupce był prawdopodobnie dlatego, że jego jelitka same zaczęły się bronić i wytworzyły go dużo więcej.

mam nadzieje, że to minie szybciutko bo biedny mój Kubuś stracił głosik:(((

a co do spania to od dwóch nocy śpi od 21.30 do 6 rano:)))) super nie??? :)))

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 5 miesiąc temu #697687 przez Ane88
a dzisiaj popołudniu będe miała sab samplex, od kuzynki z niemiec... zobaczymy czy te kropelki są takie rewelacyjne:))

za 100ml 27 euro to dużo czy mało?

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 5 miesiąc temu #697755 przez demoniqe
a mój Kubuś znów drugą noc z kolei obudził się w nocy tylko raz :) ja naprawdę wierzę w moc otulacza i zwiększonego karmienia w dzień. Nawet drzemki ma o tych samych porach.

Połozył się o 20:30, przebudził się na jedzenie o 4 i potem o 6:30 już wstał i o 8:30 drzemka :) pewnie pośpi z 2 godzinki. Lecę więc śniadaniować i się malować :)

dziś ma przyjść położna na drugą wizytę. Ja z małym u lekarza byłam raz na kontroli w 2 tyg. potem już nie byłam mimo kolek i żółtaczki. Mam nadzieję że dobrze przybiera na wadze. Może przy szczepieniu go zważą w poniedziałek.

Od dwóch dni nie męczą go już tak kolki i bąki. Daję mu kropelki Bio Gaia. Może to pomogło troszkę chociaż to za szybko na efekt.

Wczoraj jadłam lody orzechowe i zjadłam mnóstwo krówek :) alergii pokarmowej na razie brak i uczuleń

11 lata 5 miesiąc temu #697826 przez KarinaM
Witam!
Ja już po porannym spacerku. U mnie w cieniu już jest 30 stopni. Tragedia.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #697971 przez KarinaM
Czy Wasze dzieci też zaciskają piąstki?
Moja zaciska jak nie śpi ale jak śpi to ma normalnie.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #698039 przez Daarikaa
demoniqe przepiękne zdjęcia jak fotomontaże. słodki maluszek:*

kurczę a my mamy avent i własnie tak mi sie wydawało ze malunia duzo powietrza łyka bo potem beka jak stary pijak ;) hehe

teraz malunia spi w woziu na tarasie bo u nas na poddaszu to jest ukrop 32 stopnie ;/

u nas narazie kolek brak i kupka regularna:) budzimy sie srednio co 4 godziny wiec juz jestem dosc wyspana :) oby tak dalej

My teraz jestesmy na etapie szukania dzialki i do zimy mamy zamiar juz zadaszyc domek, ale zobaczymy jak to wyjdzie.

mbrava to faktycznie dziwne myslenie, skoro odleglosc podobna a metraz o 20 wiekszy to ja bym sie nawet nie zastanawiala;) uda Ci sie ich przekonac.

Domis ale laska z Ciebie

11 lata 5 miesiąc temu #698161 przez Olka!
uff jak gorąco spacerowałyśmy trochę od rana a teraz siedzimy w domku czekamy na wieczór żeby znowu można wyjść! Dziewczyny czy Wasze dzieci też nie mają szczególnej potrzeby spania w dzień kurcze bo Weronisia śpi tylko na spacerze jak jesteśmy no i w bujaczku jak ją od czasu do czasu tam włożę, jak ją noszę po jedzeniu do odbicia to czasem zaśnie i jak tylko chcę ją odłożyć do łóżeczka to oczy się robią jak radary!!!

11 lata 5 miesiąc temu #698172 przez Daarikaa
Olka! napisał:

uff jak gorąco spacerowałyśmy trochę od rana a teraz siedzimy w domku czekamy na wieczór żeby znowu można wyjść! Dziewczyny czy Wasze dzieci też nie mają szczególnej potrzeby spania w dzień kurcze bo Weronisia śpi tylko na spacerze jak jesteśmy no i w bujaczku jak ją od czasu do czasu tam włożę, jak ją noszę po jedzeniu do odbicia to czasem zaśnie i jak tylko chcę ją odłożyć do łóżeczka to oczy się robią jak radary!!!

moja raczej jest z tych spiochów prawie cały dzien spi, gdyby nie bąki i bole brzuszka to spalaby caly dzien i noc :) oczywiscie z czestymi przerwami na jedzonko i w polowie buti dalej kima :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #698175 przez Sevilla
Olka! u mnie to samo, oczka jak 5zł praktycznie od 12 do 21-22 z małymi drzemkami przy cycu. Jedynie dodatkowo pośpi jak jedziemy wózkiem, a i to nie zawsze oraz w chuście ... są dobre tego strony, całą noc przesypia i budzi się jedynie na karmienie ....

11 lata 5 miesiąc temu #698185 przez Daarikaa
a jak wasze pociechy zachowują sie jadac samochodem? moja od tego szumu i telepotania odrazu zasypia ;)

11 lata 5 miesiąc temu #698188 przez munnecabrava
Ane co do.butelek z aventu to się zgodzę z panią doktor mega dużo powietrza się.dostaje. mnie poleciła taka babeczka dr. Browna i są rewelacyjne jeśli chodzi.o kolki. Kosztują ok 40 zł. Ale warto. Nawet moja mamą mówi że jeśli chodzi o powietrze to pierwszy raz spotyka się z taka fajna butelka. ;) jedynie co to jest dość duza.

11 lata 5 miesiąc temu #698220 przez pauluska
Ja mam butelki avent natural i są ok nie zauważyłam żeby dużo powietrza było. Jak Wasze dzieciaczki zasypiają w dzień ? Iga zje pobawi się i płacze nigdy nie uśnie na spokojnie zawsze poprzedza to płacz i oczywiście trzeba ją dobrze uspać abym mogła ją odłożyć po obiadku o 14 ma dłuższą drzemkę ale dzisiaj jej nie uspałam dobrze i marudera na maksa ehhh a co gorsza płacze mi w wózku jak usnąć nie może i co dzisiaj w jednym ręku Iga w drugim wózek ot i spacer :D

11 lata 5 miesiąc temu #698242 przez tysiiiak
Kuba ostatnio tez przed zaśnieciem płacze. To jest taki typowo marudny płacz :P i tez teraz przez godzine sie tak bawilismy ze zasypial mi na rekach ja cibach do łóżeczka a on oczy jak 5 zl i płacz :/ ale zawinelam go w kokona i śpi jak aniołek :D moglabym go przenosic wszedzie teraz:P

11 lata 5 miesiąc temu #698256 przez Sevilla
U nas podróże rewelacyjnie, ostatnio jednego dnia jechaliśmy z Bydgoszczy do Poznania i z powrotem, a w nocy jechaliśmy 3,5h nad morze. Dla mnie bomba taka podróż z maluchem :)

Co do zasypiania, u nas też jest mnóstwo marudzenia jak kładę szkraba spać, oczy opuchnięte od zmęczenia, ale spać nie zamierza ...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka