- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
ja też byłam wczoraj z malutką na zakupach w centrum handlowym (grzeczniutka była i spała cały czas) - kobitka w końcu i musi sie przyzwyczajać...
Ewela ja jak tylko zaczęłam w sklepie bluzki oglądać,to Kacper w płacz.Śmiałam sie później, że tatuś go zaprogramował, żeby załączał alarm jak tylko do sklepu z ciuchami wejdę.
A tak z innej beczki. Dziewczyny jakie macie teorie co do tzw."schynięcia"i jakie są tego objawy?
Kacperek od kilku dni strasznie marudzi przy jedzeniu- łapie cycka, possie chwilę, a po chwili wybucha płaczem i tak dziś np cały dzień. Jestem wykończona.... dopiero udało mi się go uśpić. Mam nadzieję, że pośpi dłużej niż pół godziny(bo tyle trwała jego najdłuższa drzemka w ciągu dnia).
I jeszcze jedno pytanie do mam karmiących piersią: jakiej konsystencji kupki mają Wasze dzieci? Bo Kacperka są strasznie wodniste i nie wiem czy tak ma być?
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ewela86 napisał:
ja też byłam wczoraj z malutką na zakupach w centrum handlowym (grzeczniutka była i spała cały czas) - kobitka w końcu i musi sie przyzwyczajać...
Ewela ja jak tylko zaczęłam w sklepie bluzki oglądać,to Kacper w płacz.Śmiałam sie później, że tatuś go zaprogramował, żeby załączał alarm jak tylko do sklepu z ciuchami wejdę.
A tak z innej beczki. Dziewczyny jakie macie teorie co do tzw."schynięcia"i jakie są tego objawy?
Kacperek od kilku dni strasznie marudzi przy jedzeniu- łapie cycka, possie chwilę, a po chwili wybucha płaczem i tak dziś np cały dzień. Jestem wykończona.... dopiero udało mi się go uśpić. Mam nadzieję, że pośpi dłużej niż pół godziny(bo tyle trwała jego najdłuższa drzemka w ciągu dnia).
I jeszcze jedno pytanie do mam karmiących piersią: jakiej konsystencji kupki mają Wasze dzieci? Bo Kacperka są strasznie wodniste i nie wiem czy tak ma być?
A może masz mało pokarmu. Lub Kacperek ma skok rozwojowy?
Spróbuj odciągnąć mleczko i zobacz ile masz. Jak mało to możesz pić dużo wody to może zwiekszysz laktacje. U mnie nie udało się.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Poza tym w dzień też niewiele śpi, a jak nie śpi to zazwyczaj ryczy, już chwilami mam dość, dziś wyszłam sama na podwórko bo mąż był w domu, i ta cisza była taka błoga. No chwilami to mam dość tego jej płaczu. Dobrze, że w nocy ok, dziś spała prawie 7 godzin.
A co do kupek to też są bardzo wodniste, raz myślałam nawet, że to biegunka.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do odciągania to nie mogę się dogadać z moim laktatorem . Przy dwóch próbach odciągania się poddałam, bo ja niewiele ściągnęłam, a Kacper się przyssał i się najadł .
Alex to Kacper robi tak z obiema piersiami. I już sama nie wiem czy brzuch go boli, czasami też myślę, że nie mam pokarmu. Czekam do przyszłego tygodnia- mamy szczepienie, to zapytam pediatry.
Nie chcę mu na siłę szukać choroby, ale właśnie gdzieś czytałam, że dzieci nie chcą jeść jak są schynięte
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz tylko przepajam cyckiem ale mleczka już bardzo mało a Irina na mm spokojna. Tylko nadal mało zjada bo tylko 60ml. Dzisiaj dwa razy zjadła 90ml. No i kupki bardziej papkowate.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
a określenie schynięte pierwszy raz słysze
kupki są raz wodniste, raz normalne takie ścięte a raz jak modelina, że się kleją
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas noc spokojna. Irina o 20:00 kąpiel a o 21:00 już spała i obudziła się dopiero o 02:30. Rano wstała o 5:30 opróżniła cyca i o 6:00 wypiła butlę. No i poszła jeszcze spać. To ja też idę zdrzemnac się choć chwilę.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ane co do.butelek z aventu to się zgodzę z panią doktor mega dużo powietrza się.dostaje. mnie poleciła taka babeczka dr. Browna i są rewelacyjne jeśli chodzi.o kolki. Kosztują ok 40 zł. Ale warto. Nawet moja mamą mówi że jeśli chodzi o powietrze to pierwszy raz spotyka się z taka fajna butelka. jedynie co to jest dość duza.
właśnie na nią czekam. od początku mamy avent i chyba te dolegliwości malca są od tych gazów. mam nadzieję że dzisiaj przyjdzie butla
tymczasem u nas kupek brak. jesteśmy na na mm dla alergików i już 2 raz dawałam czopek. mama chce zmieniać mleko ale powiedziałam nie. od 2 tygodni mamy już 4te więc muszę odczekać czy to pomaga.tak to jest mieć mamę pediatrę. dla wnuka zrobi wszystko a nawet za dużo
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Pokarm mam, bo jak sprawdzam przy tym jego ryku to czasami aż tryska.
Co do odciągania to nie mogę się dogadać z moim laktatorem . Przy dwóch próbach odciągania się poddałam, bo ja niewiele ściągnęłam, a Kacper się przyssał i się najadł .
Alex to Kacper robi tak z obiema piersiami. I już sama nie wiem czy brzuch go boli, czasami też myślę, że nie mam pokarmu. Czekam do przyszłego tygodnia- mamy szczepienie, to zapytam pediatry.
Nie chcę mu na siłę szukać choroby, ale właśnie gdzieś czytałam, że dzieci nie chcą jeść jak są schynięte
Moniak co do laktatora mam podobnie, to chyba jakaś blokada na jego widok. Jak przystawiam laktator by mleczko odciągnąć to po 10 minutach odciągnęłam tylko 10ml i nic więcej nie chciało lecieć, a jak małego przystawiłam do piersi to pół wojska bym wykarmiła. A mały przybiera tygodniowo od 200 do 300g, czyli pokarm jak najbardziej jest.
Karina u mnie noc podobnie wyglądała
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Za miesiąc wyjeżdżamy na wczasy nad morze i właśnie od paru dni zaczęłam zastanawiac sie nad pakowaniem i się przerazilam, bo chyba trzeba wszystko zabrac, huśtawke i chyba nawet przydałaby sie pralka
Wiem, że niektóre z Was tez wyjeżdżają i co bierzecie dla dzieci? ??
- Olka!
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas podróże rewelacyjnie, ostatnio jednego dnia jechaliśmy z Bydgoszczy do Poznania i z powrotem, a w nocy jechaliśmy 3,5h nad morze. Dla mnie bomba taka podróż z maluchem
Co do zasypiania, u nas też jest mnóstwo marudzenia jak kładę szkraba spać, oczy opuchnięte od zmęczenia, ale spać nie zamierza ...
Ty jesteś Sevilla z Bydgoszczy może ?
- Olka!
- Wylogowany
- budujemy zdania
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
Mi nocka też dobrze mineła mały spał od 21 do 3 rana wyspałam sie normalnie
Co do kupek to u Fabisia tez papkowate sa i robi 2 razy dziennie nawet
Ja też karmie butla i mały wypija mi 90 ml a ostatnio nawet wypił 120 byłam w szoku ale był głodny bo byliśmy na calodniowym wypadzie u znajomych i przespał cała gościne
Teraz spi a ja mam chwile zeby coś porobić a w szczególnosci wypić kawe bo
co do jazdy samochodem to mały też zaraz zasypia ledwo sie go wsadzi w auto i już spi tak samo we wózku
Miłego weekendu