- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
A ból ehh nie wyobrażam sobie ... jak byłam w szpitalu to pogotowie przywiozło dziewczynę w 9 miesiacu z nieżywym dzieckiem ... straszne ... najgorsze że w takiej sytuacji nie mogą Ci tego powidzieć nim urodzisz... bo musisz to dziecko urodzić naturalnie...i ty czekasz a tu taka tragedia...
Ale za to opwiem wam też coś bardziej pozytywnego byłam na sali z kobitką ktora ma znajomą i pewnego dnia ta znajoma dzwoni to niej i mówi że jest na wakacjch ale paskudnie się czuje ciągle zyga itp. No to ta mówi moze ty jesteś w ciaży.. troche to wyśmiały bo obie pod 40. finalnie okazało się że była w ciąży nietety okazało sie to w szpitalu kiedy właśnie roniła dziecko, lekarze zdecydowali ją wyczyścić. Dwa tygodnie później znów do niej dzwoni i mówi że jest w ciąży. Ta zdumiona jak to przeiceż po poronieniu trzeba miesiąc odczekać co ty nienormalna jesteś ...
Okazało się że to była ciąża bliźniacza i drugi zarodek schował się gdzieś głębiej uniknął "aborcji". Dziewczynka urodziła się śliczna i zdrowa i ma na imię Wiktoria bo wygrała swoje życie.
Ehhh a mnie teściowa zabiera jutro dziecko na popołudnie co bym mogla mieć troche czasu dla siebie... średnio mi się to podoba... no ale nie będę zołza zresztą jak jej miałam powiedzieć nieee nie zgadzam się. Mam nadzieje tylko że te jej pomysły nie będą zbyt częste...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ja niewiem czy bym dała teściowej dziecko nic by mu napewno nie zrobila ale sam fakt tylko właśnie jak tu powiedzieć nie
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
m-brava wolę właśnie takie opowieści niż te smutne Okazuje sie że CUDA sie zdarzają
Miki dziś miał gorszą noc-wstawał co godzinę Ale licze że to chwilowe-to dopiero druga noc
Uszko wygląda lepiej ,dziś znowu krochmal
Nic mi sie nie chce laski czy wy też czasem czujecie sie jak w ,,DNIU ŚWISTAKA,,
Co robicie na obiad bo nie mam pomysłu,a raczej powinnam zaczac że nie mam czasu żeby zrobic Achhhhh jakaś dolina dziś ogólna mnie nawiedziła
m-brava po pierwszej ciąży czysciłam sie szybciutko-bo miałam więcej skurczy.Teraz wogóle dłużej do siebie dochodzę - a z tym oczyszczaniem to jest tak że po kilka dni nie mam NIC i nagle pojawi sie trochę takiej brazowawej ,,wody,,TO już dawno nie krew,ale jakiś płyn i tylko pare kropel.Czasem brzuch mnie zaboli jak na miesiączkę (coś jak skurcz delikatny)i poleci coś Myśle że to prawidłowe-ma tak któraś jeszcze?????
Miki marudzi-ide ogarnąc chatke i małego ...i dużego bo przeciez z dwójką dzieci jestem
Achhh m-brava trzymam kciuki za mieszkanko-to ważna decyzja
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
W czwartek mam niby umówioną wizytę, ale lekarz powiedział, że mogę przyjść jutro jak mam wątpliwości. Ale skoro Ty przez cc też masz podobnie, to może nie będę panikować.
Chociaż trochę mam stracha, bo w końcu w poniedziałek minie 6 tygodni od porodu, to już chyba powinno być ok?
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Daj znać jaki będzie efekt.
PS. A Ty jak wylądowałaś w szpitalu, to jakie miałaś objawy bo tego niestety nie pamiętam? Wiem, że miałaś gorączkę, ale coś jeszcze?
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
Zwlaszcza że mała byla u niej wczoraj bo byliśmy u doradcy ...zresztą ja sobie mogę gadać przecież ona wie wszystko lepiej ...Macie pomysł co mogę z tym zrobić, czy poprostu się nie przejmować i "cieszyć" z pomocy..
Co do tych zdjęć to i tak po urodzeniu taka dzidzia powinna trafić do inku pod monitory itp.. chociaz podobno nie ratuje się dzieci które mają poniżej 500 gram ale nie wiem czy to prawda.
Joasia to na uszkach to może być ciemieniucha mojej też się zdarza.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zresztą ja moja nauczyłam przy pierwszym dziecku, myślała że np to ona będzie kąpać bo ja sobie nie poradzę i się zdziwiła.
Wiem ze jestem franca, no ale cóż
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny, szacunek sie nam należy, teraz my jesteśmy mlodymi mamami i musimy sie wykazać. Ich czas był przy ich dzieciach! !!
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewczyny ktore maja ta butle dr brawnsa. dajcie znac jaki macie patent na mieszanie mleka bo z rurka nie mozna a bez rurki przecieka.
juz wiem. wymuje rurke zostawiam uszczelke i jest super
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
A teraz słyszę od teściowej ciągle powinnaś to, lekarze mi mowili żeby podawac dziecku wodę ale z glukozą... albo fruktozą....
Jak mała ie robi kupki to zrób jej lewatywę ???
Ona naewno chce teraz pić. - nie nie chce dostała pć przed wyjściem - chce bo bo ulala sporo po jedzeniu - ona zawsze ulewa a picie dostanie wieczorem - ja widzę że ona chce pić ...
i tak ciągle ....
ja mam charakterek i potrafie dowalić. Ale nie chce klótni i tak z mężem się ciąle klócimy o to bo on twierdzi że ja "faworyzuje" moją mamę, ale jak mam tego nie robić skoro wiem że jak powiem tak czy tak too tak bedzie.
To są rodzice mojeo męża a ja jako żona jeszcze nie do końca w tej relacji się odnajduję ...
Dalam uust frustracji