- Otrzymane podziękowania: 36
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
ja dziś byłam o 11 z małym na szczepieniu. Wzięłam 5 w 1. Mały baaardzo płakał, musiałam dać mu cycka żeby się uspokoił. Teraz śpi w łóżeczku ale kwęka przez sen. Biedny maluszek
Waży już dokładnie 5 kg to dobrze bo myślałam wczoraj że brakuje mi pokarmu.
U nas noce jak na razie z jedną pobudką w okolicach 3-4 rano a potem wstaje o 6-6:30 i ma 1,5 aktywności i 2 snu naprzemiennie.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Któraś z Was pisała o mące ziemniaczanej na buźkę ? Mogłabyś dokładnie opisać co i jak bo moja Igulka ma krostki przemywam wodą ale nie pomaga w ogóle jej ciałko się takie chropowate zrobiło smaruje jeszcze kremem Oilatum ale nie bardzo pomaga :/
Chcę zacząć robić masaż po kąpieli robicie ? W ogóle używacie oliwki do ciałka ?
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oj to ja nie narzekam Igula to śpioch o 20 zasypia a o 6 musze ją budzić żeby zjadła i śpi jeszcze do 8-9 hmmm i ja niby chodze nie wyspana Jak jadła jeszcze 0 2-3 jakoś bardziej wypoczęta chodziłam
Któraś z Was pisała o mące ziemniaczanej na buźkę ? Mogłabyś dokładnie opisać co i jak bo moja Igulka ma krostki przemywam wodą ale nie pomaga w ogóle jej ciałko się takie chropowate zrobiło smaruje jeszcze kremem Oilatum ale nie bardzo pomaga :/
Chcę zacząć robić masaż po kąpieli robicie ? W ogóle używacie oliwki do ciałka ?
jeju. jak to robicie ze tyle spicie?
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ostatnio odkrylam ze na poranne bole brzucha mojego szkraba dziala lezenie na brzuchu. i jak nie moze zasnac to ja go na brzuszek, smoka i jest sen. tyle ze go pilnuje, czy oddycha. tyle sie slyszy o tej smierci lozeczkowej ze woledmuchac na zimne.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ostatnio odkrylam ze na poranne bole brzucha mojego szkraba dziala lezenie na brzuchu. i jak nie moze zasnac to ja go na brzuszek, smoka i jest sen. tyle ze go pilnuje, czy oddycha. tyle sie slyszy o tej smierci lozeczkowej ze woledmuchac na zimne.
Dokładnie to samo robiliśmy i nawet udawało nam się pospać do 9
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Sevilla a jak podchodzisz do łóżeczka Maksa jak się obudzi i jak Cie zobaczy to nie uśmiecha się na Twój widok? więc to napewno już świadomie
Raaany ale Zuzka mnie dzisiaj obsrała i jeszcze pół pokoju i przewijak. Zmieniałam jej pieluchę i czekałam aż jeszcze zrobi resztę kupy, bo czasem jej się zdarza jeszcze robić w trakcie, no i jak poszła rakieta to aż odskoczyłam
Ja robię masaż stópek po kąpieli małą to bardzo uspokaja, a do masażu używam zwykłej oliwki.
Ale na brzuszku leżeć nie chce wkurza się strasznie, ewentualnie jak leży na mnie albo na mężu to jej odpowiada, albo w pozycji na tygrysa. Oj na tygrysa to uwielbia leżeć i jak się z nią chodzi po mieszkaniu, wtedy wszystko widzi i ogląda, ciekawska z niej bestia
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tweety masz dość długie przerwy w karmieniu w dzień dlatego Synek pewnie wstaje w nocy ja na początku pilnowałam się bardzo żeby dawać co 4 godz a teraz u nas butla 5-6 8-9 11 13.30-14 17 i 19 kąpiel bo butli o 19 i spanie do rana ! Nam bardzo ale to bardzo pomogły krople biogaia mogę je zachwalać problemy z brzuszkiem jak ręką odjął. Może spróbuj w nocy jak się Malutki budzi dać smoka sprawdziłam to u nas nie każda pobudka oznacza głód właśnie dałam jej kilka razy smoka (którego nie chce zazwyczaj) ale wtedy pociumkała polizała i poszła spać dalej. A ile Twój Synek zjada porcji i ile ml na porcje ?
Tak poza tym dzisiaj mamy drugą rocznicę ślubu. Właśnie czekamy na babcię i wychodzimy na kolację ahh relaks - tego mi trzeba
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Taki już jestem duży:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi się wydaje, że znaczenie ma jeszcze waga dziecka, te mniejsze chyba muszą częściej jeść.
U mojej pojawiły się przryszczyki z lewej i prawej strony buźki i wiecie od czego , przez tapicerkę w nosidełku jest szcztuczne i mimo że wypralam w jej płynie to ją podraznilo
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa