BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #701591 przez Olga60
Sevilla no widzisz, nasze dzieciaczki wagowo idą łeb w łeb i to nocne karmienie to samo, wiec mam pozytywne nastawienie, że już za niedługo będzie to jedno nocne karmienie :silly:

Kiece na chrzciny, zresztą jak większość z nas tu obecnych zakupiłam mohito :lol: bombka w kolorze brzoskwiniowym ze złotą blaszką przy dekolcie :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #701695 przez joasia10015
Ha,ha,ha a my ze spaniem mamy identycznie jak moniaak (dzieci tego samego dnia urodzone :) )nie znam godzin ani ilosci pobudek-karmie róóóżżżnieee-czasem co godzine,czasem co trzy :S Ale Mikus skonczył dopiero 6 tyg.wiec mysle ze jakies ogarniecie przyjdzie dopiero :cheer:
Dziś Miki miał pierwsze szczepienie-bidulek płakał ale w moich ramionach był spokojniejszy-tak słodko popłakiwał-jak by sie żalił :blush:
No i naczytałam sie jak to dzieci odsypiaja po szczepieniu...a mój odwrotnie-po 20 min.snu i to bardzo nie spokojnie,właśnie usnał ale tez nie wiem na jak długo :unsure: :(
Zmykam bo oczy mi sie kleją :(

11 lata 9 miesiąc temu #701734 przez Domiś91
Mój Tymuś nie ma określonych godzin spania, czy jedzenia :)
Co do podobieństwa to jest pół na pół :D Góra buzi po mnie, dół po tacie - usta, broda i miny identiko jak Arek :D
Kurde cholera mnie wezmie z tą pogodą.. w tygodniu 23/24 stopnie, słoneczko... a weekend ma być brzydki u nas, ma lać i zimno być.. a ja bym chciala w koncu nad rzeke pojechac... No wlaśnie dziewczyny jak z basenem/rzeką i naszymi "maluszkami"?? Można z nimi jechac np. na cały dzień nad rzekę? Znaleźć miejsce z cieniem, lub parasolka osłonic od słońca.. Bo nie wiem a planujemy jak bedzie ladnie się wybrac :D

11 lata 9 miesiąc temu #701756 przez KarinaM
Domiś jakimi szczepionkami szczepiłaś? Płatną czy refundowaną?

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #701775 przez tweety
pauluska napisał:

Iga to śpioch po mamie szczerze to od samego początku nie mieliśmy ani jednej ciężkiej nocy na początku wstawała o 12, 3 ,5 później to o 12 wyeliminowała sama z czasem to o 3 i budziła się o 5 a teraz to się nie budzi codziennie dlatego wybudzam ją sama i daje na śpiocha i biorę do siebie do łóżka i Iga śpi na brzuszku do tej 8-9. Ja też dużo słyszałam o tej śmierci łóżeczkowej ale Igunia uwielbia spać na brzuszku.
tweety masz dość długie przerwy w karmieniu w dzień dlatego Synek pewnie wstaje w nocy ja na początku pilnowałam się bardzo żeby dawać co 4 godz a teraz u nas butla 5-6 8-9 11 13.30-14 17 i 19 kąpiel bo butli o 19 i spanie do rana ! Nam bardzo ale to bardzo pomogły krople biogaia mogę je zachwalać problemy z brzuszkiem jak ręką odjął. Może spróbuj w nocy jak się Malutki budzi dać smoka sprawdziłam to u nas nie każda pobudka oznacza głód właśnie dałam jej kilka razy smoka (którego nie chce zazwyczaj) ale wtedy pociumkała polizała i poszła spać dalej. A ile Twój Synek zjada porcji i ile ml na porcje ?
Tak poza tym dzisiaj mamy drugą rocznicę ślubu. Właśnie czekamy na babcię i wychodzimy na kolację ahh relaks - tego mi trzeba ;)

cos w tym jest. daje mu 150ml ale nie zawsze zjada. pomiedzy dokarmiam woda. tak, daje smoka i dzis byl sen o 22:30 do 5:30 ale oczywiscie o 1, 2 i 3 pobudka i smok kilka razy a potem o 4 wzielam go do sibie na brzuszek. a ty ile mleka dajesz? te krople to w aptece?

duzo szczescia z okazji rocznicy i dobrej zabawy!

11 lata 9 miesiąc temu #701781 przez KarinaM
Tweety Ty masz mamę pediatrę jak się nie mylę. Jakie proponuje szczepionki? Jakie są najlepsze?

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #701783 przez tweety
KarinaM napisał:

A ja mam pytanie do mam które karmią mm. Ile piją Wasze dzieci wody lub herbatki w ciągu dnia? Moja nie chce mi pić ani wody ani herbatek. Ledwo Jej wciskam na siłę 30ml. Nieraz nawet tyle nie wypije. Jak Ją zmusić do wypicia?

probuj probuj i jeszcze raz probuj. mam to samo. pluje woda rumuanke i koperkowa herbata. ale dzis jest troche lepiej i zlapal pare lykow. wiec mysle ze musi sie dziecko nauczyc. w koncu dotad dostawal tylko mleczko.

11 lata 9 miesiąc temu #701789 przez tweety
KarinaM napisał:

Tweety Ty masz mamę pediatrę jak się nie mylę. Jakie proponuje szczepionki? Jakie są najlepsze?

juz ci melduje. 6w1 zeby dzicka nie kluc tyle razy. i rotawirus. pneumokoki tylko jak dziecko ma stycznosc z przedszkolakami, jak np u Joasi. inaczej nie ma sensu tylko dzieci taki trzymac z daleka, nie polwalac sie nachylac i przytulac. pneumokoki dopiero w 6 miesiacu bede podawac. i tak wtedy musialaby isc dawka przypominajaca

11 lata 9 miesiąc temu #701796 przez tweety
KarinaM napisał:

a ty z tego co pamietam idziesz dzisiaj tak? powodzenia. zeby maluszka nie bolalo

11 lata 9 miesiąc temu #701804 przez tweety
ja to bym mogla i karmic czescie po 120 ale maly budzi sie wczesnie, za wczesnie na nowa butle pelna mleka wiec daje wode zmieniam piluche i usypiam. a potem budzi sie po 4 godzinach. Kacper pije Nutramigen i tam jest napisane ze dziecko 4-6 tygodni ma jesc po 150 ml 5 razy dziennie. wydaje sie zadko ale dajemy rade. ciagle mysle ze te jego nocne pobudki sa z bolu brzuszka a nie glodu. zreszta glodny nie daje sie uspokoic a tak 2 nocy jakos smok dziala tylko te nozki podkurcza!

ide dzias na kontrole do lekarza. ale nie ma zmiluj. istatnio 2 tygodnie temu leczylam infekcje. niby podzialalo ale chyba nawraca. mam dziwne uplawy i swedzenie. do tego ciagle mnie ciagnie na dole, chyba szwy, moze za duzo dzwigam ale jak tu nie dzwigac bedac samemu z dzueckiem w domu. zobaczymy jak sie tam zagoilo to moje krocze...

11 lata 9 miesiąc temu #701855 przez tysiiiak
Byłam dziś na wizycie u ginki :) wszystko ładnie się pogoiło nawet nadżerka z przed ciąży zniknęła :D ale zrobiło mi się tyłozgięcie macicy :unsure:
Dostałam receptę na tabletki anty, które mogę zacząć brać odrazu :) :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #701897 przez KarinaM
Ja po 11:00 idę na szczepienie a na 16:00 mam do gina.
Już sama nie wiem jaką dać szczepionkę. W przychodni napewno powiedzą że tą 5w1 płatną.
Moja ciocia która jest pielęgniarką powiedziała że są one przereklamowane.
Spytam pediatry co Ona uważa ale pewnie powie że 5w1.

Wczoraj byliśmy u kardiologa z Iriną. Ten ubytek w przegrodzie międzykomorowej niestety nie zmniejszył się. Teraz mamy przyjechać 7.10.2013 na wizytę. Doktor powiedział że ubytek ten może zmniejszyć się w ciągu miesiąca, roku, 5 lat a nawet 15 lat. Dopóki nie ma żadnych niepokojących objawów to nic nie robią z tym.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #701979 przez pauluska
tweety a Synek ma skazę białkową że pije Nutramigen ? Iga jest na Bebilon HA i wypija 6 razy na dobę po 120 ml czasami troszkę zostawia. A może spróbowałabyś dawać po 120 ml właśnie 6 razy na dobę ? Dzieci malutkie żołądeczki mają i problem z trawieniem może częściej a mniej pomogłoby na bóle brzuszka. A kropelki Biogaia kupuje w aptece jest to priobiotyk idą ładne kupki i brak gazów a wcześniej były przez cały dzień i męczyły Igulę. W ogóle trafiłam na artykuł że warto podawać probiotyk Maluszkom bo właśnie dobrze działa na cały układ trawienny (kiedyś zalecano tylko po antybiotykach). Nam lekaraka zaleciła dawać przez 3 miesiące.
Co robicie z Maluszkami podczas ich aktywności ? Rozmawiacie cały czas ? Czy zostawiacie np w leżaczkach, żeby sobie obserwowały ?
No i u nas problem z zasypianiem ciąg dalszy zawsze ale to zawsze płacz przed snem no i usypianie w wózku jak tu zrobić żeby zasypiała sama ?

11 lata 9 miesiąc temu #702046 przez Daarikaa
juz mam dosc tych upalow ;/ nad morzem moze i fajnie by bylo ale nie w domu...

jak klaudia ma czas aktywnosci to staram sie z nia rozmawiac zabawiac grzechotkami ale czasem wkladam ja w nosidelko i rozglada sie ale musze ja odwracac od tv bo baaardzo jA to interesuje :lol:

moja tez pije nutramigen ale nie ma skazy bialkowej

to musze kupic ta biogaje

11 lata 9 miesiąc temu #702059 przez tysiiiak
Daarika powiem Ci że nad morzem coś się na deszcz właśnie zanosi :P przynajmniej u mnie :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka