- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
dziewczyny warto skorzystać familyservicephoto.pl/dziecko płaci się za przesyłkę 20 zł tylko ten kod tam trzeba wkleić PLFAMILY5
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Strasznie mi maluszek płakał, ale na szczęście szybko udało się go uspokoić.
Dziewczyny mam pytanie: jak Waszym dzieciaczkom idzie trzymanie główki? Bo Kacperkowi nie za bardzo idzie. Lekarka na razie kazała obserwować, ale mówiła, że już powinien choć trochę trzymać.
Jak go kładę na brzuchu to raczej spokojnie leży tylko tyłek podnosi, albo zasypia. Próbuje z nią walczyć jak jest wkurzony, to wtedy na chwilę podnosi, ale trochę się martwię czy to nie za mało...
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kacperka też męczą bóle brzuszka no i jak robi kupkę to często się wybudza i w płacz. Szczególnie męczące to było na spacerach, bo musiałam zawsze na alarmie wracać do domu...
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do trzymania główki to też pani doktor powiedziała że za mało podnosi. Moja jak kładę na Ją na brzuchu na kanapie lub przewijaku to płacze że aż żal. Doktor powiedziała niech płacze ale kłaść trzeba i to dużo razy dziennie. Mówiłam że na moim brzuchu jak leży to podnosi ale lekarka powiedziała że to nie to samo. Trzeba kłaść na czymś twardym i równym i żeby dziecko było prosto a nie wyginalo się. Bo moja i doktor odrazu na brzuchu zaczęła wyginac ciało na boki.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Daarika Klaudusia śliczniutka :* a na tym drugim zdjęciu taka długa już jest
dziewczyny warto skorzystać familyservicephoto.pl/dziecko płaci się za przesyłkę 20 zł tylko ten kod tam trzeba wkleić PLFAMILY5
zamawialas j7z? ja poczekam zeby miec troche wiecej zdjec, moze do 3 miesiaca. ale to nie jest tak ze trzeba zamowic jedna a druga jest gratis?
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Ale jak już leży to zdarza jej się trzymać głowę i kręcić na boki.
- Olka!
- Wylogowany
- budujemy zdania
My dostaliśmy debridat na ulewanie ale bardzo szybko go odstawiliśmy mała przestała jeść co w konsekwencji spowodowało, że spadła w przybieraniu na wadzeA i na ból brzuszka dostaliśmy Debridat, podobno skuteczny. Położne w szpitalu też polecały- jest na receptę.
Kacperka też męczą bóle brzuszka no i jak robi kupkę to często się wybudza i w płacz. Szczególnie męczące to było na spacerach, bo musiałam zawsze na alarmie wracać do domu...
Kurcze od wczoraj jakaś nie najedzona ta moja córa jest w nocy budziła się co dwie godziny gdzie zawsze budzi się raz góra 2 i nawet ze spaceru musiałyśmy szybciej wrócić bo myślałam, że smoczek zaraz wciągnie do buzi!!
Jak jest z tym gaworzeniem dziewczyny, Weronika ma w piątek 2 miesiące a wydaje mi się, że coś mało się odzywa niby się uśmiecha czasem coś tam powie ale wydaje mi się, że jakoś kiepsko jej to idzie:-(
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze od wczoraj jakaś nie najedzona ta moja córa jest w nocy budziła się co dwie godziny gdzie zawsze budzi się raz góra 2 i nawet ze spaceru musiałyśmy szybciej wrócić bo myślałam, że smoczek zaraz wciągnie do buzi!!
Ciesz się, że zajęła się smoczkiem. Jak Kacperek jest głodny, to nic go nie jest w stanie zająć. Smoczek też jest wtedy be .
O wracam potem ze spaceru z krzyczącym dzieckiem w wózku. Sąsiadka z dołu to już się ze mnie śmieje, że z daleka nas słychać.
Dziś w nocy próbowaliśmy go też oszukać smoczkiem, żeby ominąć jedno karmienie, ale jak to mąż powiedział" prawie mnie pobił"
Kacper od 3 dni w dzień mi prawie nie śpi. Ucina sobie drzemki 40 minutowe, a potem znów woła jeść. I tak w kółko
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Ciesz się, że zajęła się smoczkiem. Jak Kacperek jest głodny, to nic go nie jest w stanie zająć. Smoczek też jest wtedy be .
O wracam potem ze spaceru z krzyczącym dzieckiem w wózku. Sąsiadka z dołu to już się ze mnie śmieje, że z daleka nas słychać.
Dziś w nocy próbowaliśmy go też oszukać smoczkiem, żeby ominąć jedno karmienie, ale jak to mąż powiedział" prawie mnie pobił"
Kacper od 3 dni w dzień mi prawie nie śpi. Ucina sobie drzemki 40 minutowe, a potem znów woła jeść. I tak w kółko
Haha skąd ja to znam, moja też nie da sobie wcisnąć smoka zamiast jedzenia a bicie, drapanie, szczypanie to normalka wtedy, aż dziwne że takie dziecko ma tyle siły.
Co do gaworzenia, to w sumie nie mam porównania, ale co kilka dni moja poznaje nowe litery alfabetu jak ja to nazywam a czasem mam wrażenie że próbuje powtarzać za mną jakieś proste dźwięki typu ooo albo aghhh.
wogóle gdzieś czytałam że jak się pokazuje jakieś miny to niemowlaki próbują je naśladować i śmiać mi się chce jak moja czasem chce zrobić taką minę jak ja ale jeszcze nie bardzo wie jak