BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #703060 przez KarinaM
Alex ja niestety też wiele razy karmiłam piersią w miejcach publicznych, bo Irina nie wytrzymywała nawet dwóch godzin bez cyca a nieraz i godziny. Starałam się robić to w ustronnych miejscach ale nie zawsze było to możliwe. Spotkałam się tylko z pozytywnymi reakcjami. Jedna pani to aż powiedziała do mnie że to piękny widok. Stała i patrzyła się.

Jako że już nie karmię piersią to dostałam zwykłe tabletki anty które brałam już wcześniej i nic mi po nich nie jest. A tak to pewnie wzięłabym zastrzyk hormonalny który działa 3 miesiące ale nie ma się w tym czasie okresu.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #703091 przez demoniqe
mój mały ma chyba opóźnioną reakcję na szczepionkę bo śpi dziś jak suseł. Nie mogę go dobudzć na jedzenie a po 30 min aktywności pada jak kawka i błaga żeby go włożyć do łóżka :)

11 lata 9 miesiąc temu #703095 przez demoniqe
mi gin przepisał minipigułkę - Azalia

ewela seksik spoko :) ja w połogu nie powstrzymałam się 2 razy a teraz już przy tabletkach normalnie :)

11 lata 9 miesiąc temu #703157 przez ewela86
my działamy od piątku...

nie mam dzisiaj siły do małej! marudna, nie poleży nawet 5 min i w płacz, niby jej się oczy kleją a śpi jak zając! podrzemie 10 minut i oczy jak 5 złoty...

11 lata 9 miesiąc temu #703179 przez tweety
ją też nie mogę syna zmusić do spania aż do następnego karmienia. budzi się wcześniej chyba głodny. sama nie wiem. ooooo znowu pobudka

11 lata 9 miesiąc temu #703191 przez vika
witam :) dopiero teraz was czytam i zastanawiam sie nad swoją gwiazdą,moja prawie wcale nie podnosi glowki do góry za to na brzuszku śpi bardzo często i kręci główką w jedna i drugą strone

dziś byłyśmy na szczepieniu i pani doktor powiedziała,że spina mięśnie bardzo dobrze i widocznie dopiero zacznie podnosić główkę :unsure: ja nosze gwiazdę prawie cały czas pionowo bo w innych pozycjach placze i dlugo jej się nie odbija a gdy ją odłożę bez odbicia bardzo ulewa i się krztusi :S w tej pozycji głowę dzwiga często....
ogólnie bardzo się męczymy z ulewaniem i wymiotami od 2 tygodnia bierzemy biogaje i bobotik teraz przepisała nam debridat ktorego mała nie chce pić i wymiotuje po nim :huh:

nie wiem jak go podawać mała jest na cycu a butelki nie chce wziąć do buzi koszmar jakiś z tymi lekami :(

moja dopiero usneła po szczepieniu które zniosla nawet względnie ale miała pobranie krwi co zniosla okropnie,straszny placz bo sier ota pielęgniarka nie mogła jej się wkłuć w żyłkę MASAKRA JAKAŚ MYŚLAŁAM,ŻE ROZNIOSĘ TĄ WSTRĘTNĄ BABĘ

11 lata 9 miesiąc temu #703249 przez moniaaak
vikaja debirat podaję strzykawkę i mały bardzo ładnie pije:)

11 lata 9 miesiąc temu #703286 przez Domiś91
dziewczyny (te które już wypełniały wniosek o becikowe) pomóżcie mi :( w rubryce DANE CZŁONKÓW RODZINY mam wpisać siebie, męża i Tymka, czy tylko męża? Nie mam pojęcia :( :( A ta baba nic mi niepomogła tylko dała wnioski i NARA...

11 lata 9 miesiąc temu #703316 przez moniaaak
ja nie wypełaniałam, ale na mój gust to dane Tymka też, bo w końcu też jest członkiem rodziny:)

11 lata 9 miesiąc temu #703426 przez moniaaak
I byłam dzisiaj u gina. Dostałam błogosławieństwo i pigułki. Ovulon. Ma któraś też takie?

Demonique, a jak Ty dawałaś ten debridat? Dwa razy dziennie czy raz?

11 lata 9 miesiąc temu #703450 przez joasia10015
Domiś dane wszystkich członków-ja tez dopisywałam Mikiego i małża ;-)

11 lata 9 miesiąc temu #703474 przez tysiiiak
moniaaak ja dostałam Ovulan :) i dziś zaczęłam je brać :) zobaczymy ... jak kiedyś brałam tabsy to tak sobie się czułam. Mam nadzieję że po tych będzie ok.
Wogóle u mnie w jednej aptece za opakowanie na miesiąc chcieli 30 zł a w innej za opakowanie na 3 msc-e 40 zł więc uważaj :)

Alex tak jak ta babka co piszesz to może nie karmiłabym ale już nie raz karmiłam w miejscu publicznym i to nawet w centrum Gdańska głównego :P jak byłam w ciąży myślałam że nie przełamie się do czegoś takiego i będę się chować "po krzakach" ale teraz mam to gdzieś zasłonię się pieluszką tetrową i karmię ;) lepsze to niż głodne dziecko :)

Domiś musisz tam wpisać siebie, męża i Tymka :)

11 lata 9 miesiąc temu #703568 przez demoniqe
vika ja dawałam z tego kubeczka co jest dołączony do debridatu tylko powolutku. 2,5 ml 2 razy dziennie (czyli co 12 godzin).

Wczoraj o 20 położyliśmy małego i przyszła teściowa popilnować go a my poszliśmy na rowerki do 22 :)) mały oczywiście spał do 3 i potem do 5 o 5 nakarmiłam i jeszcze do 6 dał radę ale bąki się zaczęły. Teraz padł i mam nadzieję że pośpi do 9 :)

weekend :)) jak dobrze! mężuś będzie do pomocy

11 lata 9 miesiąc temu #703574 przez pauluska
Ja Debridat podawałam strzykawką 2,5 ml ( musieliśmy podawać 2,5 ml właśnie 3 razy na dzień ). Iga siumkała z zaciekawieniem bardzo jej smakował :D

11 lata 9 miesiąc temu #703602 przez demoniqe
pauluska ale stosujez jeszcze debridat czy odstawiłaś po tych 4 tyg?

dziewczyny srosujecie ten niemiecki sab simplex? lepiej jest po nim?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka