BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #702858 przez ewela86
tweety mój mąż jest w domu tylko w weekendy od piątku wieczór do niedzieli wieczór lub pon rano... nie jest łatwo ale nie ma na nic czasu. Teraz rządzi Diana :) na szczęście jeszcze mieszkamy u rodziców póki nie wrócą a mam tu sporo rodziny więc nie jest tak źle. Ale za 3 miesiące szybko zleciały i za 3 tygodnie trzeba będzie wracać do siebie, a tak mi się nie chce z powrotem do bloku...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #702865 przez pauluska
tweety mam nadzieję że kropelki pomogą na Wasze dolegliwości :) tylko dopiero po tygodniu będzie jakiś efekt pamiętaj aby regularnie podawać.
Igunia nie lubi smoka tak jak Wam pisałam ale uwielbia zasypiać z pieluszką daje jej pieluchę do zasypiania włączam szum suszarki :D i zasypia super. Szukam jakiejś przytulanki do zasypiania właśnie.

11 lata 5 miesiąc temu #702868 przez tysiiiak
Doznałam dziś szoku :ohmy: młody wstał w nocy standardowo 3 potem 6 i o 6 wziełam go do siebie dałam cyca i zasnęłam i obudziliśmy się o 10 ! 3 razy patrzałam na zegarek ! Teraz się doję bo jeden cyc mi zaraz eksploduje :P

U nas to samo. M. tylko wieczorami jest pobawi się z Kub a i zaraz idzie spać. Ja też tylko dziecko położe i biegiem do łóżka spać ... i tak spędzamy razem czas :dry:

11 lata 5 miesiąc temu #702888 przez pauluska
tweety , tysiiiak a o której kładziecie Dzieciaczki spać ? U mnie też M pracuje całe dnie wraca 19 czasami po sporadycznie zdarza się wcześniej ale Iga już o 20 śpi a ja staram się wszystko wcześniej ogarnąć i tak od 21 mamy czas dla siebie :) W ogóle myślałam że jak urodzę będę chciała się szybko wyrwać z domu a jestem w szoku bo bardzo mi się spodobało macierzyństwo i to "siedzenie" w domu rok na pewno będę z Igulą później się zobaczy ;)

11 lata 5 miesiąc temu #702903 przez Olga60
Tak moja Misia trzyma główkę podczas leżenia na brzuszku (trochę słabo) ale w pionie ładnie trzyma ją sztywno.
Pokażcie jak Wasze maleństwa trzymają główki leżąc na brzuszku
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #702906 przez ewela86
dziewczyny a mam duskretne pytanko: jak pierwsze zbliżenie z waszymi mężczyznami? Bolało troszkę? Ja mam strasznego stresa :blush: w weekend będziemy próbować po raz pierwszy... popza tym dostałam już okres!!! a przy karmieniu podobno miał pojawić się znacznie później!

11 lata 5 miesiąc temu #702915 przez moniaaak
Ewela z kalendarza szczepien wynika, ze chyba polozna mi zle powiedziala, www.szczepienia.pl/Kalendarz_szczepien/0-3_lata.aspx

Mój Kacperek jakos po szczepionce nie chce dzis spac.
Za to polezal pol godziny na brzuszku, ale podnosil dupke a nie glowe :/.
Troche sie martwie :(

11 lata 5 miesiąc temu #702918 przez demoniqe
ewela nieprawda. Mój gin powiedział że jak karmisz piersią to możesz dostać od razu okres a możesz i za pół roku lub rok. Ja jeszcze nie dostałam.

Postaram się przeczekać te bąki rano :) wsadziłam małemu rurkę o 6 i poszedł spać o 7 to spał do 9:30 teraz od 10:50 znów śpi. Planuję go obudzić ok 12:20 na kolejne karmienie i kolejną drzemkę. Może tym razem drzemkę na spacerze bo jest ładnie choć chłodno dziś.

Kurcze małemu kolki się skończą w 3-4 miesiącu i zostanie tylko miesiąc do końca macierzyńskiego... szkoda że nie jest pięknie od razu :)

11 lata 5 miesiąc temu #702955 przez pauluska
Można skorzystać z rocznego macierzyńskiego jak mamy taką okazję to aż żal nie skorzystać czas z maluszkiem tak szybko leci ;)
Co do seksu u nas przy "pierwszym razie" :D było super :) w ogóle cieszę się że moje libido wróciło nawet ze zdwojoną siłą haha nadrabiamy zaległości ciążowe ;)

11 lata 5 miesiąc temu #702997 przez ewela86
moniaak dzięki :) wychodzi na to że czekają mnie jeszcze 2 dawki i dodatkowe 520 zł do wydania :ohmy: coś się nie dogadałam z tą położną. bo mówiła mi o 1 dawce na pneumokoki. A orientujesz się może czy dawki zawsze są 3 czy zmieniają się w zależności od tego kiedy podaje się szczepionkę?

11 lata 5 miesiąc temu #703026 przez moniaaak
ewela86 napisał:

moniaak dzięki :) wychodzi na to że czekają mnie jeszcze 2 dawki i dodatkowe 520 zł do wydania :ohmy: coś się nie dogadałam z tą położną. bo mówiła mi o 1 dawce na pneumokoki. A orientujesz się może czy dawki zawsze są 3 czy zmieniają się w zależności od tego kiedy podaje się szczepionkę?

Im póżniej podajesz szczepionkę tym mniej jest dawek. My musimy dać 4( ostatnią rok od trzeciej dawki), bo zaczynamy od drugiego miesiąca. Gdybyś zaczęła szczepić od 6 m-ca to byłyby trzy. Ale z tego co wiem to pneumokoki to minimum dwie dawki, pod warunkiem, że pierwszą dajesz jak dziecko skończy rok.

11 lata 5 miesiąc temu #703032 przez moniaaak
Dziś wytrwale ćwiczę z Kacperkiem podnoszenie główki.
Wzięłam jakąś grzechotkę i dźwięczałam nad główką poza zasięgiem jego wzroku. Średnio mu to idzie... zamiast podnieść główkę to przekręcił się na bok tak, żeby widzieć zabawkę i mnie.
A jaki był przy tym z siebie zadowolony:).
Za drugim podejściem w końcu udało mu się na kilka sekund wysoko unieść główkę, więc zaczynam być dobrej myśli. Teraz padł.

Któraś pytała o to czy śmieje się w głos z łóżeczka. Dziś jak zasypiał to mu się zdarzyło. On ogólnie dopiero zaczyna się świadomie śmiać. Ale w końcu to jeden z najmłodszych majówkowych dzieciaków.

11 lata 5 miesiąc temu #703040 przez KarinaM
Moniaaak mi doktor kazała przytrzymać pupę i nogi żeby młoda ich nie podnosiła. Kazała też żeby kręgosłup był w lini prostej, bo dziecko właśnie na brzuchu zaczyna się skręcać i wić. Ja dzisiaj położyłam tylko ze 4 razy bo młoda po wczorajszej szczepionce śpi.
Dla mnie to dobrze że śpi bo wynosiłam z mamą rzeczy z regału do garażu bo od jutra zaczynamy remont pokoju.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #703046 przez Alex_87
Dziewczyny jakie jest wasze zdanie na temat publicznego karmienia piersią? Bo dziś widziałam niezły widok na mieście, szła sobie laska po ulicy na ręku dziecko i karmiła go cycem :D
Ja generalnie nie mam nic przeciwko, niech sobie karmią gdzie chcą i jak chcą, ale to wyglądało śmiesznie :D

Laski bierzecie jakieś tabletki anty? Bo ja dziś dostałam od gina jakieś minipigułki. Jakoś nigdy nie byłam przekonana to tabletek, brałam przez krótki czas, a teraz pomyślałam, że lepiej żeby nam się nie trafiła narazie jakaś niespodzianka. Ale sama nie wiem...

11 lata 5 miesiąc temu #703056 przez moniaaak
ja też miałam nadzieję, że mały dziś pośpi, to sobie w domu posprzątam, a tu guzik. Od 9.00 ani mysli, teraz spał pół godziny i już widzę, że oczy otwarte.

Alex ja dzis właśnie idę do gina między innymi po pigułki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka