- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- marynarka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Moja ninuńka jak nie odbije i sie ją położy na plecach to po minucie zaczyna się wiercić i stękać. Ona musi odbić, no chyba, że wyciumkała tylko 10 ml na sen

Czytałyście może o NHN (Naturalna Higiena Niemowląt) bezpieluch.pl/ ? Zastanawiam się czy nie wprowadzić, bo moja niunia bardzo dobre sygnały daje. Czasami rozpinam jej pieluchę jak widzę, że idzie siku, mówię "psi, psi" i robi siusi na ręcznik papierowy albo do pieluszki. A potem się śmieje i gaworzy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Bo ja mam książke Jak uśpić dziecko jakiejś innej autorki, ale tam też jest podobny plan dnia, że dziecko śpi bawi się i je o ustalonych porach, dodatkowo chcę nauczyć ją żeby sama zasypiała w łóżeczku, a nie, że uśnie przy cycku a ją przenoszę po cichu do łóżka.
Oczywiście to usypianie wiążę się z płaczem, którego znieść nie mogę i wymiękam, a napewno nic jej nie jest, bo ma sucho jest najedzona, biorę ją na ręce i dziecko się uspokaja. Niestety nie chce sytuacji kiedy za każdym razem w nocy albo w dzień będę musiała ją usypiać.
Póki co jej aktywność tak wygląda, że może przez 10 min posiedzi w leżaczku, coś pogada, pouśmiecha się, a reszta to płacz, marudzenie.
Nooo a poza tym czeka mnie jeszcze jedno wyzwanie, a mianowicie zasypianie ze smokiem, w nocy nie ma problemu, nie potrzebuje smoka, ale w dzień...tylko jej wypadnie z buzi i płacze,rozumiem że na mieście itp smok się przydaje do uspokojenia, ale do spania to już wolałabym nie.
Kurde jak miała tydzień to jadła i zasypiała bez żadnych ceregieli, smoków bujania itp, a im starsze tym gorzej

- Gabi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nooo a poza tym czeka mnie jeszcze jedno wyzwanie, a mianowicie zasypianie ze smokiem, w nocy nie ma problemu, nie potrzebuje smoka, ale w dzień...tylko jej wypadnie z buzi i płacze,rozumiem że na mieście itp smok się przydaje do uspokojenia, ale do spania to już wolałabym nie.
Kurde jak miała tydzień to jadła i zasypiała bez żadnych ceregieli, smoków bujania itp, a im starsze tym gorzej
Moja Pola to tez mistrzyni smoczka,zasypiała z nim nawet w nocy, płakała jak wypadał, co 5 minut wstawałam aby jej tego smoka spowrótem do buzki włożyc, ale o dziwo oduczyła się sama, teraz smoczek tylko na chwilę, uspokaja sie i wypluwa i już nie płacze , że go nie ma...
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wiem, że trudno mi będzie wprowadzić jakiś plan w jej życie, bo jestem za mało konsekwentna, nie chce żeby chodziła jak w zegarku ale jednak wyeliminowanie pewnych nawyków by się przydało...Chyba poczekam do sierpnia jak mąż będzie miał urlop, on jest bardziej stanowczy.
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
nocka całkiem całkiem

jedynie o 4 jak młody sie obudził to pojadl z jednej piersi a do drugiej śmiał się i gaworzył

co do butelki to my mamy TT tą antykolkowa i jestem bardzo zadowolona

też bym chciała chociaż ograniczyć smoka w dzień bo tez co chwile wypada i trzeba co 5 minut wkladac przy zasypianiu

załatwiłam wkońcu dziś becikowe

- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

o właśnie becikowe, zupełnie zapomniałam, też się muszę za to zabrać
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Chrostek coraz więcej,i dziś zauważyłam że miał całe uszko w takiej dziwnej skorupce żółtej

Apropo kupek ,to MIki jest tylko na cycusiu i ma baardzo wodniste kupki,wczesniej byly papkowate jak jajecznica,ale od kilku dni sa jak woda

Kurcze mam nadzieje że wszystko z nim ok.Martwie sie

Głowa mi pęka,Miki budził sie dziś co pół godziny w nocy ,mimo zawiniecia w kokonik

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Kupki na moim mleku też były bardzo wodniste i było ich bardzo dużo bo Irina jadła prawie non stop. Miała przerwy pól godzinne. Aż dupcia była cała czerwona.
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Alex ja staram się zabawiać, kiedy widzę, że dana pozycja go nudzi i tak potrafimy nawet 40minut przegadać. Miłe są takie chwilę z maluchem, ale nic nie da się w tym czasie porobić...
No właśnie mi się też czasem tak udaje, dziś nawet poprasowałam przy niej, gadałam, trochę bujałam leżaczkiem i takie tam. Z dnia na dzień jest coraz lepiej, ale wiadomo to takie maleństwa więc są bardzo absorbujące

- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Bo u mnie wygląda to tak, jakbym właśnie dostała. A trochę mnie to martwi, bo jak karmię, to chyba nie powinnam mieć. Dzwoniłam do lekarza i jak to się będzie utrzymywać, to mam do niego iść w niedziele.
Powiedział, że mogły mi się skrzepy porobić i być może będę musiała się zgłosić na oddział...tylko nie to

- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-