- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
A i powiedziałam lekarce że Kuba ostatnią kupkę zrobił w piatek i to wymuszoną czopkiem to powiedziała że tak może być i do piątku jak nie zrobi to wtedy czopek a w między czasie niech pije rumianek.
Karolcia ja tak mocno uważałam przez pierwszy miesiąc a potem po koleji coś tam wprowadzałam tak jak piszą dziewczyny trzeba obserwować dziecko ja np od początku jadłam dużo nabiału a niektóre z nas nie mogły więc to kwestia dzieciaczka
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- gusiek_kom
- Wylogowany
- pierwsze słowa
co do francuskiego ja też się uczyłam i sporo interesowałam się wychowywaniem dziecka dwujęzycznego. podobno trzeba być konsekwentnym i podział musi być taki że jak już zaczniesz rozmawiać z dzieckiem w tym języku to musisz to robić non stop. i stąd też mój pomysł żeby mąż rozmawiał z małym po angielsku, ja po francusku a pozostali po polsku, jestem ciekawa co nam z tego wyjdzie
dobrym pomysłem jest też to żeby dzieci oglądały np. bajki tylko i wyłącznie w jakimś języku
my dziś byliśmy na szczepieniu. Maks dostał 6w1, rota i pneumo, bardzo płakał na szczęście Pan pediatra jest bardzo empatycznym człowiekiem i nie traktuje takich małych dzieci zbywczo.
Maksio waży równo 6000g lekarz powiedział że trzyma głowę jak 4 miesięczny maluch jestem z niego dumna
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
M-brava mam magistra z tłumaczeń specjalistycznych z angielskiego i niemieckiego. Bardzo lubiłam uczyć i tłumaczyć. Język bardzo mi się przydał w korporacji jak skończyłam dodatkowo ekonomię to niestety ze wzgledu na zarobki wybrałam ekonomię
ale czasem hobbystycznie coś potłumaczę jeszcze.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czas mi ucieka jak mgnienie oka bo krąże między domem rodziców a naszym mieszkaniem jak męża nie ma. troche to uciążliwe ale nie chce mi się samej siedzieć w bloku...
jeszcze teraz po chrzcinach mieliśmy gości i mąż miał tydzień urlopu więc już na nic nie było czasu. na chrzcinach było ok: Dianusia moja była bardo grzeczna i nie zapłakała ani razu tylko troszkę się skrzywiła jak ksiądz ją polewał (byłam taka dumna ) ale za to mieliśmy takiego małego urwisa który nadrabiał za wszystkie dzieci w kościele (synuś chrzestnej) - nawet księdza zagłuszał
dzisiaj nyliśmy u okulisty i na pobraniu krwi. MASAJRAAA jaki,s tydzień temu dzwoniłam żeby się zarejestrować to powiedziała mi że wystarczy przyjechać pół godziny wcześniej i się zarejestrować bo dzieci malutkie wchodzą w pierwszej kolejności. no i tak właśnie zrobiłam. podchodzę z małą pod drzwi i okazuje się że 10-osobowa kolejka do rejestracji przede mną! i oczywiście nikt sie nie wyrywał żeby mnie przepuścić... więc weszłam sobie po prostu i zapytałam czy jest sens żebym czekała. lekarki jeszcze nie było a pielęgniara powiedziała że już nie ma miejsc i że zaprasza jutroi i to najlepiej 2 godziny przed bo tak ludzie przychodzą żeby się dostać no ręce mi opadły, toż myslałam że wystrzele w powietrze z nerwów. wyszłam z tego gabinetu na pobranie krwi, a byłam z mamą która powiedziala że to jakaś paranoja i że poczeka na lekarkę i pójdzie tam. Powiedziała że jak to możliwe żeby z takim małym dzieckiem nie można było się dostać i trzeba czekać tyle czasu i wogóle. lekarka powiedziała że nie ma żadnego problemu i że przyjmnie. moja mama powiedziała jej że pielęgniarka powiedziała że nie ma miejsc, myślałam że później mnie zabije wzrokiem jak weszłąm
no to się wygadałam
malutka już taka fajniusia jest że bym ją zjadła, a za uśmiech oddała bym wszystko:) ale pewnie wasze niunie takie samiutkie dla was!!!
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ewela fajnie, że znalazłaś chwilkę cieszę się, że chrzciny się udały a dlaczego pobieranie krwi coś się działo czy profilaktycznie ?
Olga te dresiki w Lidlu mnie kuszą ale ja do Lidla nigdy nie mam po drodze :/
Tweety a jak wogóle się czujesz? masz jakieś objawy?
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moje dziecko siada !!! Tak tak dobrze czytacie ! oczywiście nie z pozycji leżącej ale jak jest w pozycji półleżącej. Tak jej się spodobało że nie chce leżeć i jeden wielki płacz i co ja mam robić ? Spacery to koszmar ! Nie wiem czy to jej humor taki dzisiejszy czy co ehh W ogóle wybieram się do lekarza bo Iga ma całą skórkę chropowatą i nie wiem czy to nie skaza :/
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tweety normalnie doznałam szoku... ale szczerze gratuluję!!! Super nie mogę uwerzyć że zaczynasz wszystko od początku
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Tweety normalnie ja powiedziałam mojej katolickiej konserwatywnej rodzinie że jestem w ciąży przed ślubem i wszscy do tego przywykli. Ucieszą się. Ale doskonale Cię rozumiem że jest Ci dziwnie będzie lepiej to są dopiero począti więc ten szok jest normalny
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Pamiętam że z Igorem sama poszłam bo długo zezowal i też miał to badanie dna oka. Dostaliśmy pozniej na kontrol i na tydzień przed miałam wpuszczać krople ale okazało się że ma na nie straszne uczulenie. Całą buzię miał czerwoną po wpuszczeniu jednej dawki. Odstawilam odrazu i poszłam do okulisty i te krople które dzisiaj Wam wpuścili wpuszczala co 15 minut chyba ze trzy razy. To była dopiero masakra.