BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #728472 przez munnecabrava
Domiś dobry pomysł :) bo szarości rozjaśnią z panelami pokój hmm :):)

Ja myślę, że przy każdym okresie będę miała stresa teraz :)

Sevilla gratulacje :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #728488 przez ewela86
sevilla gratulacje!!!

to trochę się zdziwiłam z tym okulistą, myślałam że to jest raczej obowiązkowe... jeden kraj a wszędzie co innego.

munnecabrava dzięki za cynk, jak bedę mogła to chętnie się wybiorę :)

11 lata 4 miesiąc temu #728493 przez ewela86
oj mi też strasznie wypadają włosy wcześniej tez leciały a teraz to normalnie garściami! co chwila wyciągam małej moje kłaczki :(
kupiłam szampon w aptece DERMENA - podobno skuteczny. Użyłam już parę razy, narazie w wypadaniu nie ma rezultatów bo za wcześnie ale są miłe w dotyku jak na szampon leczniczy. jeszcze muszę dokupić odżywkę i żel.

moja niunia też straszna siłaczka się zrobiła...

dziewczyny mam dylemat: kupujecie nosidełka? bo ja się zastanawiam. mała bardzo lubi jak ją się nosi w pozycji pionowej ale już się trochę ciężkawa robi, ale jak już bym miala kupować to jakieś porządne (myślałam o TULA) tylko nie wiem czy jest sens bo ono trochę kosztuje a nie wiem ile w nim mała wysiedzi.

11 lata 4 miesiąc temu #728498 przez Alex_87
Witajcie w ten okropnie szary i deszczowy dzień :angry:

Moja Zuzka dała mi dziś trochę popalić w nocy, już nie wiem kiedy musiałam wstawać do niej w nocy, a dziś pobudka o 2, 5 i później 6.30. Moja córka mnie rozpieściła przesypiając już od dawna całą noc, dlatego obudzenie w środku nocy było dla mnie szokiem :D trochę marudna jest dziś :/

M-brava o taak beże i szarości :D tak mi się podobają ostatnio takie połączenia na ścianach, ale przecież gdyby mój mąż usłyszał że chciałabym przemalować ściany to popukał by się w głowę bo jesteśmy 1,5 roku po remoncie :D ale do takich kolorów to pasują wszystkie dodatki więc będziesz mogła sobie dowolnie zmieniać małym kosztem wystrój :)

Karina moja też ląduje czasem pod przewijakiem ;) a ostatnio jak leży na brzuchu to tak się kręci, że obkręca się o 180 stopni, kładę ją przodem do okna a ona za chwilę jest przodem do telewizora :D

Sevilla gratulacje :D ale jeszcze większe gratulacje będą jak już będziesz po wszystkim :) to masz jeszcze równy miesiąc żeby się pożegnać ze swoim nazwiskiem :)

11 lata 4 miesiąc temu #728500 przez KarinaM
Ewela ja też dzisiaj zastanawiałam się nad tym. Nawet sprawdzałam na tablica.pl i ma dziewczyna u mnie w mieście niedrogie i użyte kilka razy ale moja mama powiedziała żebym nie brała. Ja mam tą przepukline w kregoslupie i nie wskazane jest długie dzwiganie. Ale i tak dźwigam bo Irina też lubi być w pionowej pozycji i wszystko ogląda.
Co do włosów to raczej nie pomogą szampony. Włosy wypadną ale później odrosną. Z Igorem to aż zakola mi się porobily. A potem jak odrastaly to takie malutkie i śmieszne.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #728518 przez tysiiiak
Sevilla gratulacje przedwstępne :)

Alex Kubula też wstał w nocy o 2 i o 5 ale potem pospał do 8.30 więc żyje jakoś :P

Karina Kubula też się nie przekręca w żadną stronę chodź na brzuszku coś tam ćwiczy powoli. Nie podnosi się do siadania ani niczego takiego :P wszystko w swoim czasie :)

Muszę zobaczyć to Mamo to Ja o co chodzi :)

11 lata 4 miesiąc temu #728523 przez demoniqe
Sevilla super!

Karina mój Kuba też na brzuchu przeważnie jeszcze marudzi a co dopiero mówić o przewracaniu się :)

Dziś tez mamy szczepienie o 14. Czekam na męża i pojedziemy. To podobno ma boleć dość mocno.

Dziś Kuba poszedł spać o 19:30 i spał do 5!!! Zalałam mlekiem całą piżamkę :) i jeszcze odciągnęłam 150 ml zanim mu dałam pierś. Rano o 7:30 też musiałam ściągać jeszcze. Jakiś nawał mnie nawiedził :) super to zamrożę sobie na powrót do pracki.

11 lata 4 miesiąc temu #728543 przez tysiiiak
Demoniqe a jakie bierzesz szczepionki? My mieliśmy wczoraj 5w1 i Kubulka mocno nie bolało i zaraz po wyjęciu igły przestał płakać :) ale za to miejsce po wkłuciu ma teraz czerwone i opuchnięte :( robię okłady mam nadzieję tylko, że nie boli go to miejsce :(

11 lata 4 miesiąc temu #728548 przez Gabi31
Sevilla- gratulacje :)

Dziewczyny oczywiscie ze wszystko w swoim czasie, Pola co prawda przekreca sie na boki, ale z brzucha na plecy sie nie przekręca,w ogole nie lubi lezec na brzuchu, po łóżeczku tez nie wedruje...pisałam wczesniej, ze miała problemy jeszcze całkiem niedawno z utzymaniem głowki do siadu, a teraz do siadania sie rwie... mam nadzieje, ze sie uspokoi bo jak dla mnie to za wczesnie...

Pogoda u nas prawie jesienna:) ale się nie martwie bo w dalszym ciągu czekam na detke do wózka.

Ewela- ja mam chuste, ale Pola dopiero od niedawna polubiła w niej chodzić, wczesniej był płacz. Teraz z zaciekawieniem z niej oglada wszystko wokół. To chyba od dziecka zależy czy będzie chiało chodzic w nosidełku czy nie. Mój brat ma chuste i nosidełko i wolą chuste, bo mała im się szybko w nosidełku męczy, w chuście uwielbia chodzić od poczatku, nie płakała tak jak Pola.

11 lata 4 miesiąc temu #728553 przez Gabi31
Moja nawet nie drgneła na szczepionce 5w1, az byłam w szoku:) Dzielna dziewczynka:) Za to wczesniej jak była dodatkowo zółtaczka to strasznie płakała. Po pierwszej szczepionce spała cały dzień, teraz po drugiej zachowywała się normalnie cały dzień, a ja liczyłam ze pospi i zdaze ogarnac wiecej w domu.

Mbrava- ja polecam jasne panele, bo ja się w jednym pokoju wkopałam w ciemne i od razu wszystko na nich widac. Wiem , że przy małym raczkującym bądź chodzącym dziecku i tak sie jedzie mopem co chwile, ale u mnie to już zaraz po umyciu widac kazdy pruch.

U mnie włosy ok, jak na razie nic nie wypada, polepszyły sie po ciąży...:)Az jestem w szoku bo w ciazy miałam jakis koszmar z włosami...

11 lata 4 miesiąc temu #728588 przez munnecabrava
Co do włosów to tak są wszędzie ... masakra....przez ciąże nie wygadały więc teraz muszą wylecieć te które były na przetrzymaniu a cieszylam sie że mi tak pogęściały.

Ja mam patent na włosy jest męczący niewdzięczny ale włosy wyglądają po nim ślicznie.

Szampon z seri eva z lnnem albo barwa naturalna (kosztują po 3 zł :))
jedwab i to wsio aaa i nie suszymy włosów farbować powinno się henną no ale ten pkt pominęłam :)kuracja trwa ok roku a najlepiej jak całe życie :) ale włosy się poprawiają są gęściejsze można dodatkowo łykać skrzyp ale radzę prawdziwy z dużą zawartością a nie te reklamowane.

Juz az to robiłam i miałam moje loki później zgrzeszylam i przestałam to stosować i znów mam biede na glowie loki są postrzępione itp więc póki nie wychodze tak często do ludzi mogę sobie na to pozwolić :) Po 2 miesiącach widzę poprawę :)są błyszczące i miękkie i gładkie i zaczynają się kręcić ładnie tylko to wypadanie muszę skrzyp kupić

11 lata 4 miesiąc temu #728590 przez munnecabrava
Panele dąb toskański
ściany ze śnieżki senne marzenie :D

dobra kolejne pytanie kuchnia meble wenge + pomarańcz w połysku sprzęty białe :) Jakie ściany ??

11 lata 4 miesiąc temu #728610 przez Ane88
Witajcie Dziewczynki:)))

Bożeee tak dawno mnie tutaj nie było, że aż wstyd :P pewnie niektóre mnie już zapomniały...
u mnie tyle się dzieje, że czasami mam dosyć..
często jeżdze do mamy na wieś, bo siedzenie w domu samej mnie bardzo dołuje..

wczoraj też byliśmy na szczepieniu i nie uwierzycie, ale Kubuś waży 7880gram... Wielki chłop jak nie wiem!!!
Klocek z niego taki, że mnie plecy bolą, a on teraz tak bardzo chce na rączki...

przez ostatnie dwa tygodnie też mam problem w nocy tak jak chyba Alex z tego co przeczytalam...;/ Kubuś od prawie dwuch miesięcy przesypiał mi calutkie noce od 20 do 6 rano... a teraz masakra jakaś... budzi się o 24, o 2 ...ciągle sie budzi i suma sumarum ok. godziny 4 rano już chce jeść!!! :( kurcze też mnie rozpieścił chyba za bardzo na początku teraz mi się w nocy płakać chce...;//

Rozwija się niesamowicie... gada strasznie, podnosi już głowe i próbuje się sam dźwigać... gryzie gryzaki bo ma już na dole białe dziąsła, ogląda sobie rączki i próbuje łapać za nóżki:)

śledzę zdjęcia Dzieciaczków Waszych na facebooku, ale pewnie nie każdą mam w znajomych.

Czy któreś z Waszych dzieciaczków ma podobną wage do mojego klocka?? bo kurde On chyba jakiś wyrośniety jest...;p

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 4 miesiąc temu #728620 przez gusiek_kom
Mój Maksio spędza w takiej pozycji większość czasu w ciągu dnia.
na zdjęciu widać tą książeczkę z czarno-białymi obrazkami :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #728643 przez Sevilla
U nas przygotowania teraz ruszą pełną parą, bo w tym samym dniu chcemy zrobić chrzciny :) Troszkę zazdroszczę tych nocy bez jakiejkolwiek przerwy, choć nie mam prawa narzekać, bo śpi od 20 do 8, tylko, że budzi się na jedzenie :) Widocznie potrzebuje tyle :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka