- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I wez tu tłumacz każdemu że to śliczny S Y N U Ś !!!!! A teraz znowu wysłuchuje -JAKI ON DROBNIUTKI,MALUTKI i takie tam -dając mi nie jednokrotnie do zrozumienia że głodzę go czy jak???? W dupie miec tych ludzi-niech spojrzą na swoje dzieci i na siebie
Dziś drugi wieczór Mikuś zasnął sam w łóżeczku -nie cieszę sie na zapas bo zapeszę ...
Widziałam że jest najedzony ,i chce mu sie spac ale jakos nie mógł zasnąc więc go BUCH do łóżeczka-buzki dałam włączyłam ,,przymuloną,,muzę -zajrzałam po 15 min.i śpi jak suseł Jutro szczepienie ,aż sie boje co bedzie po....bo po ostatnim szczepieniu był marudny
Achhh laski -mam was pytac i zawsze zapomne-czy wasze dzieci maja jeszcze ,,ODRUCH MORO,,??? Bo MIkuś bardzo czesto -tzn.jak zasypia i nie jest opatulony to aż sie przebudza Muszę go zawijac żeby zasnął
moniaak pytałaś o trzymanie głowki MIkusia Ogólnie lubi tą pozycję i lubi trzymac głowkę ,nawet w kąpieli kłade go na brzuszku (oczywiscie zabezpieczam głowke żeby jej nie zanużył )i ma frajde że hoho Na wanience mamy naklejki i gada do niech że nie moge sie napatrzec-a dodatkowo dzieki cieplej wodzie i masowaniu brzuszka puszcza takie pierdzioszki że woda bulgocze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To takie cudowne chwile-takie przeżyte sam na sam ,kiedy malenstwo patrzy nam oczy...achhhh... Rozczuliłam sie Ide MIkusia przytulic i wsunąc sie pod kołderkę mojego Miłosia Achhh jak ja kocham tych moich dwóch/trzech chłopaków
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Alex my normalnie chodzimy prywatnie, ale na szczepienie z nfztu bo w tej prywatnej szczepionki kosztują za pakiet 1200 a w państwowce 120zł x 3. I jak już jestem to czasem zapytam o coś w końcu opłacam składki zdrowotne niech się postara... Ale jej muszę zrobić opinię w internecie ...
Olka spróbuj jak bedzie spała podejsć do łóżeczka i zawołać ją po imieniu kilka razy, bo mże jest ignorantka i jej nie obchodzi że coś spada jak ona ma swój inny punkt widokowy. Magda reaguje na imię od kilku dni jak nie śpi a wcześniej wybudzała się jak do niej mówiłam
Ja też ciągle słyszę jaki śliczny chłopczyk...
Dziewczyny debirat jest na ulewanie tak ? Daje to coś ? Bez recepty ? Bo pyza jak chluśnie to łooo mam wraenie że połowy pokarmu się pozbywa
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- Olka!
- Wylogowany
- budujemy zdania
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
hej dziewczyny mam kilka pytań jak idzie Waszym dzieciom reagowanie na głos, bo wydaje mi się, że Weronisia coś kiepsko widać, że słyszy bo jak coś głośniej spadnie czy uderzy to się boi ale jak z boku do niej mówię to się nie odwraca, nie wiem czy mam się martwić czy nie
Któraś z Was pisała kiedyś, że zaczyna stosować Debridat na ulewanie - jest jakaś poprawa? my stosujemy od 19 dni było kilka lepszych dni a dziś znowu jazda straszna już mnie to po woli wykańcza
co do karmienia to ja chyba zacznę jej wprowadzać pokarm już po 4 miesiącu choć karmię piersią nie wiem czy to dobry pomysł, jak myślicie?
Olka a miała Weronika w szpitalu badanie przesiewowe słu chu? Kazde dzieco powinno miec.
Sevilla u mnie ostatnio tez kiepsciutko z pokarmem.przemeczenie, stres robią swoje niestety.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Co do pokarmu to najważniejsze że Maksiu jest szczęśliwy i najedzony tylko Ty się tak nie stresuj w tej pracy bo dziecko też to czuje!
Ostatnio usłyszałam oooo jaka ładna dziewczynka no cóż śliczniutki ten mój synek i słysze też że jest duży chodź moim zdaniem jest w sam raz ale spoko mogą se tam ludzie gadać co chcą.
M-brava My też przekraczamy U nas jest tak, że żeby dostać to 1000 zł trzeba się łapać na rodzinne i biorą pod uwagę również obecne dochody nie tylko z 2011 więc ja bym musiała iść na wychowawczy żeby to dostać :/
joasia u nas odruch moro już powoli zanika i nie wybudza Kubunia ale tak do 2 miesiąca to była masakra więc i u was pewnie niedługo zaniknie
My dziś na 14 na szczepienie a tu ciąąąąągle pada
- kinia90
- Wylogowany
- gaworzenie
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do odruchu moro to Irinie już też powoli zanika ale jeszcze ma. Podobno może on być nawet do 4 miesiąca.
Dziewczyny jakie herbatki oprócz rumiankowej mogę podawać? Irina nie chce pić zwykłej wody a przecież rumianku nie można dawać codziennie. Ja robię zwykły rumianek a nie ten z Hippa. Widziałam jeszcze herbatki Humanna ale u mnie w mieście chyba ich nie ma w sklepie.
Jutro na szczepienie więc zapytam pani doktor co mogę jeszcze podać.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Debridat my stosowaliśmy, było troszkę lepiej, ale jak już pisałam, Kacperek miał mniejszy apetyt i mniej przybierał na wadze, więc odstawiłam.
Teraz daje BIoGaię, trochę po niej ulewał na początku, ale teraz już jest spokój.
Olka! taki maluszek jeszcze niekoniecznie reaguje na swoje imię. Kacperek też nie zawsze odwraca głowę jak do niego mówię- czasami ściana jest ciekawsza
U nas też się zdarza mylenie Kacperka z dziewczynką. Cóż- widocznie śliczny z niego chłopczyk
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
Są malinowe, jabłkowe, lipę też można ale z lipą ostrożnie bo ma działanie napotne więc raczej podczas gorączki można podać czy przy przeziębieniu. Tylko trzeba pilnować żeby te owocowe nie miały aromatu i byly na bazie czarnej biała herbata i roibops też jest dobry
Melisa jest spoko ja daję casem melisę z pomarańczą i mała lubi chociaż nic nie przebije niestety herbatek z hippa jak okazałam skruchę przed lekarką to powiedziała że można dziecku to dawać bez stresu i mam się nie przejmować.
Można też powoli wprowadzać soczki a dzieci je uwielbiają ja dzisiaj mojej dałam taki z bobofruta kwaśny jak niewiem a ona taka happy była.