BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #726800 przez joasia10015
tysiaak rozbawiłaś mnie tą wielkością karabinu :lol:
Każda z nas przechodzi takie wojny z małżami - nic na to nie zaradzimy ...ewentualnie ,,wymieńmy na lepszy model ,, ;) ;) ;) ;) ;)

Domiś faktycznie foty słodkie a ty lasunia że ho,hoooo... :blush:

m-brava dzięki za uznanie -faktycznie mam trochę na głowie ,nie wiem jak to bedzie jak Miłcio zacznie przedszkole ,ale tak jak piszesz-DOBRA ORGANIZACJA to połowa sukcesu...a gorsze dni ma każda z nas wiec też troszkę wkurzają mnie ,,wiecznie umęczone matki...,,nooo chyba że mają z piątkę dzieci no to już SZACUN :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #726803 przez KarinaM
Dziękuje.

Domiś Ty to jesteś niezła laska. Figurka super i to tak szybko po ciąży.

M-brava ja też byłam dzisiaj w kościele i młoda najpierw pogadala a poźniej usnęła. Ale za to z Igorem nie mogłam chodzić bo dostawał histerii w kościele. Nie wiem czy to ludzie go przytlaczali czy przestrzeń w kościele.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #726814 przez demoniqe
a my po weekendzie na wsi :) Kuba jakiś był nie w sosie, krócej spał niż zwykle a w sobotę tak się zmęczył że zasnął o 18 i spał do 3 i do 6:30.

Ale jakiś marudek jest, może skok ma znowu rozwojowy.

Zaczynam małemu kompletować ciuchy na jesień powolutku.

Była dziś u mnie siostra cioteczna z małym synkiem, tzn synek ma 11 miesięcy a stanął na nogi jak miał 8!!!! Teraz biega, skacze, wdrapuje się na kanapy, mówi podstawowe słowa - mama, tata, daj itp :) byłam w szoku!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #726961 przez Alex_87
U nas też już po chrzcinach :)
Rano miałam takiego stresa, ale na szczęście Zuzka ani nie zalała sobie sukienki, w kościele też przez pół mszy spała, później trochę marudziła, ale przy samym polewaniu wodą była grzeczna, a nawet ziewała sobie :D Jestem z niej dumna, że cały dzień tylko trochę marudziła i wszystko dzielnie zniosła.
A dzisiaj u nas w kościele było aż 7 chrztów i te młodsze dzieciaczki były cichsze niż te co miały ponad pół roku, tamte to dopiero ryczały, więc chyba lepiej ochrzcić wcześniej dziecko, bo młodsze prześpi całą msze :D

11 lata 4 miesiąc temu #727013 przez munnecabrava
Joasia piątką dzieci też można sobie poradzić no chyba że kobitka miała dzieko rok po roku albo dwa razy pod rząd bliźnięta i jedno w ciągu 3 lat :P A tak to majac dzieciory co 2-3 lata te starsze mogą się zajmować młodszymi ;P przynajmniej głupot w głowie mieć nie będą :P

Demonique ja gdzieś kiedyś czytałam, że to nie dobrze jak dziecko szybko się rozwija i w iluśtam proentach (a była to duża liczba) jest to oznaką choroby. Nie wiem na ile to było rzetelne źródło :) ale jakos tak mi się do głowy wbiło.

Ja wczoraj padłam pyza też ona ma tak śmiesznie że po kąpieli pada wkładam do łóżeczka 5 minut i śpi, no chyba że zbiliża sie godzina jedzenia to też flacha i nynu i zmieniła se ostatnio godzine iii chodzi spać o 18. Śpi do 3 i 6.

11 lata 4 miesiąc temu #727020 przez KarinaM
Ja wczoraj to mojej nawet nie wykapalam bo jak usnęła okolo 16:30 to spała do rana do 7:00. Nawet jadła na spiocha o 18:30 a potem o 1:00 i 4:30. Chyba odsypiala podróż i wczorajszy dzień bo spała tylko dwa razy po 20 minut. I kupy nadrobila wczoraj bo zrobiła aż 3 a nad morzem to w ciągu tygodnia zrobiła trzy.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #727036 przez tweety
a ja zrobilam test. i wyglada na to ze dolacze do kwietniowek 2014. maz zadowolony a ja podlamana jak sobie dam rade... trzeba bylo uwazac, teraz pozostaje zaakceptowac sytuacje

11 lata 4 miesiąc temu #727043 przez KarinaM
Tweety to gratulacje. A Ty rodziłaś naturalnie czy miałaś cesarkę? Nie załamuj się. Czy ja dobrze pamiętam że miałaś problemy z zajściem lub utrzymaniem ciąży? Czyli zostało Ci wynagrodzone.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #727058 przez alexa_
Cześć dziewczyny
długi weekend spędziłam z mężem wiec nie bardzo miałam czas na pisanie.

Moja królewna przy tatusiu zachowuje sie jak aniołek. Za to mamusi daje popalić.

tweety Gratulacje.
mój strach przed zrobieniem testu i jego wynikiem coraz wiekszy..

11 lata 4 miesiąc temu #727060 przez moniaaak
tweety gratuluję :). Dacie radę- teraz na pewno mąż się zreflektuje i będzie Ci bardziej pomagał.
Rozumiem obawy, ale pomyśl o tym w ten sposób,że odchowasz sobie dwoje dzieci praktycznie za jednym zamachem. Będzie dobrze :)

11 lata 4 miesiąc temu #727062 przez Olga60
Tweety gratulacje!!! Ale numer :laugh: a ja się zastanawiałam czy któraś z was zaciażyła jak tak pytałaście o drugą @. Mi się druga właśnie kończy i dostałam ją trzy dni później.

Czy Wasze dzieci mają jeszcze czasami zaciśnięte piąstki, bo moja tylko jak ja trzymam w pół pionie tyłem do mnie i tak je trzyma przy sobie :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #727066 przez KarinaM
Olga moja też zaciska piastki i to prawie cały czas. A jak Ją trzymam na rękach to już na bank zacisnie.
Dzisiaj pokazałam Jej siebie w lusterku. Ale patrzyła i uśmiechała się do siebie a potem zdziwienie było.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #727075 przez moniaaak
Kacperek też ma często zaciśnięte piąstki,ale ostatnio próbuję z nim ćwiczyć łapanie grzechotek.
Za to przy kładzeniu na brzuch nadal jest wojna :) .
Nie wiem czy pisałam,ale my ustaliliśmy chrzest na 21 września na sobotę, żeby było na luzie.

Odnośnie kąpania to my używamy wanienki anatomicznej.Mały uwielbia się w niej kąpać. Mnie też jest wygodnie, bo sadzam go i tylko troszkę podtrzymuję. U rodziców mamy zwykłą, to tamta go trochę przeraża:).

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727079 przez Alex_87
Tweety gratulacje !! Wiadomo, że dla Ciebie póki co to straszny szok, ale w końcu zaczniesz się cieszyć, a powiem Ci, że ja trochę Ci zazdroszczę bo ja to bym chciała mieć jedno po drugim, ale trochę się boję czy damy radę finansowo. Więc tak świadomie narazie to odkładamy ale gdyby była wpadka to czemu nie :D

Zuza też ma czasem zaciśnięte piąstki :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #727085 przez tysiiiak
Tweety gratulacje :* świetnie sobie poradzisz, widocznie tak miało być :*

Alex Zuzka cudna :kiss: hehe fajnie zdjęcie zrobione :D taka "dorosła" jest :) zazdroszcze Wam że już po chrzcinach :)

Kubula też zaciska piąstki jeszcze często :) a ostatnio nauczył się cmokać jakby buziaczki rozdawał :D :lol:

Ja kąpię w zwykłej wanience ale na misiu-gąbce :) przynajmniej moje plecy tak nie cierpią a i Kubusowi się podoba :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka