- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Od przedwczoraj rana nie zrobił mi kupki więc pierwsze co to brzuszek. Dałam mu czopka glicerynowego, pomasowałam brzuszek ale to chyba nie to bo bączki cały czas ładne puszczał.
Druga sprawa to to, że musiał być głodny bo jadł 3 godziny wcześniej a tu jeszcze po kąpieli więc pewniak. Kubula jednak gardził i jedną i drugą piersią tym razem Uspakajał się jedynie na chwilkę leżąc na plecach Na szczęście miałam końcówkę mm w domu i M. mu zrobił troszkę wypił i po tym załapał dopiero cycka, zjadł i natychmiast zasnął...
Może to przez to że zjadłam dziś trochę cebuli w obiedzie Kurde niewiem
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Na szczęście zdarza sie to może z raz na miesiąc -chyba kiedy jest jakieś przesilenie i musi coś wybuchnąc żałuje każdej tej sytuacji,i gdybym potrafiła sie opanowac....
Ale żeby nie było-Miłosz zawsze po takiej akcji mnie przeprasza...i ja jego też
Achhhh bycie mamusią nie jest łatwe...tymbardziej w pojedynke ( najczęsciej )
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
podziwiam mamy które maja po 3,4 dzieci.ja z moja dwójką czasami nie daje rady.
Moj starszy cwaniaczek tez potrafi dac w kość.klapsy zdarzają sie ale bardzo zadko, ostatnio moze jakies poł roku temu, ale to juz musiał sobie nagrabic bardzo...aaa. juz wiem za co.umyłam okna w sypialni a on wiedział o tym , wiec z kolega błotem obrzucali mi je.i to tak perfidnie sie jeszcze smiali.
jak Go o cos prosze a on te swoje"aleee maaamoooo"to mi sie cisnienie podnosi ale i tak go kocham nad zycie.własnie spi u babci i teskni mi sie za nim.
Tysiiak u mnie tez problemy z kupką.Lena nie robiła od niedzieli czyli juz 3 dni.a w niedziele tez musiałam dac jej czopka zeby zrobiła.czekam do jutra i zobacze, myslałamzeby spróbowac dac Jej troszke soczku jabłkowego ale sama nieiwem.
Darika , Olga a czemu juz rozszerzacie diete,doktorka Wam kazała czy same chcecie?
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Klaudia dzis motała sie z zasnieciem wiec ja pogasilam wszystko tv, swiatlo i na paluszkach chodzilam i wielkie G... w koncu mowie sobie "nie bede siedziala w ciemnicy i zapalilam swiatlo i tv i dziecko odrazu zasneło "
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Moim rodzicom nie raz zdarzyło sie na mnie krzyknąć klapsa mi dać czy mnie w nerwach szarpnąć i nie uważam żebym była nieszczęśliwym dzieckiem, a wręcz przeciwnie jak mi się należało to oki.
Klaps to nie maltretowanie dzieci. Nie rozumiem czemu te pojęcia zdaniem niektórych się równoważą.
A tak pół żartem to moj brat jest ode mnie młodszy 5 lat no i praktycznie ja go wychowałam bo rodzice pracowali.
Co prawda go nie biłam ale moją nalepszą metodą wychowawczą Było przywiązywanie go do stołu jak rozrzucał zabawki Bidok musiał sie ciągle bawić w szkołę ale za to w wieku 3 - 4 lat już czytał i pisał koślawo bo koślawo o ale I oczywiście dzięki mnie poszedł do dwujęzycznej szkoły, teraz na polibude na jakiś wyszukany kierunek
Na pyzę też miałam pomysł ... chciałam do niej od małego po francusku mówić ... żeby była dwujęzyczna... no ale chyba mi nie wyjdzie bo... po tych 4 miesiącach bez języka sama zaczynam zapominać i jestem załamana ostatnio jak rozmawiałam z francuzem to myślałam że sie ze wstyd spalę.
Ale mam nadzieję że będziemy tak za dwa lata lepiej ustawieni finansowo to jej znajdę korepetytorkę a wiem ze to się wam może wydawać głupie itp i ja chce dziecku zapewnić 100 procentowe dzieciństwo ale też chce jej trochę poorganizować czas
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gabi31 Już się nie przejmuję rzeczywiście lekarka przesadza widzę , że z dnia na dzień coraz lepiej idzie małemu ;]
alexa_ Piękny maluszek Ja karmię MM i juz drugi okres ale też teścik już poszedł w
ruch
a okres dostalas spozniony? bo ja czekam na drugi okres i wedlug mojego kalendarza sprzed ciazy to juz ze 3 dni sie spoznia. jak cos jutro kupuje test ale tez mam stresa....
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Tweety więc może sie jeszcze nie stresuj, bo kierowanie się kalendarzem sprzed ciąży to chyba nie najlepszy pomysł
M-brava w dzisiejszych czasach tak się porobiło, że nie można podnieść głosu na dziecko albo dać klapsa. To wszystko przez te różne akcje z drastycznym traktowaniem dzieci. Mi też mama dała nie raz klapsa, i dużo krzyczała, ale wcale nie czuję się jakaś skrzywdzona. Poza tym miała trójkę małych dzieci więc siłą rzeczy czasem była wkurzona, no bo weź wytrzymaj z bandą małych rozwrzeszczanych dzieci
A wychowanie bezstresowe to wielka pomyłka, później powstają takie programy typu Surowi Rodzice, jak się to ogląda to aż się włosy jeżą na głowie.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mi sie wydaje ze z tym wychowaniem trzeba wyposrodkowac.kazda matka wychowyje jak chce.zasady zasadami ale trzeba sie dzieckiem zając.organizowac jakos czas.wiele dzieci potrzebuje duzo uwagi i chca zeby sie z nimi bawic, malowac itp.znam matki kktóre wolą posiedziec przed tv, na plac zabaw ida po to zeby pogadac z koleżanką i mowią jakie tomoje dziecko jest marudne.ciãgle a te dzieci krzycza bo one są niegrzeczne.dziecko przez swoje zachowanie ch e zwrócić swoją uwagę.takze nie wolno dac sie zwariowac.trzeba karac dziecko ale zawsze a faktycznie złe uczynki.troche pomotałam bo pizze z telefonu.
Lena spi pod drzewkiem, synus u babci, obiad zrobiony a ja mam wolne.....chwilo trwaj....
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ja nigdy nie dostałam klapsa ale nie raz mnie rodzice straszyli że dostanę Miałam okres buntu jako nastolatka i dałam trochę mamie popalić ale zawsze miałyśmy dobry kontakt, dużo ze mną rozmawiała i wyszłam na ludzi
Kubula po czopku zrobił w nocy kupę ale prawdziwą petardę zwalił rano miała dziwną konsystencję plasteliny
Sisina ślicznie wyglądacie :*
aaaa i miłego długiego weekendu pewnie dlatego taka cisza
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Ale chyba mamy kolejny skok rozwojowy bo taka zmierzła że szok.
Kurcze dziewczyny czuję się winna i zła żona moje libido jest ostatnio na poziomie 0 masakra jakaś.... myslicie że to może być coś z hormonami ?