BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #726593 przez KarinaM
A oto ja z dziećmi nad morzem

Igorek

Irina

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #726597 przez KarinaM

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #726600 przez KarinaM
I jeszcze ostatnie zdjęcie. Już Was nie będę męczyła.

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #726602 przez KarinaM
No i uśmiech Iriny.

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #726608 przez KarolciaZumba
hey mamuśki to znów ja i seria moich pytań :P

tym razem odnośnie mojego dzidziusia w brzuchu :)

Maja jest dość ruchliwa ale mogę te ruchy podzielić na 3 różne rodzaje:
1. W górze brzucha są bardzo mocne- więc to pewnie dobrze,
2. Od paru ładnych dni w dole brzucha odczuwam jej ruchy ale takie słabe, jakby bąbelki czy to normalne?Te mnie trochę martwią....
3. No i 3 rodzaj( przepraszam za porównanie ale tylko takie przychodzi mi do głowy) czuję jak by któraś część mojego dziecka w brzuchu miała padaczkę, takie bardzo szybkie ruchy trwające kilka sekund. I to również mnie martwi..

Czy któraś z Was też tak miała?
Czy ja już po prostu panikuje?

11 lata 4 miesiąc temu #726675 przez moniaaak
Dzień dobry:)
czytam Was codziennie, ale już ciężko z czasem, żeby odpisać. Ale wczoraj i dziś mam męża w domu to mnie trochę wyręcza.

Odnośnie usypiania w łóżeczku: Zaczęłam Kacperka uczyć już dawno, teraz w większości nam się udaje. Ale ja też nie zawsze jestem konsekwentna.
Uczę go spanie z pieluchą i przytulanką. I faktycznie czasami jest tak, że tylko poczuje przy buzi jedno czy drugie i oczka robią się maślane i szybciej zasypia. Oczywiście obowiązkowo smoczek musi być. Często włączam mu też karuzele na te zamulające melodie :)
Na początku to siedziałam koło niego i czekałam aż zaśnie, często czytałam jakąś bajkę. Teraz jestem w pobliżu, żeby podać smoczek.
Czasami jak jest bardzo padnięty to muszę uśpić na rękach:).

Joasia napiszesz mi jaki syrop przepisał Ci ten lekarz? U mnie ostatnio też się nasiliło niestety:(.

Karolcia ja bym się nie przejmowała rodzajami ruchów, jak je czujesz często to dobrze. Mój synek w brzuchu wykonywał przeróżne akrobacje, ale jakoś nigdy nie dzieliłam tego na rodzaje. Ale jeżeli masz wątpliwości to poradź się lekarza. Tutaj raczej żadna z nas nie jest specjalistką od tego. Chodź moim zdaniem nie powinnaś się martwić- na to przyjdzie jeszcze czas :).

11 lata 4 miesiąc temu #726677 przez moniaaak
A ja mam problem z jedną piersią. Od kilku dni prawa bolała mnie podczas karmienia. Wczoraj poczułam, że są w niej takie twarde grudki, które po karmieniu nie zniknęły. Więc wycisnęła m to ręcznie. Grudki zniknęły, ale pierś nadal mnie boli przy karmieniu i po nim.
Tak się zastanawiam czy to nie początek zapalenia. Miała któraś coś podobnego?
Kupię może później kapustę, ale może mi doradzicie co jeszcze mogę zrobić? :(

11 lata 4 miesiąc temu #726689 przez munnecabrava
Moniak a to nie zastoje ? Są przypadkiem?

Karolcia te bąbelki t nie wiem co ... ale te "padaczowkowe" to czkawka dziecka ;) Ale jak sie dziecko rusza to dobrze:)

11 lata 4 miesiąc temu #726725 przez joasia10015
moniaaak ta boląca piers to zastoje tak jak pisze m-brava
Ja też to miałam na poczatku karmienia ale zdarzylo sie tez jakies 2 tyg.temu i jak piszesz ze grudki zeszly ale ból zostal to już raczej ,,z górki,, bo ból przejdzie jutro,po jutrze...Bynajmniej ja tak właśnie miałam :) (znowu mam takie same problemy moniaaak :ohmy: ;) )
A ten syrop to DUPHALAC i okazało sie w aptece że wydawany jest bez recepty -wiec na pewno go dostaniesz :)

11 lata 4 miesiąc temu #726729 przez joasia10015
Miki ma chyba skok rozwojowy bo drugi dzien jakis nie spokojny :( Spi jak zając -bardzo króciutko i ciągle go coś ,,płoszy,, :huh: We wtorek mamy szczepienie...jestem ciekawa ile waży :unsure: Karina aż sie gęba sama śmieje jak sie patrzy na twoją rodzinkę -widac na prawde fajną kochającą sie rodzinkę :kiss:

Kurcze tak sie dziś zastanawiałam gdzie połowe dziewczyn wywiało -jak sobie wspomne ile nas było przed porodami ... no cóż -pewnie nie mają czasu dziewczyny :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #726734 przez KarinaM
My szczepienie w środę. Też ciekawa jestem ile Irina waży.

Joasiu niestety zdarzają nam się niezłe kłótnie i wtedy to bez kija nie podchodz. Ale dzieci udały nam się super.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #726737 przez joasia10015
Karina bo dobre małżeństwo bez kłótni to jak żołnierz bez karabinu ;) :lol: :woohoo: :S :) :ohmy: Kłótnie muszą byc bo wtedy wiemy że nam na sobie zależy... gdyby tego nie było to znaczy że nam nie zależy i pozamiatane :S :S :S :S :S :S :S

11 lata 4 miesiąc temu #726786 przez tysiiiak
Karinko piękne zdjęcia :) ja mieszkam nad morzem ale na plażę z Kubuniem jeszcze nie weszłam :P tylko na molo spacerujemy :)

joasia to wnioskując z tego co piszesz nasz "żołnierz" ma teraz taki karin że o ho ho :ohmy: M. tak mnie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
że szok. Nie wyobrażacie sobie jakie scenariusze układam w głowie jak tylko go zobacze :ohmy:

My szczepienie we wtorek :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #726788 przez Olga60
My już w domku. 8 godz jazdy, mała na koniec dała popalić, wrzeszczała bidulka, mimo przerw co chwilę :(

Karina zdjęcia super, śliczna rodzinka, a Twoja mała na zdjęciu co leży wygląda jak moja Natasza :laugh: , nawet w pierwszej chwili pomyślałam skąd jej fotka, bo bardzo podobne ma :cheer:

11 lata 4 miesiąc temu #726790 przez munnecabrava
Karinko śliczne zdjęcia ;)

Domiś zdjęcia na fb z chrztu rewelacja, baaardzo ładna z Ciebie dziewczyna ;)

Co do zajętości Joasia masz 2 dzieci męża daleko i dajesz radę i masz czas na wszystko, kwestia organizacji i maruderstwa; może to okropne, ale irytują mnie wiecznie umęczone matki. Jasne że czasem nie ma czasu na fryzjera czy makijaż, bo dziecior daje bardziej w kosć aleee no bez przesady.

Jutro szczepienie ;/ nie lubie tego...

Małż wrócił przed 6 zadowolony z siebie że się nie zciorał i nie wiedział o co się irytuje, ale tak mnie rozbawił tym że był z siebie taki dumny że mu nie suszyłam głowy.

Byłam dzisiaj z pyzą w kościele ale zrobiła larmo ...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka