- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pytanie z "tych głupich" do dziewczyn które już rozszerzają dietę
Sadzacie dzieci do jedzenia czy jak ? Macie krzesełka jakieś ?
Co do kaszek chciałabym Holle wyczytałam że super ale oczywiście w mojej mieścinie nigdzie ich dostać nie mogę :/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja na razie przestaje dawać małej słoiczki bo chyba jest jeszcze nie gotowa. Krzywi się i blokuje językiem buźkę a sadzalam ją w foteliku.
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Zyrafkę sophie też chcę akurat kolezanka będzie we FR to mi kupi. Obala też kupie póki co rączki i pielucha a;P a teraz tata kąpie i jest taaaaaaaki huk...aż mnie serce ściska ale nie ja odpoczywam dzisiaj....
Byliśmy ogląda meble i już powybieraliśmy tylko ten kredyt ... czekamy i czekamy
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
co do rozszerzania diety to ja będę za miesiąc, moja mama straszy mnie że mi zaczynała rozszerzanie diety od rosołu!!! więc u wnuczka też będzie szalona!
kupiłam sukienkę na wesele! przyszła dziś kurierem i jest cudna i meeega seksowna mąż gwizdał z zachwytu a syn się uślinił
byłam dziś u fryzjera więc kazałam mężowi odmrozić 100 ml pokarmu zamrożonego w czerwcu i dać z butli w razie czego. Myślał że mały nie będzie chciał ale wypił wszystko bez mrugnięcia więc nie ma awersji na butlę po prostu rumianek bardziej smakuje mu z łyżeczki widocznie
ja uczyłam Kubę zasypiać samemu w łóżeczku od 2 tygodnia życia wtedy było łatwiutko. Przy skokach czasem utulę go jeszcze na rękach, ale tak to nie ma problemu i zasypia sam w łóżeczku. Dużą zaletą takiego usypiania jest to że jak Kuba wybudzi się w nocy a nie jest głodny to potrafi sam zasnąć. Wczoraj tak miał. Słyszałam guganie w niani ok 1 rano przez jakieś 20 min i potem cisza. Zasnął i obudził się o 3 na karmienie.
Najlepiej uczyć usypiania samemu tak jak mówi Tracy Hogg. Jak płacze to wziąć na ręce, nie lulać, aż się uspokoi. I znów do łóżeczka i tak w kółko nawet 1000 razy. Nie mówić do dziecka tylko ewentualnie dotknąć ramienia i nie wychodzić póki dziecko nie zaśnie.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Kubula też ma jedno oczko mniejsze. Najbardziej to widać zaraz po przebudzeniu albo jak jest zmęczony wygląda wręcz czasem na zapuchnięte
Chyba przeżywamy jakiś skok ostatnio. Kuba marudzi strasznie. Nie tyle co płacze chodź to też ale krzyczy na wszystko i się złości właśnie włączyłam mu suszarke na yt to nagle mam radosne dziecko
Demoniqe ja do fryzjera wybieram się chyba już od 2 miesięcy a farba do włosów od tygodnia czeka w łazience na użycie
Też czasem wezmę Kubulę na rączki do zaśnięcia ale bardziej dlatego że ja lubie się przytulić Jemu po chwili się nudzi moje przytulanie
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
fajna ta zyrafka musze ja lepiej oblukac
Klaudia cos miala problemy ze spaniem nie moglam jej ululac. Moja niunia uwielbia raczki ale w hustawce i nosidelku tez lubi zasypiac, ale w lozeczku i wozku za chiny nie moge jej uspic :/ wniosek z tego taki ze ona lepiej czuje sie opatullona w lozeczku i wozku chyba ma za duzo miejsca... hmmm narazie moge ja na rekach nosic ale za jakies 2 miesiace 5min i rece mi odpadna nie wspomne o kregoslupie hehe
ja dawałam mojej juz soczki i deserki narazie z obidakami sie wwstrzymam a za jakies 3 dni na noc zrobie jej do tego jeszcze kaszke..
bylismy dzisiaj prosic chrzestnych i tak w polowie wrzesnia chrzcimy bąbla \ - juz sie boje jak sie bedzie zachoowywac w kosciele
Pauluska ja do karmienia lyzeczka klade mala w nosidelku lub hustawce albo na poduszcze w polsiadzie
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
Jest to mega wygodne po kąpieli dziecko do łóżeczka i mam czas wolny w ciągu dnia też zasypia sama Dlatego jestem jak osa jak Jakub albo dziadkowie ją usypiają na rękach ale im nie przegadasz dziecko potrzebuje czułości.. to niech jej tą czułość okazują jak nie spi i trzeba jej zapewnić rozrywkę a poza tym jak ją utulam w lóżeczku to całuję głaszczę. Tylko jak trzeba później nosić to nikogo nie ma ..
Dziewczyny a wasze dzieci się już śmieją? ale mówię o takim śmiechu jak u dorosłego nie o uśmieszkach i piszczeniu ?
Nasza wczoraj pierwszy raz i jeszcze jak poszła spać a leżeliśmy w łóżku to to przeżywaliśmy jakie to było fajne
Ale za to po kąpieli był dramat tak krzyczała że aż cała się trzęsła i tak gardło wysiliła że później nie umiała śliny połykać i sie krztusiła. J. nie umiał jej uspokoić dopiero po jakichś 10 minutach u mnie na rękach się uspokoiła. Zrobiłam jej herbatki i zasnęła po pięciu sekundach.
Sukienka bardzo ładna ja niestety nie mam figury do takich sukienek, za duży biust i biodra.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale leń nie chce przekrecac się z brzucha na plecy, za to jak trzymam ją na wpół leżąco wyrywa się i siada
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
Niecierpie tych jej skoków rozwojowych moje cudne ziecko robi się demonem wtedy ...
Ale ten śmiech ehhh ja bym chciała znowu.
Pyza też już chce siadać łapie mnie za palce i się podciąga
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wybieram się do rossmana i coś chyba dzisiaj kupię. Talerzyki, łyżeczki i śliniak już wybrane tylko zamówić