BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #725611 przez sylkaax
tweety napisał:

sylkaax napisał:

Gabi31 Już się nie przejmuję rzeczywiście lekarka przesadza widzę , że z dnia na dzień coraz lepiej idzie małemu ;]

alexa_ Piękny maluszek ;) Ja karmię MM i juz drugi okres ale też teścik już poszedł w
ruch :P

a okres dostalas spozniony? bo ja czekam na drugi okres i wedlug mojego kalendarza sprzed ciazy to juz ze 3 dni sie spoznia. jak cos jutro kupuje test ale tez mam stresa....[/quote

Wg mnie 4 dni mi się spoznil ale rzeczywiscie trochę minie czasu zanim wszystko się unormuję;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #725640 przez Olga60
Anek oczywiście masz racje. Według schematu żywienia niemowląt na mm od 5 m-ca rozszerza się dietę. Ten 4 m-c bardziej wśród mam panuje :)

11 lata 4 miesiąc temu #725641 przez tysiiiak
M-brava Nie przejmuj się :) Tobie dopiero teraz spadło libido :P ja przez całą ciążę miałam libido na poziomie minusowym a po ciąży doszło do 0 pooooooowoli wraca do normy :P ale zazwyczaj zmęczenie wygrywa :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #725643 przez KarinaM
Tysiiiak, M-brava skąd ja to znam. Moje też spadło i zmęczenie bierze górę ale mąż codziennie próbuje. A ja boję się bólu bo przy endometrozie tak bolało i mam jakies schizy.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #725645 przez tweety
a umnie z libido jest niezle, stad moje obawy ale moze poczekam z testem do po weekendzie. dam sobie luz. kurde, jak zajde w ciaze to chyba sie potne. ja pierdziele. maz by chcial chyba ale nie wychodzi mu pomoc, nadal pracuje jak szalony a dzisiaj jak wolny dzien ma to robi tylko te latwe rzeczy. np rano jak wzielam malego na brzuszke bo tak zasypia i chcialam jeszcze odpoczac to kazal mi do lozka go odlozyc. ale potem sam chcial spac i zamiast malego usypiac to cyk go do siebie na brzuch. po poludniu to juz masakra bo poszedl spac i pieknie ignorowal moje prosbg o uspienie malego i tak sobie pospal ponad 2 godziny a my tylko pol. i w ogole nie widzi problemu. a tp jegp pomysl zeby uczyc maleoho spav na pleckach w swoim lozku. w ogole mi ta nauka nie wychodzi. jak wy nauczylyscie takiego zasypiania?? moj synw ogole nie chce oczu zamknav inaczej jak na rekach.

11 lata 4 miesiąc temu #725670 przez Olga60
Tweetyu nas to wyszło tak naturalnie. Jak Natasza miała 2-3 tyg zauważyłam że płacze jak ją noszę zbyt długo na rękach przy zasypianiu, więc postanowiłam ją zapatulić i odłożyć do łóżeczka, tak zasnęła i przestałam ją usypiać na rękach.

11 lata 4 miesiąc temu #725680 przez tysiiiak
Tweety u nas też to jakoś tak naturalnie wyszło. Widocznie moje ręce nie są wygodne do spania :P

11 lata 4 miesiąc temu #725683 przez KarinaM
A moje ręce są najlepsze. Ja próbuje być konsekwentna ale mi to nie wychodzi. Teraz na wczasach to już całkiem mnie pozbadla i tylko rączki.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #725742 przez Alex_87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zuzka często zasypia przy cycku, tzn drzemie sobie, jak ją odkładam to się budzi, a tak to nie zasypia na rękach, ale sama zazwyczaj nie zaśnie, zawsze daje albo smoka, albo muszę pobująć w leżaczku, ostatnio lubi mnie trzymać za palec. Może to zależy od dziecka, każde lubi co innego :S
Ale u Zuzki coś jest chyba na rzeczy, bo wieczorem kilka razy zapłacze zanim zaśnie, to samo w dzień w trakcie spania popłakuje a jak nie śpi to marudzi :dry: Tak jest od dwóch dni. A dziś to nawet płakała podczas kąpieli, a przecież to uwielbia :ohmy:

11 lata 4 miesiąc temu #725877 przez moniaaak
Czesc dziewczyny.
Mam problem...wczoraj zauwazylam, ze Kacperek ma jedno oko jakby mniejsze. Jak otwiera oczy bardzo szeroko totego nie widac. Ale jak ma tak normalnie otwarte to widac. Nie wiem od czego to i nie wiem czy mam sie martwic?

11 lata 4 miesiąc temu #725879 przez Olga60
Moniaaak u Nataszy jest dokładnie tak samo, nawet o tym wczoraj mężowi mówiłam :)
To naturalne, że jedna strona różni się od drugiej. Też nie masz na pewno identycznych rąk, piersi itp. A u nich jest to może na razie bardziej widoczne bo są mali ;)

11 lata 4 miesiąc temu #725898 przez pauluska
Iga też tak ma że jedno oko mniejsze najbardziej to widać jak jest zmęczona. Ale ja mam tak samo więc się tym nie przejmuje ;)

11 lata 4 miesiąc temu #725963 przez pauluska
Ale cisz ;)

Macie jakieś strony na temat rozszerzenia diety ? Kompletnie nie wiem co i jak a zaraz Igula kończy 4 msc i chciałabym zacząć. Najpierw wprowadzacie warzywa bez kaszek czy kaszki na noc ? Bo słyszę różne opinie pogubić się idzie.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #725979 przez tweety
Pauluska ale twoja mala juz duza. miesiac starsza od Kacpra. powiedz mi czy chwyta juz zabawki i gryzie gryzaki? bo u nastylko piastkiw buzi ale za nim nie trzymazabawek.

diete zaczyna siechyba od soczkow. moze poradz sie pediatry?

11 lata 4 miesiąc temu #725981 przez tweety
KarinaM napisał:

A moje ręce są najlepsze. Ja próbuje być konsekwentna ale mi to nie wychodzi. Teraz na wczasach to już całkiem mnie pozbadla i tylko rączki.

moze tak maja dzieciaczki z 24 maja? bo u mnie tez tylko rece i brzuszek. a dzisiaj dzien proby obracania sie z pleckow na brzuszek. maly wygina sie i prawie lezy gdyby nie ta reka z ktora nie wie co zrobic

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka